X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,pamietam, ze bardzo mi dodawalo otuchy jak czytalam, ze ktoras poronila i zachodzila w ciaze zaraz i wszystko bylo dobrze. 19 czerwca poronilam, 31 lipca zaczal sie pierwszy cykl,w ktorym tylko raz serduszkowalismy i przedwczoraj zobaczylam druga blada kreche na tescie. 4 dni przed oczekiwana @. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda..

f2w3vkcbm402yi6o.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 23:19

moniaak, Matylda36, blueberry, zozol, vivien, juicca, rabarbarka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana uda sie musi sie udać trzymam kciuki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Dziewczyny,pamietam, ze bardzo mi dodawalo otuchy jak czytalam, ze ktoras poronila i zachodzila w ciaze zaraz i wszystko bylo dobrze. 19 czerwca poronilam, 31 lipca zaczal sie pierwszy cykl,w ktorym tylko raz serduszkowalismy i przedwczoraj zobaczylam druga blada kreche na tescie. 4 dni przed oczekiwana @. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda..

f2w3vkcbm402yi6o.png
    kochana jestes moja kolejna nadzieja, ja poronilam 25.08 i odrazu nowy cykl mi sie rozpoczol, czekam na owu, bardzo bym chciala aby bylo tak jak u Ciebie, podobno łatwiej zajsc bo oragnizm przygotowany, ale ile w tym prawdy?
    Gratulacje

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalec mozna od tego wyczekiwania owulacji...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od lekarza trzy opakowania tabletek antykoncepcyjnych, ale po pierwszym rezygnuję. Bardzao źle się po nich czuje nie mówiąć o tym że przytyłam. Stąd moje pytanie. Jak mam teraz liczyć cykl? kiedy dni płodne? W poniedziałek powinnam zacząć kolejne opakowanie. Zaznaczam że nie będziemy się jeszcze starać, za dużo stresów.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • zozol Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po odstawieniu tabletek powinnaś dostać okres i wtedy też zaczyna się nowy cykl (z pierwszym dniem miesiączki). Ja też brałam jeden cykl tabletki i też muszę przyznać że kiepsko się po nich czułam i cały miesiąc plamiłam. Na szczęście tylko jeden cykl miałam brać. A po odstawieniu dni płodne miałam normalnie jak w poprzednich cyklach bez tabletek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 16:05

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nezumi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki za informację. na wszelki wypadek zrobie sobie w dniu planowanych dni płodnych test owulacyjny.
    czyli krwawienie po odstawieniu traktować jako normalny okres i początek nowego cyklu. taki też wykres sporządziłam. muszę się jeszcze pilnować z temperaturą...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • zozol Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nezumi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu zapomniałam dziś zmierzyć temperaturę :/ bardzo to dla mnie trudne. ostatnio zaszłam w ciążę bardoz 'niespodziewanie'. jeszcze się mąż pytał po "myślisz żę to dziś" a ja mu na to "absolutnie już jestem dawno po dniach płodnych' a tu taka niespodzianka. dlatego wiem że najlepsze na ciążę jest - nie spinać się :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi jesli bierzesz tabletki antykoncepcyjne to mierzenie temperatury nie ma sensu. Jak je odstawisz to owulację możesz mieć niekoniecznie w tych dniach co zawsze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:

f2w3vkcbm402yi6o.png

Napewno sie uda,Gratuluje!!

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś powinnam wziąć nowe opakowanie ale nie będę. więc chyba mogę mierzyć temp?

MYCHOWE!!! gratuluje i życzę dużo zdrowia. odpoczywaj!

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chciałam sie tylko pochwalic ze bylam dzis na wizycie u genka i wszystko juz wporzadku z moim jajniczkiem, wiec bierzymy sie do roboty ;))

• nezumi Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata - proszę zdawać relacje na bieżąco :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, chociaz jeszcze musimy poczekac na miesiaczke ktora sie pojawi 11 wrzesnia a pozniej do roboty, kupilam tez dla mnie i dla męża Prenatal probaby, witaminy wspomagajace szybsze poczecie wiec zobaczymy ;) stosowala to kiedys ktoras z was?? Te witaminki dla meza sa skladem zbliżone do androvitu- poprawiaja jakos nasienia i żołnierzyki beda silniejsze ;)

• Layla. Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:

Mi również dodają otuchy, bo wtedy moja nadzieja rodzi się na nowo :D

96aa238819b6d1d0cd770690fd835c95.png

mychowe lubi tę wiadomość

Layla.
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata my nic nie stosujemy, ale teraz tak się zastanawiam ze może warto. mój maż za bardzo nie chce łykać żadnych suplementów w ogóle tabletek nie jada. ale może go przekonam :) prenatal jest i dla mamy i dla taty tak? czy jest jakieś rozróżneinie?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie czytać że tak wiele dziewczyn od razu po wczesnym poronieniu zachodzi w ciąże.
    Szkoda, że wcześniej tu nie trafiłam;)

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poronilam w 12 tc w maju mialam zabieg i lekarze wszyscy na poczatku mowili zeby sie wstrzymac 3 miesiace bo jest wieksze ryzyko ponownego poronienia a juz po pierwszej @ bylam na usg i gin powiedzial ze w nast cyklu mozna juz zaczac starania, narazie nic ale moze w piatek bede testowac :-)

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, życzę Ci żeby to był szczęśliwy cykl dla Ciebie!
    Trzymam mocno kciuki - za Ciebie i przy okazji za siebie;)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ