X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak w planach miałam to usg później, ale troszkę inaczej się potoczyło ;P. A co do facetów to Mój po pierwszym poronieniu za dużo nie rozmawiał, uznał było minęło zdarza się. Za to mnie troszke czasu zajęło uporanie się z tym.

unadarcy, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego wyrzuciłam z sali szpitalnej z rana po zabiegu :) Ale wrócił po mnie i zabrał do domu...
    Mój się uczy dopiero rozmawiać o ciąży, ale jak codziennie mu trajkocze to widzę ma dość, dlatego jestem tu i wiem że do Was moge mówić cały dzień o sprawach ciąży i że żadna nie będzie miała dość. A jemu będę przekazywać tylko konkrety tj. kiedy, co i jak :)

Staraczka23, kierzynka, Bree, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też ma bardzo dobry sprzęt dlatego się martwię, bo może jednak powinno być widoczne skoro widać zarodek malusieńki.

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Mój lekarz też ma bardzo dobry sprzęt dlatego się martwię, bo może jednak powinno być widoczne skoro widać zarodek malusieńki.

Być może to taki dezodorant mojej świętej pamięci Babci :) Nie nakręcamy się, hej! Daj swojemu dzidzi rozwijać się w swoim tępie... będzie serduszko na następnej wizycie i koniec, the end, fin.

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja robiłam usg w 7 tygodniu dopiero czy jakoś chwilę po nim i serduszko biło, specjalnie nie robiłam wczesniej bo nie chciałam sie denerwować ;)

Ja tak samo w 7, ale wyszło jak wyszło... więc na dobrą sprawę to też nie jest recepta, matka natura jest nie do obejścia!

• Micia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na niektóre sprawy nie mamy wpływu, ale mimo, że człowiek o tym wie to podświadomie się martwi, bo chce dobrze.
    I kto by pomyślał, że zajście w ciąże i donoszenie nie jest takie proste :).
    A te co nie chcą to cyk pyk i mają, jak ze wszystkim :p.

Też pamiętam te małe flakoniki być może mocne to cholerstwo było, oczywiście mówię o zapachu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:31

Staraczka23, unadarcy, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stres sięga zenitu az czuje ze mi gorąco :/

Wrócę do lekarza idioty on dzisiaj od 13 przyjmuje zarządam papierku o cytologi robil ją ponad miesiac temu i nic nie wiem jak wyszła, wam lekarze daja wynik z cyto? Ten mi dal tylko jeden a chyba z 10x robil :/
    wezme recepte ktora zapisal niech nowy cos powie na ten temat

Bree, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ledwo poszłam spać a tu z rana 2 strony :p

Mnie dziś zaczyna pobolewać prawy jajcor, zastanawiam się czy owu nie planuje pojawić się szybciej, ale żeby o tydzien? Fajnie by było jakby powrócił mi krótkie 28dniowe cykle sprzed okresu brania tabletek

Pap WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Spełnienia marzeń, duzo miłości a przede wszystkim małej fasolki :)

Tysia skoro mogę a wino w domu mam to się napiję, co będę sobie odmawiac ;) z lekturą nie bylo tak źle, mąż pracuje w tym tygodniu na 18 to miałam trochę czasu na nadrobienie.
    Testowałaś? :P

Undarcy a no zmieniłam. Nowe starnia to nowy avatar, ale masz pamięć że wcześnej była MM ;) widocznie coś mi się pomylilo z tymi meblami, tyle postów wczoraj próbowałam ogarnąć ;)

Micia nie denerwuj się na zapas! Dziewczyny dobrze piszą że to teraz kwestia dni. Może sprzęt był gorszy? Na nasępnej wizycie na pewno usłyszysz serduszko. Na październikówkach jedna dziewczyna miała podobną sytuację a wszystko skończyło się szczęśliwie. Głowa do góry.

Staraczka ja nie dostalam wyników cyto, jednynie na wizycie mi powiedział że wynik prawidłowy. Jak chodziłam wcześniej na nfz to też tak informowali pacjentki

Ja poleciałam głupia do gina ze szczęścia jak tylko się dowiedzialam więc nawet mi usg nie robił. Maluszka mieliśmy podglądać za 3 tygodnie ale nie zdążyliśmy niestety.

Co do facetów to cóż, oni też to przeżywają na swój sposób, pewnie też jest im ciężko ale nie chcą się rozklejać bo nie wypada i muszą być dla nas podporą w ciężkich chwilach.
    Poza tym przecież też są wkurzeni na życie (i siebie?) że nie mogli nic zrobić poza patrzeniem jak my ryczymy i cierpimy. Musimy być dla nich trochę bardziej wyrozumiałe, w końcu to twardziele ;)

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Hej dziewczyny ! Byłam wczoraj na usg i nie mam za dobrych wieści. jestem w 6 tyg. i 3 dniu ciąży. Na usg było widać zarodek 2,6 mm ale brak widoku serca. Tak naprawdę strasznie się boję tym bardziej, że mam złe przeczucia. Kolejna wizyta za tydzień.

Kochana Milciu. Nie bój się. Postaraj się mimo wszystkich lęków, które masz w swoim sercu i głowie myśleć pozytywnie. Musi być dobrze. Nie myśl za dużo bo oszalejesz kochana od domysłów. Spokojnie. Musi być dobrze! MUSI!

unadarcy, Bree, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:

Też pamiętam te małe flakoniki być może mocne to cholerstwo było, oczywiście mówię o zapachu ;)

Mocne mocne - to mój zapach dzieciństwa, mojej najukochańszej babci :)

• Monkey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap: Ty wiesz!!!! :)
    2nv5op1.jpg

staraczka: trzymam kciukasy za wizytę :)

I witam nowe dziewczyny :D

kierzynka, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia: spokojnie, serducho może pojawić się w każdej chwili :)
    A fasolka ma odpowiednią wielkość do tc?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • papola Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Ale czytania....
    Na wstępie Pap wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i powodzenia w staraniach!

Milcia postaraj się nie denerwować, bo to niczego dobrego nie przyniesie!
    Staraczka moim zdaniem powinnaś wybrać jednego, a dobrego lekarza, a nie biegać co chwila do innego.
    Nakręcacie się niepotrzebnie, a to nie o to chodzi, żeby tylko biegać do lekarza i szukać nie wiadomo czego. Lekarz powinien wypisać Wam receptę 10x dziennie podwójną dawkę spokoju - co najmniej podwójną!
    Każda z nas się będzie stresować przy kolejnej ciąży i zachodzić w głowę czy wszystko jest ok.
    Ale niestety natura jest taka, że nawet jakbyśmy z fotela u ginekologa nie schodziły to co ma być to będzie, umierającego zarodka nie zreanimujemy :(
    Oczywiście mój post nie ma być z rodzaju tych złośliwych, tylko szczerych!
    Dbajcie o siebie i o Wasze fasolki :)

unadarcy, Monkey, Bree, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • papola Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino...
    Wczoraj wypiłam pół butelki wina Porto alk.19%, więc jakby wypić całą normalnego wina :/ nawet mi morza nie potrzeba, bo słyszę szum fal w głowie! Masakra

Tysia trzymam kciuki, że ta paskuda @ nie przyjdzie :)

Ja wczoraj byłam u siebie w pracy, bo musiałam załatwić kilka spraw. Pełen profesjonalizm u tych ludzi, nikt o nic nie pytał, żadnych głupich docinek, cieszą się, że wracam :)

Miłego dzionka Wam życzę, u mnie dopiero dzisiaj pogoda się popsuła :(

Monkey, Szalona CZARNA, unadarcy, kierzynka, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Robiłam dziś badania na prolaktynę. U nas koszt 25 zł. :) Po 15 mam wyniki pojadę odebrać. A jak bedzie cos nie tak (odpukać twu twu przez lewe ramię) to zrobię hormony tarczycy jeszcze.
    Trzymajcie kciuki :*

Ps. Pogoda nie rozpieszcza dziś. Padaaaa wstrętnie zimno blee.

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona trzymam :)

U nas tez paskudnie. Na szczęście nie musze dzisiaj nigdzie wychodzić :)

Szalona CZARNA, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papola wrote:
    Wino...
    Wczoraj wypiłam pół butelki wina Porto alk.19%, więc jakby wypić całą normalnego wina :/ nawet mi morza nie potrzeba, bo słyszę szum fal w głowie! Masakra

Tysia trzymam kciuki, że ta paskuda @ nie przyjdzie :)

Ja wczoraj byłam u siebie w pracy, bo musiałam załatwić kilka spraw. Pełen profesjonalizm u tych ludzi, nikt o nic nie pytał, żadnych głupich docinek, cieszą się, że wracam :)

Miłego dzionka Wam życzę, u mnie dopiero dzisiaj pogoda się popsuła :(

Najgorsze są te dni jak od rana szumi morze, a czasem nawet buja jak na łabie podczas sztormu. Ale jakby na drugi dzień było różowo to wszyscy by na cyku chodzili :)
    Ja w ten weekend tylko "dla towarzystwa" bo u mnie alat aspat po 15 zł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Dzień dobry :)

Ja poleciałam głupia do gina ze szczęścia jak tylko się dowiedzialam więc nawet mi usg nie robił. Maluszka mieliśmy podglądać za 3 tygodnie ale nie zdążyliśmy niestety.

Ja po pozytywnym teście zadzwoniłam się umówić, a ze do mojego Gina czeka się po 3 tygodnie, musiałam dzielnie czekać, nauczyłam się na pamięc wtedy jak rozwija się ciąża do 10 tygodnia, zaczełam pochłaniać wszystko co na temat ciąży i najważniejsze rzuciłam fajki od razu i muszę sie pochwalić nie wróciłam do nich, a co więcej mój też rzucił, ale dopiero po poronieniu, niby dla mnie - żebym nie zaczeła, ale ja już dobrze wiem czemu rzucił... :)

• Monkey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy gratuluję rzucenia fajek!
    U mnie w tym temacie trochę ciężej bo ja tylko jak się dowiedziałam, że ciąża obumarła zaczęłam palić od nowa.
    Pamiętam jak stałam przed gabinetem, płakałam i paliłam faję za fają :(

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    unadarcy gratuluję rzucenia fajek!
    U mnie w tym temacie trochę ciężej bo ja tylko jak się dowiedziałam, że ciąża obumarła zaczęłam palić od nowa.
    Pamiętam jak stałam przed gabinetem, płakałam i paliłam faję za fają :(

Ja bym się bała że się przewrócę...
    Za niedługo znowu przestaniesz palić i to na długo, a potem stwierdzisz że po takim czasie nie warto wracać do palenia... reasumując najaraj się póki możesz :)

Monkey, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ