X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Mika80 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,tak. Czytam, przeglądam...Odbiór badania hist. mam 20.11.,po tym udam się na wizytę do gin. Ale póki co, chciałabym trochę optymizmu wlac w moje serducho i dowiedzieć się, czy i kiedy udało Wam się ponownie zafasolkowac, jak długo czekałyście, aby zacząc działac...

Mika80
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie schize w ciąży? We wrześniu poroniłam, udało mi się zajść szybko wdrugą ciąże, ale teraz cały czas mam obawy i nie potrafię się cieszyć. Chyba uwierzę dopiero jak zobaczę serduszko..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja do tej pory mam i niestety obawiam sie ze tak będzie już do końca ciazy

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka niestety strach i obawa w ciąży u kobiet po stratach raczej pozostają do końca. Ja po wcześniejszych poronieniach, nie umiem się tak na 100% cieszyć obecną ciążą. Jestem przeszczęśliwa, owszem, ale tak do końca do mnie nie dociera, że tym razem naprawdę jestem blisko celu i za parę miesięcy mogę tulić moje upragnione dzieciątko, a i każdy niepokojący objaw trudno jest mi przyjąć na spokojnie. Na pewno na tym etapie ciąży jest mi trochę łatwiej, ale do połowy ciąży było mi o wiele trudniej. Z każdą wyznaczoną granicą: serduszko, prenatalne, połówkowe itp. jest lepiej jeśli chodzi o schizy i opanowywanie nerwów.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie schize w ciąży? We wrześniu poroniłam, udało mi się zajść szybko wdrugą ciąże, ale teraz cały czas mam obawy i nie potrafię się cieszyć. Chyba uwierzę dopiero jak zobaczę serduszko..

ja mam na odwrót, nie myślę, że będzie coś nie tak i jest mi łatwiej.
    mówię mężowi, że dzidzuś się wierci bo mamusi nie dobrze itp.
    nie szukam na siłe plamień (a tak było za pierwszym razem), z niecierpliwością czekam jeszcze ze dwa tygodnie na pierwsze usg i wcale nie panikuje czy dzidzia tam jest.

czytałam jak Miriam pisała, że boi się każdego dnia i stąd ja nastawiam się, że jest wszystko super i wierzę, że moje nastawienie ma drobry wpływ na moją ciążę.

kochane, cieszmy się tym czasem i nie zamartwiajmy na zapas!

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

w piątek miałam zabieg łyzeczkowania, ciaza obumarła. Powiedzcie mi moje drogie kiedy dostalyscie zielone swiatło od wszych lekarzy. Moj lekarz powiedzial za jesli wszytsko bedzie ok ( dzisiaj mialam wizyte) to 3 do 4 miesiecy. Dla mnie to szmat czasu, zawrzywszy ze rok staralismy sie o dziecko:(

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że mogę już w drugim cyklu (tzn. po drugiej @ od zabiegu). Ale generalnie są różne opinie - to zależy zarówno od lekarza i jego "szkoły", jak i od indywidualnego przypadku u danej pacjentki. Jeśli fizycznie wszystko jest ok, to nie ma sensu długo czekać, chyba, że psychika podpowiada inaczej - wówczas nic na siłę.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej @ od biegu powinnaś iść na wizytę i mieć zrobione USG. Jeśli wszystko jest ok to nie ma PODOBNO przeciwskazań do starania.
    Dla mnie ogromną nadzieją jest Miriam i jej obecna ciąża. Wczoraj miała USG połówkowe, jej córeczka jest zdrowa i prawidłowo się rozwija. Miriam pierwszą ciążę poroniła identycznie jak ja.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chce dlugo czekać, mam nadzieje ze na kolejnej wizycie bedzie moj lekarz powie ze wszystko ladnie sie zagoilo. Zdaje soie sprawe ze od razu nie zajde w ciąze i moze to potrwac, ale sama swiadomośc tego ze moge sie starac bedzie dla mnie pomocna. Narazie musze czekac

• Furia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sierpniu mialam zabieg, dostalam zielone swietlo juz po pierwszej @. Udalo sie,, zaszlam i... jutro odbieram skierowanie na zabieg :( nie wiem co sie dzieje, znow ciaza bezzarodkowa :(

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia bardzo mi przykro :( trzymaj sie jakoś choć wiem że to trudne. Po tamtym zabiegu miałaś robione jakieś badania?

preg.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p pierwszym poronieniu nie mialam, teraz lekarka wspominala ze mnie skieruje, jutro bede u niej to sie dowiem co i jak.

tkzgeyx.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mi przykro :(

Furia wrote:
    w sierpniu mialam zabieg, dostalam zielone swietlo juz po pierwszej @. Udalo sie,, zaszlam i... jutro odbieram skierowanie na zabieg :( nie wiem co sie dzieje, znow ciaza bezzarodkowa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja w kwietniu poroniłam w 11 tygodniu. lekarz mówił ze po 3 @ mozemy się starać. tak na prawdę zaczeliśmy już po w 2 cuklu, a udało się w 4 po poronieniu. dzieciątko rozwija się do tej pory oki, w poniedziałek mam kolejną wizytę i się okaże czy moja kruszynka rośnie:)
    tak jak Miriam ja też boję się o moje maleństwo, myślałam ze trochę mi przejdzie jak zobaczę serduszko- zobaczyłam ale obawa nie przeszła, teraz mówię ze jak poczuję ruchy to już odpuszczę- ale czy bedzie to takie łatwe nie wiem.
    jak trafiłam tu na OVU nie myślałam ze zajście w ciąże jest tak trudne i że jest tyle dziewczyn po poronieniu, a już zupełnie nie myślałam ze mnie to może spotkać-a jednak. Ale trzeba być dobrej myśli i wierze że każdej z nas się uda.

Matylda36, Miriam lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 dokłądnie tak samo myślałam- nie zdawałam sobie sprawy, że tak ciężko jest zajść w ciąże, że tak często występuję poronienie, a już w ogóle nie brałam pod uwagę, że ja moge poronić. Zawsze mi lekarze mówili, że jestem stworzona do rodzenia- wymiary miednicy i tak przydatków że ksiażkowe są.... I jak poroniłam to nie mogłam w to uwierzyć. Takie zderzenie z rzeczywistością. Ale na szczęście teraz wszystko dobrze się układa- ale przychodzą do mnie zmartwienia i obawy. Myślę, że wszystkie kobiety po stracie mają takie coś, jak znów uda sie zajść w ciąże.

Matylda36 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis znow u gin i dostalam skierowanie na skrobanke. Poade w sobote, a w poniedzialek znow do niej po skierowanie na wszelkie badania. Bedziemy wyjasniac co jest nie tak, skoro cciaza z synkiem byla prawidlowa a teraz 2 razy cos nie tak.

tkzgeyx.png
  • Domi84 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia strasznie mi przykro....Trzymaj sie dzielnie....
    Daj znać co wykażą badania...

Furia lubi tę wiadomość

• Mika80 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski
    bardzo mi przykro...jestem w prawie identycznej sytuacji jak Ty. Staraliśmy się równo rok, a cieszyliśmy tylko 10 tyg. (choc serduszko przestało bic w 8 tc.. Czy wieszjaka była przyczyna? A w którym tyg.?

Mika80
  • Mika80 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski
    I również tak jak Ty już chciałbym znowu zacząc się starac

Mika80
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej stracie zaszłam w ciaze po 9 mcach chociaz wczesniej sie nie staraliśmy bo sie bałam , po drugiej stracie zaszłam w obecną ciąze w 5 cyklu , lekarz mówił ze tak 6 mcy mozna odczekac ze względu na psychike kobiety , a ogólnie 3 cykle odczekać żeby organizm się zregenerował , my juz po drugim cyklu się staraliśmy udało się w piątym ( w którym totalnie wyluzowałam) bo szczerze wcześniejsze cykle to ja wariowałam na temat ciąży

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ