X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia i wytrwania do testowania okti89 ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Marynia Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Proszę was o pomoc...od czerwca 2013 roku staralismy sie z męzem o dzidzie udało nam sie dopiero w grudniu...niestety radosc nie trwała długo poniewaz dwa dni pozniej wyladowałam w szpitalu z powodu wtedy jeszcze krwawienia...przyjmowałam tabletki na podtzymanie ciązy, kwas foliowy oraz tabletki rozkurczowe. Niestety bol brzucha był coraz silniejszy a po trzech dniach dostałam mocnego krwawienia z zakrzepami...no i niestety :( usg pokazało 8 tydzień ciązy ale jajo płodowe było puste, bez zarodka. Jedyne pocieszenie ze malenstwa tak naprawde nie było! Przeszłam zabieg łyzeczkowania. Mamy juz koniec lutego a ja nadal nie dostałam po tym wszystkim okresu...zastanawiam sie co jest tego powodem...kolejna ciaza raczej nie jest mozliwa poniewaz uwazamy...Prosze o pomoc moze kroras z was wie co jest ze mna nie tak :( Z gory dziekuje

problem z ciąża...
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marynia ja poroniłam w 11 tygodniu (serduszko Fasoleczki przestało bić), również nie otrzymałam okresu przez 2 miesiące, poszłam do lekarza iprzepisał mi tabletki na wywołanie okresu :) Więc się nie przejmuj idź do swojego lekarza ginekologa powiedz że nie dostałaś jeszcze okresu i bedzię dobrze :) My Obecnie staramy się o Dzidziusia :) Mając ogromną nadzieję ze wszystko będzie w porządku.. Że uda nam się zajść i Dotrzymać zdrową ciąże do końca!
    Pozdrawiam Cie i Się nie przejmuj!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Marynia Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za dwa dni mam wizyte. Trzeba w siebie wierzyc a napewno sie uda jak bedziemy wracac do przeszlosci to nam nie pomoze. Damy rade i trzymam za wam wszystkie kciuki;*

problem z ciąża...
  • Anette Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia....ja tez jestem zdania, ze powinnas isc z tym do lekarza. My tu nic nie wymyslimy. Trzymaj sie :*

Okti...ja jednak mam cicha nadzieje, ze to fasoleczka Ci tak dokucza :-) Czekam z niecierpliwoscia z Toba do wtorku :***

My zaczynamy serduszkowanie :) Nie chce sie nakrecac ale tak sie kurcze boje, ze nam znowu nie wyjdzie ;(

Ewelcia lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia wrote:
    Witam,
    Proszę was o pomoc...od czerwca 2013 roku staralismy sie z męzem o dzidzie udało nam sie dopiero w grudniu...niestety radosc nie trwała długo poniewaz dwa dni pozniej wyladowałam w szpitalu z powodu wtedy jeszcze krwawienia...przyjmowałam tabletki na podtzymanie ciązy, kwas foliowy oraz tabletki rozkurczowe. Niestety bol brzucha był coraz silniejszy a po trzech dniach dostałam mocnego krwawienia z zakrzepami...no i niestety :( usg pokazało 8 tydzień ciązy ale jajo płodowe było puste, bez zarodka. Jedyne pocieszenie ze malenstwa tak naprawde nie było! Przeszłam zabieg łyzeczkowania. Mamy juz koniec lutego a ja nadal nie dostałam po tym wszystkim okresu...zastanawiam sie co jest tego powodem...kolejna ciaza raczej nie jest mozliwa poniewaz uwazamy...Prosze o pomoc moze kroras z was wie co jest ze mna nie tak :( Z gory dziekuje

Marynia kochana idz do lekarza prawdopodobnie da ci tabletki na wywolanie @, ja rowniez mialam puste jajo plodowe w sierpniu tamtego roku i od 3 cykli sie staram o fasolke juz 4 cs teraz. ja dostalam @ po 28 dniach rowno ale pamietaj ze takie poronienie wiąże sie z zaburzeniami hormonalnymi takze potrzeba tez czasu do dojscia do siebie.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:04

Anette lubi tę wiadomość

• Marynia Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychicznie sa dni ze jest ok ale raz na jakis czas po prostu dopada mnie złosc bo wszystkie w koło nagle zaczeły zachodzic w ciaze albo decyduja sie dopiero na dziecko a ja nawet nie moge nic zrobic bo nie mam @ a od marca mielismy na nowo sie starac a tu jak zwykle wiatr w oczy :( czemu to wszystko jest takie skomplikowane my poprostu chcemy zostac mamusiami, staramy sie a inne pala pija i nie wiadomo co jeszcze przez cała ciaze i jest wszystko ok

problem z ciąża...
  • Marynia Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno male pytanie....BATTINKA pisałas ze to sie wiąze z zaburzeniamy hormonalnymi czyli ze co dokładnie. Wczesniej przez 5 lat brałam tabletki anty a po rzuceniu @ miałam co drugi miesiąc az do padziernika potem juz cisza, ciaza łyzeczkowanie i do dzisiaj ani sladu po @. czyzby wina tabletek???

problem z ciąża...
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia zaburzenia hormonalne obecnie masz po ciąży, tabletki już nie mają tutaj nic wspólnego. idź do ginekologa po tabletke wywołującą @ i będzie dobrze, a jak brałaś tabletki jakie miałaś cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:46

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ;)
    jak tak was czytam to próbuję porównać sie do okti89

Zrobilam wczoraj kolo 17.00 bobo test czułość 25ml (na ulotce przed @ powinno robić sie z porannego moczu i to jeszcze tak mig migiem (może nie dokładnie) bo mi sie na wymioty wzielo od tego moczu ;/) no i niestety negatyw ;( normalnie bym go jeszcze nie robila bo przewidywany termin @ to za tydzień w środę (mam rozjechany cykl po poronieniu ;( )ale dopadla mnie wczoraj gorączka 38,8 ;( mdłości, dreszcze i wogóle więc musiałam sprawdzić czy mogę zażyć jakieś leki na zbicie temp.

Teraz się tak łudzę, że może jeszcze będę w tej ciąży ;( dzisiaj temp 37,6, ból gardła i brak apetytu ;( chyba to raczej grypa niż objawy ;( co sądzicie???

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:05

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:05

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Slodka100 ja miałam podobne objawy kiedy zrobilam test na 2 dni przed @ wyszło + ale niestety nie na długo :/ jeszcze moze byc za wczesnie, poczekaj cierpliwie, odpoczywaj i moze lepiej jakies domowe sposoby na przeziębienie póki co :) Trzymam kciuki z niecierpliwością żeby to jednak była fasolinka :) Czekam na pozytywny wynik u Ciebie:)

Dzięki Ewelcia ;)

i ja będę czekała na + u Ciebie ;)

Współczuję straty twojego aniołka [*] a w którym byłaś tygodniu?

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka100 tak jak Ci Ewelcia radzi najlepiejteraz domowe sposoby na przeziębienie, nie wszystkie są smaczne ale jeśli Fasolka jest to dla niej warto się poświęcić :) na przeziębiienie polecam Mleczko miód i czosnek.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:58

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Slodka100 tak jak Ci Ewelcia radzi najlepiejteraz domowe sposoby na przeziębienie, nie wszystkie są smaczne ale jeśli Fasolka jest to dla niej warto się poświęcić :) na przeziębiienie polecam Mleczko miód i czosnek.. :)
    dzięki Jula222 ale chyba bym to odrzuciła;p blee wiec nic by mi to nie pomogło, kiedys to piłam i masakra jak narazie przeniosłam się na rutinoscorbin i herbatkę z miodem i cytryną poki co tempka kolo 37 wiec nie jest zle tylko ten zoladek;/ i brak apetytu procz na slodkie ;p nie wiem zobaczymy
    Własnie sie dowiedzialam, ze moja mama przed nowina ze jest w ciazy tez miala goraczke i dreszcze i wogole wiec bede miec nadzieje ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki Slodka100, mi też nie smakowało ale jednak pomogło :) widać nie na wszystkich działa :) jak to piłam od razu miałam ochote na zwrot..:) i tak tez sie stało :)
    Ja prawdopodobnie tez bede testowac na dniach mimo że miałam @ 17 lutego :) i pomijając fakt ze nadal sie staramy, ale objawy są a bardzo bym chciała po raz kolejny zobaczyć II piękne grube krechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:06

slodka100 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    No to trzymam kciuki Slodka100, mi też nie smakowało ale jednak pomogło :) widać nie na wszystkich działa :) jak to piłam od razu miałam ochote na zwrot..:) i tak tez sie stało :)
    Ja prawdopodobnie tez bede testowac na dniach mimo że miałam @ 17 lutego :) i pomijając fakt ze nadal sie staramy, ale objawy są a bardzo bym chciała po raz kolejny zobaczyć II piękne grube krechy :)
    Będę trzymać kciukasy za te grube dwie krechy ;)

Jula222 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) ja również trzymam && żebyś je zobaczyła :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Ewelci :)
    Ponieważ nie umiem podglądać Twojego wykresu zdradź mi kochana jak Ci idzie bo wiem że nie chciałaś czekać tak jak i ja zresztą :)pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:36

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ