Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
Proszę was o pomoc...od czerwca 2013 roku staralismy sie z męzem o dzidzie udało nam sie dopiero w grudniu...niestety radosc nie trwała długo poniewaz dwa dni pozniej wyladowałam w szpitalu z powodu wtedy jeszcze krwawienia...przyjmowałam tabletki na podtzymanie ciązy, kwas foliowy oraz tabletki rozkurczowe. Niestety bol brzucha był coraz silniejszy a po trzech dniach dostałam mocnego krwawienia z zakrzepami...no i niestety usg pokazało 8 tydzień ciązy ale jajo płodowe było puste, bez zarodka. Jedyne pocieszenie ze malenstwa tak naprawde nie było! Przeszłam zabieg łyzeczkowania. Mamy juz koniec lutego a ja nadal nie dostałam po tym wszystkim okresu...zastanawiam sie co jest tego powodem...kolejna ciaza raczej nie jest mozliwa poniewaz uwazamy...Prosze o pomoc moze kroras z was wie co jest ze mna nie tak Z gory dziekujeproblem z ciąża... -
Witaj Marynia ja poroniłam w 11 tygodniu (serduszko Fasoleczki przestało bić), również nie otrzymałam okresu przez 2 miesiące, poszłam do lekarza iprzepisał mi tabletki na wywołanie okresu Więc się nie przejmuj idź do swojego lekarza ginekologa powiedz że nie dostałaś jeszcze okresu i bedzię dobrze My Obecnie staramy się o Dzidziusia Mając ogromną nadzieję ze wszystko będzie w porządku.. Że uda nam się zajść i Dotrzymać zdrową ciąże do końca!
Pozdrawiam Cie i Się nie przejmuj! -
Marynia....ja tez jestem zdania, ze powinnas isc z tym do lekarza. My tu nic nie wymyslimy. Trzymaj sie :*
Okti...ja jednak mam cicha nadzieje, ze to fasoleczka Ci tak dokucza Czekam z niecierpliwoscia z Toba do wtorku :***
My zaczynamy serduszkowanie Nie chce sie nakrecac ale tak sie kurcze boje, ze nam znowu nie wyjdzie ;(Ewelcia lubi tę wiadomość
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Marynia wrote:Witam,
Proszę was o pomoc...od czerwca 2013 roku staralismy sie z męzem o dzidzie udało nam sie dopiero w grudniu...niestety radosc nie trwała długo poniewaz dwa dni pozniej wyladowałam w szpitalu z powodu wtedy jeszcze krwawienia...przyjmowałam tabletki na podtzymanie ciązy, kwas foliowy oraz tabletki rozkurczowe. Niestety bol brzucha był coraz silniejszy a po trzech dniach dostałam mocnego krwawienia z zakrzepami...no i niestety usg pokazało 8 tydzień ciązy ale jajo płodowe było puste, bez zarodka. Jedyne pocieszenie ze malenstwa tak naprawde nie było! Przeszłam zabieg łyzeczkowania. Mamy juz koniec lutego a ja nadal nie dostałam po tym wszystkim okresu...zastanawiam sie co jest tego powodem...kolejna ciaza raczej nie jest mozliwa poniewaz uwazamy...Prosze o pomoc moze kroras z was wie co jest ze mna nie tak Z gory dziekuje
Marynia kochana idz do lekarza prawdopodobnie da ci tabletki na wywolanie @, ja rowniez mialam puste jajo plodowe w sierpniu tamtego roku i od 3 cykli sie staram o fasolke juz 4 cs teraz. ja dostalam @ po 28 dniach rowno ale pamietaj ze takie poronienie wiąże sie z zaburzeniami hormonalnymi takze potrzeba tez czasu do dojscia do siebie. -
Psychicznie sa dni ze jest ok ale raz na jakis czas po prostu dopada mnie złosc bo wszystkie w koło nagle zaczeły zachodzic w ciaze albo decyduja sie dopiero na dziecko a ja nawet nie moge nic zrobic bo nie mam @ a od marca mielismy na nowo sie starac a tu jak zwykle wiatr w oczy czemu to wszystko jest takie skomplikowane my poprostu chcemy zostac mamusiami, staramy sie a inne pala pija i nie wiadomo co jeszcze przez cała ciaze i jest wszystko okproblem z ciąża...
-
a jeszcze jedno male pytanie....BATTINKA pisałas ze to sie wiąze z zaburzeniamy hormonalnymi czyli ze co dokładnie. Wczesniej przez 5 lat brałam tabletki anty a po rzuceniu @ miałam co drugi miesiąc az do padziernika potem juz cisza, ciaza łyzeczkowanie i do dzisiaj ani sladu po @. czyzby wina tabletek???problem z ciąża...
-
Marynia zaburzenia hormonalne obecnie masz po ciąży, tabletki już nie mają tutaj nic wspólnego. idź do ginekologa po tabletke wywołującą @ i będzie dobrze, a jak brałaś tabletki jakie miałaś cykle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:46
-
hey dziewczyny
jak tak was czytam to próbuję porównać sie do okti89
Zrobilam wczoraj kolo 17.00 bobo test czułość 25ml (na ulotce przed @ powinno robić sie z porannego moczu i to jeszcze tak mig migiem (może nie dokładnie) bo mi sie na wymioty wzielo od tego moczu ;/) no i niestety negatyw ;( normalnie bym go jeszcze nie robila bo przewidywany termin @ to za tydzień w środę (mam rozjechany cykl po poronieniu ;( )ale dopadla mnie wczoraj gorączka 38,8 ;( mdłości, dreszcze i wogóle więc musiałam sprawdzić czy mogę zażyć jakieś leki na zbicie temp.
Teraz się tak łudzę, że może jeszcze będę w tej ciąży ;( dzisiaj temp 37,6, ból gardła i brak apetytu ;( chyba to raczej grypa niż objawy ;( co sądzicie??? -
Ewelcia wrote:Slodka100 ja miałam podobne objawy kiedy zrobilam test na 2 dni przed @ wyszło + ale niestety nie na długo jeszcze moze byc za wczesnie, poczekaj cierpliwie, odpoczywaj i moze lepiej jakies domowe sposoby na przeziębienie póki co Trzymam kciuki z niecierpliwością żeby to jednak była fasolinka Czekam na pozytywny wynik u Ciebie:)
Dzięki Ewelcia
i ja będę czekała na + u Ciebie
Współczuję straty twojego aniołka [*] a w którym byłaś tygodniu? -
Slodka100 tak jak Ci Ewelcia radzi najlepiejteraz domowe sposoby na przeziębienie, nie wszystkie są smaczne ale jeśli Fasolka jest to dla niej warto się poświęcić na przeziębiienie polecam Mleczko miód i czosnek..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:58
-
Jula222 wrote:Slodka100 tak jak Ci Ewelcia radzi najlepiejteraz domowe sposoby na przeziębienie, nie wszystkie są smaczne ale jeśli Fasolka jest to dla niej warto się poświęcić na przeziębiienie polecam Mleczko miód i czosnek..
Własnie sie dowiedzialam, ze moja mama przed nowina ze jest w ciazy tez miala goraczke i dreszcze i wogole wiec bede miec nadzieje -
No to trzymam kciuki Slodka100, mi też nie smakowało ale jednak pomogło widać nie na wszystkich działa jak to piłam od razu miałam ochote na zwrot.. i tak tez sie stało
Ja prawdopodobnie tez bede testowac na dniach mimo że miałam @ 17 lutego i pomijając fakt ze nadal sie staramy, ale objawy są a bardzo bym chciała po raz kolejny zobaczyć II piękne grube krechyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:06
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:No to trzymam kciuki Slodka100, mi też nie smakowało ale jednak pomogło widać nie na wszystkich działa jak to piłam od razu miałam ochote na zwrot.. i tak tez sie stało
Ja prawdopodobnie tez bede testowac na dniach mimo że miałam @ 17 lutego i pomijając fakt ze nadal sie staramy, ale objawy są a bardzo bym chciała po raz kolejny zobaczyć II piękne grube krechyJula222 lubi tę wiadomość
-
Pytanie do Ewelci
Ponieważ nie umiem podglądać Twojego wykresu zdradź mi kochana jak Ci idzie bo wiem że nie chciałaś czekać tak jak i ja zresztą :)pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:36