X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breee jak cudownie że znowu z nami jesteś ;) dziś o Tobie myślałam rano i zastanawiałam się kiedy znowu do nas wpadniesz ;)
    W ogóle mało mnie było od wczoraj bo zaziębienie mnie wzieło i gardło mam zawalone. Byłam dziś u lekarza dostałam zwolnienie do piątku więc teraz odpoczywam;)

ja robiłam tylko jedną betę bo nie chciałam się stresować czy przyrasta czy nie ;)

matylda08, Bree, tysiaa93, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Tylko ze ja nie chce wtedy piłam i wogole tak odrazu po zabiegu zaraz bym poroniła ... Boje sie jeszcze po tym co się tu taj dzieje boje sie

Ja pilam w 2 poprzednich ciazach w trakcie ovu i na poczatku ciazy bo nie wiedzialam ze jestem w ciazy i nie bylo zupelnie zadnych problemow, co ciekawe w UK dopuszcza sie picie alko w ciazy ale w malych ilosciach (jest dokladnie okreslone ile mozna) i wszystko jest OK :)

Co kraj to obyczaj ale najwazniejsze zdrowie i dobre samopoczucie :)

matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiknijcie na mój wykres pocieszcie mnie !!! :-( ze będzie @ bo ta temp wysoka mnie wystraszyła bo drugi cykl taka temp wysoka zwykle nie byly wysokie nawet w ciagu dnia normalne bo teraz jak w pochwie mierzyłam to jeszcze wyższa 37,5 mój temp ciała żądze byla niska nawet pomoże 36 ... Tak ze teraz nie wiem co jest może ja chora jestem ? Może to jakas cukrzyca czy co ?..

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    W sobotę mamy robic bibę i grilla no i co mam myśleć nie napic sie ?? Chyba z wykresu nie widac żeby tam cos na zapłodnienie wskazywało ???

Ja bym sie napila, nachlac sie nie najchlejesz, ale cos tam z kulturka mozna ;) kiedys to ginekolodzy w ciazy zalecali czerwone wytrawne wino "bycza krew" czyli egri bikaver na polepszenie krwi, i laski pily i rodzily zdrowe dzieci :) Sama jestem tego zywym przykladem :)

Oczywiscie nie namawiam ale uwazam ze przesada jest gorsza od faszyzmu i mysle ze dziecku bardziej zaszkodzi stres spowodowany panika w zwiazku z wypiciem lampki wina niz samo wypite wino ;)

Ale to moje zdanie, kazdy robi jak uwaza :)

hiacynta99, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Kiknijcie na mój wykres pocieszcie mnie !!! :-( ze będzie @ bo ta temp wysoka mnie wystraszyła bo drugi cykl taka temp wysoka zwykle nie byly wysokie nawet w ciagu dnia normalne bo teraz jak w pochwie mierzyłam to jeszcze wyższa 37,5 mój temp ciała żądze byla niska nawet pomoże 36 ... Tak ze teraz nie wiem co jest może ja chora jestem ? Może to jakas cukrzyca czy co ?..
    Cukrzyca nie objawia się temp. a jeżeli mierzysz rtęciowym w pochwie to pamiętaj o odjęciu paru kresek bo to tak jak z mierzeniem kiedyś u niemowląt w odbycie . Przestań panikować wyluzuj bo sobie wkręcisz. Wypij zioła

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja bym sie napila, nachlac sie nie najchlejesz, ale cos tam z kulturka mozna ;) kiedys to ginekolodzy w ciazy zalecali czerwone wytrawne wino "bycza krew" czyli egri bikaver na polepszenie krwi, i laski pily i rodzily zdrowe dzieci :) Sama jestem tego zywym przykladem :)

Oczywiscie nie namawiam ale uwazam ze przesada jest gorsza od faszyzmu i mysle ze dziecku bardziej zaszkodzi stres spowodowany panika w zwiazku z wypiciem lampki wina niz samo wypite wino ;)

Ale to moje zdanie, kazdy robi jak uwaza :)
    Bree jak zniknęłaś któregoś dnia Tyśka łoiła byczą krew ;)

tysiaa93, Bree, kierzynka lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Mierzylam sobie temp termometrem ovul 36,49 i term elektronicznym 37 co ja mam myśleć skąd takie różnice który termometr jest wiarygodny teraz mierze sobie temp zwykłym rteciowm on nigdy nie zawodzi tylko komu się chce tyle czekać ... Ja pierd.. Wszystko sie psuje ide melisę sobie zaparzyć

Ja mierze zawsze jednym i tym samym, nawet jak "spieszy" albo sie "spoznia" to trzyma sie jednego schematu ;)
    teraz mi na wykresie temp niby rosnie ale mysle ze jest to spowodowane tym ze mam grype co zawyza temp.

Hiacynta nie dajmy sie zwariowac <3 ;)
    mierz najlepiej jednym i innymi nie sprawdzaj, jak ja zaczelam sprawdzac i mi wychodzily roznice to tez sie tylko wkurzalam :P

Moim zdaniem rteciowe tez najlepsze ale sie boje takich TAM wkladac :P

tysiaa93, PrimaSort, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Kocham :)

I LOVE YOU <3 <3 <3 :3

tysiaa93, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jesteś tak mądrą kobietą, że żałuję, że nie mam cię obok <3 ;)

Bree fajnie, że wróciłaś <3 ;)

A to winko "bycza krew" mam w sklepie 300 metrów od siebie, więc chyba będę tam częstym gościem :D
    Ja zamierzam pić dopóki nie zobaczę na teście dwóch kresek, bez przesady, nie zamierzam sobie niczego odmawiać, bo mogę być w ewentualnej ciąży :)

Bree, matylda08 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Może być też kaszak spróbuj maścią ichtiolową na gazik i takie robić opatrunki możesz też i od tego gorączkować jeżeli dalej będzie zaogniony to musisz wziąść antybiotyk niestety nieraz bywa że trzeba naciąć bo ból jest cholerny ale póki co spróbuj maścia

na kaszaka mi nie pasuje bo jest podluzne :P a kaszaki sa okragle raczej (ja przynajmniej innego nie widzialam) :P bardziej sie zastanawiam czy nie dziabnal mnie jakis cholerny jadowity pajak bo troche u nas jest tego australijskiego paskudztwa :/ ale posmaruje nawet kocim g*wnem byle sie tylko tego pozbyc...

... no i dzieki za rade bo ja nie mam z takimi rzeczami zadnego doswiadczenia :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Breee jak cudownie że znowu z nami jesteś ;) dziś o Tobie myślałam rano i zastanawiałam się kiedy znowu do nas wpadniesz ;)
    W ogóle mało mnie było od wczoraj bo zaziębienie mnie wzieło i gardło mam zawalone. Byłam dziś u lekarza dostałam zwolnienie do piątku więc teraz odpoczywam;)

ja robiłam tylko jedną betę bo nie chciałam się stresować czy przyrasta czy nie ;)

Kierzynka <3 <3 <3
    Buziak :3

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko moje objawy takie same jak w cyklu co zaszłam :-\ bol glowy osłabienie utrata apetytu i ta temp . Z niedzieli na poniedziałek straszny bol brzucha i czochrowanie bylo ): Może macie racje powinnam o czymś innym myśleć tylko wiem ze term ovul źle. Mierzy bo rtęciowy i elektroniczny dały taki sam wynik . Tyle kasy dalam za niego i sie zjeb

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dostałam buziaka!
    Foch.

Bree, matylda08, monika_89, PrimaSort lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Werka84 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pić trzeba, ja pije wino codziennie od poronienia minęło 12 dni a endometrium 6mm :)

Bree, tysiaa93, monika_89 lubią tę wiadomość

(*)Aniołki 9tc 26.05.2006 (*)11tc 10.04.2015
    qdkkkqi122mrph2n.png
    zem3io4pzem8mtil.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Bree jak zniknęłaś któregoś dnia Tyśka łoiła byczą krew ;)

I bardzo dobrze!!! Na zdrowie :D Sama bym sie napila, musze poszukac moze w jakims polskim sklepie prowadzonym przez Hindusow albo Turkow beda mieli cos takiego :D

bez kitu ale kiedys lekarze serio to zalecali, ba... nawet polozne, ale to bylo w czasach jak nikt na bete nie latal czyli w epoce mojej mlodosci czyli w epoce wczesnej kredy jak mi dinozaury do jaskini zagladaly :D

hiacynta99, tysiaa93, kierzynka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Foch.
    :-* oo

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Matylda jesteś tak mądrą kobietą, że żałuję, że nie mam cię obok <3 ;)

Bree fajnie, że wróciłaś <3 ;)

A to winko "bycza krew" mam w sklepie 300 metrów od siebie, więc chyba będę tam częstym gościem :D
    Ja zamierzam pić dopóki nie zobaczę na teście dwóch kresek, bez przesady, nie zamierzam sobie niczego odmawiać, bo mogę być w ewentualnej ciąży :)

jak cos to w ciazy tez mozesz pic - wg zalecen brytyjskich lekarzy :D

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Tylko moje objawy takie same jak w cyklu co zaszłam :-\ bol glowy osłabienie utrata apetytu i ta temp . Z niedzieli na poniedziałek straszny bol brzucha i czochrowanie bylo ): Może macie racje powinnam o czymś innym myśleć tylko wiem ze term ovul źle. Mierzy bo rtęciowy i elektroniczny dały taki sam wynik . Tyle kasy dalam za niego i sie zjeb

Hiacynta chcialabym Cie uspokoic ale nie wiem jak...
    ja temp mierze zwyklym elektronicznym z jednym miejscem po przecinku...
    inni w ogole nie mierza...nie wiem co lepsze, ale to chyba zalezy jakie kto ma potrzeby... narazie nie za wiele zrobisz, mozesz tylko czekac i obserwowac cialo...

Wiem ze wolalabys teraz @ a nie fasolke ale jesli bedzie fasolka to oze to znak ze masz silne jajeczka, robaczki tez sa megadzielne, a macica na tyle zdrowa zeby stac sie domkiem dla dzieciatka? Wiem ze mialabys obawy ale... sa dziewczyny ktore zachodza w cyklu bezposrednio po poronieniu i rodza zdrowe dzieci a sa takie co czekaja 3 miesiace i im sie nie udaje....

tysiaa93, matylda08, hiacynta99 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Foch.

MILION BUZIAKOW :* :* :*

Wiem ze wolalabys od kogos innego no ale, najwyzej mnie zbij :D

tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam makaronu i cebuli w sklepie, musze isc na miasto 2 raz :/

SZLAG!!!

tysiaa93, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ