X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    jeśli fizycznie wszystko jest ok, to jest to tylko wasza decyzja kiedy zaczniecie się starać ;)

Najchętniej już... ale tak bardzo się boję, że TO znów się stanie. Zresztą, Wy chyba rozumiecie ten strach, prawda? :(

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mnie uprzedzała żeby sie nie strać w cyklu po zabiegu bo mozę być róznie jej koleżanka zaszła właśnie zaraz po zabiegu oczywiście znowu poroniła i do dzis juz nie ma dzieci i dlatego ja tak schiz uje ;p

stan podgorączkowy nadal mam głowa boli mnie i brzuch od wczoraj ;/ nie mam już żadnej tabletki bo porozdawałam wszystkim :P jak byłam w ciąży heh wczoraj ostatnią wzięłam :P
    bieda jak to w Polsce hihi

Monkey, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Najchętniej już... ale tak bardzo się boję, że TO znów się stanie. Zresztą, Wy chyba rozumiecie ten strach, prawda? :(
    Fuksja ja czuje to samo co Ty..tez bym juz chciala znow zajsc w ciaze i zeby bylo dobrze ale lekarz mowil o 3cyklach i tez mysle sobie,ze gdybym cos przyspieszyla i znow musiala to przezywac to bym sobie nie darowala.jeden cykl juz za mna. Chyba jednak zaczekam...

Bree czy ja dobrze czytam cos o Australii??? Co Ty w Australii robisz? Haha :)

fuksja, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, łączę się w bólu, bo choróbsko się mnie trzyma od kilku dni... masakra :/

tysiaa93, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta Ola i Kierzynka zaszły w pierwszym cyklu po poronieniu i jak widać wszystko jest dobrze, nie ma reguły :) I zdrowiej, chorowanie jest paskudne :P

Fuksja rozumiemy ten strach i myślę, że on będzie nam towarzyszył przez całe 9 miesięcy ciąży...

fuksja, hiacynta99, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Fuksja ja czuje to samo co Ty..tez bym juz chciala znow zajsc w ciaze i zeby bylo dobrze ale lekarz mowil o 3cyklach i tez mysle sobie,ze gdybym cos przyspieszyla i znow musiala to przezywac to bym sobie nie darowala.jeden cykl juz za mna. Chyba jednak zaczekam...

Bree czy ja dobrze czytam cos o Australii??? Co Ty w Australii robisz? Haha :)

Pap, widzę, że straciłyśmy ciążę w podobnym czasie - ja 7 marca... ale właśnie tak jak pisała Tyśka, nie mam gwarancji, że będzie dobrze... powinnam się chyba przede wszystkim zdystansować, tylko to takie trudne...

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja Poczekaj jeszcze jeden cykl. Zacznij moze po drugim po poronieniu. To juz tak niedlugo. Dajmy organizmowi czas na regeneracje. Ja jut ide do gina z wynikiem hist-pat choc i tak nic z tego nie wynika. Watpie zeby zrobil mi usg :/

hiacynta99, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że w pracy wszyscy myślą że jestem na zwolnieniu bo w ciąży jestem :( :( Jak ja teraz do pracy wrócę???
    No i się rozkleiłam przez to wszystko :(

hiacynta99, tysiaa93, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Fuksja Poczekaj jeszcze jeden cykl. Zacznij moze po drugim po poronieniu. To juz tak niedlugo. Dajmy organizmowi czas na regeneracje. Ja jut ide do gina z wynikiem hist-pat choc i tak nic z tego nie wynika. Watpie zeby zrobil mi usg :/

No właśnie tak zamierzam - na początku maja przyjdzie druga @ po zabiegu, wtedy kontrolnie pójdę jeszcze na USG i chyba zaczniemy. Chcę wierzyć w to, że jeśli ma być dobrze, to tak właśnie będzie. Gdyby gin potrafiła mi rozsądnie wyjaśnić po co czekać 3 cykle, pewnie bym jej posłuchała, ale nie uzyskałam odpowiedzi na to pytanie... usłyszałam tylko, że wszystko jest super.

tysiaa93, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Właśnie się dowiedziałam, że w pracy wszyscy myślą że jestem na zwolnieniu bo w ciąży jestem :( :( Jak ja teraz do pracy wrócę???

Paola, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*
    U mnie wieść szybko się rozniosła, każdy zaraz wiedział o ciąży - jak wróciłam, już nikt o nic nie pytał...

tysiaa93, hiacynta99, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Niech się walą ciule jedne! Wrócisz normalnie... Nie musisz się tam nikomu tłumaczyć.
    Tylko nie płacz :(

hiacynta99, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kierowniczka wyraził radość z tego ze wracam hmm stara panna z niej i to pewnie przez to

tysiaa93, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Paola, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*
    U mnie wieść szybko się rozniosła, każdy zaraz wiedział o ciąży - jak wróciłam, już nikt o nic nie pytał...
    No a mnie będą pytać, bo myślą że ja w ciąży :( Co ja mam mówić??? Wolałabym żeby wszyscy wiedzieli, wtedy nikt by już nie pytał, byłoby im głupio :(

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No a mnie będą pytać, bo myślą że ja w ciąży :( Co ja mam mówić??? Wolałabym żeby wszyscy wiedzieli, wtedy nikt by już nie pytał, byłoby im głupio :(

A to mi tez jedna babka gratulowała jak przyniosłam juz zwykle L4 dokladnie w dzień mojego zabiegu . Bo nie wiedziała ze ja juz po wszystkim strasznie glupia sytulacja w tedy wyszła jej bylo przykro mi tym bardziej :-\

Bree lubi tę wiadomość

• anjaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. dzisiejsza beta 1730 wynik odpowiada 6 tyg czyli ok . teraz tylko modle sie zeby beta ladnie przyrastala i w piatek bylo co najmniej jeszcze raz tyle.

tysiaa93, kierzynka, matylda08, Bree, Lenka87, monika_89, PrimaSort lubią tę wiadomość

Kropeczka * 4 listopada 2014 <3
    Ktosiek * 8 maja 2015 <3
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    No to jadę z tym koksem :D

Bree w takim razie i Tobie zdrówka! :)

dziekuuuje :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Werka84 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 ja zadzwoniłam do koleżanki pracy i poprosiłam o "delikatne rozpuszczenie plotki że już nie jestem..." nie zniosłabym pytań ...

tysiaa93, Bree, Lenka87, monika_89 lubią tę wiadomość

(*)Aniołki 9tc 26.05.2006 (*)11tc 10.04.2015
    qdkkkqi122mrph2n.png
    zem3io4pzem8mtil.png
  • Werka84 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaaa wrote:
    hej. dzisiejsza beta 1730 wynik odpowiada 6 tyg czyli ok . teraz tylko modle sie zeby beta ladnie przyrastala i w piatek bylo co najmniej jeszcze raz tyle.
    super trzymam kciuki!!

tysiaa93, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

(*)Aniołki 9tc 26.05.2006 (*)11tc 10.04.2015
    qdkkkqi122mrph2n.png
    zem3io4pzem8mtil.png
  • anjaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, Bree zdrowka Wam zycze :* oby juz bylo tylko lepiej :)

Matylda caly czas mysle o Tobie i wierze ze z dnia na dzien bedzie lepiej! czekam na wiesci od gina

Co do staran o dziecko po poronieniu to moj gin powiedzial ze jesli bede sie czula na silach to od razu moge sie starac a ten buc u ktorego wczoraj bylam opieprzyl mnie ze tak szybko zaszlam, ze powinnam odczekac pol roku! ja uwazam ze nic nie dzieje sie bez przyczyny co ma byc to bedzie, mam nadzieje ze moja Fasolka rosnie zdrowo :)

Jak zwykle zapommnialam co jeszcze mialam naapisac :/

tysiaa93, fuksja, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

Kropeczka * 4 listopada 2014 <3
    Ktosiek * 8 maja 2015 <3
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Lenka, fajnie Ci :* trzymam kciuki za owocne starania!

Mi gin nie dał zielonego światła - w sumie nawet nie wiem dlaczego. Wszystko jest ok, wszystkie badania rewelacja, usg super - ale mam czekać magiczne trzy cykle... bo tak.

Najchętniej posłuchałabym rady gin, u której miałam usg - i starała się w maju. Tylko boję się, że ja nie poczekam i to wszystko znów się stanie :(

zauwazylam ze w PL jest taka tendencja ze lekarze kaza czekac te magiczne 3 m-ce troche na wyrost, tak na wszelki wypadek... od strony medycznej jest wszystko ok ale i tak mowia ze lepiej zeby poczekac, i co ciekawe - ze wzgledu na psychike a nie na sprawy ginekologiczne wlasnie.... w UK czegos takiego nie ma, co ciekawe, nie ma nawet badan kontrolnych chyba ze cos sie grubo dzieje... a tak sprawy pozostawia sie naturze...

tysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ