WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    I tak zrobię, kochana :*

Gdyby nie ten antybiotyk, to dzisiaj chyba walnęłabym całe wino sama :)

Winko poczeka az skonczysz brac tableteczki, i wtedy wypijesz je z jeszcze wiekszym smakiem :)

fuksja, matylda08, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że jeśli psychika jest ok to nie ma na co czekać; )

Bree, fuksja, matylda08, tysiaa93, anjaaa lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 bardzo Ci wspolczuje tych strat, nawet nie wyobrazam sobie co przeszlas. Mam nadzieje ze uda Ci sie w koncu zajsc w ciaze tak szybko jak tylko sie da :)

matylda08, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Ja uważam że jeśli psychika jest ok to nie ma na co czekać; )

mysle tak samo :)

fuksja, tysiaa93, kierzynka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Mysz86 bardzo Ci wspolczuje tych strat, nawet nie wyobrazam sobie co przeszlas. Mam nadzieje ze uda Ci sie w koncu zajsc w ciaze tak szybko jak tylko sie da :)

U mnie problemem nie jest zajście, bo do tej pory zachodziłam od razu. Problemem jest to, że w pewnym momencie ciąże przestają się rozwijać. Dwa pierwsze razy, bez leków nie rozwijały się dobrze i nie było serduszka. A za trzecim razem, na lekach, było ok, serduszko biło, ale przestało... Nie mam już pomysłu. I boję się, że moje szanse znacznie zmalały. Chociaż mój lekarz mówi, że szanse jak najbardziej są.

matylda08, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86, a po trzecim poronieniu zlecono Ci jakieś badania?

Trafiłaś w dobre miejsce - tutaj na pewno dojdziesz do siebie :*

tysiaa93, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny a teraz najważniejsze jestem po wizycie i... to nie była ciąza tylko organizm jeszcze utrzymywał ten hormon -bhcg pomału będzie sie zerował u mnie to wszystko bardzo długo trwa ale to dobry znak że organizm nie ma problemu z utrzymaniem ciąży . Po poronieniu gdzie nie było łyżeczkowania każdy organizm w różnym czasie dochodzi do siebie teraz po @ mam przyjść i obada moje jajeczka i pobierzemy może jakieś hormony póki co czekamy jeszcze troszkę tylko w sumie do @ oczywiście znalazł jakąs drobną torbiel ale mam się nie przejmować ewentualnej ciąży to nie zaszkodzi powiedział że jeszcze w tym roku zajdziemy na bank innej opcji nie widz :) nadmienię że znamy się kupe lat i wiem że by mnie nie okłamywał . Ostatnie bhcg robiłam coś około23.03 i wynosiła 39 więc ten spadek teraz jest co 24 godziny o około 8 . Jestem dobrej myśli i pełna nadziei

tysiaa93, fuksja, Lenka87, Bree, pap86, anjaaa, monika_89, PrimaSort lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Mysz86, a po trzecim poronieniu zlecono Ci jakieś badania?

Trafiłaś w dobre miejsce - tutaj na pewno dojdziesz do siebie :*

Ja już po drugim zrobiłam masę badań. Jestem tydzień po trzecim łyżeczkowaniu.
    Po drugim poronieniu robiłam: kariotypy, MTHFR, czynnik V leiden, przeciwciała przeciw kardiolipinie, TSH, anty TPO, anty TG, ft3, ft4, glukoze, toksoplazmoze, wit B 12, kwas foliowy, homocysteinę, prolaktynę, FSH, LH, mąż badanie nasienia...

Wyszły mi dodatnie MTHFR oba w heterozygocie i przeciwciała przeciw kardiolipinie na granicy normy.

Teraz dostałam jeszcez do zrobienia cytomegalie i zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne kosmówki po poronieniu. Mam jeszcez całą listę badań o które chcę zapytać lekarza...

fuksja, tysiaa93, Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po @ zrobię bhcg czy spadło do 0 i wtedy działam pełną parą ale bez spinania co prawda czas goni ale należy wrzucic na luz . Wracam do roboty chyba po 15 maja bo wtedy będe tak zapierd...a że zapomne w jakie dni saię czochrać ;) będzie czochranie codziennie i kupię sobie nowe łózko ;)

Werka84, tysiaa93, Lenka87, hiacynta99, Bree, anjaaa, monika_89, PrimaSort lubią tę wiadomość

• Werka84 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 bardo dobre wiadomości!!!trzymam kciuki!

matylda08, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

(*)Aniołki 9tc 26.05.2006 (*)11tc 10.04.2015
    qdkkkqi122mrph2n.png
    zem3io4pzem8mtil.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak werka bo dają nadzieje a że mój organizm ma swój specyficzny rytm to inna sprawa wiem że dojdzie do super stanu i da domek naszemu dziecku przez 38 tygodni :)

tysiaa93, Werka84, Bree, anjaaa, PrimaSort lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda słońce to bardzo dobre wiadomości <3

Myszka współczuję tych trzech poronień. Jesteś niezwykła skoro masz siłę próbować dalej, w końcu się uda! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:24

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Matylda słońce to bardzo dobre wiadomości <3

Myszka współczuję tych trzech poronień. Jesteś niezwykła skoro masz siłę próbować dalej, w końcu się uda! :)

Tylko muszę teraz dojść do tego dlaczego moje ciąże obumierają. Nie sądziłam, że jestem w stanie aż tyle znieść. Mąż mówi, że dwa pierwsze razy to przez zespół, bo wynik wyszedł mi na granicy. A ten trzeci raz, kiedy do pewnego czasu było OK, to przypadek. Nieszczęśliwy, ale przypadek. No zobaczymy. NIe poddam się. Dopóki learz nie powie, że już nie warto się starać.

tysiaa93, Bree, Lenka87, monika_89 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana to dobre wiadomości bo dają kopa i nadzieję .
    Mysza witaj przykro że w takich okolicznościach

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wszyscy mi mówią, że jestem młoda... Mam prawie 29 lat, myślałam, że to już ostatnie podrygi w tej kwestii. A to i lekarze i pielęgniarki w szpitalu... że młoda.

Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, znam to - mi też każdy powtarza, że jestem młoda. I strasznie mnie to drażni...

Bree lubi tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    Mój lekarz powiedział, że za dwa miesiące znów będziemy mogli się starać. Jestem po trzeciej nieudanej ciąży i niestety trzecim łyżeczkowaniu, bo moje ciąże obumierają, ale się trzymają. Po drugim zrobiłam masę badań, w tej trzeciej ciąży brałam leki, zastrzyki z heparyny, a mimo to się nie udało.
    Teraz sobie odpuszczę, porobię jeszcze jakieś badania, które mi zostały i może po urlopie znów się postaramy, czyli w sierpniu/wrześniu. Chociaż cholernie się boję.

Kurde dzielna Kobieta z Ciebie :* :* :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała żeby mówili że młoda a nie słyszę w tym wieku ??? ale mam to gdzieś jestem młoda i tyle :)
    Wróciły do mnie siły :)

hiacynta99, tysiaa93, Bree, Lenka87, anjaaa, monika_89, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi laska w szpitalu mówiła że jej bratowa poroniła 6 razy z powodu ze miał płód o płec żeńskiej w końcu urodziła chłopca :) nie wiem o co chodzi ale jest też cos takiego że nie można urodzić danej płci ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    A ja bym chciała żeby mówili że młoda a nie słyszę w tym wieku ??? ale mam to gdzieś jestem młoda i tyle :)
    Wróciły do mnie siły :)

Ciesze się :* :* :* :*
    dziwne z tą betą moja była w poniedziałek taka 1536,000 w czwartek przed zabiegiem miałam już tylko 277,600 bardzo szybko mi spadła ...

Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ