X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą co jest za różnica czy "młoda" czy "stara"! Kuźwa, każda chce zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko, bez względu na wiek, niektórzy lekarze są posrani.

Bree, fuksja, anjaaa, PrimaSort lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    mi laska w szpitalu mówiła że jej bratowa poroniła 6 razy z powodu ze miał płód o płec żeńskiej w końcu urodziła chłopca :) nie wiem o co chodzi ale jest też cos takiego że nie można urodzić danej płci ....

Jak mój mąż zadzwonił do swojego szefa powiedzieć, że nie będzie go w pracy, bo musi mnie do szpitala zawieźć, to powiedział z jakiego powodu. Jego szef powiedział, ze ma kuzynkę, która poroniła 6 razy, a teraz ma 5 dzieci. Ale ja nie wiem jak to można psychicznie znieść... Ja w chwili obecnej nie wyobrażam sobie w ogóle, że miałabym być w ciąży. Szczerze mówiąc już powoli oswajam się z myślą, że może dziecka nie będziemy mieli. Ciężko mi, bo teraz u mnie w pracy mnóstwo kobiet jest w ciąży...

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ciesze się :* :* :* :*
    dziwne z tą betą moja była w poniedziałek taka 1536,000 w czwartek przed zabiegiem miałam już tylko 277,600 bardzo szybko mi spadła ...
    Ale ja nie miałam zabiegu a dzień przed podaniem cytotecu miałam bhcg 42.000

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Zresztą co jest za różnica czy "młoda" czy "stara"! Kuźwa, każda chce zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko, bez względu na wiek, niektórzy lekarze są posrani.

Młoda ma jeszcze więcej czasu...

Bree, matylda08 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na "kontroli" w szpitalu to ginekolog do mnie "Ile masz lat dziecko?" Jak powiedziałam, że 22 to była wielce zdziwiona, nie moja wina, że wyglądam na 15 :P

Bree, matylda08, anjaaa, monika_89, PrimaSort lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jak byłam na "kontroli" w szpitalu to ginekolog do mnie "Ile masz lat dziecko?" Jak powiedziałam, że 22 to była wielce zdziwiona, nie moja wina, że wyglądam na 15 :P

Mi lekarka w klinice leczenia niepłodności jak się dowiedziała, że mam 28 lat, a mój mąż 30, powiedziała, ze jesteśmy młodzież.

Bree, PrimaSort lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:

tylko ze ja tą bete miałam robioną przed zabiegiem tyle mi spadłą po poronieniu samoistnym

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:

tylko ze ja tą bete miałam robioną przed zabiegiem tyle mi spadłą po poronieniu samoistnym

Bree lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Mi lekarka w klinice leczenia niepłodności jak się dowiedziała, że mam 28 lat, a mój mąż 30, powiedziała, ze jesteśmy młodzież.
    No pewnie! Najlepiej do nich przyjść w wieku 60 lat, kretyni jedni :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Kochane dziewczyny a teraz najważniejsze jestem po wizycie i... to nie była ciąza tylko organizm jeszcze utrzymywał ten hormon -bhcg pomału będzie sie zerował u mnie to wszystko bardzo długo trwa ale to dobry znak że organizm nie ma problemu z utrzymaniem ciąży . Po poronieniu gdzie nie było łyżeczkowania każdy organizm w różnym czasie dochodzi do siebie teraz po @ mam przyjść i obada moje jajeczka i pobierzemy może jakieś hormony póki co czekamy jeszcze troszkę tylko w sumie do @ oczywiście znalazł jakąs drobną torbiel ale mam się nie przejmować ewentualnej ciąży to nie zaszkodzi powiedział że jeszcze w tym roku zajdziemy na bank innej opcji nie widz :) nadmienię że znamy się kupe lat i wiem że by mnie nie okłamywał . Ostatnie bhcg robiłam coś około23.03 i wynosiła 39 więc ten spadek teraz jest co 24 godziny o około 8 . Jestem dobrej myśli i pełna nadziei

Boze jak sie ciesze :D :D :D :D <3

matylda08 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    No pewnie! Najlepiej do nich przyjść w wieku 60 lat, kretyni jedni :P

No wiesz, jak patrzę na babki w poczekalni, to my z meżem faktycznie należymy tam do młodszych par.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Ja po @ zrobię bhcg czy spadło do 0 i wtedy działam pełną parą ale bez spinania co prawda czas goni ale należy wrzucic na luz . Wracam do roboty chyba po 15 maja bo wtedy będe tak zapierd...a że zapomne w jakie dni saię czochrać ;) będzie czochranie codziennie i kupię sobie nowe łózko ;)

hahaha kupie sobie nowe lozko :D :D :D
    posikalam sie :D Matylda jak Ty cos powiesz :D :D :D

tysiaa93, Lenka87, matylda08, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    No wiesz, jak patrzę na babki w poczekalni, to my z meżem faktycznie należymy tam do młodszych par.
    To, że jesteście młodzi nie oznacza, że mają się wami zająć gorzej niż tymi starszymi parami, bez przesady.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    A i jeszcze wszyscy mi mówią, że jestem młoda... Mam prawie 29 lat, myślałam, że to już ostatnie podrygi w tej kwestii. A to i lekarze i pielęgniarki w szpitalu... że młoda.

ja mam 42 lata w tym roku tak ze luz :D

jestes mloda!

matylda08 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    A ja bym chciała żeby mówili że młoda a nie słyszę w tym wieku ??? ale mam to gdzieś jestem młoda i tyle :)
    Wróciły do mnie siły :)

Nam nie musza mowic, wazne ze my to wiemy :D

matylda08, anjaaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    ja mam 42 lata w tym roku tak ze luz :D

jestes mloda!
    A ty to niby stara? :D

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 28 lat. W szpitalu pielęgniarki za moimi plecami jak sobie szeptały o poronieniu, to mówiły: młodziutka....

Bree lubi tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To, że jesteście młodzi nie oznacza, że mają się wami zająć gorzej niż tymi starszymi parami, bez przesady.

Nie chodziło o to, ze nami gorzej, a nimi lepiej. Chodziło o to, ze trafiliśmy tam odpowiednio wcześniej i mamy więcej czasu na ewentualne leczenie i próby.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Nie chodziło o to, ze nami gorzej, a nimi lepiej. Chodziło o to, ze trafiliśmy tam odpowiednio wcześniej i mamy więcej czasu na ewentualne leczenie i próby.
    Aha, rozumiem :) Na pewno się uda :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    A ty to niby stara? :D

Stara nie... zabytkowa :D

tysiaa93, Lenka87, matylda08, monika_89, Monkey lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ