Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet
    Postów: 1457 994

    Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odebralam wyniki z krwi i Ft3 mam 4,50 a norma jest 2,37-4,43 ale w pon ide powtorzyc badanie i zrobie jescze tsh bo teraz nie robilam mam nadzieje ze wyjdzie wszystko ok bo troche sie zmartwilam :-( ciagle pod gorke ....

    Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • JusWik Autorytet
    Postów: 1315 1304

    Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja wczoraj odebralam wyniki z krwi i Ft3 mam 4,50 a norma jest 2,37-4,43 ale w pon ide powtorzyc badanie i zrobie jescze tsh bo teraz nie robilam mam nadzieje ze wyjdzie wszystko ok bo troche sie zmartwilam :-( ciagle pod gorke ....
    cześć kobietki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 09:19

    wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

  • kejt90 Przyjaciółka
    Postów: 104 28

    Wysłany: 27 kwietnia 2014, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna88 najgorzej chyba jest mieć problem z tymi ft3 i ft4 =/ sama tarczyca tyle szkód robi a co mówiąc o nich =/
    życzę żebys miała tsh w normie ;*

    8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • ampoule Ekspertka
    Postów: 191 85

    Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu mialam tsh 1,6 i lekarz mi powiedział ze jest ok...

    [*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • kejt90 Przyjaciółka
    Postów: 104 28

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tempka wzrosła 36,6 czy możliwę że owuluję hhe ??? :)
    szkoda że się starać nie można jeszcze :( lecą 3 tyg od zabiegu :(

    8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • Malinka32 Autorytet
    Postów: 1063 558

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt90 wrote:
    u mnie tempka wzrosła 36,6 czy możliwę że owuluję hhe ??? :)
    szkoda że się starać nie można jeszcze :( lecą 3 tyg od zabiegu :(
    Ja pierwsza owu mialam 2 tygodnie po zabiegu

    9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • ampoule Ekspertka
    Postów: 191 85

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie ze w tym cyklu nie będzie ovu...

    [*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • Czarna_88 Autorytet
    Postów: 1457 994

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzisiaj odebrałam wyniki z tarczycy powtórne i wyszły ok (mam nadzieje)ide jeszcze z nimi do lekarza dzisiaj popołudniu
    TSH mam 1,110 a TF3 4,14 a norma jest do 4,43
    troszkę mi ulżyło :)
    Ostatnio bawiłam sie w testy owulacyjne ale jakoś nie byłam pewna wyników jakie wychodzą .... staram sie nie liczyć dni po prostu w tedy kiedy mam ochotę i mąż również wtedy korzystamy ;)

    Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Micia Autorytet
    Postów: 789 1107

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja pierwszą owulacje miałam również 2 tygodnie po zabiegu. Po 5 tygodniach od zabiegu dostałam miesiączkę. Za 2 miesiące zaczynam starania :). Trzymam kciuki za Was dziewczyny.

    peppapig lubi tę wiadomość

    w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • JusWik Autorytet
    Postów: 1315 1304

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja 1 owulkę też miałam 2 tyg po zabiegu potwierdzona przez gin. @miałam 5 tyg po zabiegu. Ale trwa nadal a właściwie takie plamienie już 8 dzień dziś :(((

    wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

  • Marlena Autorytet
    Postów: 831 646

    Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Powiem Wam ze ja chyba wpadam w paranoje już.. Mojego malucha straciłam w styczniu, a od tej pory wydałam ponad 1000 zł na prywatne wizyty i badania.
    Lekarz stwierdził że wszystko ok, można się starać.
    Mieliśmy zacząć w tym cyklu ale siostra zachorowała na ospę, a ja mogłam od niej ją podłapać. Ospy nigdy nie przechodziłam, szczepiona na nią nie byłam.
    Teraz zastanawiam się czy się szczepić? Jedna dawka kosztuje 250 zł, a dostaje się dwie w odstępie 3 miesięcy. Po szczepionce zaleca się wstrzymanie z ciążą przez 3 miesiące. Więc pół roku w plecy...
    Wiem ze nie uchronię się przed całym złe świata nawet jeśli zrobię wszystkie badania jakie tylko można.
    Ale jednak się boję. Boję się że sytuacja się powtórzy i nie wiem co robić.

    [*] Arek - 19.01.2014

    3i499vvjojbctpry.png

    9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena a masz swojego zaufanego lekarza ginekologa? Może z nim pogadaj,zapytaj, wiadomo nigdy nie ma 100% pewności ale znają statystyki,zawsze doradzi,podpowie, powodzenia.

  • Marlena Autorytet
    Postów: 831 646

    Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam, lekarz naprawdę pierwsza klasa. Zupełne przeciwieństwo tych, których spotkałam w szpitalu w moim mieście. No ale przyjmuje prywatnie i liczy sobie 150 zł za wizytę. Przy naszych ostatnich wydatkach to jednak jest sporo.

    Chciałam zrobić badanie na przeciwciała ospy ale to kosztuje 110 zł. Masakra jakie to wszystko jest drogie. A zwykły rodzinny niby na to skierowania wypisać nie może.

    Wydaje mi się że u mnie jest też trochę blokada psychiczna... Chce ale boje się powtórki. Pomału to wszystko mnie dobija, a nie mam z kim o tym pogadać. Mój Ł też już nie wie co myśleć o tym wszystkim. On też się boi.

    [*] Arek - 19.01.2014

    3i499vvjojbctpry.png

    9ewnugpjmowidtwe.png
  • maja35 Autorytet
    Postów: 1141 921

    Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    hej,
    ja 1 owulkę też miałam 2 tyg po zabiegu potwierdzona przez gin. @miałam 5 tyg po zabiegu. Ale trwa nadal a właściwie takie plamienie już 8 dzień dziś :(((

    Kochana ja pierwszą @ miałam 10 dni więc nie masz się czym martwić

    JusWik lubi tę wiadomość

    yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • JusWik Autorytet
    Postów: 1315 1304

    Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Kochana ja pierwszą @ miałam 10 dni więc nie masz się czym martwić
    Dzięki Maja, tak też mi się wydaje, że to moja 1 @ po zabiegu i dlatego tak się dzieje.
    A mężuś już się nie może doczekać do <3
    choć dziś dosyć mocno mnie boli prawy jajnik, takie kłucia bardzo częste i dość silne. Nigdy tak nie miałam.

    wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

  • pacia8989 Znajoma
    Postów: 27 2

    Wysłany: 7 maja 2014, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem po 2 poronieniach 4 lata temu ciaza zasniadowa po 2 latach to samo wszystkie wyniki badan dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza co robic ja się poddalam powodzenia dla starających zycze

    witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
  • liliana Ekspertka
    Postów: 162 133

    Wysłany: 8 maja 2014, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    Byłam u lekarza 9 dni temu (10 dc). Stwierdził u mnie piękny dominujący pęcherzyk (17 mm). W 12 dc i 14 dc kochaliśmy się z mężem, jednakże wyraźne bóle owulacyjne czułam dopiero w 15 dc. Dziś jest 20 dc.
    Kłuje mnie jajnik od rana i dziś zaobserwowałam u siebie śluz zabarwiony na lekko brązowy kolor. Miałam tak w poprzedniej ciąży, jednakże troszkę później.
    Nie sądzę, by objawy implantacji wystąpiły tak szybko...jak sądzicie?

    relgcwa11d8kpmkr.png
  • Ewelcia Autorytet
    Postów: 2050 2915

    Wysłany: 8 maja 2014, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana jeśli owulacja wystąpiła w 12dc to bardzo możliwe że to już implantacja. Ból który odczułaś w 15dc mogły być czymś innym. Cóż pozostaje Ci po prostu czekać :) nie testuj tylko za szybko bo nic Ci nie wyjdzie i tylko stres będzie :/

    liliana lubi tę wiadomość

  • Magic Autorytet
    Postów: 3887 3147

    Wysłany: 8 maja 2014, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a wiecie moze kiedy sie robi progesteron i prolaktyne??? Tzn w jakiej fazie cyklu :)

    Ewelcia ma racje nie stresuj sie i nie mysl na razie. Czas szybko leci i sie okaze fioletowa czy rozowa :))

    Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aniafk Autorytet
    Postów: 1433 974

    Wysłany: 8 maja 2014, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron najlepiej 7-8 dni po owulacji. Prolaktyne nie pamiętam, ale pamiętam że miałam przyjść pół godziny przed pobraniem krwi i odpocząć :)

    Magic lubi tę wiadomość

    82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego