X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo rozgość się i napisz coś więcej o sobie :)
    To była Twoja 1 ciąża?

tysiaa93, hiacynta99, Szalona CZARNA, Bree lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    APS - ja musiałam odczekać przynajmniej 3 miesiące, za radą i lekarza i położnej... Ale też byłam po zabiegu.

hiacynta masz potwierdzoną endometriozę? u mnie są pewne podejrzenia, ale laparoskopii nie miałam, więc nic pewnego... jak zaszłam w ciążę miałam 5cm torbiel :/ jak poszłam do kontroli po miesiącu to już jej nie było, ale nie wiadomo czy to od tego...[/QUOTE

TAK POTWIERDZONĄ PRZY LAPAROSKOPII I STOPNIA MIEDNICY MNIEJSZEJ
    JAJOWODY DROŻNE I JAJNIKI Z LICZNYMI TORBIELKAMI DLATEGO ZROBILI MA KAUTERYZACJE

A TERAZ TO NIE WIEM BO JAJNIK MNIE KUJE CAŁY CZAS I BOJĘ SIĘ ZE ZNOWU COS TAM SIE POROBIŁO

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie też cały czas coś z jajnikiem się dzieje, więc pewnie znowu coś się porobiło... :/

hiacynta99, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka a jak ci się wczorajsze zakupy udały? :D Zapolowałaś na jakąś kurtkę fajną? :D

Na pewno wszystko jest u was dobrze! :)

Toxey, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • APS Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo Wam dziekuje za tak szybki odzew!
    U mnie to było poronienie samoistne. ciaza omumarla w 8 tc i w 9 tc miałam krwawienie az do wczoraj, 11 dni. czytałam sporo ze jeslli jest samoistne to nie trzeba czekac, tyle ze z reguly poronienia samoistne sa bardzo wczesne, ok. 5-6 tc a u mnie było trochę później, zarodek miał jakies 2 mm.
    mam dobrego lekarza i powiedział ze można od razu probowac, tylko on jest bardzo wyluzowany, tak samo pozwolil mi poronić w domu, a bylam tez na konsultacjach u innego lekarza wtedy, który kazal mi od razu jechać do szpitala na zabieg bo to za duza ciaza. tak wiec mam zielone swiatlo ale nie jestem pozbawiona obaw. poza tym do wczoraj miałam krwawienie poronne (brałam wcześniej bardzo dużo lekow, stad musiałam sporo czekac na poronienie) i nie wiem czy to traktować jako miesiaczke i już się starac czy trzeba poczekać do pierwszej "prawdziwej" miesiączki.
    czytałam sporo ze można zaczynać jak endomnetrium wroci do normy i moje podobno jest ladne, tylko ta powiekszona macica trochę się martwię ale nie widziałam aby ktoś do tego przywiazywal uwagę...

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Karo86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia co do winka, bardzo chętnie :D to umawiamy się wieczorem? ;-)

Monkey tak, to była moja pierwsza ciąża, niby wyczekiwana, bo tabsy odstawiłam rok wcześniej, ale jednak przyszła z zaskoczenia - chodziłam na monitorowanie cyklu i lekarz stwierdził, że raczej nic z tego nie wyjdzie, bo w 20dc pęcherzyki były małe. Zaciążyłam w sumie jak już czekałam na okres, więc cuda się zdarzają :-) Szkoda tylko, że z takim rezultatem...

hiacynta99, tysiaa93, Bree, matylda08 lubią tę wiadomość

20.03.2015 - Aniołek (9 tc)

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Kierzynka a jak ci się wczorajsze zakupy udały? :D Zapolowałaś na jakąś kurtkę fajną? :D

Na pewno wszystko jest u was dobrze! :)
    kupiłam dwie ;)

Toxey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS w takim razie wszystko zależy od Ciebie - jeśli jesteś gotowa to do dzieła ;) Choć ja ze względu na tą macicę przeczekałabym jeszcze do "normalnego" okresu...

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo zapraszamy ;) szkoda że poznajemy sie w takiej sytuacji ale zobaczysz że będąc z nami masz możliwość szybciej dojść do siebie psychicznie bo nikt nie rozumie bardziej od kogoś kto przeżył to samo ;)

Toxey, hiacynta99, tysiaa93, Bree, anjaaa lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    U mnie właśnie też cały czas coś z jajnikiem się dzieje, więc pewnie znowu coś się porobiło... :/

NAJPIERW MIAŁAM PODEJRZENIE pcos BO OWULACJI NIE BYŁO TYLKO NA JAJNIKACH SIĘ TE PĘCHERZYKI OSIADAŁY NIE PĘKAŁY TERAZ ENDOMETR
    TAK ŻE JA JUŻ NIE WIEM Z CZYM JA MAM DO CZYNIENIA :p

ALE KURW NIE PODDAM SIE BEDE WALIĆ RĘKAMI I NOGAMI ABY DO CELU !!!!! NAWET JAK TRZEBA BĘDZIE DAM PO GĘBIE :p HIHI

Toxey, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Kochane bardzo Wam dziekuje za tak szybki odzew!
    U mnie to było poronienie samoistne. ciaza omumarla w 8 tc i w 9 tc miałam krwawienie az do wczoraj, 11 dni. czytałam sporo ze jeslli jest samoistne to nie trzeba czekac, tyle ze z reguly poronienia samoistne sa bardzo wczesne, ok. 5-6 tc a u mnie było trochę później, zarodek miał jakies 2 mm.
    mam dobrego lekarza i powiedział ze można od razu probowac, tylko on jest bardzo wyluzowany, tak samo pozwolil mi poronić w domu, a bylam tez na konsultacjach u innego lekarza wtedy, który kazal mi od razu jechać do szpitala na zabieg bo to za duza ciaza. tak wiec mam zielone swiatlo ale nie jestem pozbawiona obaw. poza tym do wczoraj miałam krwawienie poronne (brałam wcześniej bardzo dużo lekow, stad musiałam sporo czekac na poronienie) i nie wiem czy to traktować jako miesiaczke i już się starac czy trzeba poczekać do pierwszej "prawdziwej" miesiączki.
    czytałam sporo ze można zaczynać jak endomnetrium wroci do normy i moje podobno jest ladne, tylko ta powiekszona macica trochę się martwię ale nie widziałam aby ktoś do tego przywiazywal uwagę...

kOCHANA BĘDZIE DOBRZE JEŚŁI LEKARZE JEST GODNY ZAUFANIA SŁUCHAJ GO :) I STARTUJ RAZEM Z NAMI :) BĘDZIEMY WSPIERAĆ

• Karo86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynko też tak myślę ;-) i gratuluję Ci takiego szybkiego zaciążenia :D na pewno teraz już wszystko będzie książkowo do samego końca :-)

hiacynta99, tysiaa93, Bree, kierzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Tysia co do winka, bardzo chętnie :D to umawiamy się wieczorem? ;-)

Monkey tak, to była moja pierwsza ciąża, niby wyczekiwana, bo tabsy odstawiłam rok wcześniej, ale jednak przyszła z zaskoczenia - chodziłam na monitorowanie cyklu i lekarz stwierdził, że raczej nic z tego nie wyjdzie, bo w 20dc pęcherzyki były małe. Zaciążyłam w sumie jak już czekałam na okres, więc cuda się zdarzają :-) Szkoda tylko, że z takim rezultatem...

KARO86 BEDZIE DOBRZE NAPEWNO !!!!!!! A DO WINKA SIE DOŁĄCZĘ

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha :D

1ffqkg.jpg

Toxey, hiacynta99, Bree, monika_89, matylda08, kierzynka, Lenka87 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta jaka zdeterminowana! :D ja ciągle mówię, że muszę się umówić do gina, ale jakoś mi nie idzie... :/ Jutro zadzwonie - moje postanowienie! :D Muszę, bo czuję, że coś nie tak :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Kierzynko też tak myślę ;-) i gratuluję Ci takiego szybkiego zaciążenia :D na pewno teraz już wszystko będzie książkowo do samego końca :-)

MUSI BYC MY TU WSZYSTKO PILNUJEMY ABY BYŁO DOBRZE I FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE Z RESZTĄ SĄ TU DOŚWIADCZONE KOBITKI :p MAM WYMIENIAĆ ??:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    hiacynta jaka zdeterminowana! :D ja ciągle mówię, że muszę się umówić do gina, ale jakoś mi nie idzie... :/ Jutro zadzwonie - moje postanowienie! :D Muszę, bo czuję, że coś nie tak :/

IDZ IDZ BO JAK NIE TO DOSTANIESZ KOPEN W DUPEN :p OSOBISCIE TO ZROBIE :p

tysiaa93, Bree, kierzynka lubią tę wiadomość

• Karo86 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa a da radę na skype jak nas tu tyle? ;-)

Już widzę minę mojego Małża... :D

hiacynta99, tysiaa93, Bree, matylda08, kierzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Buhahaha :D

1ffqkg.jpg

OHHHH OSTRO :) DZIS CHYBA Z MAŁPUJEMY GOSCI ??:p CO

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okres dostałaś i szalejesz :D

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ