X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta uroczy aniołek :)
    Nie przeżyję tego dnia, cały czas mam mokro w majtach :P

Bree, Toxey, hiacynta99, monika_89 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Hiacynta uroczy aniołek :)
    Nie przeżyję tego dnia, cały czas mam mokro w majtach :P

Jak zaciazylam tez mialam caly czas mokro :)

Toxey, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Jak zaciazylam tez mialam caly czas mokro :)

Hahaa dokładanie tysia to dobry znak :D

hiacynta99, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Hahaa dokładanie tysia to dobry znak :D

i ja :) Dziś tez mam mokro a raczej brązowo wiecie co no jeszcze nie spożywałam alkoholu ale chyba @ powinna być czerwona raczej dobre widzę :P

Monkey, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mokro zawsze przed @ :/

Mdli mnie dzisiaj strasznie i cały czas mi wszędzie śmierdziało na ulicy benzyną.
    Nawet na ciucholandzie!

hiacynta99, tysiaa93, Bree, Lenka87 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zazwyczaj przed @ mokro więc pewnie przyjdzie :) A wy mi test każecie robić! :P

Monkey może coś jest na rzeczy ;)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaaa co Ty :/ poza tym za wcześnie by było na takie objawy :/

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, znów musiałam Was nadrabiać! :)
    Mam dziś wielkiego głoda, normalnie wróciłam taka głodna z pracy, że wpierniczyłam pół kubka lodów (a kubek to aż 400ml :/) i mam zamiar go dokończyć! Teraz odgrzałam pierogi ruskie z cebulką, pycha!
    Dziewczynki, z tego co na internetach się naczytałam to owulacja wystepuje 14dni przed @ (14dni po owu dochodzi do miesiączki) to np. jak dziewczyna ma np. 34dniowe cykle to znaczy, że miała owu najprawdopodobniej w 20dc?
    U mnie dziś 15 dc i dziś tempka skoczyła o 0,3 co powinno oznaczać, że doszło już do owu. Jeśli za 14dni dostane okres to by znaczyło, że mam ładniutkie cykle 28dniowe? :)
    Kurcze jak by tak było po zabiegu to bym wiedziała dokładnie kiedy strzelać z mężem ;] bo wczoraj nas wzięło na czochranie, że hoho ale trzeba było z gumką (fe:/ )

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczeta! Wlasnie konczy mi się krwawienie po śmierci dzidziucia w 8 tc. Chcielibyśmy się jak najszybciej starac o kolejne maleństwo, dlatego zajrzałam do waszego watku po trochę informacji. Watek jest baaardzo dlugi i niestety jeszcze się z nim nie zapoznałam szczegolowo, dlatego wybaczcie jeśli podobne sprawy były już omawiane.
    Chcialabym się Was poradzić, czy można już zacząć staranka. Bylam na USG i lekarz stwierdził ze wszystko wraca do normy, endometrium jest ladne trójwarstwowe 6 mm tylko macica jest jeszcze powiekszona. Mam niska temperaturę wiec licze ze będę miała w tym miesiącu owulacje. tylko boje sie trochę czy nie ma większego ryzyka poronienia, jeśli macica jeszcze się do końca nie obkurczyla? myślicie ze to ma jakiś wpływ?
    Będę wdzieczna za pomoc :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Ja mam mokro zawsze przed @ :/

Mdli mnie dzisiaj strasznie i cały czas mi wszędzie śmierdziało na ulicy benzyną.
    Nawet na ciucholandzie!

ja miałam taką sytuacje jak byłam w ciąży a nie wiedziałam jeszcze ze jestem
    jechałam do pracy oczywiście wcześniej Filipka odwiozłam do szkoły i prosto pojechałam do pracy i coś mi śmierdziało w aucie jakiś kocurem i patrze sierść na foteliku nikt tego nie poczuł tylko ja i ledwie dojechałam do pracy smród straszny tylko mi śmierdziało hehehe

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap jest dokładnie tak jak piszesz :) Owulacja występuje mniej więcej w połowie cyklu :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Czesc Dziewczeta! Wlasnie konczy mi się krwawienie po śmierci dzidziucia w 8 tc. Chcielibyśmy się jak najszybciej starac o kolejne maleństwo, dlatego zajrzałam do waszego watku po trochę informacji. Watek jest baaardzo dlugi i niestety jeszcze się z nim nie zapoznałam szczegolowo, dlatego wybaczcie jeśli podobne sprawy były już omawiane.
    Chcialabym się Was poradzić, czy można już zacząć staranka. Bylam na USG i lekarz stwierdził ze wszystko wraca do normy, endometrium jest ladne trójwarstwowe 6 mm tylko macica jest jeszcze powiekszona. Mam niska temperaturę wiec licze ze będę miała w tym miesiącu owulacje. tylko boje sie trochę czy nie ma większego ryzyka poronienia, jeśli macica jeszcze się do końca nie obkurczyla? myślicie ze to ma jakiś wpływ?
    A poroniłaś samoistnie czy miałaś zabieg? Bo to ma znaczenie.
    Szkoda, że kolejna aniołkowa mama musiała do nas dołączyć :(

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:

hmmm nie wiem co doradzić ja np staram się w 1 cyklu po zabiegu z powodu endometriozy .. też wszystko jest ok u mnie a z tymi obawami to cięzko tu cokolwiek powiedziec bo nikt nie wie co kogo czeka jedna zajdzie zaraz i donosi zdrową ciaze inna będzie czekac 3 lub 6 miesięcy i znowu poroni cięzko jest tu spekulować jak to bedzie ..

Przykro mi z powodu twojej straty ciężko jest ale trzeba żyć dalej myśleć o przyszłości i ze będzie teraz tylko lepiej !!!! :P ale wiadomo trzeba mieć dystans do pewnych rzeczy i nie nakręcać się nie potrzebnie

Bree lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS zalezy od tego czy to bylo poronienie samoistne czy zatrzymane z zabiegiem. Po samoistnym podobno juz po pierwszej @ mozna a po zabiegu zaleca sie 3msc przerwy.

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała zabieg i w pierwszym cyklu zaszła w kolejną ciąże i było już ok a kobitka wtedy miała 38 latek nie pierwszej młodości

Tyle jest różnych przypadków że trzeba wierzyć że i u nas będzie dobrze ale ja podchodzę teraz z wielkim dystansem do tego wole się nie nakręcać nie cieszyć za szybko bo później jest rozczarowanie i wielki ból

tysiaa93, Bree, Toxey, Lenka87 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    APS zalezy od tego czy to bylo poronienie samoistne czy zatrzymane z zabiegiem. Po samoistnym podobno juz po pierwszej @ mozna a po zabiegu zaleca sie 3msc przerwy.
    Skoro APS jest tu nowa to na pewno nie dała rady przeczytać całego forum, więc wtrącę się, że miałam zabieg a starać zaczęłam się po pierwszej miesiączce bo według gin wszystko się ładnie zagoiło :)

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ja też jestem zarejestrowana w DKMS już chyba jakieś 5 lat ale niestety nikt nie potrzebował mojej pomocy, a może po prostu mój "bliźniak" zdrów jak ryba ;)

tysiaa93, Bree, Toxey lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Są różne opinie lekarzy ,3 lekarzy mi powiedziało ze można w pierwszym cyklu oczywiście jak jest ok wszystko no i psychika to ja już nic nie wiem zdam się na wole Boga

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS ja miałam zabieg bo dziecko zmarło w 16 tygodniu. Zaszłam w ciążę po pierwszej @ po poronieniu. A czy można tak za chwilę po to nie wiem bo w zasadzie to się czyta różne historie i co kobieta to inna historia.

hiacynta99, tysiaa93, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    oo ja też jestem zarejestrowana w DKMS już chyba jakieś 5 lat ale niestety nikt nie potrzebował mojej pomocy, a może po prostu mój "bliźniak" zdrów jak ryba ;)

Witaj w klubie :) może i dobrze bo wiem ze mój bliźniak jest zdrowy :)

kierzynka, tysiaa93, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ