X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja moja ginka mówiła, żeby zacząć pić od pierwszego dnia cyklu, ale z tego co czytałam niektóre dziewczyny jak kupiły tak piły... :P który to dzień @?

tysiaa93, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey, 4...

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym poczekała do następnego cyklu...

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec chyba tak zrobie... w tym cyklu wrocimy do staran zgodnie z planem, a jak sie nie uda, to wezme od kolejnego.
    Dziekuje za rade :*

Toxey, tysiaa93, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech jeszcze dziewczyny się wypowiedzą, może im gin radził inaczej... :)

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka rodziła własnie teraz 41 godzin (tyleże w anglii)n. to byl porod morderca. Zaczęło sie po 2 z poniedziałku na wtorek wtedy wyskoczył czop blokujący macice,kanał rodny wtedy zaczęły się skurcze co 20 15 minut. Wychodził ze niej do 11 rano. po 20 h odeszły jej wody ale tylko pod łożyskiem te na gorze zostaly. Pojechali do szpitala bo skurcze byly co 4 minuty a tam od ponoć do 4 rano miała skurcze co 30 sekund, minute a rozwarcie 4 cm,to byl najgorszy moment myślała ze umiera. Panie dlugo nie czekając wzięli ją na znieczulenie. Od 4 do 17 czekali na rozwarcie,podłączona do aparatury nie czuła skurczy,w kręgosłup sie jej wbili. Maly źle leżał wiec go podpięli pod jakieś maszyny.wbili mu cos w główkę jak jeszcze byl w środku. Po 17 pani mowi do niej rodzimy bo odeszła druga czesc wod, sprawdza a maly dalej zle ułożony. no i sie zaczlo pelno ludzi,lekarzy,jakies sprzety,aparatury masakra. Maly wyskoczył juz wtedy w 25min ale z pomocą lekarzy i tego vacum. Maż mojej przyjaciółki nie odcial pępowiny bo maly nie oddychał zabrali go od razu do jakieś maszyny,płacz bo nie wiadomo o chodzi ani tam duzo i głośno gadaja a nie daja im dziecka. Za chwile przywrócili mu oddech,musieli płuca oczyścić. Siedział za długo i nie miał czym oddychać w środku bo wody odeszły a na zewnątrz nie miał jak bo miał wode w płucach. Ale oddali go po 40 minutach i bylo juz ok. Musieli zostac w szpitalu bo bral antybiotyk i byl badany co dwie trzy godziny. Pluca przeswietalai i inne. Na szczescie jest juz dobrze.
    Jak sie urodził wazyl 3210 dlugo ok 50cm. Jak mi to napisała ryczałam jak bóbr.... Dziękuje Bogu że Szymek jest cały i oddycha..

tysiaa93, Ola_45, Bree lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mi gin kazała pić od razu, a na wizycie byłam w 6dc...

20.03.2015 - Aniołek (9 tc)

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dzisiaj miałyście dziwne sny, mój też się do nich zalicza. Śniło mi się ze miałam romans z moim ginekologiem... :D
    A wcześniej była wstawka ze zaszłam w ciążę i pytałam się go czy moje dziecko nie umrze tak jak wtedy, powiedział ze nie ma takiej możliwości i ze wszystko tym razem będzie dobrze :) Oby to był sen proroczy :)

kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko... A bywają takie kobiety co rodzą w dwie godzinki bez komplikacji i opowiadają, że nie chcą więcej dzieci...

matylda08, Ola_45, Szalona CZARNA, Bree lubią tę wiadomość

• Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona to jakaś masakra... Nie wyobrażam sobie takiego porodu. Ja bym się szybko darła, żeby mnie brali na cc, mój M. też by pewnie narobił szumu...

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaa tysia sen proroczy, romanse z ginekologiem Ci w głowie :D

No widzisz fuksja, co lekarz to inaczej radzi, więc jak chcesz to pij od razu ;)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Hahaa tysia sen proroczy, romanse z ginekologiem Ci w głowie :D

No widzisz fuksja, co lekarz to inaczej radzi, więc jak chcesz to pij od razu ;)

Jest całkiem przystojny ale jednak wolę mojego Jacka :D

matylda08, kierzynka, Toxey, Lenka87, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Szalona to jakaś masakra... Nie wyobrażam sobie takiego porodu. Ja bym się szybko darła, żeby mnie brali na cc, mój M. też by pewnie narobił szumu...
    Cc nikt nie zrobi ot tak sobie bo to jest duży zabieg . Pisałam że jesteśmy inne i każdej z was poród naturalny może być pięknym przeżyciem i nie należy się nastawiac na jakąś masakre . Musicie mieć pewność i zaufanie do ludzi asystujących że jesteście w dobrych rękach tam krzyki rodziny nie pomagają uwierzcie .

Szalona CZARNA, Toxey, Bree lubią tę wiadomość

• Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, to ja zawsze się nastawiałam na poród naturalny i mam nadzieję, że tak się uda, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy coś niepokojącego się dzieje, a lekarze czekają i doprowadzają do sytuacji, że dziecko nie ma czym oddychać.
    Moja gin pracuje w szpitalu, w którym planowałam rodzić i jej się trzymam, bo mam do niej zaufanie. Mogłam liczyć na nią przy poronieniu, więc wierzę, że przy porodzie tym bardziej nie zawiedzie.

Toxey, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Wiesz u nas inna bajka. Ona w obcym kraju....

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:51

Bree lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Szczerze mówiąc, to ja zawsze się nastawiałam na poród naturalny i mam nadzieję, że tak się uda, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy coś niepokojącego się dzieje, a lekarze czekają i doprowadzają do sytuacji, że dziecko nie ma czym oddychać.
    Moja gin pracuje w szpitalu, w którym planowałam rodzić i jej się trzymam, bo mam do niej zaufanie. Mogłam liczyć na nią przy poronieniu, więc wierzę, że przy porodzie tym bardziej nie zawiedzie.
    Nikt z personelu nie dopuści aby dziecko nie miało czym oddychać ! dziewczyny dziecko podczas porodu dostaje tlen za pomocą pępowiny dlatego tak ważne jest aby kobieta podaczas porodu słuchała co sie mówi i oddychała a nie darła w niebogłosy bo tym nie pomaga a jedynie się meczy . dziecko zaczyna samo oddychać po przecięciu pępowiny i jeżeli zaaspirowało troche wód to może mieć problemy ale zaraz jest odśluzowane niektóre szpitale odśluzowują już jak wyjdzie główka - uwierzcie nikt nie pozwoliłby dziecku się udusić ! a jeżeli by było tak jak mówiła ta koleżanka to myślicie że z zalanymi płucami ile by taki maluch wytrzymał ? no na pewno nie do końca porodu i żadna maszyna by go nie uratowała. Ja wiem że dla matki to był szok dużo ludzi ciężki poród ale tam nie pracują ludzie z przypadku

Monkey, Toxey, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dlatego ja pierdzielę poród naturalny, nie ufam na tyle lekarzom żeby tak urodzić. Poród przez CC jest bardziej inwazyjny ale w dobrym szpitalu robią jak pacjentka chce, oczywiście za kasę. Tego mi nie jest szkoda, dla mnie jest ważne dziecko, jego zdrowie i nie chcę mieć traumy bo chcę mieć jeszcze dzieci, no a moja psychika by nie wytrzymała takiego ekstremalnego porodu.. :x
    Ola życzę Ci jak najlepiej i tak będzie ale powikłania po cc sa też powazne

Ola_45, Monkey, Toxey, Bree lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Kierzynka, a dlugo pilas inofolik? Mam wlasnie @, po ktorej wracamy do staran i nagle zasialam panike, ze moze powinnam tez pic... tylko teraz to chyba troche pozno... co radzicie, dziewczyny?
    zaczęłam zaraz po poronieniu i piłam do II kresek a potem przerzuciłam się na femibion natal 1

matylda08, Toxey, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:51

matylda08, Toxey, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ