X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaaa wrote:
    Ja rodziłam dwa lata temu naturalnie, nacieli mnie bo mały nie chchcial wyjsc. potem ladnie zaszyli na poczatku byl dyskomfort ale teraz juz o tym zapomnialam. ja sie zgodzilam na naciecie bo polozna opowiadala jak to dziewczyny pękały do samego odbytu! pamietam ze przed porodem jakis czas cwiczylam chyba te miesnie kegla czy jakos tak, lezalam sobie i zaciskalam posladki :P duzo podobno daja cwiczenia w szkole rodzenia, ja nie moglam cwiczyc i na szczescie mnie ominely zle skutki :) Mysle ze przede wszystkim najwazniejsze pozytywne nastawienie! musimy pamietac ze to wszystko jest warte dla tego malego czlowieczka :)

mnie ciachali 2 razy i nikt sie o mnie o zgode nie pytal, poczulam tylko zajebisty bol bo nikt nie podal mi nawet znieczulenia miejscowego, a pozniej mnie szyli tez na zywca, towarzyszyly temu chamskie odzywki chamskiego lekarza i personelu, niestety rodzilam w szpitalu ktory niby byl przyjazny matce i dziecku ale odbywaly sie tam dantejskie sceny.... :/

tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaaa wrote:
    Lekarza mam dopiero w srode, mam byc kolo 20. zobaczymy co wyjdzie na usg, pewnie jak zwykle nicc...

bede myslami z Toba <3

matylda08, Toxey, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    asioczek w natępnym cyklu mam zamiar zacząć brać wiesiołka, folik, B6, siemię i luteine która mi została.
    W końcu musi sie udać :)

tez bym chciala zeby Ci sie udalo, zeby wszystkim nam sie udalo <3

matylda08, Toxey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Hejaaa kobietki po weekendzie zdecydowanie zbyt krótkim;) przeleciało to tak szybko że hej. Nie chce mi sie dzis robic nic, a w pracy musze siedzieć do 18. Nie lubię poniedziałków, oj zdecydowanie nie ;)
    mam nadzieję że dzień chociaż będzie spoko i bez nerwów ;) dzis mi sie śniło że zaczęlam plamić i krwawic i skrzepy mi leciały. Jak sie obudziłam to tak mi serce waliło że myślałam że zejde na zawał.

Slyszalam ze sny sie interpretuje odwrotnie, jak komus sie sni ktos kto umiera to znaczy ze bedzie dlugo zyl! Tak ze wszystko musi byc dobrze <3

matylda08, kierzynka, Toxey, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to znowu zaspamowalam bo jak ja jestem to niema nikogo :D
    nie mialam wczoraj sily na net bo umieralam z bolu brzucha i bylam strasznie oslabiona ze poszlam spac o 10 wieczorem a zazwyczaj siedze dluzej.

Dzisiaj u nas dzien wolny od pracy (ale piatek byl roboczy) wiec jedziemy pozwiedzac cos ladnego. Udanego dnia kobietki... jak sie nie wykrwawie na smierc to bede pozniej <3 ;)

Karo86, Toxey, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - widzę, że kilka z Was pije inofolic. Mi lekarka też go polecała. Pijecie raz czy dwa razy dziennie?

matylda08, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

20.03.2015 - Aniołek (9 tc)

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego zwiedzania Bree :-)

matylda08, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddobry piękne kobiety :)
    Ale mnie się dziś cholernie nic nie chce . Młodemu nawet pozwoliłam na wagary .
    Zając po porannym czochraniu w podskokach pokicał do swoich wiertełek a ja chyba kawę walnę bo nieprzytomna jestem :(
    Wiem że każda z Nas cierpi widząc małe dzieci lub ciężarne ale już niedługo nam będą zazdrościć choć na mój widok zapewne niektórzy popukają się w głowę ale mam to w du..e

Karo86, Toxey, tysiaa93, asioczek86, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - widzę, że kilka z Was pije inofolic. Mi lekarka też go polecała. Pijecie raz czy dwa razy dziennie?
    Ja pije raz dziennie do tego wiesiołek ziółka i femibion Natal 1 spróbuje jeszcze siemię i nic więcej bo oszaleje

Karo86, tysiaa93, PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree udanego wypadu :)

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    ja piłam raz dziennie

Karo86, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Matylda, lekarka kazała mi pić dwie saszetki, ale dodając inne witaminki, zioła i siemię, to myślę, że jedna wystarczy, szczególnie, że jeszcze miesiąc musimy się wstrzymać...

matylda08, Toxey, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:50

tysiaa93, PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:51

tysiaa93, PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja piję jedną :) To zależy od masy ciała i od tego czy masz naturalnie owulację...

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów... Śniło mi się dzisiaj, że spotkałam kata z wielką kosą. Bałam się sprawdzić, ale teraz się odważyłam...

"widzieć kata: krytyczna lub nieprzyjemna sytuacja odmieni się nagle na twoją korzyść"

może nie każda z Was wierzy w sny, ale moje są prorocze, za każdym razem gdy śnią mi się zęby ktoś umiera, dlatego rzadko to sprawdzam, bo zawsze się sprawdzają...

Karo86, tysiaa93, asioczek86, Bree, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Bree no to mnie nastraszyłaś :x :x
    Teraz już wiem że cesarka chyba będzie dobrym wyjściem :)
    CC dla zdrowej kobiety nie jest dobra ale jeżeli są kąplikacje lub duże dziecko w stosunku do matki to oczywiście jestem za ja jeden raz rodziłam naturalnie w znieczuleniu pod koniec dochodziłsm do siebie prawie miesiąc nie chcę wspominać tej traumy która śni mi się po nocach a nie należę do osób rozczulających się nad sobą . Kolejne dwa były cc jest ból ale do zniesienia wstałam bardzo szybko po powrocie do domu nikt mi nie pomagał mąż wybył na dyżury a ja zostałam z dziećmi . Każda z nas jest inna ja wiem że nie za bardzo nadaję się do rodzenia naturalnego niestety ale trafiłam na lekarzy dla których liczyło się moje zdrowiei życie po ciąży i zdrowie dziecka które miało przyjść na świat - i Wam tego życzę

Toxey, Karo86, tysiaa93, Ola_45, PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

• Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey na usg w czwartek było widać, że jajniki ładnie pracują, ale szczerze mówiąc, to owulacji jakoś nigdy specjalnie nie obserwowałam, dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć temp., kontrolować śluz i szyjkę.

Toxey, tysiaa93, PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Co do snów... Śniło mi się dzisiaj, że spotkałam kata z wielką kosą. Bałam się sprawdzić, ale teraz się odważyłam...

"widzieć kata: krytyczna lub nieprzyjemna sytuacja odmieni się nagle na twoją korzyść"

może nie każda z Was wierzy w sny, ale moje są prorocze, za każdym razem gdy śnią mi się zęby ktoś umiera, dlatego rzadko to sprawdzam, bo zawsze się sprawdzają...

Brzmi obiecująco... :D

Toxey, tysiaa93, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka, a dlugo pilas inofolik? Mam wlasnie @, po ktorej wracamy do staran i nagle zasialam panike, ze moze powinnam tez pic... tylko teraz to chyba troche pozno... co radzicie, dziewczyny?

tysiaa93, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ