Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja miałam zabieg 25 kwietnia i tak na prawdę to zaczęliśmy starania już po pierwszej @. Czułam, że organizm doszedł do siebie i zaryzykowaliśmy. Kilka dni temu byłam na kontroli w 6 dniu cyklu i lekarka aż się zdziwiła, że takie ładne endometrium jest. Od razu kazała się zabrać do roboty
To jest faktycznie kwestia indywidualna i przede wszystkim psychika.
Życzę wszystkim POWODZENIA !!
-
Hej dziewczyny
Gratuluję esotiq . Ulka84 - nie dziękuję, żeby nie zapeszać . Madanka też w to wierzę, że niedługo wszystkie będziemy trzymać dzidziusie w swoich rękach . Najważniejsze pozytywne nastawienie !
Trzymajcie się cieplutko moje Drogie :*ampoule lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
hej , na tym watku jestem nowa, gdyz wkoncu udalo mi sie zafasolkowac. jestem po dwoch poronieniach. Teraz jestem w 4 tyg, boje sie strasznie. Szukam kilku śłow otuchy. W tej ciązy jest troche inaczej, od razu zwolnienie, od ponad roku progestereon ... teraz duphaston, witaminki acard. Czy któras z Was ma podobne przezycia ? Tzn niby do 3 razy sztuka... Po ilu poronieniach się Wam udało??
-
Witaj kamijal-19. Bardzo mi przykro, że tyle razy musiałaś przez to przechodzić Trzeba wierzyć, że tym razem będzie wszystko dobrze. Dbaj o siebie i myśl pozytywnie. Wiem, że łatwo się mówi.. ale nie ma wyjścia - trzeba uwierzyć Ściskam...[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualnyHej a ja po wczorajszej kontroli dowiedziałam się, że mam dwurożną macicę Lekarz mowi, żeby nie panikować bo zachodzi się w ciążę (czego jestem przykładem) tylko poźniej on bardziej się opiekuje taką pacjentką. Podejrzewa nawet, że obumarcie ciąży miało z tym związek, a teraz gdy zajdę może mnie wspomagać lekami. TAk więc skoro podejrzewa przyczynę poronienia to nawet dobrze bo w większości przypadków nie może tego zrobić. I niby mam dołka niby nie
-
nick nieaktualnygosia86 tak podczas badania. Jajniki ok endometrium ok, a tę wadę sama byłam w stanie zobaczyć na USG zanim lekarz cokolwiek powiedział( zamiast normalnej macicy widziałam takie dwa pola okrągłe). Zawsze wszystko wychodziło ok a nagle wczoraj jakiś dziwny obraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:21
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Kolega mi mówil ze jego żona tez to miala dowiedzuala sie tez po poronieniu
ale później urodziła dwa razy ale wlasnie byla pod opieką lekarza bardziej intensywna -
Madanka dobrze że to wykryli Już wiadomo co mogło być przyczyną i wiedzą jak z tym walczyć Będzie dobrze :*[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
nick nieaktualnyampoule wrote:Madanka dobrze że to wykryli Już wiadomo co mogło być przyczyną i wiedzą jak z tym walczyć Będzie dobrze :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 10:30
ampoule lubi tę wiadomość
-
Madanka zobaczysz ze teraz już sie wszystko uda trzymam kciuki kamilaj u Cibie też sie teraz uda odpoczywaj dużo lekarze wiedza na pewno co robią trzymam kciuki za was
Ja mojego kropeczka już nie zobaczyłam za to zrobiła mi się cysta na jajniku beta wyszła już ujemna i ciągle czekam na miesiączkę to jest naj gorsze bo aż się boje teraz tej miesiączki , a o starania kolejnej ciąży na razie przymusowy przestój prawdopodobnie leczenie hormonami ... ciągle coś ...
wszystkie wyniki miałam super a tu nagle coś takiego luteine brałam od samego początku a i tak nie wyszło. -
nick nieaktualny
-
jeszcze nie wiem i to jest naj gorsze bo teraz czekam na ta cholerna miesiaczke i po mam przyjechac na badanie i usg i wtedy sie okaze dokładnie co i jak,
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie nic mi nie powiedziala, ogolnie taka dziwna ta wizyta byla, dzwonilam do niej we wtorek ze dalej nie mam miesiaczki a ona do mnie ze mam test ciazowy zrobic to jej powoedzialam ze zrobilam bete i wyszla ujemna to ona tylko aha ... teraz bede zmieniac ginekolga moze dobrze to zrobi ktos inaczej spojrzy na moja sytuacje .... sama nie wiem ale sprobowac nie zaszkodzi
-
nick nieaktualny
-
Czekam tylko na miesaczke ,chyba juz nad chodzi bo brzuch bardzo boli i bede dzwonic do innego lekarza ma bardzo dobre opinie wiec zobaczymy co mi powie.
ampoule lubi tę wiadomość