X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna 88 gratulacje !!! Ale testy ciążowe dalej negatywne? Kochana trzymam kciuki za kropeczke :) Cudownie !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:32

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test wczoraj dalen negatywny :-/ i to mnie troche martwi a nie mam odwagi isc na bthcg :-( ale jutro moze powtorze znowu testy i zobaczymy co wyjdzie. Modle sie codziennie zeby zaczelo bic serduszko mojej kruszynce.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Test wczoraj dalen negatywny :-/ i to mnie troche martwi a nie mam odwagi isc na bthcg :-( ale jutro moze powtorze znowu testy i zobaczymy co wyjdzie. Modle sie codziennie zeby zaczelo bic serduszko mojej kruszynce.
    A lekarz co mowił na obraz z USG ? Może jednak idź na bete i wszystko się określi. A na tych testach ani bladej kreseczki nie widać?
    Ja dostałam wczoraj pierwszą @ dokładnie 4 tygodnie po zabiegu, ale trwała tylko 1 dzień nie wiem czy to normalne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 07:16

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madanka to chyba niestety nie miesiączka u Ciebie w innym temacie dziewczyna pisała że miała mocniejsze plamienia co drugi dzień i lekarz jej powiedział że to nie miesiączka :(
    ja wizytę mam jutro okaże się co to u mnie bylo od 19 dpz @ czy tylko plamienia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Madanka to chyba niestety nie miesiączka u Ciebie w innym temacie dziewczyna pisała że miała mocniejsze plamienia co drugi dzień i lekarz jej powiedział że to nie miesiączka :(
    ja wizytę mam jutro okaże się co to u mnie bylo od 19 dpz @ czy tylko plamienia
    Tylko, że ja sie czułam jak przed miesiączką, wszelkie objawy takie same,zwłaszcza migrena dzień przed @. Kurde tylko czekam,aby jutro do lekarza zadzwonić się dowiedzieć co i jak masakra :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej właśnie gdybyś poszła do lekarza niech obada sprawę, ja przy tych moich plamieniach też czułam się jak na @ trwało to 7 dni
    teraz też codziennie pobolewa mnie brzuch lub kręgosłup ale już sama nie wiem
    jutro wizyta u ginka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 jutro sie umawiam do gina badanie nie zaszkodzi, a sytuacja się wyjasni. Kurcze ja chce mieć już pewność, że wszystko ok . A Ty już miałaś @ po poronieniu tak?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to było bo bylo bardzo skąpe że wystarczyła mi tylko wkładka podpasek nie używałam trwało od 19-26 dpz później po kilku dniach śluz polodny no i nie wiem co to było:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nie wiem co to było bo bylo bardzo skąpe że wystarczyła mi tylko wkładka podpasek nie używałam trwało od 19-26 dpz później po kilku dniach śluz polodny no i nie wiem co to było:(
    No i ja dziś też mam mnostwo plodnego sluzu ale wczoraj cały dzień podpaska . Kurcze, żeby jakiś lekarz w szpitalu wyjasnił mi przy wyjściu jakie mogą być różne sytuacje to byłabym spokojna a tak reepta na antybiotyk i spadaj do domu . Jutro telefon do ginka i ciekawe co powie.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż antybiotyk Ci dali bo mi nie i musiałam do ginka jechać w 5 dpz bo ból był silny i krwawienie jak na @

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    To chociaż antybiotyk Ci dali bo mi nie i musiałam do ginka jechać w 5 dpz bo ból był silny i krwawienie jak na @
    O kurcze co to za opieka po zabiegu ?!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak jakoś źle trafiłam :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    A no tak jakoś źle trafiłam :(
    A co gin zrobił gdy przyjechałaś 5 dpz z opisanymi objawami? Skomentował fachowo kolegów ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG wszystko podobno ok a @ może taka być :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadal dal antybiotyk i czopki na grzybicę nie wiem po co???
    a mnie na wczorajszej wizycie ani nie zbadał ani nie zrobił usg, trochę mnie to rozczarowało
    mi kazal wziąć dupka przez 5 dni na wywołanie @

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 teraz masz 5 dni na @ tak? Mój gin miał wolny termin 30 czerwca dopiero wiec pojechalam na izbe przyjeć i wyjaśnilam co i jak. Ginekolog z dyżuru dość porządnie mnie obejrzał i wszystko wytłumaczył. Mam cienkie endometrium a krawienie i objawy były jak na okres, a on nie widzi nic niepokojącego na USG . Nie powiem uspokoiłam się. A Twój gin zero badań i w zasadzie na jakiej podstawie dał Ci dupka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 15:41

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem na jakiej zasadzie
    ale byłam dzisiaj na wizycie u innej lekarki
    zbadała zrobiła usg i powiedziała co i jak, chciała dać skierowanie do laboratorium ale mam już od endo, kazała przyjść po miesiączce żeby zobaczyć na usg jak pracują jajniki, bo dzisiaj @ się zaczyna ale bardzo skąpa na razie, może się jeszcze rozkręci :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo mnie nie było. Mąż wrócił z zagranicy, musieliśmy nadrobić zaległości. Ja jestem już po pierwszej @. Dostałam ją równe 3 tyg od zabiegu. Była wyjątkowo obfita i długa (7 dni). Mam nadzieję, że druga przyjdzie terminowo czyli za tydzień. Fizycznie i psychicznie czuję się już dobrze. Bardzo chciałabym zacząć starania już po drugiej @ ale lekarz kazał mi odczekać 3 m-ce. A więc rozpoczęłabym starania już w VIII. Nie wiem czy poczekać czy zacząć starania w VII. trochę się obawiam, że gdyby było coś nie tak to byłaby moja wina...z drugiej strony jednak tak bardzoe chciałabym już być w ciąży...A czas tak strasznie się wlecze gdy się na coś czeka...

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Biedronka25, rozumiem Ciebie jeśli chodzi o odczekanie 3-mcy. Przeszłam tak samo jak Ty zabieg, również lekarz kazał odczekać 3 cykle. Właśnie u mnie minęły 3 miesiące i niedługo zaczynamy starania na nowo :). Myślę, że jednak warto odczekać i nie chodzi mi tylko o aspekt fizyczny ale też psychiczny. Czas leczy rany. Warto się troszeczkę podbudować psychicznie i fizycznie. W tak krótkim czasie troszkę zmian nastąpiło w organizmie. Ja bynajmniej odczekałam, bo miałam takie same myśli, że gdyby coś było nie tak to z mojej winy.
    Pozdrawiam

Amy, Biedronka25 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Micia i Biedronka25 :) ja mam to samo. Ciągle myślę, że próbowac nie zaszkodzi i te 3 cykle to wieczność. A z drugiej strony lepiej poczekać.

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ