X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 no czekam na sierpień, ale miałam zjeść dwa opakowania pigułek i niezbyt mi służą, więc skończyłam na pierwszym opakowaniu,a teraz będę siebie obserwować. A pigulki jak dla mnie masakra :/ Wypadające włosy,chory pęrzerz, krwawienie non stop, bóle podbusza :/ Nigdy więcej pigułek !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:52

• impossible Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madanka to wypadanie włosów to może być efekt po ciąży, bo sama tak miałam i po jakimś czasie samo przeszło.

Zastanawia mnie, po co niby brać te pigułki skoro takie leki dają efekt przy dłuższym stosowaniu. Chyba jednak lepiej by organizm doszedł do siebie o własnych siłach i przede wszystkim naturalnie.

To była dobra decyzja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:41

Nasze Aniołki [*] 25.04.2014

f2w3dqk3drdfpwmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impossible lekarz powiedział, że musimy się pierwsze dwa cykle bardzo dobrze zabiezpieczać i właśnie dlatego dostałam pigułki. Ale wole jednak poobserwować siebie, mierzyć tempke,i prowadzić właśnie naturalne obserwacje. Chociaż dziś zniknęło moje rozdrażnienie więc pewnie i na nastrój pigułki działały.
    A ponawiając pytanie, któraś z Was ma doświadczenie z wiesiołkiem lub jakimikolwiek innymi ziółkami wpływającymi na cykl?

• Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madanka - ja nie stosowałam ale od kilku dziwczyn wiem, że zioła ojca sroki są dobre. Znajoma kupiła w zielarskim po tym jak jej koleżanka zaszła po nich w ciążę. Moja znajoma piła je od pierwszego dnia cyklu do owulacji i też w pierwszym cyklu z ziołami zaszła w ciążę. Ja jeszcze 2 tygodnie czekam na 3 @ po zabiegu i zaraz po niej zaczynam starania. Na 100 % kupię te zioła. Wierzę, że z nimi będzie łatwiej.

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka25 wrote:
    Madanka - ja nie stosowałam ale od kilku dziwczyn wiem, że zioła ojca sroki są dobre. Znajoma kupiła w zielarskim po tym jak jej koleżanka zaszła po nich w ciążę. Moja znajoma piła je od pierwszego dnia cyklu do owulacji i też w pierwszym cyklu z ziołami zaszła w ciążę. Ja jeszcze 2 tygodnie czekam na 3 @ po zabiegu i zaraz po niej zaczynam starania. Na 100 % kupię te zioła. Wierzę, że z nimi będzie łatwiej.
    A masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Ja przed poronieniem miałam dokładne cykle wiedziałam kiedy mam owulke więć kiedy dojdę do siebie to spróbuje z ziólkami. Myślę, że warto pomóc szczęśćiu :)

• Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam sprawdzonego sprzedawcy, kupię w sklepie zielarskim w mojej miejscowości. Za 2 tyg powinnam zacząć je pić. Jestem tego samego zdania, że warto pomóc szczęściu. Mam wypróbowaną pozycję + ziółka i powinno być dobrze. Jestem pozytywnie nastawiona.

Córka 8 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO Biedronka25 mi wypadnie, że zacznę pić dwa tygodnie po Tobie. Podzielisz się ze mną wrażeniami? Sorki, że pytam ,ale nie wiem czy dobrze zrozumialam ze masz wypróbowaną pozycję w łóżku na dzidziusia???

• Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madanka, uwierz mi, że starałam się o tego dzidziusia kilka m-cy, dużo czytałam i szukałam czegoś co by mi pomogło zajść w ciążę. Tak - chodziło mi o pozycję w łóżku. Spotkałam wiele pozytywnych opinii na temat pozycji "na brzuszku" . Uwierz mi, że wcześniej robiłam tzw "świecę" , długo trzymałąm nogi do góry, ale w ciaże nie zachodziłam. Póniej przeczytałam , że najlepiej jest leżeć spokojnie brzuchu, nawet się nie podnosiłam tylko na płasko leżałam spokojnie przynajmniej z pół godz, raz nawet zasnęłąm, bez stresu, na spokojnie i nie martw się - nic nie wypływa. I zaszłam w upragnioną ciążę. Więc jesli mogę polecić jakąś pozycję po...to właśnie tą. Ja juz odliczam dni...jeszcze tylko 12 do następnej @ . Robię w domu wszystko co jest do zrobienia, myje okna, sprzatam, itp ttd tak aby w VIII już tylko się zrelaksować i psychicznie odpocząć. Naprawde myślę, że będzie dobrze i Tobie tez tego życzę z całego serca. Kup zioła i wypróbuj tą pozycję.

Córka 8 lat
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam że leżenie na brzuszku to świetny pomysł :) Mi też właśnie w ten sposób się udało. Znaczy się najlepiej na jeźdźca, a po wszystkim nie schodzić od razu z partnera tylko tak się poprzytulać jeszcze troszkę :) Dosyć obrazowo, ale jeśli ma pomóc... :D
    Moja @ za 3 dni i też zaczynamy, obyśmy wspólnie wylądowały na fioletowej stronie mocy :D

gosia86 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wypróbujemy sobie z męzusiem :) Ja o tym nigdy nie słyszałam tak szczerze mowiąc. A ten cykl jak Biedronka tez mam zaplanowany z wielkimi porządkami w tle .
    A wy laski do dzieła już niedługo !!!

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy na samym początku ciąży też miałyście takie mrowienie w piersiach? Od 2 dni mam wrażenie, jakby zaraz miały eksplodować. Od razu mi się przypomniały początki pierwszej ciąży, bo przecież to wcale nie było tak dawno.

Jest teraz 8 dni po owulacji, ale nie chcę popaść w jakąś paranoję. Lekarka wspominała, że po ciąży wszystko może być inaczej, więc może to też nic takiego ?

f2w3dqk3drdfpwmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impossible ja miałam nie mrowienie a rozrywanie na boki i zaraz duuuuuuże piersi. Może faktycznie jesteś w ciąży skoro odczuwasz podobnie jak za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:29

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie mam odwagi jeszcze zrobić testu i do tego jest za wcześnie. Miałam pod ręką testy owulacyjne, na których pojawiła się 2 kreska, a owulację już testowałam. Podobno też wykrywają wzrost Bety, ze względu na podobieństwo w budowie. Trzeba poczekać chyba

f2w3dqk3drdfpwmi.png
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impossible wrote:
    Oczywiście nie mam odwagi jeszcze zrobić testu i do tego jest za wcześnie. Miałam pod ręką testy owulacyjne, na których pojawiła się 2 kreska, a owulację już testowałam. Podobno też wykrywają wzrost Bety, ze względu na podobieństwo w budowie. Trzeba poczekać chyba
    Trzymam mocno kciuki za 2 grube krechy!

Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO Impossible trzymam kciuki :) I czekam na pozytywny test ciązowy !!!

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie trzymamy kciuki za dwie krechy na tesci ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam i ja ;D

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście kochane. To będzie bardzo długi tydzień...

f2w3dqk3drdfpwmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impossible wrote:
    Dzięki dziewczyny, jesteście kochane. To będzie bardzo długi tydzień...
    A ogolem bedziesz miec dluuuuuuuuuuuuuuugie 9 miesiecy :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki :-D

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ