Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja zamiast dostac wczoraj @ to czekam i czekam . Ma czas do jutra , a ja zrobilam test ciązowy i wyszla taka bladziutka ( Masakrycznie bladziutka ) kreska . Patrząc po moim wykresie tempka wgl nie wygląda na ciążową więc czekam dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:21
-
nick nieaktualny
-
Hej
Warto zrobić sobie badania na Trombofilie(zakrzepica) jak byłam u Pani genetykto mi pow że dużo poronien jest przes własnie tą Trombofilie zrobiłam i jej nie mam.Wszystkie badania porobiłam i wyszły prawidłowo 12tydz poronienie 1 z 7 lat temu a w listopadize 2013 puste jajo płodowe;/ -
iwonka1077 wrote:sylwia007 patrze ten sam wiek ciazy mamy kiedy idziesz do lekarza czy juz bylas i potwierdzilas ciaze??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 21:24
-
Czy są tu dziewczyny które straciły ciąże i teraz udało się im ponownie zajść? Bo ja mam problem...Teraz jestem w 5 tygodniu ciązy i mam ogromne lęki że i tym razem coś pójdzie nie tak... wiem że to źle i powinnam myśleć pozytywnie ale nie potrafię odpędzić od siebie tych myśli i cały czas zyje w strachu zamiast się cieszyć...
-
nick nieaktualny
-
Aga89 wrote:Czy są tu dziewczyny które straciły ciąże i teraz udało się im ponownie zajść? Bo ja mam problem...Teraz jestem w 5 tygodniu ciązy i mam ogromne lęki że i tym razem coś pójdzie nie tak... wiem że to źle i powinnam myśleć pozytywnie ale nie potrafię odpędzić od siebie tych myśli i cały czas zyje w strachu zamiast się cieszyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 19:52
Maluszek lubi tę wiadomość
-
hej sylvia007 jak po wizycie?u mnie na razie pusty pecherzyk:(niby mowi ze ladny i dobrze to wyglada ale ja umieram ze starchu, nie wiem kiedy sie go pozbede, nastepna wizyte mam 2 wrzesnia az bo lekarka na urlopie ale jak nie wytrzymam to gdzies indziej pojde najwyzej......
Maluszek lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:hej sylvia007 jak po wizycie?u mnie na razie pusty pecherzyk:(niby mowi ze ladny i dobrze to wyglada ale ja umieram ze starchu, nie wiem kiedy sie go pozbede, nastepna wizyte mam 2 wrzesnia az bo lekarka na urlopie ale jak nie wytrzymam to gdzies indziej pojde najwyzej......
-
nick nieaktualnyAga89 wrote:Czy są tu dziewczyny które straciły ciąże i teraz udało się im ponownie zajść? Bo ja mam problem...Teraz jestem w 5 tygodniu ciązy i mam ogromne lęki że i tym razem coś pójdzie nie tak... wiem że to źle i powinnam myśleć pozytywnie ale nie potrafię odpędzić od siebie tych myśli i cały czas zyje w strachu zamiast się cieszyć...
Witaj
Na tak wczesnym etapie niewiele można zrobić, można jedynie postarać się być spokojną, nie nastawiać się negatywnie i po prostu wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Sama pomyśl w czym nerwy Ci pomogą? W niczym a wręcz przeciwnie. Niepokój i lęk będzie zawsze bo to jest po prostu wpisane w macierzyństwo na każdym etapie rozwoju dziecka. Ewentualnie idź potwierdzić ciążę do lekarza poproś o duphaston, dużo odpoczywaj w 1 trymestrze i nie zamartwiaj się. Jeśli dzieciątko będzie miało się urodzić to się urodzi, jeśli nie to nie i choć brzmi to banalnie i brutalnie to tak właśnie jest i im szybciej to zrozumiesz i pogodzisz się z tym tym szybciej odzyskasz spokój. Poszukaj wyciszenia- w zależności od tego co Ci pomaga, ja po pierwszym poronieniu miałam wiele żalu do Boga i ludzi dziś pomaga mi modlitwa i zawierzyłam właśnie wszytsko Bogu. Życzę Ci powodzenia i spokojuAga89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:Ja mam tak cały czas. I nie wiem kiedy to minie, ale podejrzewam, że nie prędko Chyba widziałam Cię na kwietniowych na fioletowej stronie
Zgadza się
Bluberry wrote:Aga89 ja Cię chyba pamiętam z któregoś tematu, byłaś już w tedy w ciąży. Przykro mi z powodu straty, ale cieszę się że szybko znów szczęście się do Ciebie uśmiechnęło trzymam kciuki będzie dobrze.
Tak, byłam na Listopadówkach 2014:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:18
-
cześć kobietki, dawno mnie tu nie było... musiałam odpocząć...
U mnie wczoraj jednorazowe delikatniuśkie plamienie, dziś z rana też brązowe troszkę więcej, brzuch boli więc pewnie @ za rogiem i kolejny cykl w plecy
Czasami myślę że to chyba jakiś cud był że zaszłam w ciąże poprzedną, którą straciłam... -
Hej, ja właśnie dziś jestem po wizycie u ginekologa. Po 23 dniach od łyżeczkowania, dostałam "coś" co przypominało okres. Przez 4 dni krwawiłam, dziś lekarka widziała wewnątrz tylko śluz z krwią. Na usg wyszedł też pęcherzyk, jestem jakiś tydzień przed owulacją. Badania antyfosfolipidowe i antyplemnikowe wyszły ujemne Beta spadła do 42 (robiłam 24 dni po poronieniu). We wrześniu mam mieć jeszcze robioną cytologię - mam CIN 1 i LSIL. Jeśli wszystko będzie dobrze od października możemy zacząć starania!!!!!!!!!! Trzymajcie mocno kciuki!!!
menka, czekolada lubią tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyCzarna no przyszła w sobote wieczorem . Ale teraz juz możemy się starac na całego .
Anastazja85 trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie staraczki oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 16:43
Anastazja85 lubi tę wiadomość