Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdiii wrote:Wlasnie juz sama nie wiem mierzyc czy nie mierzyc, ale sobie tak wypracowalam ze to jest taki odruch
Myslalam ze bede mogla wychwycic jak sie cos bedzie zlego dzialo, bo np temp spadnie.
No i jak miere to wtedy zawsze tu z wami jestem od rańca
Prima powinno byc widac na usg ale jeszcze tajemnica tkwi na jaki sprzet trafisz i lekarza, znasz jego nazwisko? Jesli tak zobacz jakie ma opinie co bys nie weszla i wyszla wkur.. -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Toxoplazmoza to na bakterie czy przechodzias albo czy masz w organizmie. Bakterie z surowej zywnosci np jajka, wedzone ryby itp to co nie mozna jesc w ciazy, mysle ze jak sa ciezarne ktore juz to przeszly to w ciazy moga jesc surowe, ja mialam ujemne wyniki wiec nawet metki zjesc nie moge
I lekar mówil e nie moge tego jesc.
A ja tak uwielbiam tataraaaa!
matylda08, Bree lubią tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:Dziewczyny zapisałam się do ginekologa na jutro na NFZ. Mam być między 10 a 11.
Pierwszy raz tam idę, ale chodzi mi głównie o skierowania na jakieś dodatkowe badania i informację, czy ja mam, miałam lub będę miała owulację bo to priorytet. Chyba będzie w stanie określić czy owulacja wystąpiła czy nie? Dziś mój 16 dzień cyklu. Na wizycie jak będę to będzie 17 dzień cyklu
Prima na usg może zobaczyć czy jest ciałko żółte - zawsze zostaje po uwolnionej komórce jajowej. Ja też mam taki plan - we wtorek mam wizytę, więc może zobaczy na usg czy była owu, i przede wszystkim chce skierowanie na jakieś badania... Po coś w końcu oddaje do zusu tyle kasy co miesiącPrimaSort, matylda08, Bree lubią tę wiadomość
20.03.2015 - Aniołek (9 tc)
-
Ediii nie mierz temperatury, bo w tej ciąży mierzyłam i mi spadła kilka razy a z ciążą ok. Po co się stresować.
Dzięki dziewczyny za info. Czekam do jutra na wizytę. Oby było dobrze, a jak nie to będę myśleć co dalej.
Toxoplazmozę, HIV, cytomegalię, HCV, różyczkę, VDRL,miałam robione przed pierwszą ciążą i wyszło ok. A mimo to wyszło jak wyszło. Za to nie miałam robionej prolaktyny i tarczycy sprawdzanej ciekawe hm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:57
Karo86, matylda08, Bree lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
nick nieaktualnyKaro86 wrote:Prima na usg może zobaczyć czy jest ciałko żółte - zawsze zostaje po uwolnionej komórce jajowej. Ja też mam taki plan - we wtorek mam wizytę, więc może zobaczy na usg czy była owu, i przede wszystkim chce skierowanie na jakieś badania... Po coś w końcu oddaje do zusu tyle kasy co miesiąc
Bree lubi tę wiadomość
-
Helo
Prima i kwestia wysokich temperatur się wyjaśniła sama
Jeśli jesteś przed owu to będzie widać dominujący pęcherzyk w którymś z jajników, jeśli po będzie ciałko żółte
Toxey nie wiem czy nam pomoże jak się nawzajem będziemy kopać w dupę. Tak czy siak będziemy szukać objawówmam tylko ogromną nadzieję że się nie rozczarujemy
Mysz paranoja jakaś!
Edi te 37 między bajki włożyć. Jak ktoś ma w I fazie okooo 36 to w II fazie 36,6 już jest wysokie, a z kolei jak ktoś startuje z 36,6 to wysokie ma 37. Wnioski możesz wyciągnàć tylko z analizy swoich wykresówPrimaSort, Staraczka23, Ediii, matylda08, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:To ile dni po owulacji widzi czy do niej doszło? A jest w stanie sprawdzić, czy do owulacji dojdzie jeśli jeszcze jej nie było np?
12dc na usg lekarz mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyjny i tak 7dni sie sexilismy, nie wszyscy mowia jak wyglada obraz usg, zapytaj go jutroPrimaSort, Bree lubią tę wiadomość
-
Paznokietek spokojnie, z tego co widzę to Ty masz niską temperaturę ciała więc tempka nie musi dobijać do 37
Pooglądaj sobie wykresy ciążowe w galerii a zobaczysz, że jest takich pełno z niższą tempkąmatylda08, Bree lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:To ile dni po owulacji widzi czy do niej doszło? A jest w stanie sprawdzić, czy do owulacji dojdzie jeśli jeszcze jej nie było np?
Może zobaczyć od razu po - wszystko jest w jajniku. Jeśli nie będzie ciałka żółtego to może zmierzyć największy pęcherzyk i po jego wielkości zobaczy, czy pęknie, czy może już jest przejrzały (ja tak czasem miałam, pęcherzyk nie pękał i robił się z niego torbielik).PrimaSort, matylda08, Bree lubią tę wiadomość
20.03.2015 - Aniołek (9 tc)
-
nick nieaktualnyKaro86 wrote:Może zobaczyć od razu po - wszystko jest w jajniku. Jeśli nie będzie ciałka żółtego to może zmierzyć największy pęcherzyk i po jego wielkości zobaczy, czy pęknie, czy może już jest przejrzały (ja tak czasem miałam, pęcherzyk nie pękał i robił się z niego torbielik).
-
nick nieaktualnyMonkey właśnie wczoraj ogladałam te wykresy ciażowe i widziałam takie, które dały mi małą nadzieję
W zeszłym miesiacu mój wykres wyglądał zupełnie inaczej. Teraz od kilku dni mam mega ból jajników i ciągle chodzę i bekam (wcześniej tak nigdy nie miała, ale nie wiem czy to jakis objaw). 27.04 byłam u ginekologa i stwierdził, że wszystko wzorowo i zdrowa ze mnie baba i mogę się brać
:D:D Teraz 26.05 mam wizytę u endokrynologa, al;e moim zdaniem tsh wyszło mi super. Kurczę wszystko tak ładnie się układa, że ta KROPKA byłaby teraz w sam raz
matylda08, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny