X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Micia tsh i prolaktyna wyszły podwyższone. Teraz juz jest ok :)
    To tak jak u mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Wlasnie juz sama nie wiem mierzyc czy nie mierzyc, ale sobie tak wypracowalam ze to jest taki odruch :-)
    Myslalam ze bede mogla wychwycic jak sie cos bedzie zlego dzialo, bo np temp spadnie.
    No i jak miere to wtedy zawsze tu z wami jestem od rańca :-)
    To schiwaj termometr do szafki mi tez nizsza pokazywalo jak mierzylam i przestalam bo fiksowalam.

Prima powinno byc widac na usg ale jeszcze tajemnica tkwi na jaki sprzet trafisz i lekarza, znasz jego nazwisko? Jesli tak zobacz jakie ma opinie co bys nie weszla i wyszla wkur..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    U mnie znów temp niska 36,5 ;/ wydaje mi się, że nic z tego nie będzie ;/ ehh tak bardzo bym chciała, zeby się udało.

matylda08, Bree lubią tę wiadomość

• Ediii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Toxoplazmoza to na bakterie czy przechodzias albo czy masz w organizmie. Bakterie z surowej zywnosci np jajka, wedzone ryby itp to co nie mozna jesc w ciazy, mysle ze jak sa ciezarne ktore juz to przeszly to w ciazy moga jesc surowe, ja mialam ujemne wyniki wiec nawet metki zjesc nie moge :/
    Ja miałam 0,22
    I lekar mówil e nie moge tego jesc.
    A ja tak uwielbiam tataraaaa! :-(

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Dziewczyny zapisałam się do ginekologa na jutro na NFZ. Mam być między 10 a 11.
    Pierwszy raz tam idę, ale chodzi mi głównie o skierowania na jakieś dodatkowe badania i informację, czy ja mam, miałam lub będę miała owulację bo to priorytet. Chyba będzie w stanie określić czy owulacja wystąpiła czy nie? Dziś mój 16 dzień cyklu. Na wizycie jak będę to będzie 17 dzień cyklu

Prima na usg może zobaczyć czy jest ciałko żółte - zawsze zostaje po uwolnionej komórce jajowej. Ja też mam taki plan - we wtorek mam wizytę, więc może zobaczy na usg czy była owu, i przede wszystkim chce skierowanie na jakieś badania... Po coś w końcu oddaje do zusu tyle kasy co miesiąc ;-)

PrimaSort, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

20.03.2015 - Aniołek (9 tc)

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :-)

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii nie mierz temperatury, bo w tej ciąży mierzyłam i mi spadła kilka razy a z ciążą ok. Po co się stresować.
    Dzięki dziewczyny za info :). Czekam do jutra na wizytę. Oby było dobrze, a jak nie to będę myśleć co dalej.
    Toxoplazmozę, HIV, cytomegalię, HCV, różyczkę, VDRL,miałam robione przed pierwszą ciążą i wyszło ok. A mimo to wyszło jak wyszło :P. Za to nie miałam robionej prolaktyny i tarczycy sprawdzanej ciekawe hm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:57

Karo86, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Karo86 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia będzie dobrze, nie denerwuj się :-)

Micia, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Prima na usg może zobaczyć czy jest ciałko żółte - zawsze zostaje po uwolnionej komórce jajowej. Ja też mam taki plan - we wtorek mam wizytę, więc może zobaczy na usg czy była owu, i przede wszystkim chce skierowanie na jakieś badania... Po coś w końcu oddaje do zusu tyle kasy co miesiąc ;-)
    To ile dni po owulacji widzi czy do niej doszło? A jest w stanie sprawdzić, czy do owulacji dojdzie jeśli jeszcze jej nie było np?

Bree lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo

Prima i kwestia wysokich temperatur się wyjaśniła sama :P
    Jeśli jesteś przed owu to będzie widać dominujący pęcherzyk w którymś z jajników, jeśli po będzie ciałko żółte

Toxey nie wiem czy nam pomoże jak się nawzajem będziemy kopać w dupę. Tak czy siak będziemy szukać objawów :/ mam tylko ogromną nadzieję że się nie rozczarujemy

Mysz paranoja jakaś!

Edi te 37 między bajki włożyć. Jak ktoś ma w I fazie okooo 36 to w II fazie 36,6 już jest wysokie, a z kolei jak ktoś startuje z 36,6 to wysokie ma 37. Wnioski możesz wyciągnàć tylko z analizy swoich wykresów

PrimaSort, Staraczka23, Ediii, matylda08, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    To ile dni po owulacji widzi czy do niej doszło? A jest w stanie sprawdzić, czy do owulacji dojdzie jeśli jeszcze jej nie było np?
    Kochana ja ci pisalam jak u mnie bylo :)
    12dc na usg lekarz mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyjny i tak 7dni sie sexilismy, nie wszyscy mowia jak wyglada obraz usg, zapytaj go jutro

PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokietek spokojnie, z tego co widzę to Ty masz niską temperaturę ciała więc tempka nie musi dobijać do 37 :)
    Pooglądaj sobie wykresy ciążowe w galerii a zobaczysz, że jest takich pełno z niższą tempką :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro ruszę na wizytę i się chociaż wyjaśni czy u nie owulacje występuję po pierwsze!

• Karo86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:

Może zobaczyć od razu po - wszystko jest w jajniku. Jeśli nie będzie ciałka żółtego to może zmierzyć największy pęcherzyk i po jego wielkości zobaczy, czy pęknie, czy może już jest przejrzały (ja tak czasem miałam, pęcherzyk nie pękał i robił się z niego torbielik).

PrimaSort, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktyna to który skrót jest? ( głupol :-))

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo86 wrote:
    Może zobaczyć od razu po - wszystko jest w jajniku. Jeśli nie będzie ciałka żółtego to może zmierzyć największy pęcherzyk i po jego wielkości zobaczy, czy pęknie, czy może już jest przejrzały (ja tak czasem miałam, pęcherzyk nie pękał i robił się z niego torbielik).
    A czy 3 dni po owulacji będzie widział czy do niej doszło?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey właśnie wczoraj ogladałam te wykresy ciażowe i widziałam takie, które dały mi małą nadzieję ;) W zeszłym miesiacu mój wykres wyglądał zupełnie inaczej. Teraz od kilku dni mam mega ból jajników i ciągle chodzę i bekam (wcześniej tak nigdy nie miała, ale nie wiem czy to jakis objaw). 27.04 byłam u ginekologa i stwierdził, że wszystko wzorowo i zdrowa ze mnie baba i mogę się brać :D:D:D Teraz 26.05 mam wizytę u endokrynologa, al;e moim zdaniem tsh wyszło mi super. Kurczę wszystko tak ładnie się układa, że ta KROPKA byłaby teraz w sam raz :):):)

matylda08, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    A prolaktyna to który skrót jest? ( głupol :-))
    PRL

Ediii, Monkey, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

• Karo86 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    A czy 3 dni po owulacji będzie widział czy do niej doszło?

Będzie :-)

PrimaSort, Bree lubią tę wiadomość

f2w3dqk3sc0bu44c.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokietek, będzie! Ja mocno za Was kciukam :D

matylda08, Szalona CZARNA, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ