X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    No ok, u Wioli. I u kogo jeszcze? Bo napisałaś ze u niektórych z nas :P A to liczba mnoga :D Chyba że się przejezyczylas... :)
    napisałam stąd jedną osobę a wcześniej o dziewczynach ogolnie na ovu :P

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    napisałam stąd jedną osobę a wcześniej o dziewczynach ogolnie na ovu :P
    Ok :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ok :)
    Ja gdzies nawet natknelam sie na post dziewczyny po drugim poronieniu ze facet nie chce jiz dziecka i w gumce sie kochaja, jakie pomysly tam inne mialy aby przedziurawila gumy albo zeby z kondoma strzykawka zbierala sperme i sobie wsttzykiwala hahaha

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Staraczka gadałaś z nim już na ten temat? Wszystko co piszesz brzmi strasznie!

Mysz tylko co jeszcze możesz zbadać ;/ miałaś jakieś dodatkowe badania oprócz tych podstawowych typu tarczya, toxo, cmv itd?

No pewnie. Całą masę. Genetyczne, z układu krzepnięcia, histeroskopię... już kiedyś pisałam jakie, dużo tego było. Przy 4 tys. Wydanych na to wszystko, przestałam liczyć. A od tego jak przestałam liczyć minął rok... więc można sobie wyobrazić.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka zamknijmy ten temat, bo zaczynasz się usprawiedliwiać i szukać dziewczyn, które mają gorzej. Twoje życie, Twoja sprawa.

monika_89, tysiaa93, anjaaa, paznokietek, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Staraczka zamknijmy ten temat, bo zaczynasz się usprawiedliwiać i szukać dziewczyn, które mają gorzej. Twoje życie, Twoja sprawa.
    Pisząc o tym nawet nie myslalam o sobie tylko tysia podchwycila :P
    ja na swoje nie narzekam dziecko w drodze tylko tatus pojebany :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka piszesz na forum, że ojciec Twojego dziecka jest "pojebany"... Śmiem twierdzić, że jesteś osobą współuzależnioną skoro nadal z nim jesteś, z Tobą również jest coś nie tak. Pora na terapię i leczenie. Dla dobra Waszego dziecka. Bo inaczej czeka je patologia.

monika_89, anjaaa, paznokietek lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pisząc o tym nawet nie myslalam o sobie tylko tysia podchwycila :P
    ja na swoje nie narzekam dziecko w drodze tylko tatus pojebany :D
    No cóż, byłam ciekawa o kogo chodzi... :)
    Fakt, dziecko teraz jest najważniejsze :)

matylda08 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Staraczka23 niestety znam ten typ. Facet mojej przyjaciółki jest taki sam. Chodzące AA. A przy dziecku nie potrafi nic zrobić nawet tyłka wytrzeć jak młoda zrobi kupę. No comment! Potrafił wyjść po fajki wieczorem i wrócić rano pijany... nie wspomnę o tym ze juz kilka azy podniósł na nią rękę a laska jest w moim wieku! Wiele azy mówiłam żeby go zostawiła tym bardziej ze mówi ze go nie kocha ale jest z nim ze względu na dziecko. ...
    No tak, tylko po co, skoro on i tak się dzieckiem nie zajmuje... Właśnie ze względu na dziecko to ona powinna go zostawić, a nie odwrotnie...

A tak w ogóle witaj, bo chyba nie miałam okazji się z Tobą przywitać :)

Mam tyle roboty ostatnio, że nie ogarniam Was na bieżąco, uwirzcie mi, próbowałam, ale to nie jest proste ;)

Może jakieś streszczenie ;) ?

Staraczka, pogadaj z nim poważnie, powiedz, że teraz jest taki okres, że bardzo go potrzebujesz, a jak urodzi się dziecko, wtedy już dwie osoby będą go potrzebować i bardzo na niego liczyć i jeśli nie jest gotowy na taką odpowiedzialność to niech odejdzie. Daj mu 2 dni na przemyślenie tego, taki "termin". Może trochę portkami zatrzęsie i się wystraszy.

Anjaa, co się dzieję? Co z ciążą?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mamy jakieś spóźniające się @ lub testujące? Bo nie mam co z rękoma robić, to bym se kciuki potrzymała ;)

tysiaa93, PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Staraczka piszesz na forum, że ojciec Twojego dziecka jest "pojebany"... Śmiem twierdzić, że jesteś osobą współuzależnioną skoro nadal z nim jesteś, z Tobą również jest coś nie tak. Pora na terapię i leczenie. Dla dobra Waszego dziecka. Bo inaczej czeka je patologia.

Ja tak czytam i się nie udzielam, ale zastanawiam się po co być z kimś o kim myśli się, że jest "pojebany"...

Toxey, monika_89, tysiaa93, anjaaa, paznokietek, matylda08 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, pytałaś o euthyrox... A co Ty sama się zaczęłaś leczyć :)? Zacznij od 25 i za miesiąc zbadaj, potem zobaczymy;) No i cholero Ty, do lekarza się już zapisz, bo sama to Ty się tak w nieskończoność nie możesz leczyć :) A euthyrox, to najważniejsze żeby przed jedzeniem żeby się dobrze wchłonęło, inaczej nie ma sensu. Minimum pół godziny przed jedzeniem, im więcej tym lepiej. Ja to jak się tak koło 5 czy 6 budzę na setne w nocy siusiu, to łykam ;) Potem śniadanko jem tak o 7.30. W weekend też jak się przebudzę nad ranem to biorę i śpię dalej :) Zawsze przy łóżku żeby pamiętać.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, coś się wcześniej o spaghetti przewinęło... Ja podsmażam mięso mielone, sół, pieprz, wiadomo, potem daję pomidory krojone bez skórki w puszce, daję oregano, bazylię, znowu sól, pieprz i co najważniejsze, również cukier :) I do tego makaron spaghetti używam pełnoziarnisty, jest zdrowszy i na to starty ser :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię gotować tak w ogóle :) Dziś rybka smażona w migdałach (choć normalnie preferuję pieczoną, zdrowsza), do tego zapiekanka z ziemniaków i cukinii :)

tysiaa93, paznokietek, Micia lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no, teraz nagle nikogo nie ma :)? Tysia, a Ty jesteś? Napiszcie coś, bo zaczynam się martwić ;) No i co z tą Anjaaa? Wiecie?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A mamy jakieś spóźniające się @ lub testujące? Bo nie mam co z rękoma robić, to bym se kciuki potrzymała ;)
    Na razie nikt nie testuje, tylko Paznokietek w środę z tego co pamiętam :)
    Jak nie masz co zrobić z rękoma to trzymaj kciuki za Szaloną Czarną bo ma dzisiaj wizytę u gin ;D

monika_89, Monkey, Toxey lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dziewczyny mialy pod gorkę z facetami bo oni są skryci, a my chciałyśmy gadac. Zaraz po poronieniu gro dziewczyn mialo problem z kominikacją z partnerem, bo malo który chciał przyznać ze ich to boli. Wiadomo, emocje górą świeżo po stracie. I tu wcale nie chodzi o to że jedna strona chce a druga nie chce dziecka, jakieś przebijanie gumek o których piszesz. Kazda z nas w swoim czasie wznowiła starania, ja od razu, toxey po pół roku jak obie strony znowu chciały spróbowc.
    Ale na Boga żadna z nas nie napisała że jej facet jest pojebany i to nie raz! Pisałyśmy że zdarzylo im się coś tam przeskrobać i mamy ciche dni (to ja pisałam) czy mysz że jej facet w weeked majowy narozrabiał. Ale to są wszystko jednrazowe sytuacje, na codzień nas wspierają a Twój facet woli pcta i % od Ciebie a to już problem. Toksyczny związek. Pomyśl czy chcesz w takiej atmosferze wychowywać dziecko (i nikt Ci nie narzuca że żałujesz ciąży).
    Lepiej mieszkać z własną siostrą i się czasem pokłocic niż we współuzależneiniu. (Swoją drogą z siostrą zawsze możesz ustalic ze nie wchodzicie sobie w drogę i nie odzywacie się do siebie)

Mysz to faktycznie sporo tych badań ;/ a moze jest coś pod kątem sprawdzania czy te poronienia nie są powodowane płcią? Moja ciocia roniła samych chlopców a w końcu udało jej się urodzić zdrową dziewczynkę

Papola ja koooochamy z mężem gotac. Uwielbiam kwestiesmaku i jamiego olivera. Może na fb wrzuce fotki tego co czasem robię :p

tysiaa93, Monkey, anjaaa, paznokietek, Micia, PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hej no, teraz nagle nikogo nie ma :)? Tysia, a Ty jesteś? Napiszcie coś, bo zaczynam się martwić ;) No i co z tą Anjaaa? Wiecie?
    Anjaa jest w szpitalu, niestety zarodek się nie pojawił :(

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upolowałam dzisiaj kilka fajnych ciuchów w lumpie i znaleźliśmy się przypadkiem na jakimś zlocie motocyklowym :D Było tyle fajnych motorków, że masakra. W jednym się zakochałam ale jego koszt to mniej więcej 10 000 zł, także tyle co samochód, ekstra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 12:16

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • anjaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Anjaa, co się dzieję? Co z ciążą?

Widzę jesteś nie na bieżąco. Ja od wczoraj w szpitalu dostałam tabletkę poronna bo pecherzyk się nie rozwijał i był wielkości odpowiadającej 4,5 tyg ciąży a byłam jakoś w 8. Ogólnie czuje się ok wczoraj bolał kręgosłup jak przy porodzie. Dziś miałam mieć usg do teraz nie mam przez co nie wiadomo czy się oczyscilo czy nie.lekarz zaginął w akcji

Monkey lubi tę wiadomość

Kropeczka * 4 listopada 2014 <3
    Ktosiek * 8 maja 2015 <3
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ