X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    No ok, u Wioli. I u kogo jeszcze? Bo napisałaś ze u niektórych z nas :P A to liczba mnoga :D Chyba że się przejezyczylas... :)
    napisałam stąd jedną osobę a wcześniej o dziewczynach ogolnie na ovu :P

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    napisałam stąd jedną osobę a wcześniej o dziewczynach ogolnie na ovu :P
    Ok :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ok :)
    Ja gdzies nawet natknelam sie na post dziewczyny po drugim poronieniu ze facet nie chce jiz dziecka i w gumce sie kochaja, jakie pomysly tam inne mialy aby przedziurawila gumy albo zeby z kondoma strzykawka zbierala sperme i sobie wsttzykiwala hahaha

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Staraczka gadałaś z nim już na ten temat? Wszystko co piszesz brzmi strasznie!

Mysz tylko co jeszcze możesz zbadać ;/ miałaś jakieś dodatkowe badania oprócz tych podstawowych typu tarczya, toxo, cmv itd?

No pewnie. Całą masę. Genetyczne, z układu krzepnięcia, histeroskopię... już kiedyś pisałam jakie, dużo tego było. Przy 4 tys. Wydanych na to wszystko, przestałam liczyć. A od tego jak przestałam liczyć minął rok... więc można sobie wyobrazić.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka zamknijmy ten temat, bo zaczynasz się usprawiedliwiać i szukać dziewczyn, które mają gorzej. Twoje życie, Twoja sprawa.

monika_89, tysiaa93, anjaaa, paznokietek, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Staraczka zamknijmy ten temat, bo zaczynasz się usprawiedliwiać i szukać dziewczyn, które mają gorzej. Twoje życie, Twoja sprawa.
    Pisząc o tym nawet nie myslalam o sobie tylko tysia podchwycila :P
    ja na swoje nie narzekam dziecko w drodze tylko tatus pojebany :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka piszesz na forum, że ojciec Twojego dziecka jest "pojebany"... Śmiem twierdzić, że jesteś osobą współuzależnioną skoro nadal z nim jesteś, z Tobą również jest coś nie tak. Pora na terapię i leczenie. Dla dobra Waszego dziecka. Bo inaczej czeka je patologia.

monika_89, anjaaa, paznokietek lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pisząc o tym nawet nie myslalam o sobie tylko tysia podchwycila :P
    ja na swoje nie narzekam dziecko w drodze tylko tatus pojebany :D
    No cóż, byłam ciekawa o kogo chodzi... :)
    Fakt, dziecko teraz jest najważniejsze :)

matylda08 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Staraczka23 niestety znam ten typ. Facet mojej przyjaciółki jest taki sam. Chodzące AA. A przy dziecku nie potrafi nic zrobić nawet tyłka wytrzeć jak młoda zrobi kupę. No comment! Potrafił wyjść po fajki wieczorem i wrócić rano pijany... nie wspomnę o tym ze juz kilka azy podniósł na nią rękę a laska jest w moim wieku! Wiele azy mówiłam żeby go zostawiła tym bardziej ze mówi ze go nie kocha ale jest z nim ze względu na dziecko. ...
    No tak, tylko po co, skoro on i tak się dzieckiem nie zajmuje... Właśnie ze względu na dziecko to ona powinna go zostawić, a nie odwrotnie...

A tak w ogóle witaj, bo chyba nie miałam okazji się z Tobą przywitać :)

Mam tyle roboty ostatnio, że nie ogarniam Was na bieżąco, uwirzcie mi, próbowałam, ale to nie jest proste ;)

Może jakieś streszczenie ;) ?

Staraczka, pogadaj z nim poważnie, powiedz, że teraz jest taki okres, że bardzo go potrzebujesz, a jak urodzi się dziecko, wtedy już dwie osoby będą go potrzebować i bardzo na niego liczyć i jeśli nie jest gotowy na taką odpowiedzialność to niech odejdzie. Daj mu 2 dni na przemyślenie tego, taki "termin". Może trochę portkami zatrzęsie i się wystraszy.

Anjaa, co się dzieję? Co z ciążą?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mamy jakieś spóźniające się @ lub testujące? Bo nie mam co z rękoma robić, to bym se kciuki potrzymała ;)

tysiaa93, PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Staraczka piszesz na forum, że ojciec Twojego dziecka jest "pojebany"... Śmiem twierdzić, że jesteś osobą współuzależnioną skoro nadal z nim jesteś, z Tobą również jest coś nie tak. Pora na terapię i leczenie. Dla dobra Waszego dziecka. Bo inaczej czeka je patologia.

Ja tak czytam i się nie udzielam, ale zastanawiam się po co być z kimś o kim myśli się, że jest "pojebany"...

Toxey, monika_89, tysiaa93, anjaaa, paznokietek, matylda08 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, pytałaś o euthyrox... A co Ty sama się zaczęłaś leczyć :)? Zacznij od 25 i za miesiąc zbadaj, potem zobaczymy;) No i cholero Ty, do lekarza się już zapisz, bo sama to Ty się tak w nieskończoność nie możesz leczyć :) A euthyrox, to najważniejsze żeby przed jedzeniem żeby się dobrze wchłonęło, inaczej nie ma sensu. Minimum pół godziny przed jedzeniem, im więcej tym lepiej. Ja to jak się tak koło 5 czy 6 budzę na setne w nocy siusiu, to łykam ;) Potem śniadanko jem tak o 7.30. W weekend też jak się przebudzę nad ranem to biorę i śpię dalej :) Zawsze przy łóżku żeby pamiętać.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, coś się wcześniej o spaghetti przewinęło... Ja podsmażam mięso mielone, sół, pieprz, wiadomo, potem daję pomidory krojone bez skórki w puszce, daję oregano, bazylię, znowu sól, pieprz i co najważniejsze, również cukier :) I do tego makaron spaghetti używam pełnoziarnisty, jest zdrowszy i na to starty ser :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię gotować tak w ogóle :) Dziś rybka smażona w migdałach (choć normalnie preferuję pieczoną, zdrowsza), do tego zapiekanka z ziemniaków i cukinii :)

tysiaa93, paznokietek, Micia lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no, teraz nagle nikogo nie ma :)? Tysia, a Ty jesteś? Napiszcie coś, bo zaczynam się martwić ;) No i co z tą Anjaaa? Wiecie?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A mamy jakieś spóźniające się @ lub testujące? Bo nie mam co z rękoma robić, to bym se kciuki potrzymała ;)
    Na razie nikt nie testuje, tylko Paznokietek w środę z tego co pamiętam :)
    Jak nie masz co zrobić z rękoma to trzymaj kciuki za Szaloną Czarną bo ma dzisiaj wizytę u gin ;D

monika_89, Monkey, Toxey lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dziewczyny mialy pod gorkę z facetami bo oni są skryci, a my chciałyśmy gadac. Zaraz po poronieniu gro dziewczyn mialo problem z kominikacją z partnerem, bo malo który chciał przyznać ze ich to boli. Wiadomo, emocje górą świeżo po stracie. I tu wcale nie chodzi o to że jedna strona chce a druga nie chce dziecka, jakieś przebijanie gumek o których piszesz. Kazda z nas w swoim czasie wznowiła starania, ja od razu, toxey po pół roku jak obie strony znowu chciały spróbowc.
    Ale na Boga żadna z nas nie napisała że jej facet jest pojebany i to nie raz! Pisałyśmy że zdarzylo im się coś tam przeskrobać i mamy ciche dni (to ja pisałam) czy mysz że jej facet w weeked majowy narozrabiał. Ale to są wszystko jednrazowe sytuacje, na codzień nas wspierają a Twój facet woli pcta i % od Ciebie a to już problem. Toksyczny związek. Pomyśl czy chcesz w takiej atmosferze wychowywać dziecko (i nikt Ci nie narzuca że żałujesz ciąży).
    Lepiej mieszkać z własną siostrą i się czasem pokłocic niż we współuzależneiniu. (Swoją drogą z siostrą zawsze możesz ustalic ze nie wchodzicie sobie w drogę i nie odzywacie się do siebie)

Mysz to faktycznie sporo tych badań ;/ a moze jest coś pod kątem sprawdzania czy te poronienia nie są powodowane płcią? Moja ciocia roniła samych chlopców a w końcu udało jej się urodzić zdrową dziewczynkę

Papola ja koooochamy z mężem gotac. Uwielbiam kwestiesmaku i jamiego olivera. Może na fb wrzuce fotki tego co czasem robię :p

tysiaa93, Monkey, anjaaa, paznokietek, Micia, PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hej no, teraz nagle nikogo nie ma :)? Tysia, a Ty jesteś? Napiszcie coś, bo zaczynam się martwić ;) No i co z tą Anjaaa? Wiecie?
    Anjaa jest w szpitalu, niestety zarodek się nie pojawił :(

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upolowałam dzisiaj kilka fajnych ciuchów w lumpie i znaleźliśmy się przypadkiem na jakimś zlocie motocyklowym :D Było tyle fajnych motorków, że masakra. W jednym się zakochałam ale jego koszt to mniej więcej 10 000 zł, także tyle co samochód, ekstra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 12:16

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • anjaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Anjaa, co się dzieję? Co z ciążą?

Widzę jesteś nie na bieżąco. Ja od wczoraj w szpitalu dostałam tabletkę poronna bo pecherzyk się nie rozwijał i był wielkości odpowiadającej 4,5 tyg ciąży a byłam jakoś w 8. Ogólnie czuje się ok wczoraj bolał kręgosłup jak przy porodzie. Dziś miałam mieć usg do teraz nie mam przez co nie wiadomo czy się oczyscilo czy nie.lekarz zaginął w akcji

Monkey lubi tę wiadomość

Kropeczka * 4 listopada 2014 <3
    Ktosiek * 8 maja 2015 <3
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ