X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Hej Dziubek!
    Ja po zabiegu pierwszą @ miałam po 31 dniach, miedzy pierwszą a drugą @ już tylko 26 dni, teraz testuję czy mam ovu czy nie też nie wiem...
    Przykro mi z powodu Twojej straty :(
    Ja z testowaniem poczekałabym jeszcze ze dwa dni, jeżeli nie wytrzymasz to zrób test teraz, możesz powtórzyć w planowanym dniu @

Witaj Agnieszko,
    Ja nie miałam zabiegu, poronienie samoistne, sama się oczyściłam. Bardzo mi przykro z Twojej straty :( Tak jak Ty, pierwszą @ po poronieniu miałam po 31 dniach. Dzisiaj jest 26 dc, nie wiem czy jutro 27 jest sens testowania?

Ps. Bardzo tu u Was miło na tym forum:)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek12345 wrote:
    Wiem, staram się trochę odpuścić i nie myśleć cały czas o tym :)
    Jedynie mnie zastanowiło, że kilka dni po owu, może 2 nachylając się w wannie do golenia nóg, delikatnie dotknęłam sutkiem kawałka koszuli i tak mnie kujnęło - ale za chwilę koniec, przestało. Dzisiaj rano obudziłam się i mam wrażenie, że mam trochę większy biust, ale raczej właśnie nie boli, w pierwszej ciąży pamiętam ból piersi, ale dopiero jakoś w 3-4 tygodniu.
    Równie dobrze, to mogą być objawy okresu ;)

Chciałabym jutro zrobić test, tylko nie wiem czy to ma sens ? W weekend wybieramy się do znajomych, ma się tam pojawić alkohol i mieliśmy w końcu odpocząć i się "zabawić", ponieważ ostatnio tylko praca i nerwy i nie wiem, czy mogę sobie pozwolić.. Myślisz, że ma to sens?

Aska84, bardzo mi przykro, że Ciebie również spotkało to nieszczęście. Teraz już zaciążyłaś ? W którym tg jesteś? Chyba mi się wydawało, że widziałam Twój pozytywny test. Jeśli tak - serdecznie Ci gratuluje ;)

Tak udało mi sie zaciążyć w 3 cyklu po poronieniu. Wczoraj robiłam test i wyszedł pozytywnie. Szanse na dzidziusia u Ciebie sa duże, ale ja tez miałam taka sytuacje po poronieniu. Szeczerze....ja nie robiłabym jeszcze testu a na imprezie u znajomych spokojnie napiłabym sie alkoholu. Nawet jeśli jesteś w ciazy to małe ilości nie zaszkodzą. Musisz wyluzować. Zacznij myślec o sobie, żyj dawnym trybem życia. Myśle ze na jakies większe objawy jest jeszcze za wcześnie.

matylda08, Ania24, Dziubek12345, anjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Tak udało mi sie zaciążyć w 3 cyklu po poronieniu. Wczoraj robiłam test i wyszedł pozytywnie. Szanse na dzidziusia u Ciebie sa duże, ale ja tez miałam taka sytuacje po poronieniu. Szeczerze....ja nie robiłabym jeszcze testu a na imprezie u znajomych spokojnie napiłabym sie alkoholu. Nawet jeśli jesteś w ciazy to małe ilości nie zaszkodzą. Musisz wyluzować. Zacznij myślec o sobie, żyj dawnym trybem życia. Myśle ze na jakies większe objawy jest jeszcze za wcześnie.

U mnie jest 2 cykl po poronieniu. Staram się tak nie myśleć cały czas o wszystkim co mnie spotkało, ale również bardzo pragnę maleństwa. Nasze plany również były od tego uzależnione, teraz całe nasze życie stanęło pod znakiem zapytania, wyprowadzka nasza wspólna do innego miasta (gdzie mąż dostał propozycje pracy) również.

Prawdopodobnie owu miałabym mieć w 10.06 tj. 18dc, choć myślę że mogła ona być wcześniej jakoś 8.06 czyli 16 dc. Od 8 czerwca cały czas bolą mnie jajniki- na początku oba, później na zmianę, teraz raczej prawy. Reszta chyba bez zmian, dzisiaj tylko miałam wrażenie, że piersi są wieksze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowexkoleżanki
    Justine ja pierwszą @ dostałam po 54 dniach :( w kolejnym cyklu test ciążowy dodatni -radość wielka ale krótka bo okazało się że to pozostałość poprzedniej ciąży -jestem po ciąży obumarłej w 12 tyg bez zabiegu . Organizm bardzo długo jak dla mnie dochodził do siebie dopiero ten cykl jest normalny -dlatego na wszystko potrzebny jest czas niczego nie przyśpieszymy :( ja jeszcze pod koniec kwietnia miałam bhcg 29 :(
    Wierzę że wszystkim się uda . Asia krecha super będzie dobrze :)

Aska84, Justine M lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, je też ciąża obumarła 11 tydz+4dni, najpierw miałam zaindukowany cytotek, a po kilku godzinach zabieg

matylda08 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje!
    Ten progesteron jednak prawde mówił!
    Krecha jest jak wół. Teraz tylko potwierdz betą i dbajcie o siebie!

Witaj dziubek!
    Wszystkie tutaj doskonale rozumiemy jak sie czujesz bo kazda z nas tez to przeszla. Grunt to nie schizowac nt ciazy ze musze ze czemu nie ma ovu itd. Kazde cialo inaczej dochodzi do siebie po poronieniu.
    Ja poronilam dwa razy i za pierwszym razem @ przyszla po 35 dniach a wczesniej mialam ksiazkowe 28.
    Po drugim poronieniu @ nie przyszla az do tej pory i modle sie oby nie przyszla.
    Tobie tez sie uda!

Justine M, Agnieszka0812, Aska84, Dziubek12345 lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii - a który dc ? Kiedy zamierzasz testować? Ojej, trzymam kciuki ! :)

• Justine M Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Witam wszystkie nowexkoleżanki
    Justine ja pierwszą @ dostałam po 54 dniach :( w kolejnym cyklu test ciążowy dodatni -radość wielka ale krótka bo okazało się że to pozostałość poprzedniej ciąży -jestem po ciąży obumarłej w 12 tyg bez zabiegu . Organizm bardzo długo jak dla mnie dochodził do siebie dopiero ten cykl jest normalny -dlatego na wszystko potrzebny jest czas niczego nie przyśpieszymy :( ja jeszcze pod koniec kwietnia miałam bhcg 29 :(
    Wierzę że wszystkim się uda . Asia krecha super będzie dobrze :)

ja mialam hcg praktycznie śladowe 10 dnia po poronieniu, także liczyłam że wszystko szybko wróci do normy :(
    no nic, jeśli teraz sie nie uda, to może chociaż przyszły cykl będzie normalniejszy

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    ja mialam hcg praktycznie śladowe 10 dnia po poronieniu, także liczyłam że wszystko szybko wróci do normy :(
    no nic, jeśli teraz sie nie uda, to może chociaż przyszły cykl będzie normalniejszy

Trzymam kciuki, żeby Ci się udało - wiem jak wszystkie bardzo tego pragniemy :)
    Ja 48h po poronieniu beta spadła do 50 ... Strasznie szybko się sama oczyściłam

Justine M lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile czasu po zabiegu może utrzymuwać się beta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:

NIE jeśli sie nie uda tylko UDA sie na pewno. Głowa do góry, musi być dobrze innej opcji nie ma!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Matylda, je też ciąża obumarła 11 tydz+4dni, najpierw miałam zaindukowany cytotek, a po kilku godzinach zabieg
    Ja miałam tylko cytotec ale dwukrotnie w dzień podania bhcg 42 tysiące .
    Na dzień dzisiejszy staram się aby moje życie nie kręciło się tylko wokół tematu ciąży i wiem że będzie dobrze :)
    Trzymam za Was wszystkie kciuki pozdrawiam

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine! Ty zawsze nas wszystkie pocieszałaś, a teraz masz jakiś spadek formy...nie rób nam tego ;) Bywają gorsze dni wiadomo, ale Ty jesteś twarda babka!
    Głowa do góry!!! Tulę Cie mocno! :*

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny nie wiem co się dzieje @ powinnam dostać wczoraj brzuch bolał mnie od poniedziałku do wtorku od wczoraj zupełna cisza krwawienia brak wczoraj rano w dzień spodziewanej @ robiłam test oczywiście negatywny... nie wiem co mam myśleć?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP po zabiegu powinna się wyzerować w krótkim czasie po @ powinna być zerowa ale ... Każda z nas to inny organizm.
    Dziubek jeżeli mąż dostał fajną propozycję to korzystajcie .przecież życie nie może kręcić się tylko wokół tematu ciąży bo zwariujesz .

Agnieszka0812, Ania24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda08- no właśnie nie do końca, bo jeśli zajdę, to muszę zostać tu na zwolnieniu u swojego lekarza i chodzi tutaj również o moją pracę - jeśli bym zaszła, korzystniejsze dla nas byłoby "zostawienie mnie na zwolnieniu" i brak zmiany pracy męża. W innym przypadku, ja rezygnuje z pracy, przeprowadzamy się i tylko mąż pracuje. No nic, czekam na testowanie, i chciałabym i się boje :)

Paola - apropo bety, lekarz mi mówił, że w zależności od tego, jaki wysoki jest poziom hcg, trwa jego spadanie. Im niższy, tym szybciej spada. Ale ogólnie około 4-6 tygodni podobno może wykrywać śladowe ilości (w przypadku wyższego hcg)

Ediii, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Ediii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek12345 wrote:
    Ediii - a który dc ? Kiedy zamierzasz testować? Ojej, trzymam kciuki ! :)

Wiem ze nie spojzalas na podpis w moim poscie, poronilam 2 kwietnia, wiec teraz zaczynam 12 tydzien :-) udalo sie od razu po. Wiec jest to mozliwe, ale wtedy w glowie mialam tylko to ze sie nie uda tak od razu.

Co to bety po. To musi tez zalezec od zaawansowania ciazy, czyli od tego jak wysoka ta beta byla.
    Bo u mnie np w drugim poronieniu juz tydzien po byla zerowa, ale pamietam przypadki na forum ze utrzymywala sie jeszcze dluugo i do dwoch tygodni.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek tylko Ty wiesz co jest dla Was najlepsze . Nieraz zmiany wychodzą na duuuży plus :)
    Justine -proszę wyłączyć smutki :)

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii - nie spojrzałam, ale wstyd :P
    Gratuluje serdecznie i życzę wszystkiego dobrego dla Ciebie i Dziecka:)

PS. Myślicie, że testowanie jutro tj. 27 dc ma sens.. ?

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek12345 wrote:
    Matylda08- no właśnie nie do końca, bo jeśli zajdę, to muszę zostać tu na zwolnieniu u swojego lekarza i chodzi tutaj również o moją pracę - jeśli bym zaszła, korzystniejsze dla nas byłoby "zostawienie mnie na zwolnieniu" i brak zmiany pracy męża. W innym przypadku, ja rezygnuje z pracy, przeprowadzamy się i tylko mąż pracuje. No nic, czekam na testowanie, i chciałabym i się boje :)

Paola - apropo bety, lekarz mi mówił, że w zależności od tego, jaki wysoki jest poziom hcg, trwa jego spadanie. Im niższy, tym szybciej spada. Ale ogólnie około 4-6 tygodni podobno może wykrywać śladowe ilości (w przypadku wyższego hcg)

no to masz troszku podobnie do mnie tez jestem na l4 w tym momecie juz od psychiatry do pracy nie wroce bo pracuje w dziwnym systemie pracy 2 tyg na 2 tyg i w ciaze ciezko bylo by mi zajsc wiec mam zamiar siedziec na l4 do poki nie zajde na szczescie moj lekarz rozumie i zwolnienia daje teraz dostalam na ponad miesiac ...oczywiscie chodze prywatnie ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ