X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu pamietam ze u mnie byl cien lekko bylo widac pod swiatlo a 5 dni po w dzien okresu pokazala sie ladna krecha trzymamy kciukasy :)

Aska84, niezapominajka, matylda08 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    ja teraz w mega zawieszeniu, w nieznanym cyklu
    moje ciało po poronieniu jak nie moje

obserwacje własne zaginely, śluz inny albo wcale, nie ma znajomych bóli i pokłuwań
    kompletnie nie wiem czy miałam owulacje
    cykle mam 28 dniowe, dziś jest 28 dzien od poronienia, @ ani objawów na nią też nie

obstawiam 2 potencjalne dni gdzie mogło dojść do owulacji, więc czekam te 12dni po do 23 czerwca

to wszystko jest jak patykiem po wodzie pisane

trochę mnie to załamuje, wiecie że miałam mega pozytywne nastawienie, że sie uda i w ogóle, ale im więcej o tym myślę to nadziei resztki tracę ;(

Oooooo ty mi sie tu nie podlamuj ty to ostoja jestes teraz moja z dobrym nastawieniem nie korci Cie zeby testa machnac?kuzwa ja bym nie wytzrymala ja to juz wiem ze bede robic test za teste az zbankrutuje haha strasznie jestem niecierpliwa z tymi ovulacyjnymi fazke mam 2 razy dziennie robie obiecalam sobie ze od dzis bedzie raz dziennie w poludnie a juz mnie korci zeby zrobic...obym wytrzymala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:38

niezapominajka lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka kreseczka ledwa ledwa bo wcześnie jeszcze, zobaczysz w dniu @ jaka piękna krecha będzie :)

Aska84, matylda08 lubią tę wiadomość

• Justine M Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nawet najmniejszy cień cienia to ciąża, teraz aby tylko z dnia na dzień kreska ciemniała, na pewno będzie dobrze! 3 cykl pp - no oby u mnie tez tak szybko poszło :)

Ilonia ;* to po pierwsze - za wsparcie
    po drugie, ja też robie po 2 czasem 3 testy owulacyjne w te dni, tzn jak owulke mam 16 dnia plus minus to juz od 11 2 robie. No ajuz dwa dni przed i po jak krech nie widzze to i 3 potrafie strzelić.
    NA 8 Cykli z testami o ovu tylko raz przegapilam no i ten cykl teraz pp do końca nie jestem pewna czy ufać testom. Zawsze były wyraźne a teraz takie nie na 100%.
    Mocne krechy byly ale nie mocniejsze od testowej jak to bywalo.

Z ciążowymi testami oj korci, korci bardzo. Ze 3 min walke wewne trzna rano mialam na kibelku ehhee
    ale ostatecznie poprostu odpuściłam (bo tak juz mnie cisneło siusiu hhhhhhahaha)
    moje obawy sa takie ze nawet jak wyjdzie cien cienia to ja uznam ze moze po poronieniu sie wydzielilo ze cos tam zostalo albo cos tam. juz ja sobie znajde powód zeby w to nie uwierzyc i dalej sie martwić. Gdzie ta moja energia sprzed niedawna :((

Aska84, ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Aśka kreseczka ledwa ledwa bo wcześnie jeszcze, zobaczysz w dniu @ jaka piękna krecha będzie :)

Oby Paola. Ja mam taki uraz po ostatnim poronieniu ze boje sie wszystkiego. Z drugiej strony zdaje sobie sprawę ze jak mam poronic to poronie ale tak bardzo chciałabym utrzymać ta ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Asia, nawet najmniejszy cień cienia to ciąża, teraz aby tylko z dnia na dzień kreska ciemniała, na pewno będzie dobrze! 3 cykl pp - no oby u mnie tez tak szybko poszło :)

Ilonia ;* to po pierwsze - za wsparcie
    po drugie, ja też robie po 2 czasem 3 testy owulacyjne w te dni, tzn jak owulke mam 16 dnia plus minus to juz od 11 2 robie. No ajuz dwa dni przed i po jak krech nie widzze to i 3 potrafie strzelić.
    NA 8 Cykli z testami o ovu tylko raz przegapilam no i ten cykl teraz pp do końca nie jestem pewna czy ufać testom. Zawsze były wyraźne a teraz takie nie na 100%.
    Mocne krechy byly ale nie mocniejsze od testowej jak to bywalo.

Z ciążowymi testami oj korci, korci bardzo. Ze 3 min walke wewne trzna rano mialam na kibelku ehhee
    ale ostatecznie poprostu odpuściłam (bo tak juz mnie cisneło siusiu hhhhhhahaha)
    moje obawy sa takie ze nawet jak wyjdzie cien cienia to ja uznam ze moze po poronieniu sie wydzielilo ze cos tam zostalo albo cos tam. juz ja sobie znajde powód zeby w to nie uwierzyc i dalej sie martwić. Gdzie ta moja energia sprzed niedawna :((

Justine, jak poroniłam to byłam prawie pewna ze zaraz zajdę w ciaze. Pierwszy, drugi cykl i nic, ryczałem jak szalona. W koncu odpuściłam i wytłumaczyłam sobie bedzie co ma być. To wszystko leży w naszej głowie. Zajdziesz w ciaze szybciej niż ci sie wydaje. Mój cel to zaciążyć w tym roku. Jeśli tym razem sie nie uda to trzeba walczyć dalej. I życzę Ci z całego serca zeby sie udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ennxmp.jpg
    ? Ciaza czy nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:33

Monkey, ilonia1984, matylda08, tysiaa93, kierzynka, anjaaa lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża!!!!!!!!!!!!
    I to całkiem ładna krecha jak na 5 dni przed @ :D

Leć na betę!!!

Aska84, Agnieszka0812, ilonia1984, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Ciąża!!!!!!!!!!!!

Leć na betę!!!

Poczekam do @:) a od dziś 2razy dziennie bede sie modliła zeby nie przyszła:)

matylda08 lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    2ennxmp.jpg
    ? Ciaza czy nie:)
    eeee no Asia, ciąża. Cień taki jak u mnie :)

ilonia1984, Aska84, matylda08 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza jasne kreske juz widac...:* to moja pierwsza kresunia byla wogole nie widoczna...tz widzoczna tylko dla mnie :)
    Justine M nie swiruj mi tu bedzie dobrze jak nie teraz to w nastepnym cyklu musi byc i tyle...inaczej byc nie moze ja tez na lep dostaje juz szlak mnie trafia juz by ta ovulka przynajmiej przylazla..trwam dzis mocno z postanowieniem robienia jednego testu w poludnie....jestem twardziel haha

Aska84 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Ciąża!!!!!!!!!!!!

Leć na betę!!!
    Hej Aska, ja wcześniej pisałam pytanie o krechy na teście ovu, a Ty już masz na ciążowym :)
    SUPER!!! Jeżeli aparat uchwycił to ta krecha nie taka słaba! I to w dodatku przed @ tydzień
    Ale się cieszę! Gratulacje!!!

Aska84, matylda08 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, a kiedy miałaś poronienie?
    Ja miałam zabieg 10 kwietnia, jestem po drugiej @, robię testy ovu, wczoraj jedna krecha, dziś dwie, ale ta jedna bardzo słaba, tzn, że owulacja się zbliża? Bo mam już wątpliwości co do tych testów owulacyjnych...
    Najgorsze jest właśnie to czekanie, najpierw na ovulację, potem testowanie, potem pierwsze usg, ciągłe czekanie i strach czy będzie ok...
    Justine nie załamuj się! Podstawa dobre nastawienie!!!
    Nie ma się co martwić na zapas, sama tak piszę, ale wiem jakie to trudne, budzę się w nocy i myślę...a potem tylko budzę się z bólem głowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:15

Aska84, paznokietek lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć dziś miałam piękny sen...śniło mi się, że zajmowałam się malutką śliczną dziewczynką :)
    Jednak potem okazało się, że to miała być córka mojej bratowej, ale ona nie chciała jej, więc ja ją bawiłam. Przyjemny był ten sen :)

Aska84 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynę robiłaś jakies badania po poronieniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przez przypadek zakończyłam sobie cykl:) da sie to jakoś odwrocić?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ;)
    Zacznę od tego, że jestem po poronieniu w kwietniu - 5 tydz od zapłodnienia, 7 od ost miesiączki. Poronienie samoistne, dzień po wykonaniu usg wewnętrznego. Myślałam, że skoro mogę się od razu starać, zaraz po poronieniu (póki organizm "pamięta" ciąże jak to usłyszałam) uda mi się zaciążyć, ale niestety - w maju przyszła @.
    Teraz oczekuje na brak @, tydzień przed planowaną owu i przez kilka dni po niej, staraliśmy się z mężem.. Planowo @ powinnam mieć około 23-24, choć po poronieniu nie wiem, jakie mam cykle, okres dostałam 31 dnia po...
    Tak bardzo się boję, chciałabym już zrobić test ciążowy, ale boje się że nic nie wyjdzie...
    Trzy dni przed kalendarzową owu miałam okropne bóle jajnika (może się przesunęła?), tylko śluz był biały i gęsty, dużo. Później, tj. po owu miałam śluz taki jakby płodny, bezbarwny i ciągnący ? Nie wiem, po tym wszystkim co mnie spotkało, ciężko mi się wsłuchiwać w mój organizm.
    Od czasu owu cały czas bolą mnie oba jajniki, raz jeden raz drugi, choć bardziej prawy, przy oddawaniu moczu wylatywał ze mnie taki ciągnący białomleczny śluz...
    Jeśli pisze nieskładnie, przepraszam, ale to z tych emocji ;)

matylda08, Justine M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek12345 wrote:
    Witam Was dziewczyny ;)
    Zacznę od tego, że jestem po poronieniu w kwietniu - 5 tydz od zapłodnienia, 7 od ost miesiączki. Poronienie samoistne, dzień po wykonaniu usg wewnętrznego. Myślałam, że skoro mogę się od razu starać, zaraz po poronieniu (póki organizm "pamięta" ciąże jak to usłyszałam) uda mi się zaciążyć, ale niestety - w maju przyszła @.
    Teraz oczekuje na brak @, tydzień przed planowaną owu i przez kilka dni po niej, staraliśmy się z mężem.. Planowo @ powinnam mieć około 23-24, choć po poronieniu nie wiem, jakie mam cykle, okres dostałam 31 dnia po...
    Tak bardzo się boję, chciałabym już zrobić test ciążowy, ale boje się że nic nie wyjdzie...
    Trzy dni przed kalendarzową owu miałam okropne bóle jajnika (może się przesunęła?), tylko śluz był biały i gęsty, dużo. Później, tj. po owu miałam śluz taki jakby płodny, bezbarwny i ciągnący ? Nie wiem, po tym wszystkim co mnie spotkało, ciężko mi się wsłuchiwać w mój organizm.
    Od czasu owu cały czas bolą mnie oba jajniki, raz jeden raz drugi, choć bardziej prawy, przy oddawaniu moczu wylatywał ze mnie taki ciągnący białomleczny śluz...
    Jeśli pisze nieskładnie, przepraszam, ale to z tych emocji ;)

Dziubek, po poronieniu ciało bardzo sie zmienia, @ przychodzi nieregularnie i czasami mocniej niż zwykle. Bardzo mi przykro ze nie udało sie donosić ciazy ale sama jestem po bardzo podobnej sytuacji. Tez od razu chciałam zajść w ciaze ale niestety nie udało sie. Musisz dać swojemu organizmowi dojść do siebie. Zrób wszystkie niezbędne badania. Na pewno wkrótce zaciazysz ale musisz dać sobie czas. Poczekaj z testem. To wcale nie jest wykluczone ze juz jesteś w ciazy ale niepotrzebnie narażasz sie na stres.

Agnieszka0812, matylda08 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziubek!
    Ja po zabiegu pierwszą @ miałam po 31 dniach, miedzy pierwszą a drugą @ już tylko 26 dni, teraz testuję czy mam ovu czy nie też nie wiem...
    Przykro mi z powodu Twojej straty :(
    Ja z testowaniem poczekałabym jeszcze ze dwa dni, jeżeli nie wytrzymasz to zrób test teraz, możesz powtórzyć w planowanym dniu @

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, staram się trochę odpuścić i nie myśleć cały czas o tym :)
    Jedynie mnie zastanowiło, że kilka dni po owu, może 2 nachylając się w wannie do golenia nóg, delikatnie dotknęłam sutkiem kawałka koszuli i tak mnie kujnęło - ale za chwilę koniec, przestało. Dzisiaj rano obudziłam się i mam wrażenie, że mam trochę większy biust, ale raczej właśnie nie boli, w pierwszej ciąży pamiętam ból piersi, ale dopiero jakoś w 3-4 tygodniu.
    Równie dobrze, to mogą być objawy okresu ;)

Chciałabym jutro zrobić test, tylko nie wiem czy to ma sens ? W weekend wybieramy się do znajomych, ma się tam pojawić alkohol i mieliśmy w końcu odpocząć i się "zabawić", ponieważ ostatnio tylko praca i nerwy i nie wiem, czy mogę sobie pozwolić.. Myślisz, że ma to sens?

Aska84, bardzo mi przykro, że Ciebie również spotkało to nieszczęście. Teraz już zaciążyłaś ? W którym tg jesteś? Chyba mi się wydawało, że widziałam Twój pozytywny test. Jeśli tak - serdecznie Ci gratuluje ;)

‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ