Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:paola87 ja o tym dolegliwościach ciążowych to już nie chcę myśleć.. Ja za specjalnie nie mam żadnych. Wtedy przy tej ciąży zatrzymanej też nie miałam Liczę na to, że po prostu taki mam organizm. Troszkę mam wrażliwe sutki, lekko przy dotyku bolą piersi po bokach ale naprawdę lekko. Baaardzo rzadko miewam w ciągu dnia o różnych porach uczucie na chwilę jak by mi było troszkę niedobrze. Nie ma co wywoływać wilka z lasu a już najgorsze zło to czytać internety! Dlatego raz tak zrobiłam i pożałowałam. Już nie czytam. Będę miała wizyte u gin w 6t1d, chciała bym żeby mi powiedział, że wszystko wygląda dobrze i na taki wiek ciąży jak z OM.. To moje marzenie..
matylda08 lubi tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
Mogę się przyłączyć ? Przyznam się, że nie czytałam wcześniejszych postów.
28 poronilam w domu, 9 tydz, ale sserduszko przestało bić w 8 tyg. Nie dozekalam na termin łyżeczkowania i zaczęło się w domu. Obeszło się bez łyżeczkowania box ładnie się oczyscilo. Zrobiliśmy genetyczne i okazało się, że Aniołek to corcia. Pochowalismy Zosie. .. mam synka 8 miesięcznego z cc. Staraliśmy się kilka lat. Doszukuje się przyczyny poronienia, ale lekarze v mówią, że tak już jest, że widocznie było za słabe. Eh... przed Tobiaszkiem leczylam się na PRL bo miałam 12 razy podwyższona i tsh. Teraz robiłam i wyniki w miarę ok choć nie wiem bo już wtedy serduszko nie biło od ok dwóch dni jak robiłam wyniki. .. jakie badania zrobić ?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Witaj alka89.
Jakoś tak przykro jest witać kolejne osoby, które mają za sobą przedwczesne porody. Wszystkie te historie są strasznie smutne i wzruszające. Nie wiedzieć czemu śmierć dziecka trafia się akurat rodzicom, którzy bardzo kochają swoje maluszki.
Mi lekarze po poronieniu nie przepisywali żadnych, absolutnie żadnych badań. Tylko zrobili grupę krwi i dostałam zastrzyk (chyba jakieś anty-przeciwciała). Sama robiłam progesteron i prolaktynę i okazało się, że prl za dużo, a drugiego za mało.
Alka89, a może teraz karmisz piersią i dlatego prolaktyna jest lekko podwyższona? -
Nie karmiłam piersią ,mały nie chciał łapać , mieliśmy problemy z nim po urodzeniu, ale jest ok . Przed Tobiaszkiem miałam PRL wysoka i bbrałam bromergon ,ale niby w ciazy nie sprawdza się prl. Nie wiem w poprzedniej ciąży od początku juz po owulce brałam luteine tak za zaś żeby pomóc się zagniezdzic. Może teraz zabrakło tego ?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualnyHej gratulacje kolejnych 2 kresek, spojrzałam ostatnio i chyba 2 z was zaciazyly
Co do objawów też nie miałam żadnych i się bałam ale jak się zrobiły bodajże w 7tygodniu to już ciekawie nie było . Tak więc cieszcie się i nie mówcie hop bo jeszcze tyle przed wami, po 15 tygodniu chyba, miałam nawrót objawów i teraz też się ujawniaja, czuje że dziecko trochę się pcha na świat bo od paru dni mam skurcze ale daje radę bo nie są częste.
3mam kciuki za testerki -
tysiaa93 wrote:Myślę że miałaś późno owulację i tyle, nie ma się czym martwić Skoro według usg jesteś w 4 tygodniu to nie ma szans żeby było widać coś więcej niż pecherzyk A tak naprawdę najważniejsze jest to co gin powiedział3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
Teraz progesteron zbadac ? Szukam przyczyny, aha i mam pytanie do tych którzy robili badanie histop ? Ja nie robiłam bo lekarz mówił, że nie trzeba bo tylko potwierdza, że to dziecię było. Tylko badania genetyczne robiłam żeby określić plecTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
fuksja wrote:Ja się zgadzam z Tysią. Kiedy masz iść znów do lekarza?
-
Dziewczyny, przy Tobiaszku uwierzylam w cuda. Miał nie przeżyć. Wszyscy docenci ,profesorowie nam to mówili, jeździliśmy po całej Polsce dor specjalistów i wszędzie ta sama diagnoza. Dluuuga historia. Warto się modlić i wierzyć w cuda. Polecam Matemblewo, koło Gdańska. Poczytajcie w necie może coś na ten temat jest. Tam są święcenia brzuszków. . Zdarzają się cuda. Jestem przykładem. MModlę się za każdą z WasTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
fuksja wrote:Paola, będę trzymała kciuki! :*