Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Paznokietek co do ciuszków to póki co wchodzę jeszcze w swoje spodnie wszytskie i bluzki się nie opinają. Nie musiałam jeszcze zmieniać garderoby. Jak jest ciepło uwielbiam długie sukienki zwiewne do ziemi na ramiączkach odcinane pod biustem w tym mi najwygodniej Ubrania dla kobiet ciężarnych są ładne na necie. Ale nie kupuję nic jeszcze póki jest dobrze jak jest zostaję przy opcjach tych co mam.
Dziś miałam wizytę u dentysty. Wszystko ok. Teraz ściągnę tylko kamień z zębów bo od kawy przed ciążą trochę mi naszło. A warto. Efekt na zębach super i dla zdrowia kobiety w ciąży też ważne. Na szczęście mam go nie wiele. Ale nie ma co.
Jak u Was z pogodą ? U nas dziś deszczowo -
Cześć dziewczyny. Mam wynik progesteronu. Dziś 21dc. Chyba nie ma co liczyć na to, że owulacja się pojawi...
Progesteron 1,20 ng/ml
Ciąża:
1 trymestr: 16,42 – 48,56
2 trymestr: 19,73 – 51,74
3 trymestr: 25,27 – 93,42f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam, czytam forum od pewnego czasu i bardzo dużo mi pomogło, teraz też mam nadzieję, że tak będzie.
W kwietniu tego roku niestety poroniłam, puste jajo płodowe(5 tydzień).
Lekarz oczywiście jak pewnie większości powiedział, że tak się zdarza, że nie ma potrzeby robienia żadnych badań. Po przejrzeniu forum, opiniach innych postanowiłam, że zrobię podstawowe badania tarczycy. W związku z tym mam ogromną prośbę w interpretacji wyników czy mam powody do zmartwień?
TSH 2,22 ulU/ml Norma:0,25-5
Ft3 3,98 pmol/l Norma:4-8.3
Ft4 11,81 pmol/l Norma:9-20
Anty TPO 3,1 IU/ml Norma 0-8
Proszę o pomocNika80 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aśka ja też mam Hashi....zdiagnozowane jakieś dwa miesiące temu.
Znajdź dobrego endo a wszystko będzie dobrze
Nika tsh troszke za wysokie a z tego co mi się wydaje to FT4 i FT3 powinny być w górnej granicy. No i stosunek procentowy Ft3 i Ft4 powinien być blisko 1:1
U Ciebie wygląda to tak i moim zdaniem nie są to dobre wyniki:
FT4 25.55% [ wynik 11.81, norma (9 - 20)]
FT3 -0.47% [ wynik 3.98, norma (4 - 8.3)]
Koniecznie do endo
U nas wszystko dobrze. Od dwóch dni podsłuchuję detektorem swojego groszka i jestem od tego czasu o niebo spokojniejsza
Pozdrawiamy tutaj jeszcze z końcówki 10 tygodnia
kierzynka, matylda08, Szalona CZARNA, Staraczka23, tysiaa93, Aska84, Agnieszka0812, wiola0912, dorbie, Justine M lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny