Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba zgadzam się w 100% z Olą! Sama nie wiedziałam co napisać...
    Wszystkie tutaj przeżywamy te same tragedie i każdej z nas jest ciężko :( Ale przyjdzie taki dzień, który wynagrodzi nam wszystkie cierpienia :) Ja mocno w to wierzę! :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tej pory bylismy w 2 klinikach leczenia bezplodnosci bo od 2012r. nie moglismy zajsc w ciaze(poronienie), i nie znalezli przyczyny ale dostalam stymulacje i udalo sie niestety juz 2 poronienie w tym roku... teraz po 3 poronieniach wysylaja nas do specjalistycznej kliniki zajmujacej sie poronieniami( mieszkamy w uk) i wlasnie czekamy na jakiekolwiek wiesci z tej kliniki kiedy ewentualnie pierwsza wizyta a co tam beda badac to jeszcze nie wiem. dlaczego ronie nie jeszcze nie robilam zadnych badan, przeszlam juz operacje usuniecia polipa i laparoskopie - usuwali mi torbiele w styczniu tego roku, teraz pozamaciczna i poronienie.

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaba25 u mnie lekarz wykrył mycoplasme bakterie żyjącą w pochwie i gdybym próbowała teraz trzeci raz , to trzeci raz bym poroniła. Badaliście się w kierunku chorób weneryczny?
    Kiedy mi lekarz zaproponował ten rodzaj badań byłam zdziwiona, bo <3 tylko z mężem.. ale wyszła suka

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak badali mnie w klinice w pl byla jakas bakteria ale to bylo w czerwcu dostalam antybiotyk i teraz jest ok, w szpitalu teraz zrobili kilka wymazow w tym na chlamidie i wszystko ok nic nie znalezli. Ja tez jestem prawie 7 lat po slubie a wczesniej jeszcze 2 caly czas z mezem a jakas bakteria byla, nie wiem jaka bo zostawilam papiery w PL. Ale poronilam juz 2 razy, tyle sie zmienilo ze w ciagu jednego roku udalo mi sie zajsc w ciaze 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:01

• MiM Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia :( Myślałaś może o opiece pscyhologa?? Nie wiem co ci napisać... Trzymasz się jakość....
    Mnie też ten rok dał w dupę i to porządnie. Ten 2014 jakiś pechowy.

Znam jedną Panią, która 7 razy roniła zanim donosiła ciążę. Ale to było 30 lat temu.

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku zaba współczuję, ale to może coś nabytego, bo przecież już jedno dziecko masz, czyli w międzyczasie cos się musiało podziać tylko teraz zadanie dla lekarzy co.. Trzymam kciuki za Ciebie!

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva wrote:
    zaba25 u mnie lekarz wykrył mycoplasme bakterie żyjącą w pochwie i gdybym próbowała teraz trzeci raz , to trzeci raz bym poroniła. Badaliście się w kierunku chorób weneryczny?
    Kiedy mi lekarz zaproponował ten rodzaj badań byłam zdziwiona, bo <3 tylko z mężem.. ale wyszła suka

Eva, a leczysz się na tą mycoplazmę jakoś? Mnie wszystkie wyniki jak na razie wyszły dobre, ale okazało się, że przychodziłam tę chorobę bo mam dodatnie IgG, ale IgM w normie.
    Jeszcze nie byłam z tym u lekarza - wprawdzie badanie robiłam z krwi, ale może w razie czego pobrać wymaz pochwy?

r44n84s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b dostałam 3 antybiotyki na to 2x dziennie i mój mąż też ma brać to samo.
    Miałam pobierany wymaz z pochwy na ureaplasme , mycoplasme i coś tam jeszcze i to kosztowało 82zl i oprócz tego na chlamydię, ale to lekarz musiał wysyłać do Wrocławia (jestem z podkarpacia) i kosztowało 200zl.

Piszesz, że przechodziłas tę chorobę, ale jesteś pewna, że jesteś wyleczona?

Mi lekarz powiedział, że z tym nie ma szans donosić ciąży, miał jedna pacjentkę, której wszystkie badania wychodziły ok i mimo wszystko roniła i już załamywali nad nią ręce, ale coś go tknęło i zrobił jej badania w kierunku chorób wenerycznych i doczekała się dziecka :)

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva tez jestem z podkarpacia :) bylas w klinice Parens w rzeszowie? ja tan ostatnio sie lecze na odleglosc bo od kilku lat mieszkam w uk ale trafilam na super lekarke ktora robila mi wlasnie takie badania mialam tez na chlamidie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o proszę zaba jaki ten świat mały :) ja jeżdżę do pro familii do dr Ulmana.
    Nawet nie wiedziałam, że w rzeszowie jeszcze jakaś klinika jest..
    A w UK nie pomogliby Ci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaba - ściskam mocno.
    Ty nie jesteś niczemu winna i nie wolno Ci się czuć beznadziejna. To okrutny los nas doświadcza a my musimy dawać rade i nie poddawać się. Po każdej burzy wychodzi słońce.

Ja poroniłam dwa dzieciatka jedno w lutym tego roku, drugie w czerwcu też tego roku. Posypało się wiele spraw w moim życiu i rok 2014 to jest chyba najgorszy ever.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:44

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva wrote:
    o proszę zaba jaki ten świat mały :) ja jeżdżę do pro familii do dr Ulmana.
    Nawet nie wiedziałam, że w rzeszowie jeszcze jakaś klinika jest..
    A w UK nie pomogliby Ci?
    bylismy w klinice w uk, po badaniach stwierdzili ze nie znaja przyczyny nieplodnosci i zaproponowali nam in vitro, teraz do innej kliniki mam dostac wizyte - ta zajmuje sie poronieniami.

• zazu23l Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny,ja myslalam,ze choroby weneryczne to tylko jak sie ma kilku partnerow :( Sluchajcie,to trzeba jakies specjalne badania w tym kierunku?,czy jesli ja mialam rutynowo robiony wymaz z pochwy i nie wykryto bakteri ani grzybow,to znaczy ze jest ok,czy nie moge miec pewnosci,ze cos tam jednak moze byc? :(

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva byłam dziś u gin i powiedziała, że miałam styczność z tą chorobą, ale dawno, bo wynik nie jest duży.

Zazu ja wyczytałam, że choroba jaką jest mycoplazma przenoszona jest też drogą kropelkową, a objawy jak przy przeziębieniu. Więc chyba nie ma znaczenia, czy miałaś jednego partnera czy więcej :P

zazu23l lubi tę wiadomość

r44n84s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaba no co za glupki, bo inaczej nie powiem, po co Ci in vitro skoro zachodzisz w ciążę, ale nie możesz jej utrzymać.. myślałam, że in vitro jest dla tych, którym się nie udaje zaciążyć.

zazu23 cytologia tego raczej nie wykaże, robię ją regularnie i ostatnio wyszło mi 1, a tu zonk. Lekarz musi wymaz pobrać już na konkretną chorobę, bo wkłada te wymazy do specjalnych buteleczek/probówek i zanosisz to do labolatorium (jesli robisz prywatnie).
    Także rutynowe badanie nie wykaże.

gosia.b kropelkowa przenoszona jest mycoplasma pneumo-coś, a ta w pipce to mycoplasma hominis i ją można złapać w publicznym wc (nieodpowiednia higiena), ponoć też na basenie, ale do tego byłabym sceptyczna, wtedy kazdy kto chodzi na basen, by to złapał.
    Gosia i nie kazała tego leczyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:06

zazu23l lubi tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to teraz zastanawiam się czy nie zrobić wymazu :/.
    Nie kazała bo to by nic nie dało - tak samo jak ktoś kto chorował na różyczkę ma przeciwciała, tak samo ja chorowałam na to i też mam przeciwciała. Czyli chyba też tak samo jak z toksoplazmozą.
    Najgorsze jest to, że była zdziwiona, że zrobiłam tyle badań po pierwszym poronieniu, a chyba to oczywiste, że żadna z nas nie chce dopuścić do takiej sytuacji ponownie...
    Za to inna gin mówiła mi, że niemożliwe, żeby jakaś bakteria z pochwy (oprócz cytomegalii na którą nawet nie ma lekarstwa) mogła spowodować poronienie.
    I bądź tu mądry :P

Eva lubi tę wiadomość

r44n84s.png

• zazu23l Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,bo co lekarz to i opinia.Chociaż Gosiu.b tez czytalam i mowili,ze cytomegalia i chyba chlamydia to takie paskudztwa....ale nawet glupia opryszczka wargowa (jesli pojawi sie po raz 1wszy w ciazy wlasnie)jest duzym zagrożeniem...No nie ma bata na te chorobstwa,i tylko utwierdza mnie to w przekonaniu,że bedzie jak ma być....z perspektywy ost.lat dla mnie święte jest powiedzenie "rób tak ,jakby wszystko zależało od Ciebie,a módl się tak,jakby wszystko zależało od Boga"...Miłego dnia Dziewuszki :)

gosia.b lubi tę wiadomość

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutki smuteczki :( po 6 dniach spóźnienia przyszła @ :(
    niby się spodziewałam, ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy cichy głosik szeptał, że może jednak się udało...

no ale się nie udało :(

trudno... kolejny miesiąc starań przed nami...

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, a ile cykli starałaś się przed pierwszą ciążą?
    Będzie dobrze - zrelaksujcie się i może zróbcie coś tylko dla siebie - słyszałam, że pomaga :)

skabarka lubi tę wiadomość

r44n84s.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka bardzo mi przykro :-(teraz regeneruj siły i po @ od nowa do dzieła :-P
    Co do przeciwciał cytomegalii mnie po poronieniu wyszło >500 i lekarz powiedział że to mogło być przyczyną tylko wytłumaczcie mi skąd się bierze to gówno ??
    Dziś mam wizytę u gina proszę o trzymanie kciuków :-)

MiM lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ