Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

mam takie pytanie do zafasolkowanych po poronieniu,jak dlugo utrzymywal sie u was hormon hcg???

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa, czytając wasze posty chciałam opisać moje przykre doświadczenia...W pierwszą ciążę zaszłam 2 tygodnie po ślubie, zupełny spontan i cudowny prezent. Niestety nie udało się- poronienie w 5 tc. Trafiłam do szpitala ale wszystko samo się wyczyściło i skończyło się na antybiotyku. Pierwsza ciąża sprawiła, że nie mogłam zagłuszyć instynktów macierzyńskiech. Kolejna, (tak jak i pierwsza) potwierdzona beta HCG pojewiła się po ponad roku od poprzedniej- sierpień 2014- wczesne poronienie, również potwierdzone beta HCG. I trzecia ciąża miesiąc później- również bez sukcesu :( Zmieniłam ginekologa i zapisałam sie do kliniki leczenie niepłodności (w Poznaniu) Od razu lekarz zalecił badania hormonów ( o czym wczesniejszy gin nawet nie wspomniał)Wyszła mi podwyższona prolaktyna, ale dziś juz wynik jest w normie po zażywaniu destinox. Teraz jestem na pregnylu od 3 dc i chyba w tym tygodniu czeka nas inseminacja. Napiszcie mi proszę czy któras z was miała również podwyższoną prolaktynę co mogło być powodem poronień i czy udało zajećś się w ciążę naturalnie?

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja od dawna się leczę na prolaktynę, biorę od lat bromergon. Teraz już jest ok ale i tak zgodnie z zaleceniami mojej gin dalej go biorę. W obie ciąże zaszłam naturalnie -tyle że nie udało mi się ich donosić. Prolaktyna u mnie nie była przyczyną poronień z tego co wiem, ale nie powinna być za wysoka bo uniemożliwia zajście w ciążę- i chyba to jest głównym problemem. Czy może być bezpośrednią przyczyną poronień - nie wiem.
    Jeżeli teraz wynik jest ok to fajnie, a klinika w której się leczysz zadba o to żeby zrobić wszystkie badania :), a jak inseminacja? pozdrawiam

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 i jak u Ciebie??

Ja dziś mam pierwszy dzień skoku tempki, ovu powinna być wczoraj - ale to wg kalendarza a jak jest w rzeczywistości to mogę jedynie przypuszczać. Jajnik mnie boli więc może była :), jak następne temperatury będą podobne to pozostanie czekanie na @ lub nie.

Czekolada jak się czujesz? co z tym krwiakiem? ja nie poszłam na USG i teraz się zastanawiam czy jest na co czekać :/

Czarna_88 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa, czytając wasze posty chciałam opisać moje przykre doświadczenia...W pierwszą ciążę zaszłam 2 tygodnie po ślubie, zupełny spontan i cudowny prezent. Niestety nie udało się- poronienie w 5 tc. Trafiłam do szpitala ale wszystko samo się wyczyściło i skończyło się na antybiotyku. Pierwsza ciąża sprawiła, że nie mogłam zagłuszyć instynktów macierzyńskiech. Kolejna, (tak jak i pierwsza) potwierdzona beta HCG pojewiła się po ponad roku od poprzedniej- sierpień 2014- wczesne poronienie, również potwierdzone beta HCG. I trzecia ciąża miesiąc później- również bez sukcesu :( Zmieniłam ginekologa i zapisałam sie do kliniki leczenie niepłodności (w Poznaniu) Od razu lekarz zalecił badania hormonów ( o czym wczesniejszy gin nawet nie wspomniał)Wyszła mi podwyższona prolaktyna, ale dziś juz wynik jest w normie po zażywaniu destinox. Teraz jestem na pregnylu od 3 dc i chyba w tym tygodniu czeka nas inseminacja. Napiszcie mi proszę czy któras z was miała również podwyższoną prolaktynę co mogło być powodem poronień i czy udało zajećś się w ciążę naturalnie?
    wysoka prolaktyna powoduje problemy z zajsciem w ciaze jak juz jestes w ciazy to powinna sie podnosc, Ogólnie mówiąc, prolaktyna odpowiedzialna jest za libido u kobiet, instynkt macierzyński oraz prawidłową laktację po porodzie, umożliwiającą karmienie dziecka pokarmem naturalnym. W czasie ciąży prolaktyna podtrzymuje pracę ciałka żółtego, które odpowiedzialne jest za produkcję progesteronu odpowiadającego za bezpieczne donoszenie ciąży do końca. Poziom prolaktyny w organizmie nie jest niezmienny i wzrasta podczas ciąży i laktacji. Napewno nie powoduje poronien.

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • poziomka80 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,napiszę,że mam cudnego,zdrowego synka.Teraz ma już roczek.Ciąza była bez problemów,ale pierwszy trymestr w stresie był,niepowiem.Byłam po wcześniejszym poronieniu w 11 tc.Zaszłam w ciążę 2 miesiące po tym,w pierwszym starankowym cyklu.To dla tych dziewczyn,które tracą nadzieje.
    A co do pytania o poziom HCG to u mnie od obumarcia Groszka utrzymywał się 4-5 tygodni.
    Ściskam Was mocno i jestem z Wami.
    Mim,a Tobie gratuluję i nich sobie fasoleczka ładnie rośnie:)

gosia.b, skabarka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69376.png

https://www.maluchy.pl/li-69375.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Czarna_88 i jak u Ciebie??

no jutro może już zatestuje jak niewydygam hehe bo miałam już dzisiaj zrobić teściorka :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Czekolada jak się czujesz? co z tym krwiakiem? ja nie poszłam na USG i teraz się zastanawiam czy jest na co czekać :/

Ola wizytę mam 17.11 jeszcze parę dni ale na pewno coś się dzieję tylko pytanie czy on się wchłania czy rozrasta?? Codziennie czuje kucie i znam ten ból niestety ;/ on symbolizuje coś złego :-( ohhh ale jakoś nie myślę o tym.

Ola trzymam kciuki za Twój cykl!

ola.321 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój teściorek negatywny :-( a @ nie ma i nawet nie czuje żeby się zbliżała :-(

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna jak nie czujesz że @ się zbliża to dobrze testy wiesz nie zawsze sprawdzają się. A zawsze miałaś jakieś objawy przed @ ?? Bo ja pp to nie mam żadnych nic mnie absolutnie nie boli a u Ciebie jak jest ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Czarna88 czekam na info :)

MiM - zgadzam się z Tobą, pustka w brzuchu, pustka w sercu, pustka w życiu...
    chciałabym już ją zapełnić :(
    A jak Ty się czujesz? Wszystko ok z dzidzią? To już 14 tydzień :)

A dziękuję na razie ok - mimo że czuję się jak emerytka - bo mi prawnie niczego nie wolno, ale każda z nas dla brzucha poświęci wiele :)

03.02.2014
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada - mam nadzieję że wszystko będzie ok!! dziękuję też bardzo za wsparcie!

Czarna_88 - może jeszcze nic straconego :), nadzieja zawsze jest do czasu przyjścia @.
    Wszystkim polecam mierzenie temperatury. W ostatniej ciąży to po niej wiedziałam że się udało. Tego dnia kiedy miałam dostać @ tempka wzrosła do 37 (a w fazie lutealnej u mnie max to 36,8), więc zrobiłam BETĘ i wyszła mi 21. W tym cyklu stwierdziłam że nie idę na betę - mam nadzieję że tego postanowienia nie zmienię ;).

MiM - pozdrawiam i uważaj na siebie :)

Poziomka80 - czy poronienie u Ciebie było związane z problemami zdrowotnymi? musiałaś brać jakieś leki? Pozdrawiam! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • karmar Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny!
    Chciałam się dołączyć do wątku, bo i ja mam za sobą poronienie. I zgadzam się - chociaż w ciąży byłam bardzo krótko,to poczucie pustki w brzuchu jest po prostu straszne..
    Mój pierwszy cykl po poronieniu był dziwny i wiedziałam,że "dzieci z tego nie będzie", tym bardziej,że ciężko było mi go obserwować ze względu na dziwny śluz,ale w tym cyklu już się postaraliśmy i myślę,że się udało :) Na razie to tylko moja kobieca intuicja i duchowe przekonanie,na potwierdzenie dalej czekamy :) Wszystkim aniołkowym mamom życzę zdrowia i szczęśliwego zafasolkowania :)

Czarna - w mojej pierwszej ciąży od samego początku WIEDZIAŁAM,że dzidzia się poczęła,robiłam chyba z 4-5 testów ciążowych na różnych etapach, każdy był negatywny...dla mnie więc testy nie są wyznacznikiem...jeśli są pozytywne,to na 99,9% się nie mylą,ale negatywne to dla mnie żaden argument... więc głowa do góry :)

gosia.b lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:

Czarna - w mojej pierwszej ciąży od samego początku WIEDZIAŁAM,że dzidzia się poczęła,robiłam chyba z 4-5 testów ciążowych na różnych etapach, każdy był negatywny...dla mnie więc testy nie są wyznacznikiem...jeśli są pozytywne,to na 99,9% się nie mylą,ale negatywne to dla mnie żaden argument... więc głowa do góry :)

Ja tez wierze w kobieca intuicje:) Po prostu wiedzialam, ze poprzednio sie udalo! 2 negatywne testy i beta 0,1 tego nie zmienily. Poczekalam jeszcze tydzien i juz byly same pozytywne.

Teraz niestety czuje, ze tak latwo nie bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 19:09

karmar lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola do mnie przyszła @. zawitała wczoraj mój cykl trwał 21 dni. Dośc szybko i mnie zaskoczyła wczoraj nic nie wskazywało jedynie to to że byłam zmęczona ale to przez to że dużo pracy miałam ostatnio i trochę piersi były powiększone ale wczoraj jak zobaczyłam krew to się mega przestraszyłam. Może to przez ten torbiel?? No cóż jak pójdę do gina to będzie mój 7 dc. W tym miesiącu jadę bez żadnych wspomagaczy zobaczymy co urośnie ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada mi torbiel bardzo rozregulowal cykle naj krotszy mialam 13 dni a naj dluzszy 52 :-/

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada no to faktycznie szybko przyszła @, ciekawe co gin na to. Ja pewnie bym się cieszyła bo szybciej można zacząć na nowo staranka ;) - mam przynajmniej taką nadzieję :).

A ja jestem może 3-4 dni po ovu :) i zgadnijcie co teraz robię!! oczywiście już doszukuję się pierwszych objawów ciąży!! :D :D Wiem, wiem że nie ma się co jeszcze doszukiwać :) ale to nic - ja się tak na spokojnie bez stresu doszukuję, pewnie jak każda z nas :).

Pozdrawiam!! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola trzymam kciuki żeby się udało i żebyś zobaczyła magiczne dwie kreseczki ;-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi kiedy zauwazylyscie jakikolwiek sluz po zabiegu?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Czekolada no to faktycznie szybko przyszła @, ciekawe co gin na to. Ja pewnie bym się cieszyła bo szybciej można zacząć na nowo staranka ;) - mam przynajmniej taką nadzieję :).

A ja jestem może 3-4 dni po ovu :) i zgadnijcie co teraz robię!! oczywiście już doszukuję się pierwszych objawów ciąży!! :D :D Wiem, wiem że nie ma się co jeszcze doszukiwać :) ale to nic - ja się tak na spokojnie bez stresu doszukuję, pewnie jak każda z nas :).

Pozdrawiam!! :)

Ola nie szalej :) na spokojnie :) Nie doszukuj się :) jak ma być Maluch to będzię :) Tylko prosimy o informację :D

03.02.2014
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ