Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Hej, widzę, że 23.10 straciłaś swoją fasolkę. Starasz się od razu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:51
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, nie wiem co robić.. w piątek skończylam końską dawkę antybiotyku na mycoplasme i byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że dwie przyczyny poronień znaleźliśmy i jeśli chcemy z mężem to możemy próbować się starać, ale w sumie nic nie powiedział, żeby ewentualnie odczekać, aż organizm się wyczyści z antybiotyku..
I teraz mam dylemat, same wiecie jak to jest jak się dostanie zielone światło, to człowiek chce już, tym bardziej, że zaraz będzie owulka, czy jednak lepiej odczekać?
Bo w grudniu to wiadomo święta sylwester itp. a nie chce mi się znowu tłumaczyć czemu nie piję.. może jestem w ciąży a może nie, ale lepiej nie pić a tu przyjdzie @ i dalej będą na mnie patrzeć jak na nawiedzoną ehh -
ja bym sie starala przeciez nie wiesz czy uda sie odrazu i ile to potrwa, a co do alkoholu choc bys wypila cos nie wiedzac ze jestes w ciazy to przeciez nic sie nie stanie, zarodek w tym czasie nie jest podlaczony jeszcze pepowina wiec nie dostaje zadnych substancji z organizmu matki. nie wiem jakie antybiotyki bralas, ja jak bralam nie mialam przeciwskazan do staran i nie musialam po nich czekac, ale skoro lekarz mowi ze mozecie to raczej nie musisz sie tym przejmowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:37
Eva lubi tę wiadomość
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
ola.321 wrote:czekolada - miałaś mieć wizytę u gin? byłaś?
Miałam miałam. Okazało się ze torbiele wchłonęły się same! lekarz w szoku. Poprzedni cykl trwał 21 dni więc jak do niego poszłam to był 7 dc w poniedziałek kolejna wizyta.
Ten cykl naturalnie bez żadnych leków.
A co u Ciebie Ola ?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zaba - powodzenia również
Eva - ja niestety nie umiem Ci doradzić bo nie byłam w takiej sytuacji ale życzę powodzenia w staraniach
czekolada - to super !! to możesz już się starać
a co u mnie ... ja mam dziś 28 dzień cyklu, ponieważ cykle mam ok 30-31dni (a ostatnio dłuższy ok 33 dni), to cały czas czekam na efekty. Objawy ciąży oczywiście mam w związku z tym albo dostanę @ albo może nie dostanę - nie nastawiam się ale bardzo bym chciała. Cieszę się że u Ciebie wszystko ok!czekolada lubi tę wiadomość
-
Staramy staramy się ale jakoś bez większych emocji podchodzę po prostu nie nastawiam się na ciąże szukam pozytywów z tego że nie jestem i że jeszcze mam czas
Ola daj znać jak będziesz testować ewentualnie jak przyjdzie @.
Trzymam kciuki za ciebie kochanaola.321 lubi tę wiadomość
-
Bylam dzis na wizycie kontrolnej. Wszystko sie pieknie zagoilo, a w lewym jajniku 2 centymetrowy pecherzyk czekajacy na pekniecie:)
Dostalismy zielone swiatlo zeby po @ zaczac sie strac, choc pierwotna wersja byla po 2 cyklu:)
Moze miedzy Swietami a Nowym Rokiem otrzymam najpiekniejszy z prezentowgosia.b, czekolada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytanie za 100 punktow. Standardowo na wizycie zadalam wczoraj milion pytan, a teraz, w zwiazku z jedna odpowiedzia jaka uslyszalam, naszly mnie watpliwosci, moze bedziecie mogly mi pomoc.
Przed staraniami robilam wszystkie hormony. Prolaktyna wyszla mi 24,68 ng/ml przy normie 4,79-23,30.
Lekarka powiedziala, ze teraz i tak bedzie podwyzszona, wiec nie ma co jej jeszcze badac. Zapytalam co jak zajde w ciaze. Uslyszalam, ze skoro udalo mi sie zajsc z takim wynikiem, to tylko zapobiegawczo dostane w kolejnej ciazy 0,5 tabletki bromergonu dziennie. I tu pojawia sie moje pytanie. Czy nie bedzie mi w takim razie ciezko zajsc teraz w ciaze skoro prolaktyna jest podwyzszona?
Z drugiej strony przeciez cala masa kobiet zachodzi w ciaze zaraz po poronieniu, a przeciez tez musza miec podwyzszone wyniki...
Sama juz nie wiem:/
-
nick nieaktualnyEva wrote:Hej Dziewczyny, nie wiem co robić.. w piątek skończylam końską dawkę antybiotyku na mycoplasme i byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że dwie przyczyny poronień znaleźliśmy i jeśli chcemy z mężem to możemy próbować się starać, ale w sumie nic nie powiedział, żeby ewentualnie odczekać, aż organizm się wyczyści z antybiotyku..
I teraz mam dylemat, same wiecie jak to jest jak się dostanie zielone światło, to człowiek chce już, tym bardziej, że zaraz będzie owulka, czy jednak lepiej odczekać?
Bo w grudniu to wiadomo święta sylwester itp. a nie chce mi się znowu tłumaczyć czemu nie piję.. może jestem w ciąży a może nie, ale lepiej nie pić a tu przyjdzie @ i dalej będą na mnie patrzeć jak na nawiedzoną ehh
Eva - jak nie będzie pewna czy jesteś w ciąży czy nie, to zrób tak jak ja przed moją ostatnią imprezą w pracy impreza była w piątek, więc ja w czwartek poszłam na bete po godzinie wiedziałam na czym stoję więc z czystym sumieniem zaszalałam i wypiłam 2 piwa jest to jakieś rozwiązanie.... tak sądzę a co do antybiotyku - jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań, to ja bym jak najbardziej skorzystała z zielonego światła
ja wczoraj skończyłam leczenie, także ten ... jutro będziemy świętować z mężem rocznicę ślubu - 7 - także sprzedajemy dziecko dziadkom i wybywamy - będzie kino, będzie kolacja.... ech.... już się doczekać nie mogę -
Skarbka żeby wasze rocznica ślubu miała później efekty
Ja Wam też życzę aby najblizsze święta były radosne i aby każda z nas zobaczyła II.
Ja na święta jak świeta ale gorzej z 1 lutego wtedy miałam wyznaczoną datę porodu i nie wiem jak ten dzień przeżyje licze po cichu ze w tym dniu dowiem się że będą mamą.
Jakoś będę musiała przetrzymać ten dzieńskabarka lubi tę wiadomość
-
Czekolada dziękuję :* i ja również za Ciebie trzymam kciuki!!
gosia.b i wzajemnie!!
Natka88 - no piękny ten pęcherzyk taki w sam raz powodzenia z następnym cyklu . A co do prolaktyny, ja biorę zapobiegawczo 1 tabletkę bromergonu dziennie - mimo wyników w normie gin kazała mi brać przy staraniach.
Rudzik38 - mam nadzieję że tak będzie
skabarka - 7 rocznica - to gratulacje i powodzeniaczekolada, skabarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... jest sprawa.... mam problem. 16.10 - poroniłam na początku 7 tc. Poronienie samoistne. Dziś mija 38 dc. Okresu brak. Wieczorny test o czułości 10 - wyszedł cień cienia. Dodam, że jeśli była owu to dziś jest 8dpo. Ale miałam taki rozwalony ten cykl, że sama już nie wiem. Boję się, że to za wcześnie po poronieniu...