Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tu codziennie zaglądam
U mnie rozpoczął się 6 tydzień, wizyta za tydzień. Dużo odpoczywam, mąż gotuje, sprząta. Wczoraj wyszłam do sklepu i na spacer z psiakiem, po powrocie zaszłam do koleżanki. Nagle zaczęła mi lecieć krew z nosa, czego nigdy nie miałam. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy już więcej.
Ciągle jestem w strachu, nie potrafię się jeszcze cieszyć. Staram się myśleć "będzie co ma być", ale wiem, ze jeśli by się znowu nie udało, to się kompletnie załamię. Z drugiej strony już wybiegam w przyszłość i myślę o letnich spacerach z wózkiem.
Co do ćwiczeń... Też w trakcie starań się wystrzegałam. Nawet zrezygnowałam z kickboxingu, przestałam chodzić na mój ulubiony cross trening. Po poronieniu zapisałam się na siłkę i naprawdę ostro trenowałam. Tydzień przed pozytywnym testem po treningu weszłam na taką trzęsącą się maszynę, która rozluźniała wszystkie mięśnie. Aż wszystkie wnętrzności bolały, było to tak bolesne i nieprzyjemne. Powiedziałam wtedy mężowi, że po takiej maszynie w życiu żaden zarodek by się nie zagnieździł. Dzień przed pozytywnym testem też miałam dobry trening, rozpoczęłam przygodę z kettebellem, robiłam martwy ciąg, przebiegłam kilka kilometrów. Więc widzicie, co ma być to będzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja też zaglądam, czytam co u Was i mocno kibicuję tym z maleństwami w brzuszku.
co ja mam powiedzieć- dwie cp w ciągu roku- to chyba ja już dzieci mieć już nie będę ...
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualnyCzarnaiwi Ty tez zostalas jeszcze?? Ja w maju koncze 30 rowniez plany byly zeby 2 a teraz nic noe planuje nawet tego 1 bo jak widac sie nie da. Maz mi powiedzial ze podrizami sie zajmiemy jak niw eykdzie no coz moze ja po prostu nke mam zdtowia na dziecko organizm to wychwytuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż zaglądam!!!
Ja w marcu kończę 33 lata a na kwiecień termin:-) więc staruszka to że mnie:-P
Zaczęłam 5 miesiąc i czekam do wizyty 14.11.
Ja przed ciążą schudłam 7kg. Bo po cp przytyłam.
Wierzę, że każdej z tego wątku uda się mieć własnego Maluszka!!! -
Kochane beta <0.1
Nigdy, przenigdy więcej nie zrobię testów sikanych. Dwa testy dodatnie a beta zero.
Smutno i trudno.I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja też jestem ...czytam codziennie ...wczoraj miałam zabieg iui i czekam na efekty trzymajcie kciuki :)ja za każdą z osobna i wszystkie razem też mocno trzymam16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
zosiak, jestem pewna, że Wam się uda. Wrócicie na poważnie do starań i zobaczysz, że ruszy.
ja1986, trzymam kciuki za IUI!
LenaAnna, współczuję bardzo a jakiej firmy były testy?
Paulina, fajnie że ruszasz z ćwiczeniami. Ja chodziłam regularnie biegać i na siłownię zanim się udało.
Wizyta ok. Jest maluszek 12 mm i było serduszko. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.ja1986, Paulina_2603, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zosiak, nie mówię o bieganiu maratonów czy dźwiganiu dużych ciężarów, ale jakieś rekreacyjne bieganie, rower, aerobik i lekkie ciężary mogą moim zdaniem pomóc, szczególnie w okresie przygotowań do starań.
Wiadomo, że nie chodzi o schodzenie do niskiego BMI, bo to niebezpiecznie, bardziej chodzi o zdrowie i normalną wagę. Poza tym przy wysiłki fizycznym wydzielają się endorfiny -
Testy 3 roznych firm, pink, bobo, babyboom:(
Trzymam kciuki za IUI, ja wyczerpalam limit pecha na ten miesiac to musi byc dobrze!I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"