Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lekarzy , ja leczyłam się u dr Sroki bardzo polecam

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja1986 wrote:
    co do lekarzy , ja leczyłam się u dr Sroki bardzo polecam
    Ja też u Sroki, ale myślę czy nie zasięgnąć opinii innego specjalisty, bo Sroka nie wierzy w immunologię. Coś czuję, że w tym kierunku powinnam się leczyć. Od zawsze mam alergię, a teraz mi wyszły dodatkowe przeciwciała. Coś z odpornością chyba nie tak.

    Jutro jadę do szpitala na wywołanie powonienia. Jestem przerażona :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angela_f Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! Jest już trochę lepiej się czuje chociaż ta ciążę mimo ze chyba najtragiczniej się działo przeszłam najlepiej bo ze strachu nie potrafiłam się nawet cieszyć mówiłam mężowi ze jak będzie po 12 tygodniu to będę się cieszyć i pech 12 tydzien badanie usg i brak bicia serduszka... mam czasami gorsze dni itp ale staram się nie załamywać i dużo o tym nie myśleć.

    Tak jak radzicie pójdę w poniedziałek zrobić badania na zespół antyfosfolipifowy to odrazu będę miała wyniki na ta konsultacje w Poznaniu bo już sama nie wiem czy zrobić coś więcej czy jechać tylko z tym co mam. Mam ogólne badania, badania moczu, wymaz z pochwy, cytologię, kontrolne usg po łyżeczkowaniu, badania hormonów i na choroby zakaźne.

    26 lat
    Październik 2017 ciąża pozamaciczna usuniecie lewego jajowodu
    Listopad 2017 ciąża biochemiczna
    Marzec 2018 ciąża bliźniacza jeden z zarodków obumiera
    Czerwiec 2018 drugi zarodek obumiera
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, też się zastanawiam czy nie zrobić badań na zespół antyfosfolipidowy, mutacje, itp. Zapiszę się też chyba do immunologa, niech sprawdzi co o jak

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie. Nasz Mały (Bo w dalszym ciągu jest chłopcem i tak już powinno zostać) ma 311 g. Siedział sobie po turecku z buzia wtulona w łożysko :) Szyjka długa i zamknięta. Ginka pochwaliła wyniki. Nic tylko się cieszyć. Cieszę się, że mimo wielu przeciwności losu, mimo trzech strat, teraz ciąża przebiega dobrze :) I niech tak zostanie. No i wszystko wskazuje na to że będzie grudniowy dzieciaczek, bo przy cukrzycy ciążowej wywołuje się poród między 37 a 39 tygodniem. Martwi mnie tylko, że moja Pani doktor będzie mnie chciała położyć u siebie w szpitalu, a ja nie chcę tam rodzić. To miejsce kojarzy mi się źle, z bólem, łzami i w ogóle... Boję się tego miejsca :( Staram się o tym na razie nie myśleć...
    Teraz 21 sierpnia idę na usg połówkowe. W niedzielę 50% ciąży za mną :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 20:15

    MonikA_89!, Madzik34, Magdzia85F lubią tę wiadomość

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, cudowne wiadomości! Oby takich było jak najwięcej na tym forum :) Dużo zdrówka dla Was

    Paulina_2603 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! I od tygodnia czuję już ruchy <3

    Magdzia85F, ja1986 lubią tę wiadomość

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Paulinka ;)
    Ja będę mieć cc wiec pozostanie mi tylko 2miesiace 20dni do rozwiązania chyba ze mała zechce pojawić się wcześniej (oby nie)
    A ruchy są cudowne :)

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • Madzik34 Autorytet
    Postów: 473 457

    Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super!!! Czucie ruchow jest piekne!!!

    A ja juz mam wyniki badan genetycznych.
    Urodze zdrowa coreczke!!!!
    Uffff oby tylko szczesliwie donosic.
    Teraz myslimy nad imieniem.

    MonikA_89!, Paulina_2603, ef36 lubią tę wiadomość

    Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • netka90 Ekspertka
    Postów: 166 107

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Aha! I od tygodnia czuję już ruchy <3
    Wchodzę tutaj po takim czasie a tu taka niespodzianka. Gratulacje! :)moja Julcia ma już 6,5 mca :)

    Paulina_2603, ja1986 lubią tę wiadomość

    eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • MS28 Koleżanka
    Postów: 68 12

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Madzik ogromne gratulacje 3mam baaardzo mocno za was kciuki!

    Madzik34, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

    MS28
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie. Nasz Mały (Bo w dalszym ciągu jest chłopcem i tak już powinno zostać) ma 311 g. Siedział sobie po turecku z buzia wtulona w łożysko :) Szyjka długa i zamknięta. Ginka pochwaliła wyniki. Nic tylko się cieszyć. Cieszę się, że mimo wielu przeciwności losu, mimo trzech strat, teraz ciąża przebiega dobrze :) I niech tak zostanie. No i wszystko wskazuje na to że będzie grudniowy dzieciaczek, bo przy cukrzycy ciążowej wywołuje się poród między 37 a 39 tygodniem. Martwi mnie tylko, że moja Pani doktor będzie mnie chciała położyć u siebie w szpitalu, a ja nie chcę tam rodzić. To miejsce kojarzy mi się źle, z bólem, łzami i w ogóle... Boję się tego miejsca :( Staram się o tym na razie nie myśleć...
    Teraz 21 sierpnia idę na usg połówkowe. W niedzielę 50% ciąży za mną :)


    Paulina gdy pojechałam do szpitala rodzic to dostałam ten sam pokój i to samo łóżko co przy cp dwa lata temu , pomyślałam że czas to łóżko odczarowac;)

    Madzik34 lubi tę wiadomość

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jestem w czwartej ciąży pozamacicznej. Tym razem z prawej strony.
    Zaczęło się identycznie jak w 2 poprzednich: bólem w 10 dpo.
    Wczoraj (10 dpo) to było kłucie, dziś boli bardzo, przy każdym ruchu. Nie boli tylko jak jestem skulona. Plamienia narazie nie ma. Wczorajszy test negatywny.
    Nie wiem czym sobie na to zasłużyłam, ale widocznie zasłużyłam :(

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7717 10924

    Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A ja chyba jestem w czwartej ciąży pozamacicznej. Tym razem z prawej strony.
    Zaczęło się identycznie jak w 2 poprzednich: bólem w 10 dpo.
    Wczoraj (10 dpo) to było kłucie, dziś boli bardzo, przy każdym ruchu. Nie boli tylko jak jestem skulona. Plamienia narazie nie ma. Wczorajszy test negatywny.
    Nie wiem czym sobie na to zasłużyłam, ale widocznie zasłużyłam :(
    Ja się czujesz teraz, nadal boli? Jejku, mam nadzieję, że to nie pozamaciczna. Nikt na takie doświadczenia nie zasłużył, nie możesz tak myśleć

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung
    Sprawdź dla spokoju betę za kilka dni..

    W drugim cyklu po CP miałam podobne bóle i trafiłam z nimi do szpitala (mój lekarz spanikował że to kolejna CP) Na usg wyszła torbiel na jajniku która dawała takie objawy.

    Myślałaś o in vitro?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból minął po 1 dniu, ten silny. Teraz słaby jest, przy dotyku bardziej.
    Może faktycznie torbiel? Ef robiłaś coś z nią?

    IV nie chroni przed cp. Musieliby mi drugi jajowod wyciąć. Ale u mnie to bez sensu, bo ja mam problem z implantacją. IV na to nie pomoże.

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w szpitalu receptę na duphaston, ale pewnie i bez tego by się wchłonęła.

    Ja mam tylko jeden jajowód, i to po przejściach.. lekarze dają nam 60% szans, że kolejna naturalna ciąża też byłaby pozamaciczna. Przy IVF szansę te maleją do 2%, dlatego zdecydowaliśmy się na invitro.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 22:13

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. U mnie prawdopodobieństwo takie same myślę, bo to nie kwestia jajowodów była.

    ef36 lubi tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Rozumiem. U mnie prawdopodobieństwo takie same myślę, bo to nie kwestia jajowodów była.

    A mogę spytać z jakiego powodu masz usunięty jajowód?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 sierpnia 2018, 00:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunięty z powodu 2 cp w nim.

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego