Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pozytyw? albo prawie oj korci żeby coś poszaleć ze starym
kłują mnie oba jajniki... bardziej lewy, ale czasami prawy zakłuje. Dziwne, nigdy nie wyczuwałam owulacji. Właściwie raz czułam jak miałam stymulowane i dwa jajka w jednym jajniku.
Wiolala lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Wiolala wrote:Clausix mam nadzieję, że działalnoście bo dla pozytyw 🙂
Niestety M poszedł wczoraj "na godzinę" do kumpla, wrócił po 4 i zupełnie nie nadawał się do użytku 😜 mój teść zmarł w poniedziałek, więc ten rok co chwila dopierdziela nam do pieca 😕
Ale może po pracy coś podziałamy 🤔 szkoda mi trochę odpuścić bo czuję ewidentnie nieoperowaną lewą stronę32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Sunflowerr wrote:Dziękuję 🙂
Jak samopoczucie po transferze? jeśli to nie tajemnica to pracujesz czy odpoczywasz bo ja mam dylemat co zrobić przy kolejnym...
Jeszcze jestem na macierzyńskim a raczej już na urlopie wypoczynkowym więc nie siedzę w pracy a siedzę z młoda w domu. Odpoczynkiem tego nie można nazwać 😂😂😂 -
Sunflowerr wrote:Teraz się zorientowałam ze pytałaś jakie wymazy a nie kiedy 😅 te same co Ty, część z nich jest u mnie w klinice ważne 6m a część 3m, dodatkowo jeszcze jakiś pcr i czystość z biocenozą. Być może jeszcze coś, ale jakoś nie ogarniam tych badać, tylko pielegniarki tego pilnują.
Dłuży mi się już to czekanie, a z drugiej str tak dziś z mężem rozmawiałam że przez ostatnie 4 tyg najzwyczajniej w świecie odpoczęliśmy.... Nie trzeba było 3x w tygodniu biegać na wizyty itp... Do tego próbujemy trochę zmienić nawyki żywieniowe, niby nie było źle, ale lepiej zawsze można 🙂 z niecierpliwością czekam na pozytywny wynik czystości i więcej słońca 🙂 -
Anettaa wrote:I jak wyniki ?31l
4x IUI
2019 Cb
I 2021 KET z KD ,CP, laparoskopia,
XI 2021 KET z KD
IV 2022 KET z KD z accofilem, intralipidem, atosibanem
8dpt beta 41
10dpt beta 108
12dpt beta 259
IO, nieprawidłowy kariotyp, brak KIRów, -
Sunflowerr wrote:Beznadziejnie, mam dalej bakterie i kolejny cykl w plecy, na szczecie dostałam @i od dzis zaczynam kolejne leki.... Mam nadzieję że w kolejnym cyklu histero a w czerwcu walczymy, ciągnie się to niemiłosiernie.....
-
Sunflowerr u mnie też jakaś bakteria się przyplątała😭 jeszcze nie mam leków bo materiał poszedł do badań żeby wiedzieć co to za dziadostwo. Znów się odciągnie ale tak jak mówi Aneta wakacje piękny czas na zajście w ciążę 😉
-
Niby tak, ale ja mogę się starać do max sierpnia bo później z racji zmian w pracy muszę na rok odpuścić więc chciałabym mieć zapas czasowy🙂dostaje tylko jakieś preparaty probiotyczne, ale mam nadzieję że zadziałają....31l
4x IUI
2019 Cb
XI 2021 KET z KD
8dpt beta 41
10dpt beta 108
12dpt beta 259
Sunflowerr wrote:Niby tak, ale ja mogę się starać do max sierpnia bo później z racji zmian w pracy muszę na rok odpuścić więc chciałabym mieć zapas czasowy🙂dostaje tylko jakieś preparaty probiotyczne, ale mam nadzieję że zadziałają....
Sunflowerr lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tam u was, jakieś postępy, coś się udało zrobić? 🙂31l
4x IUI
2019 Cb
XI 2021 KET z KD
8dpt beta 41
10dpt beta 108
12dpt beta 259
Sunflowerr wrote:Dziewczyny jak tam u was, jakieś postępy, coś się udało zrobić? 🙂
Mam trochę czasu żeby odetchnąć od tego wariactwa. Dobrze mi to zrobi. A później w zależności od tego co wyjdzie, będziemy myśleć Ci dalej
Sunflowerr lubi tę wiadomość
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Agula wrote:Ja czekam na histero-laparo. Na 21 czerwca mam wyznaczoną operacje.
Mam trochę czasu żeby odetchnąć od tego wariactwa. Dobrze mi to zrobi. A później w zależności od tego co wyjdzie, będziemy myśleć Ci dalej31l
4x IUI
2019 Cb
XI 2021 KET z KD
8dpt beta 41
10dpt beta 108
12dpt beta 259
Dzień dobry wszystkim :)mam na imię Gosia i kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Mam już jedno dziecko, w lutym miałam ciążę biochemiczna. Chciałabym Was zapytać czy miałyście jakieś objawy, że to ciąża pozamaciczna? Jakiś ból? Krwawienia? Próbowałam znaleźć coś w tym wątku jednak przejzec ponad 300 stron to chyba nie możliwe 😕
Ja praktycznie od samego początku mam ból w lewym jajniku czasami jest on delikatny a czasami bardzo silny i boje się że to może być właśnie ciąża pozamaciczna. Na USG jeszcze za wcześnie bo beta wczoraj wynosiła 200 więc nic pewnie lekarz i tak by nie zauwazyl👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Cześć. Jeszcze niedawno myślałam ze moje drugie podejscie do inseminacji sie udalo, jednak beta zaczela spadac z poziomu 74 do 43. Lekarz kazal odstawic duphaston i luteine. Po 3 dniach przyszedl bol brzucha i wyplynely ze mnie jakies tkanki. Bylam pewna ze juz po wszystkim. Dzis krwawienie sie skonczylo, dla pewności zrobilam bete a tam wynik 543. Lekarz kaze mi powtorzyc badanie w poniedzialek, ale jestem przerazona. Nie wiem jak rozumiec ten wynik, i stresuje mnie czekanie do poniedzialku. Czy to ewidentnie ciaza pozamaciczna? Dodam ze nie odczuwam zadnych boli brzucha ani nic.
-
Cześć dziewczyny! Witam się z wami po dłuższej przerwie 🤗
Jestem właśnie po histero-laparoskopii diagnostycznej w poszukiwaniu problemu z moją podwójną cp. I wyszło, że wszystko w porządku 🤷 macica bez żadnych zmian, zrostów, przegród, endometriozy itp. jajowód drożny, nie poskręcany ani wąski.
I o ile myślałam, że może znajdziemy jakąś przyczynę i ja usuniemy - tak już wszystkie możliwe badania które mogłyby wyjaśnić wcześniejsze cp zrobiłam, wszystko wyszło prawidłowo a ja jestem w punkcie wyjścia.
Nic, za 3 tyg wizyta kontrolna u mojej pani doktor i będziemy dalej zastanawiać się co ze mną począć.
A jak tam u was?11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Agula wrote:Cześć dziewczyny! Witam się z wami po dłuższej przerwie 🤗
Jestem właśnie po histero-laparoskopii diagnostycznej w poszukiwaniu problemu z moją podwójną cp. I wyszło, że wszystko w porządku 🤷 macica bez żadnych zmian, zrostów, przegród, endometriozy itp. jajowód drożny, nie poskręcany ani wąski.
I o ile myślałam, że może znajdziemy jakąś przyczynę i ja usuniemy - tak już wszystkie możliwe badania które mogłyby wyjaśnić wcześniejsze cp zrobiłam, wszystko wyszło prawidłowo a ja jestem w punkcie wyjścia.
Nic, za 3 tyg wizyta kontrolna u mojej pani doktor i będziemy dalej zastanawiać się co ze mną począć.
A jak tam u was?
U mnie od ostatniej cp cisza... Wszystko książkowo, nasienie męża też... Jedyne co to moje TSH mi się nie podobało, muszę zbadać niebawem czy coś się zmieniło po tej cp i covidzie, ale wg mojej ginekolog skoro mieści się w zakresie to nie ma podstaw żeby zbijać 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Ogólnie moja ginekolog już nie ma na nas pomysłu, proponuje albo drożność jajowodów albo od razu do kliniki. Jestem co raz bliżej zrobienia tej drożności, dojrzewam po mału do tego i muszę w końcu się zastanowić co dalej bo czuję że stoję w miejscu od ostatniej ciąży.19 CS
Niedomoga lutealna
Zespół jelita drażliwego
Niedoczynność tarczycy
Przewlekłe zapalenie zatok
Zaburzenia immunologiczne ANA
NK 17%
Obniżony odsetek limfocytów T-CD8+ i B-CD19+
MTHFR_1298A^C układ heterozygotyczne
PAU-1 4G układ homozygotyczny
HLA-1 dodatnie
HLA-2 dodatnie
Androstendion podwyższony