Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziwne tłumaczenie że po anty jajniki odpoczną.. przecież tabletki wpływają na hormony, Wy chcecie dziecka a widać jest jakiś problem, nie wiem ale wydaje mi się, że lepiej jak jajniki "odpoczną" w sposób naturalny, a jak tabletki tylko wszystko rozregulują? takie jest moje zdanie, nigdy nie brałam anty więc nie wiem jak działają
wkurzają mnie lekarze, którzy tylko anty potrafią przepisywać
przede wszystkim współczuję straty, wiadomo co było przyczyną ciąży pozamacicznej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:44
-
nick nieaktualny
-
Mój lekarz nic o antkach nie mówił. Też jestem przeciwniczką. Brałam kiedyś i żałuję... Uregulowanie cyklu po tabletkach trwało 1,5 roku!!!! Nigdy więcej!!
-
ktosik wrote:dziwne tłumaczenie że po anty jajniki odpoczną.. przecież tabletki wpływają na hormony, Wy chcecie dziecka a widać jest jakiś problem, nie wiem ale wydaje mi się, że lepiej jak jajniki "odpoczną" w sposób naturalny, a jak tabletki tylko wszystko rozregulują? takie jest moje zdanie, nigdy nie brałam anty więc nie wiem jak działają
wkurzają mnie lekarze, którzy tylko anty potrafią przepisywać
przede wszystkim współczuję straty, wiadomo co było przyczyną ciąży pozamacicznej?
Nie wiadomo.
Nawet nie wiem czemu poronilam.. Bo nie tylko poza macica byl ale w macicy byl drugi. Ten ktorego lekarz widzial od poczatku
Pozniej krew. Macica pusta ale beta wysoko no i znalazlo sie obok macicy..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyrosax3 przykro mi, rozbrykane te Twoje Aniołki jeden w macicy drugi aż poza, mój Aniołek to znowu leniwy chyba był bo zatrzymał się w jajowodzie i nie chciał zejść do macicy nawet.. Przepraszam jeśli mój sposób mówienia o tym Cię uraził, po prostu te nasze kruszynki na zawsze zostaną w naszych sercach, i jak czasami mówię o swoim to wolę mówić jak o dziecku a nie niewiadomo czym ;/
podobno każde dziecko, nawet te które się nie narodzi pozostawia w matce jakiś ślad, jakąś cząstkę siebie na zawsze, tak mi w sobotę powiedzieli moi znajomi -
ktosik wrote:rosax3 przykro mi, rozbrykane te Twoje Aniołki jeden w macicy drugi aż poza, mój Aniołek to znowu leniwy chyba był bo zatrzymał się w jajowodzie i nie chciał zejść do macicy nawet.. Przepraszam jeśli mój sposób mówienia o tym Cię uraził, po prostu te nasze kruszynki na zawsze zostaną w naszych sercach, i jak czasami mówię o swoim to wolę mówić jak o dziecku a nie niewiadomo czym ;/
podobno każde dziecko, nawet te które się nie narodzi pozostawia w matce jakiś ślad, jakąś cząstkę siebie na zawsze, tak mi w sobotę powiedzieli moi znajomi
Bo tak jest! Nie urazilas mnie. Mozesz tak mowic szkoda ze moje nie poszly w parze tam gdzie mialy ale widocznie tak musialo byc. Jednemu droga sie pomylila a drugi nie chcial byc sam. Chcialy byc razem, teraz sa.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Zmienilam lekarza
Od czwartku nie biore juz antykow. Wczoraj dostalam pierwszy okres. Lekarz porobil kilka badan ale nie wszystkie bo antyki by je zniszczyly, daly by zly wynik dlatego 22.03 mam nastepna wizyte i tu slowa lekarta "zrobimy reszte badan, albo bedziemy patrzec czy juz rozwija sie ciaza prawidlowo" tak wiec dostalam zielone swiatelko do staranwiola0912 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
rosax3 wrote:No mi jeden lekarz mowil ze mam brac przez ok 6 msc tabletki anty a drugi ze nie musze brac 6 msc wystarczy jak zjem 2-3 listki bez przerwy.. A od kwietnia moge zaczac starania07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
*problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
-
Oreore wrote:Cześć Kochana tez mialam dwa dzieciątka. Jedno w macicy drugie miedzy jajnikiem a jajowodem. Współczuje straty
Teraz mowie sobie ze tak musialo byc. Ale mam zielone swiatelko i staram sie juz na nowo po 1,5 msc. Lekarz nie kazal czekac ani brac antykow jak poprzedni jestem smutna po stratach ale pelna nadziei na swoja a raczej mojej malej rodziny przyszlosc!
07.11.2012 Julian
Hej dziewczęta, znacie mnie już z tego postu i choć trochę nie z temacie, może któraś "po znajomości" pomoże
Opiszę swój bolesny problem.
Jestem 6 dni po owulacji (był piękny śluz, a teraz temp w pochwie 36,8*, gdzie przed mam 36,3*).
Wczoraj i dziś w nocy obudziły mnie typowe skurcze miesiączkowe, ale to nic....wczoraj i dziś po wstaniu z łóżka mam tak mocne bóle, że siadam na podłodze i zaciskam zęby, ze łzami w oczach - aż mnie mdli od bólu.
Nie kłuje, tylko skurcz całej macicy. Ataki przechodzą po ok 20 minutach samoczynnie, lecz z potem na czole. Wczoraj popołudniu położyłam się na godzinkę, wstałam i znowu silny atak.
Śluz mam biały na dzień dzisiejszy, żadnych plamień.
W dzień pracuje, jakoś specjalnie się nie oszczędzam i nic mi nie jest, raz po raz zakłuje raz lewy raz prawy jajnik i tyle.
Nie słyszałam i nie czytałam o bólach po wstaniu z łóżka heh.
A i te ataki pojawiają się po 5 minutach, a nie od razu przy wstawaniu.
Temperatura ciała w normie 36,5*.Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]
14.12.2016 fasolka -
rosax3 wrote:Teraz mowie sobie ze tak musialo byc. Ale mam zielone swiatelko i staram sie juz na nowo po 1,5 msc. Lekarz nie kazal czekac ani brac antykow jak poprzedni jestem smutna po stratach ale pelna nadziei na swoja a raczej mojej malej rodziny przyszlosc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 16:05
07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
*problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
-
witam dziewczyny 23 lutego wyladowałam w szpitalu z okropnym bolem, okazało sie ze ciaza pozamaciczna, niestety musialo sie skonnczyc operacja został usuniety jajowód, mam pytanie bo na wizycie kontrolnej poprosiłam o skierowananie na jakie kolwiek badania, stwierdził ze nie widzi powodu zeby mi je dawac, co o tym myslicie i czy wy miałyscie robione jakies badania
dam23 lubi tę wiadomość
aniołek -
Cześć. Przykro mi, że też musiałaś przez to przejść. Wiedziałaś, że jesteś w ciąży, czy dowiedziałaś się w szpitalu? Ja nie miałam żadnych badań, a ciążę przerwano za pomocą metotreksatu. Po roku wróciliśmy do starań, ale liczę na drugi jajowód.Gosposia
-
rozka wrote:witam dziewczyny 23 lutego wyladowałam w szpitalu z okropnym bolem, okazało sie ze ciaza pozamaciczna, niestety musialo sie skonnczyc operacja został usuniety jajowód, mam pytanie bo na wizycie kontrolnej poprosiłam o skierowananie na jakie kolwiek badania, stwierdził ze nie widzi powodu zeby mi je dawac, co o tym myslicie i czy wy miałyscie robione jakies badania
Moj mi tak powiedzial
Zmienilam go.
Ten teraz robi ze mna badania. Za kazdym razem prosilam lekarza o badania
Zawsze nie, nie ma takiej potrzeby. Az poszlam na wizyte do drugiego i robimy badania. A on sie tylko dziwil ze tamten nie chcial robic.
07.11.2012 Julian
nick nieaktualnyOlka_91 wrote:Hej dziewczęta, znacie mnie już z tego postu i choć trochę nie z temacie, może któraś "po znajomości" pomoże
Opiszę swój bolesny problem.
Jestem 6 dni po owulacji (był piękny śluz, a teraz temp w pochwie 36,8*, gdzie przed mam 36,3*).
Wczoraj i dziś w nocy obudziły mnie typowe skurcze miesiączkowe, ale to nic....wczoraj i dziś po wstaniu z łóżka mam tak mocne bóle, że siadam na podłodze i zaciskam zęby, ze łzami w oczach - aż mnie mdli od bólu.
Nie kłuje, tylko skurcz całej macicy. Ataki przechodzą po ok 20 minutach samoczynnie, lecz z potem na czole. Wczoraj popołudniu położyłam się na godzinkę, wstałam i znowu silny atak.
Śluz mam biały na dzień dzisiejszy, żadnych plamień.
W dzień pracuje, jakoś specjalnie się nie oszczędzam i nic mi nie jest, raz po raz zakłuje raz lewy raz prawy jajnik i tyle.
Nie słyszałam i nie czytałam o bólach po wstaniu z łóżka heh.
A i te ataki pojawiają się po 5 minutach, a nie od razu przy wstawaniu.
Temperatura ciała w normie 36,5*.
jak masz takie ataki to może idź do lekarza, na pogotowie?
-
nick nieaktualnyrozka wrote:witam dziewczyny 23 lutego wyladowałam w szpitalu z okropnym bolem, okazało sie ze ciaza pozamaciczna, niestety musialo sie skonnczyc operacja został usuniety jajowód, mam pytanie bo na wizycie kontrolnej poprosiłam o skierowananie na jakie kolwiek badania, stwierdził ze nie widzi powodu zeby mi je dawac, co o tym myslicie i czy wy miałyscie robione jakies badania
zmień lekarza, szkoda czasu i pieniędzy na takiego