Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anett9300 wrote:No my dopiero (albo już) na etapie kładzenia płytek itd. No chyba teraz będzie najciężej z wyborem wnętrza, tych wszystkich dodatków. Przez te starania i te wszystkie przygody po drodze w ogóle nie umiem się na niczym skupić, nic wybrać. Nie mam żadnej koncepcji. Ale może jakoś pójdzie 😊
No my chyba w przyszłym cyklu też spróbujemy co 2 dni. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu 😊choć czrkaliśmy długo bo mieliśmy dostać klucze do 31 grudnia 2024 a jest jak jest
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Ounai wrote:No to rzeczywiście ciężki czas przed Wami. Sama projektujesz? U nas już ostatnie szlify. Zostały pojedyncze zabudowy stolarskie, materac dla nas, dwie lampy. Mam listę wszystkiego czegonam brakuje z "grubszych" rzeczy i zostało mi tylko 13 punktów do odhaczenia. Ale łazienki i kuchnia to chyba najgorsze pomieszczenia. I teraz to składanie mebli, przewożenie i sprzątanie. Dziś skręciłam szafę u córki, u syna już gotowe, więc może za 2 tyg już spędzimy pierwszą noc w nowym domu
choć czrkaliśmy długo bo mieliśmy dostać klucze do 31 grudnia 2024 a jest jak jest
O jej to widzę że Ty profesjonalnie podeszłaś do tematu 😊 Przed nami jeszcze dużo dużo pracy. Nawet nie mamy wybranych płytek do łazienki 🤭 cieżko tak jeździć załatwić wybierać jak się nie ma z kim dziecka zostawić. A z dzieckiem to wiadomo. Dobrze że dużo rzeczy można przez internet kupić 😊 No ale mimo wszystko mój mąż to optymista i mówi że na świata się już wprowadzimy 😆 (oczywiście wiem że tak nie będzie bo ze wszystkim jest taki obsuw)
Ale fajnie że jesteście już na finiszu! Nie ma to jak na swoim 😊 Już się doczekać nie mogę tej chwili 😊 -
Anett9300 wrote:O jej to widzę że Ty profesjonalnie podeszłaś do tematu 😊 Przed nami jeszcze dużo dużo pracy. Nawet nie mamy wybranych płytek do łazienki 🤭 cieżko tak jeździć załatwić wybierać jak się nie ma z kim dziecka zostawić. A z dzieckiem to wiadomo. Dobrze że dużo rzeczy można przez internet kupić 😊 No ale mimo wszystko mój mąż to optymista i mówi że na świata się już wprowadzimy 😆 (oczywiście wiem że tak nie będzie bo ze wszystkim jest taki obsuw)
Ale fajnie że jesteście już na finiszu! Nie ma to jak na swoim 😊 Już się doczekać nie mogę tej chwili 😊A listę polecam. Ja sobie najpierw robiłam projekt w homestylerze, potem wybierałam materiały do projektu a poźniej robiłam listę wszystkich rzeczy które potrzebujemy. Dzięki temu widziałam jak dużo jeszcze nam zostało. Jak już mieliśmy tematy łaziebkowe w miarę ogarnięte to oznaczałam sobie zakreślaczem co jest niezbędne, żeby się przeprowadzić albo co ma wysoki priorytet i te punkty załatwiałam w pierwszej kolejności
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Rozumiem bardzo dobrze, my też wszędzie z dziećmi jeździliśmy. Jakoś trzeba sobie radzić. U nas trochę inaczej bo my jesteśmy na swoim, ale już nam ciasno więc wymieniamy na większy metraż. Natomiast już też chcielibyśmy się wreszcie przenieść. Wnętrza są moją pasją, ale życie na dwa domy jest już męczące
A listę polecam. Ja sobie najpierw robiłam projekt w homestylerze, potem wybierałam materiały do projektu a poźniej robiłam listę wszystkich rzeczy które potrzebujemy. Dzięki temu widziałam jak dużo jeszcze nam zostało. Jak już mieliśmy tematy łaziebkowe w miarę ogarnięte to oznaczałam sobie zakreślaczem co jest niezbędne, żeby się przeprowadzić albo co ma wysoki priorytet i te punkty załatwiałam w pierwszej kolejności
No my niby też sami mieszkami w domu bo rodzice za granicą no ale jednak postanowiliśmy że chcemy mieć swój dom 😊 No myślę że też coś takiego zrobię jak już będziemy na tym etapie. Jak już pokoje będą gotowe do meblowania. Dobrze że mi powiedziałaś o tej aplikacji. Obczaję sobie i biorę się za robotę. Może to i dobrze że będzie teraz tak intensywnie to człowiek na chwilę zapomni o staraniach 😆 -
Dziewczyny okres aktualnie spóźnia się 6 dni
11.09 beta 13 prog 8
Tu zaczynam brać luteinę
13.09 beta 32.6 prog 16
15.09 beta 32.9 lekarz mówi aby odstawić luteinę, w usg czysto endometrium 13mm
Po 72h
18.09 beta 64, prog 3..
Brzuch rwie jak na okres.
Chyba biochemiczna, raczej nie pozamaciczna -
Madalina wrote:Dziewczyny okres aktualnie spóźnia się 6 dni
11.09 beta 13 prog 8
Tu zaczynam brać luteinę
13.09 beta 32.6 prog 16
15.09 beta 32.9 lekarz mówi aby odstawić luteinę, w usg czysto endometrium 13mm
Po 72h
18.09 beta 64, prog 3..
Brzuch rwie jak na okres.
Chyba biochemiczna, raczej nie pozamaciczna
Anett, ja polecam taka liste, bo to naprawde bardzo ulatwia. Nie musisz sie zastanawiac co jeszcze masz zalatwic tylko lecisz sobie punkt po punkcie i odhaczasz. Duzy dom budujecie?
Ja dzis kupilam testy owulacyjne i w poludnie druga kreska slaba a wieczorem juz taka sama jak testowa. Jajnik kluje po lewej a podbrzusze po prawej i badz tu czlowieku madrySYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Raczej wskazywałoby na biochemiczną. Zbadaj bete za kilka dni i zobacz co się dzieje, czy spada czy rośnie. Jeśli będzie rosnąc to idz do lekarza, a jak spadać to badaj raz na tydzien az spadnie do 0.
Anett, ja polecam taka liste, bo to naprawde bardzo ulatwia. Nie musisz sie zastanawiac co jeszcze masz zalatwic tylko lecisz sobie punkt po punkcie i odhaczasz. Duzy dom budujecie?
Ja dzis kupilam testy owulacyjne i w poludnie druga kreska slaba a wieczorem juz taka sama jak testowa. Jajnik kluje po lewej a podbrzusze po prawej i badz tu czlowieku madry
Dzięki za radę! Tak też zrobię 👍 No jakieś 230m2 (z garażem) 😊 parter i piętro. A Wy? 😊
Kurczę ja trochę żałuję teraz że się nie staraliśmy jak wyszedł mi pozytywny test owulacyjny. W sobotę słaba kreska. W niedzielę taka sama jak testowa. A w poniedziałek już słaba 😞
Z tym kłuciem miałam podobnie. Najpierw czułam że owulacja jest z lewego jajnika (i tak też było) a potem czułam prawą stronę tak gdzie miałam operowaną. I też zgłupiałam w pewnym momencie. No nic. Trzeba czekać na następny cykl. No ale Tobie skoro wyszła krecha to działajcie! ♥️ -
Anett9300 wrote:Dzięki za radę! Tak też zrobię 👍 No jakieś 230m2 (z garażem) 😊 parter i piętro. A Wy? 😊
Kurczę ja trochę żałuję teraz że się nie staraliśmy jak wyszedł mi pozytywny test owulacyjny. W sobotę słaba kreska. W niedzielę taka sama jak testowa. A w poniedziałek już słaba 😞
Z tym kłuciem miałam podobnie. Najpierw czułam że owulacja jest z lewego jajnika (i tak też było) a potem czułam prawą stronę tak gdzie miałam operowaną. I też zgłupiałam w pewnym momencie. No nic. Trzeba czekać na następny cykl. No ale Tobie skoro wyszła krecha to działajcie! ♥️to mój przedostatni cykl starań więc nie odpuszczamy. Myślę, że nawet jak już testy będą negatywne to dla pewności dalej będzieny działać.
Ogromny ten dom macie, my dużo mniejszy. Choć gdybym mogła to zrobiłabym większy salon i garaż dwustanowiskowy, ale kupiliśny od dewelopera i tego się nie dało już zmienić. A może to i dobrze? Z drugiej strony większy raczej nie jest nam potrzebny. Dziś mi właśnie przyszły wieszaki dodatkowe bo wreszcie nie będę musiała układać rzeczy na półkach tylko wszystko będę mogła wieszać. I tak sobie czasami myślę, że chciałabym też zastanawiać się gdzie by tu upchnąć kącik maluszkaSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Oj my juz od 3 dni codziennie
to mój przedostatni cykl starań więc nie odpuszczamy. Myślę, że nawet jak już testy będą negatywne to dla pewności dalej będzieny działać.
Ogromny ten dom macie, my dużo mniejszy. Choć gdybym mogła to zrobiłabym większy salon i garaż dwustanowiskowy, ale kupiliśny od dewelopera i tego się nie dało już zmienić. A może to i dobrze? Z drugiej strony większy raczej nie jest nam potrzebny. Dziś mi właśnie przyszły wieszaki dodatkowe bo wreszcie nie będę musiała układać rzeczy na półkach tylko wszystko będę mogła wieszać. I tak sobie czasami myślę, że chciałabym też zastanawiać się gdzie by tu upchnąć kącik maluszka
To powodzenia kochana! Oby się udało! Trzymam mocno kciuki ♥️
No dość spory wyszedł ale to też przez ten garaż dwustanowiskowy. No ale my zaczynaliśmy od zera. Najgorzej było wyjść z ziemi a potem to już dość leciało. Też nie wiem czy nam potrzebny taki duży. Będę mieć po prostu więcej sprzątania 🤣 No kącik też planuje gdzieś w salonie oprócz pokoi oczywiście bo jednak najwięcej czasu się spędza na dole w salonie i kuchni 😊 -
Anett9300 wrote:To powodzenia kochana! Oby się udało! Trzymam mocno kciuki ♥️
No dość spory wyszedł ale to też przez ten garaż dwustanowiskowy. No ale my zaczynaliśmy od zera. Najgorzej było wyjść z ziemi a potem to już dość leciało. Też nie wiem czy nam potrzebny taki duży. Będę mieć po prostu więcej sprzątania 🤣 No kącik też planuje gdzieś w salonie oprócz pokoi oczywiście bo jednak najwięcej czasu się spędza na dole w salonie i kuchni 😊
Garażu dwustanowiskowego zazdroszczę. U nas niesetety jednostanowiskowy. Pewnie też masz ogromny salon. Masz jakieś wizualizacje wnętrz? Robiłaś jakieś projekty?SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Dziękuję! Za Ciebie też trzymam kciuki. Będziesz robiła tą drożność?
Garażu dwustanowiskowego zazdroszczę. U nas niesetety jednostanowiskowy. Pewnie też masz ogromny salon. Masz jakieś wizualizacje wnętrz? Robiłaś jakieś projekty?
Narazie myślę próbować a jeśli się do listopada nie uda to myślę zrobić tą drożność. Miałaś normalne cykle po cp czy sie wydłużyły?
No salon dość spory jest. Mamy kuchnię jadalnię i salon na jednej przestrzeni. Nie robiłam żadnych projektów. Myśleliśmy o projektancie ale finalnie szkoda nam było kasy bo tyle już poszło że głowa mała. Mamy z mężem mniej więcej projekt w głowie 😊 a Wy? -
Anett9300 wrote:Narazie myślę próbować a jeśli się do listopada nie uda to myślę zrobić tą drożność. Miałaś normalne cykle po cp czy sie wydłużyły?
No salon dość spory jest. Mamy kuchnię jadalnię i salon na jednej przestrzeni. Nie robiłam żadnych projektów. Myśleliśmy o projektancie ale finalnie szkoda nam było kasy bo tyle już poszło że głowa mała. Mamy z mężem mniej więcej projekt w głowie 😊 a Wy?
Cykle mialam 2 po zabiegu. Obydwa 1 dzien dluzsze niz przed operacją. Ale teraz owulacje mialam tak jak przed zabiegiem wiec zobaczymy. Jestem 1dpo wiec najgorszy czaa przede mnaSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Ja sama robiłam wszystkie projekty. Projektantka którą byłam w stanie zaakceptować chciała od nas 20 tys. Wydaje mi się, że calkiem spoko nam wyszlo ostatecznie.
Cykle mialam 2 po zabiegu. Obydwa 1 dzien dluzsze niz przed operacją. Ale teraz owulacje mialam tak jak przed zabiegiem wiec zobaczymy. Jestem 1dpo wiec najgorszy czaa przede mna
No my to ustalamy wszystko na bieżąco w sumie. Dziś już łazienki zaprojektowaliśmy, wybraliśmy płytki a w cenie mamy projekt także spoko opcja. Ale ogólnie już mnie tak wykańcza ta budowa że marzę żeby już wszystko się skończyło.
Noo ten czas wyczekiwania jest najgorszy. W przyszłym cyklu też mnie to czeka pewnie. Na samą myśl mam stresa. Nie umiem podejść do tego na luzie. Tak się zafiksowałam że jeju… Chyba będę musiała się wspomóc %%% 😆 -
Haha, ja wczoraj i przedwczoraj piłam, ale w sumie przez te 2 dni jakies 3 drinki. Zle sie czuje po alkoholu i od 11 lat nie piję, jedynie baaaardzo okazjonalnie na duzych imprezach typu spotkanie wszystkich znajomych albo wesele. Wychpdzi tak ok 3x w roku. Na okazjach typu swieta, imieniny, male spotkanie znajomych wole herbate od alko.
Dla mnie najgorszy etap to przeprowadzka. Nie zdazylismy przegladnac naszych rzeczy wczesniej i dopiero teraz segreguje na to co zabieramy a co wyrzucamy. Sprzatanie po remoncie tez niestety do najprzyjemniejszych zadan nie nalezy. Projektowac wnetrza lubie, chociaz jak wpadam na budowe i musze powiedziec chlopakom, ze rozumiem, ze oni juz maja sufity na gotowo ale jednak trzeba bedzie skuc i przesunac lampe o 5cm to bywa ciezko. Dobrze, ze mam malo narzekajaca ekipe
Dzis wlasbie jedzieny w koncu pousuwac na dobre kartony zabezpieczajace parkiety, bo jutro po 8 tyg oczekiwania przyjezdza sofa i wyglada na to, ze mozemy sie przeprowadzac za ok tydzien!SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Haha, ja wczoraj i przedwczoraj piłam, ale w sumie przez te 2 dni jakies 3 drinki. Zle sie czuje po alkoholu i od 11 lat nie piję, jedynie baaaardzo okazjonalnie na duzych imprezach typu spotkanie wszystkich znajomych albo wesele. Wychpdzi tak ok 3x w roku. Na okazjach typu swieta, imieniny, male spotkanie znajomych wole herbate od alko.
Dla mnie najgorszy etap to przeprowadzka. Nie zdazylismy przegladnac naszych rzeczy wczesniej i dopiero teraz segreguje na to co zabieramy a co wyrzucamy. Sprzatanie po remoncie tez niestety do najprzyjemniejszych zadan nie nalezy. Projektowac wnetrza lubie, chociaz jak wpadam na budowe i musze powiedziec chlopakom, ze rozumiem, ze oni juz maja sufity na gotowo ale jednak trzeba bedzie skuc i przesunac lampe o 5cm to bywa ciezko. Dobrze, ze mam malo narzekajaca ekipe
Dzis wlasbie jedzieny w koncu pousuwac na dobre kartony zabezpieczajace parkiety, bo jutro po 8 tyg oczekiwania przyjezdza sofa i wyglada na to, ze mozemy sie przeprowadzac za ok tydzien!
No to faktycznie lepiej sie nie męczyć jak ma się źle czuć potem. Ja tam raz na jakiś czas się napiję winka czy drinka na odstresowanie 😊
Oo jej. Jak fajnie! To musi być piękne uczucie po tak ciężkiej pracy w końcu usiać na własnej kanapie we własnym domu! Aż się doczekać nie mogę 😊 U mnie to ciężko nawet z projektowaniem bo nie mogę się zdecydować 😆 wizualnie widzę wszystko a potem coś zobaczę fajnego i koncepcja się zmieniaoj ciężki etap
-
Ja na poczatku chciałam wszystko w beżach. A ostatecznie mamy totalnie inną koncepcję we wnętrzu. Tylko jedno zostalo niezmienione - drewniana klasyczna jodełka, moje marzenie od zawsze. Dzis sie dogadalismy z moja mama, przyjedzie nam pomoc z dziecmi w weekend a my skonczyny skrecac ostatnie dwie szafy i lozko i... przeprowadzka. Dzis ogarnialiamy garaz, wreszcie jakos wyglada. Ciekawe czy zamieszkamy w tym domu w 4 czy w 5.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Ja na poczatku chciałam wszystko w beżach. A ostatecznie mamy totalnie inną koncepcję we wnętrzu. Tylko jedno zostalo niezmienione - drewniana klasyczna jodełka, moje marzenie od zawsze. Dzis sie dogadalismy z moja mama, przyjedzie nam pomoc z dziecmi w weekend a my skonczyny skrecac ostatnie dwie szafy i lozko i... przeprowadzka. Dzis ogarnialiamy garaz, wreszcie jakos wyglada. Ciekawe czy zamieszkamy w tym domu w 4 czy w 5.
Taaak jodełka też skradła moje serce 😊 O to super macie. To jakoś Ci przynajmniej czas zleci i bedziesz miała zajętą głowę bo chyba weekend będzie decydujący? Który to już dpo? Ale byście mieli piękną niespodziankę jakby się okazało w weekend że zamieszkacie w 5 😍 -
Dzis 2dpo wiec w niedziele bedzie juz 9dpo. Sama nie wiem jak sie nastawiac. Ta niespodzianka byłaby cudowna ale asekuracyjnie już raczej powoli myślę o tym, że zostaniemy juz tylko we 4. Nie chcę się sparzyć tak jak w poprzednim cyklu. Nawet nie mam już testów ciążowych. Mówię sobie, że najwyżej będzieny mieć juz duze dzieci, don wybudowany i będziemy mogli zacząć podróżować po świecieSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Dzis 2dpo wiec w niedziele bedzie juz 9dpo. Sama nie wiem jak sie nastawiac. Ta niespodzianka byłaby cudowna ale asekuracyjnie już raczej powoli myślę o tym, że zostaniemy juz tylko we 4. Nie chcę się sparzyć tak jak w poprzednim cyklu. Nawet nie mam już testów ciążowych. Mówię sobie, że najwyżej będzieny mieć juz duze dzieci, don wybudowany i będziemy mogli zacząć podróżować po świecie
Tak. To też jest dobre podejście. Macie dwójkę dzieci to już jest i tak super. Niektórzy nie mogą mieć ani jednego 😞 Też tak mówię do męża że jeszcze jedno dziecko, dom już prawie jest a resztę podróżujemy i wydajemy kasę na nasze przyjemności 😊Mi się bardzo marzy ten drugi bobas. Zawsze chciałam żeby była nieduża różnica wieku żeby się bawili razem no ale niestety już nie wyjdzie bo córeczka ma za miesiąc 3 latka 😞 -
Anett9300 wrote:Tak. To też jest dobre podejście. Macie dwójkę dzieci to już jest i tak super. Niektórzy nie mogą mieć ani jednego 😞 Też tak mówię do męża że jeszcze jedno dziecko, dom już prawie jest a resztę podróżujemy i wydajemy kasę na nasze przyjemności 😊Mi się bardzo marzy ten drugi bobas. Zawsze chciałam żeby była nieduża różnica wieku żeby się bawili razem no ale niestety już nie wyjdzie bo córeczka ma za miesiąc 3 latka 😞SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu