X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Czy to możliwe że ja już mam owulację? Jestem przeszło 2 tygodnie po laparoskopii. Dziś zrobiłam test owulacyjny bo miałam objawy i wyszły grube krechy. Jak to było u Was z owulacją? Starałyście się od razu w tym cyklu czy nie?
    Jeśli hormony Ci wróciły do normy to możesz miec owulację. U mnie beta wolno spadała i owulkę mialam 3 tygodnie po laparoskopii. A co do starań, to ja się wstrzymałam do badania drożności jajowodów, bo bałam się powtórki. Poza tym dalej mnie kłuł brzuch po stronie cp

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Jeśli hormony Ci wróciły do normy to możesz miec owulację. U mnie beta wolno spadała i owulkę mialam 3 tygodnie po laparoskopii. A co do starań, to ja się wstrzymałam do badania drożności jajowodów, bo bałam się powtórki. Poza tym dalej mnie kłuł brzuch po stronie cp

Rozumiem. Ja nie badałam bety właśnie bo nikt mi nic nie mówił. Mi o drożności mówił jak się nie uda zajść to wtedy zrobić

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Rozumiem. Ja nie badałam bety właśnie bo nikt mi nic nie mówił. Mi o drożności mówił jak się nie uda zajść to wtedy zrobić
    U mnie kazali badać co tydzień az beta będzie negatywna. Ale mi nie usuwali całego jajowodu. A co do badania, to powiedzieli mi w szpitalu że przyczyną cp mógł być właśnie niedrożny jajowód i że nie polecają się starać bez sprawdzenia drożności żeby nie było powtorki

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    U mnie kazali badać co tydzień az beta będzie negatywna. Ale mi nie usuwali całego jajowodu. A co do badania, to powiedzieli mi w szpitalu że przyczyną cp mógł być właśnie niedrożny jajowód i że nie polecają się starać bez sprawdzenia drożności żeby nie było powtorki

Ja też nie miałam usuwanego jajowodu a co do drożności to miesiąc wcześniej miałam histeroskopie i jajowody były drożne 😞 może zbadam tą betę faktycznie

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja też nie miałam usuwanego jajowodu a co do drożności to miesiąc wcześniej miałam histeroskopie i jajowody były drożne 😞 może zbadam tą betę faktycznie
    W jaki sposób podczas histeroskopii sprawdzali drożność jajowodow? Nie słyszałam o tym nigdy, żeby była taka możliwość 🤔

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    W jaki sposób podczas histeroskopii sprawdzali drożność jajowodow? Nie słyszałam o tym nigdy, żeby była taka możliwość 🤔

Ja już dwa razy miałam histeroskopie diagnostyczną ze sprawdzaniem drożności i przy pierwszej histero lekarz mi przepłukiwał solą czy czymś takim (mimo że miałam drożne to stwierdził że jak już „tam” jest to przepłuka. A teraz druga histero przerodziła się w operacyjną bo były zrosty. Ale sprawdzał mi jajowody i były drożne więc nie ruszał nic.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 września, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Czy to możliwe że ja już mam owulację? Jestem przeszło 2 tygodnie po laparoskopii. Dziś zrobiłam test owulacyjny bo miałam objawy i wyszły grube krechy. Jak to było u Was z owulacją? Starałyście się od razu w tym cyklu czy nie?
    Ja mialam okres.po zabiegu a potem normalnie owulację. Mialam usuniety jajowod i tez mialam sprawdzac bete raz na tydzien az zejdzie do zera. Ale nie mialam jak sie wyrwac i poszlam w koncu po 2 tyg od zabiegu i byla juz 3,1 wiec uznalam ze to prawie zero i nie ma sensu juz powtarzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 22:57

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja mialam okres.po zabiegu a potem normalnie owulację. Mialam usuniety jajowod i tez mialam sprawdzac bete raz na tydzien az zejdzie do zera. Ale nie mialam jak sie wyrwac i poszlam w koncu po 2 tyg od zabiegu i byla juz 3,1 wiec uznalam ze to prawie zero i nie ma sensu juz powtarzac

Ounai dzięki. No właśnie mnie to zdziwiło bo jak byłam u lekarza tydzień temu w piątek to mi mówił że raczej się nie zapowiada nic na owulację a teraz czuję że mam i jeszcze ten test mi wyszedł. Nie chcemy się starać od razu w tym cyklu nie nie, tylko po prostu mnie zdziwiło że to tak szybko wszystko wraca do normy.

‹‹ 483 484 485 486 487
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ