X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Czy to możliwe że ja już mam owulację? Jestem przeszło 2 tygodnie po laparoskopii. Dziś zrobiłam test owulacyjny bo miałam objawy i wyszły grube krechy. Jak to było u Was z owulacją? Starałyście się od razu w tym cyklu czy nie?
    Jeśli hormony Ci wróciły do normy to możesz miec owulację. U mnie beta wolno spadała i owulkę mialam 3 tygodnie po laparoskopii. A co do starań, to ja się wstrzymałam do badania drożności jajowodów, bo bałam się powtórki. Poza tym dalej mnie kłuł brzuch po stronie cp

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, CD56❌️

2025 Start IVF ✅️
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-11.2025 antybiotykoterapia, immunosupresja 🛋
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

It's always darkest before the dawn
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 14 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Jeśli hormony Ci wróciły do normy to możesz miec owulację. U mnie beta wolno spadała i owulkę mialam 3 tygodnie po laparoskopii. A co do starań, to ja się wstrzymałam do badania drożności jajowodów, bo bałam się powtórki. Poza tym dalej mnie kłuł brzuch po stronie cp

Rozumiem. Ja nie badałam bety właśnie bo nikt mi nic nie mówił. Mi o drożności mówił jak się nie uda zajść to wtedy zrobić

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Rozumiem. Ja nie badałam bety właśnie bo nikt mi nic nie mówił. Mi o drożności mówił jak się nie uda zajść to wtedy zrobić
    U mnie kazali badać co tydzień az beta będzie negatywna. Ale mi nie usuwali całego jajowodu. A co do badania, to powiedzieli mi w szpitalu że przyczyną cp mógł być właśnie niedrożny jajowód i że nie polecają się starać bez sprawdzenia drożności żeby nie było powtorki

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.

2025 Start IVF ✅️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 14 września, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    U mnie kazali badać co tydzień az beta będzie negatywna. Ale mi nie usuwali całego jajowodu. A co do badania, to powiedzieli mi w szpitalu że przyczyną cp mógł być właśnie niedrożny jajowód i że nie polecają się starać bez sprawdzenia drożności żeby nie było powtorki

Ja też nie miałam usuwanego jajowodu a co do drożności to miesiąc wcześniej miałam histeroskopie i jajowody były drożne 😞 może zbadam tą betę faktycznie

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja też nie miałam usuwanego jajowodu a co do drożności to miesiąc wcześniej miałam histeroskopie i jajowody były drożne 😞 może zbadam tą betę faktycznie
    W jaki sposób podczas histeroskopii sprawdzali drożność jajowodow? Nie słyszałam o tym nigdy, żeby była taka możliwość 🤔

👱‍♀️ 33l👦🏻36l

2025 Start IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 14 września, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    W jaki sposób podczas histeroskopii sprawdzali drożność jajowodow? Nie słyszałam o tym nigdy, żeby była taka możliwość 🤔

Ja już dwa razy miałam histeroskopie diagnostyczną ze sprawdzaniem drożności i przy pierwszej histero lekarz mi przepłukiwał solą czy czymś takim (mimo że miałam drożne to stwierdził że jak już „tam” jest to przepłuka. A teraz druga histero przerodziła się w operacyjną bo były zrosty. Ale sprawdzał mi jajowody i były drożne więc nie ruszał nic.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 września, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Czy to możliwe że ja już mam owulację? Jestem przeszło 2 tygodnie po laparoskopii. Dziś zrobiłam test owulacyjny bo miałam objawy i wyszły grube krechy. Jak to było u Was z owulacją? Starałyście się od razu w tym cyklu czy nie?
    Ja mialam okres.po zabiegu a potem normalnie owulację. Mialam usuniety jajowod i tez mialam sprawdzac bete raz na tydzien az zejdzie do zera. Ale nie mialam jak sie wyrwac i poszlam w koncu po 2 tyg od zabiegu i byla juz 3,1 wiec uznalam ze to prawie zero i nie ma sensu juz powtarzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 22:57

Michasia🌸 lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja mialam okres.po zabiegu a potem normalnie owulację. Mialam usuniety jajowod i tez mialam sprawdzac bete raz na tydzien az zejdzie do zera. Ale nie mialam jak sie wyrwac i poszlam w koncu po 2 tyg od zabiegu i byla juz 3,1 wiec uznalam ze to prawie zero i nie ma sensu juz powtarzac

Ounai dzięki. No właśnie mnie to zdziwiło bo jak byłam u lekarza tydzień temu w piątek to mi mówił że raczej się nie zapowiada nic na owulację a teraz czuję że mam i jeszcze ten test mi wyszedł. Nie chcemy się starać od razu w tym cyklu nie nie, tylko po prostu mnie zdziwiło że to tak szybko wszystko wraca do normy.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jeśli beta spadła do zera i hormony się wyregulowały to raczej szanse na owulachę są wysokie, bo nie ma nic co mogłoby ją blokować.

Mq1991 lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Michasia🌸 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wydaje mi się, że jeśli beta spadła do zera i hormony się wyregulowały to raczej szanse na owulachę są wysokie, bo nie ma nic co mogłoby ją blokować.

Część.Osobiscie nie przeszłam ciąży pozamacicznej ale koleżanka tylko u niej pierwsza ciąża jajowodowa.Wasi /Twój lekarz jakoś tłumaczył przyczynę?Czasami się mówi o problemie z rzęskami ale jak widzę jesteś już mamą

Ona39 lat .On 40 lat
    endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
    3 x ivf 3 transfer udany 🙂
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia🌸 wrote:
    Część.Osobiscie nie przeszłam ciąży pozamacicznej ale koleżanka tylko u niej pierwsza ciąża jajowodowa.Wasi /Twój lekarz jakoś tłumaczył przyczynę?Czasami się mówi o problemie z rzęskami ale jak widzę jesteś już mamą
    Michasia przyczyn może być wiele, ale też czasem to są sytuację losowe. Przyczyną cp mogą być niedrożne jajowody, przewlekłe stany zapalne w obrębie miednicy, stan zapalny endometrium, zrosty, przebyte operacje.

Michasia🌸 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l

2025 Start IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia🌸 wrote:

Mój lekarz powiedział mi że nieprawidłowe zagnieżdżenie może wystąpić u każdej kobiety niezależnie czy ma zrosty itd. To jest po prostu loteria. Aczkolwiek zrosty czy zapalenie zwiększają ryzyko cp na pewno

• Ounai Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia🌸 wrote:
    Nawet się nie zastanawiałam jaka mogłaby byc przyczyna. Kazali mi zrobic wymazy MUCHa bo moga wplywac na utrate droznosci. Ale wyszly ok. Zakladam, ze ten jajowod byl zawsze niedrozny a dzieci mam po prostu z drugiego. Pamietam ze o syna dlugo soe staralismy i czesto z jednej i tej samej strony byla owulacja ale nie pamietam z ktorej. Moze wlasnie z tej niedroznej. Corke mam na 100% z jajowodu po drugiej stronie.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 16 września, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Byłam dziś u lekarza na kontroli i powiedział mi że jest płyn w zatoce czyli miałam owulację i to z lewego jajnika. Teraz się boję że w następnym cyklu będzie z prawego czyli tam gdzie miałam ciążę pozamaciczna. Myślicie że starać się mimo to? Myślałam nawet czy nie spróbować dziś skoro owulacja była. Chociaż pewnie już za późno. Co myślicie?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz po owulacji to raczej nic z tego cyklu nie bedzie. Choc z drugiej strony to forum juz widziało takie cuda, że kto to wie. Sex na pewno nie zaszkodzi ;)

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 września, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jak juz po owulacji to raczej nic z tego cyklu nie bedzie. Choc z drugiej strony to forum juz widziało takie cuda, że kto to wie. Sex na pewno nie zaszkodzi ;)

No raczej nie liczę na cud ale masz rację 😊 Dziękuję Jak u Ciebie?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 września, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No raczej nie liczę na cud ale masz rację 😊 Dziękuję Jak u Ciebie?
    U nas chyba zmęczenie budową i życiem wchodzi. Wczoraj zamiast seksu ogromna kłótnia. Raczej w tym cyklu nic z tego nie będzie z tą częstotliwością współżycia. Chociaż mąż wspominał, że mógłby wyjść wcześniej z pracy, ale zapomniał, że nasze najstarsze dziecko wychodzi jeszcze wcześniej ze szkoły ;)

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 września, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U nas chyba zmęczenie budową i życiem wchodzi. Wczoraj zamiast seksu ogromna kłótnia. Raczej w tym cyklu nic z tego nie będzie z tą częstotliwością współżycia. Chociaż mąż wspominał, że mógłby wyjść wcześniej z pracy, ale zapomniał, że nasze najstarsze dziecko wychodzi jeszcze wcześniej ze szkoły ;)

Heh. No u nas też podobnie bo też jesteśmy na etapie budowy. Czasem to człowiek jest juz tak zmęczony że nawet się nie chce 😊 Ale może akurat się uda. A celujecie bardziej w owulację czy żyjecie „normalnie”i bardziej na luzie podchodzicie do tematu?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a na jakim etapie jesteście z budową? My już końcówka, ale to chyba najbardziej męczy.

Ze staraniami żyjemy normalnie. Teraz te ostatnie 2 cykle chyba się postaramy tak, żeby sex był przez cały cykl co 2 dzień. Dwójkę dzieci mam z takich właśnie cykli. Pozamaciczna była z cyklu gdzie sex był codziennie albo 2x dziennie (byliśmy na wakacjach)

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 września, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Oooo a na jakim etapie jesteście z budową? My już końcówka, ale to chyba najbardziej męczy.

Ze staraniami żyjemy normalnie. Teraz te ostatnie 2 cykle chyba się postaramy tak, żeby sex był przez cały cykl co 2 dzień. Dwójkę dzieci mam z takich właśnie cykli. Pozamaciczna była z cyklu gdzie sex był codziennie albo 2x dziennie (byliśmy na wakacjach)

No my dopiero (albo już) na etapie kładzenia płytek itd. No chyba teraz będzie najciężej z wyborem wnętrza, tych wszystkich dodatków. Przez te starania i te wszystkie przygody po drodze w ogóle nie umiem się na niczym skupić, nic wybrać. Nie mam żadnej koncepcji. Ale może jakoś pójdzie 😊
    No my chyba w przyszłym cyklu też spróbujemy co 2 dni. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu 😊

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ