Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję sie super. Z objawów to tylko troche wrażliwe piersi, ale nie jakoś uciążliwie i wzdęcia, one bywają bardzo męczące. Mam wrażenie czasem jakby mnie ktoś napompował od środka.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hey Dzieewczyny.
Ja po wizycie. Najwazniejsze - w macicy pęcherzyk ciązowy wielkości 3,9mm
Następna wizyta 29.05 i najprawdopodobniej będzie serduszko.
Ale ze mnie stres zszedł, ze to nie cp znów...
Dzieki za kciukiPaulina_2603, ja1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
K01 super! Gratuluję ja o dziwo byłam totalnie spokojna, jak nie ja. Mi nie zmierzył pęcherzyka,'zrobił tylko szybki podgląd i wiecej nie grzebał :p pęcherzyk na usg wydaje sie być juz dość spory i jest w nim kropeczka, czyli rozumiem że zarodek. Z wrażenia nie zapytałam ja mam wizyte za równe 2 tyg w dzień dziecka:) dostalas Duphaston?
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
01.06.2017 bijące
Dziewczyny super. Gratulacje, bardzo się cieszę że Wam się udało, dajecie nadzieję.
Ja zaczęłam pierwszy cykl starań, byłam u gin wczoraj i okazało się że owulacje miałam z tej strony z jajwodem więc się ucieszyłam, ale nie jakoś wątpię żeby się udało... W czerwcu mam wizytę żeby sprawdzić z której strony będzie ale pewnie z tej bez, a w lipcu już na monitoring.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualny
-
Monitoring pozwala ocenić kiedy będzie owulacja. Lekarz sprawdza wielkość pęcherzyka owulacyjnego, grubość endometrium itd. Łatwiej jest się wstrzelić.
-
Madzia oczywiście nie dziękuję.
Monitoring to jest parę wizyt w czasie około owulacjnym lekarz sprawdza czy prawidłowo dojrzewa i pęka pęcherzy. Prościej mówiąc sprawdza czy mamy prawidłowo owulacje.
9.02.2018 - synek
Co ciekawe w poprzednia ciąże ta cp zaszlam mając właśnie monitoring - pierwszy raz (to był 6 cykl starań a gin postanowiła zrobić ponieważ plamilam przed okresem każdy cykl więc chciała sprawdzić czy wszystko ok) Trafiłam z jedną z wizyt dokładnie w dzień owulacj więc wiedziałam.
9.02.2018 - synek
Życzę każdej z Was tego szczęścia. Tym bardziej się je docenia im dłużej się na nie czeka. Nie poddawajcie się, czasem z dnia na dzień wszystko może się zmienić. Lekarz powiedział wczoraj że miał już przede mną takie przypadki, że kobiety umawialy si pierwszy raz do kliniki a przychodziły potwierdzić ciążę. Mówił że jwdna 8 lat się starała i taka sytuacja właśnie. Jej mąż zapytał lekarza jak to zrobił że wystarczyło się tylko umówić na wizytę i po 8 latach pozytywny test. Czasem jak człowiek skupi się na czymś innym to właśnie się udaje wtedy. Ja czekałam na okres żeby się umówić na HSG i yo miałam w głowie a tu bach. Psychika czasem robi swoje.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
01.06.2017 bijące
nick nieaktualnyKO1 cudny suwaczek! Też mi się marzy
Dziękuję dziewczyny info na temat monitoringu. Powiem szczerze, że ja na razie nie będę korzystać, bo muszę poczekać. Ale mam nadzieję, że dołączę do wątku staraczek za 2 miesiące, czyli lipiecWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:45
-
nick nieaktualnyNetka bardzo sie ciesze zcTwojego szczescia. Niestety ja mam dzisiaj strasznego dola same dzieci mnie otaczaja i koviety w ciazy to jest jakies fatum na poczatku myslalam ze to zbieg okolicznosci a teraz mysle ze ktos na gorze ladnie sobie ze mnie zarty robi:/ Stracilam chyba wiare ze zostane mama kiedykolwiek zaczyna to do mnie docierac.