Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZosiak (z tym, że mnie stać nie chciałam się tutaj popisywać, że mam kasę, tylko wiele par nie ma pieniędzy i niestety czeka na NFZ).
Owulacja nie, bo okres mi się właśnie skończył. Owulację chyba miałam, bo śluz na to wskazywał.
Ojej a ja to nawet nie wiem jakie badania porobić. TSH badam często, bo muszę. AntyTG i AntyTPo robiłam. USG piersi i szyi też. Morfologię robię przy okazji i tyle. Wit.D jak badałam mam niedobór.
Męża muszę wysłać na badania krwi (lekarz mówił o badaniach nasienia, więc pewnie też pójdzie, nie robi problemów).
Muszę poczytać o tej borowinie.
-
nick nieaktualnymagdzia moj lekarz 1 tez kierowal meza na badanie nasienia jednak zmienilam lekarza i on powiedzial ze nie ma takiej potrzeby zeby meczyc meza skoro wiemy co mi dolega. Ja zamiast badania nasienia zrobilam cynk bo wlasnie on swiadczy o jakosci powiem szczerze ze sama musisz duzo czytac i wiedziec czesro sami lekarze nie wiedza o pewnych rzeczach nie raz sie przekonalam my myslimy ze powinni wszystko wiedziec a to nie prawda czasami wiecej kobiety z forum Ci pomoga niz lekarze.... Bardzo wierze w leczenie naturalnymi sposobami zdrowa zywmosc ziololecznictwo i te te plastry borowinowe nie eiem czemu ale czuje ze te problemy ktore teraz mamy sa zwiazane wlasnie z tym zatruwaniem wszystkiego:/ ekonomia rzadzi.
-
nick nieaktualnyTeż jestem zdania, że przez to co się dzieje że środowiskiem, jedzenie chemia ludzie płacą zdrowiem. Ale sami jesteśmy temu winni. Niestety.
Muszę o tym cynku poczytać.
Co do lekarzy - moje zaufanie jest minimalne. Muszę zacząć więcej czytać.
Zaczęłam dietę, mam do zrzucenia 9kg:-\ wstyd! -
nick nieaktualny
-
zosiak88 wrote:czarnaiwi opisz o tych lastrach kiedy zaczelas stosowac jestes po laparoskopii jak tak to ile ja tez cxuje ze mam zrosty. gdzie je kupilas? Pytalam sie to koszt ok 10 zl sa w zielarskim tylko nie wiem kiedy zaczac jestem 2 miesiac po laparoskopii
powinno się stosować w pierwszej fazie cyklu (najlepiej zaraz po skonczonej @, przez ok 10 dni i przed spaniem).
dodatkowo piję mieszankę nr 1 Ojca Klimuszki i powiem, że często czuję jajnik z tej "pozamacicznej" stony (przed plastrami i ziołami nie czułam tak mocno i często).wierzę, że to coś pomoże..
moja ciąża pozamaciczna była leczone metrotreksatem-plastry zaczęłam stosować po pierwszej prawdziwej @
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mieszankę można kupić gotową, ale taniej wychodzi kupić osobno i wymieszać
plastry najpierw trzeba wrzucić do gorącej wody na ok 15 minut , odwija się z folii potem ciepłe kładę na całe podbrzusze (te plastry są dość spore wymiary 19x30 cm).
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Netka super!!! Ale urosła beta! Kiedy idziesz na USG?
W czwartek mam wizytę
Nie umiem się jeszcze chyba cieszyć tak do końca. Dopóki nie zobaczę maluszka na USG i lekarz mi nie powie że wszystko ok to będę miała w sobie obawę. W sumie chyba do końca ciąży się ma obawę ;p
Ale trochę się uspokoiłam. Mam wrażenie że to do mnie nadal nie dociera Pomijając jakieś drobne ciągnięcia w podbrzuszu i lekko wrażliwe piersi, czuję się tak dobrze, że chwilami zapominam o tym, że jestem w ciąży I oby mnie ominęły te wszystkie nieprzyjemne dolegliwości.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny