X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiak (z tym, że mnie stać nie chciałam się tutaj popisywać, że mam kasę, tylko wiele par nie ma pieniędzy i niestety czeka na NFZ).

Owulacja nie, bo okres mi się właśnie skończył. Owulację chyba miałam, bo śluz na to wskazywał.

Ojej a ja to nawet nie wiem jakie badania porobić. TSH badam często, bo muszę. AntyTG i AntyTPo robiłam. USG piersi i szyi też. Morfologię robię przy okazji i tyle. Wit.D jak badałam mam niedobór.
    Męża muszę wysłać na badania krwi (lekarz mówił o badaniach nasienia, więc pewnie też pójdzie, nie robi problemów).

Muszę poczytać o tej borowinie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia moj lekarz 1 tez kierowal meza na badanie nasienia jednak zmienilam lekarza i on powiedzial ze nie ma takiej potrzeby zeby meczyc meza skoro wiemy co mi dolega. Ja zamiast badania nasienia zrobilam cynk bo wlasnie on swiadczy o jakosci powiem szczerze ze sama musisz duzo czytac i wiedziec czesro sami lekarze nie wiedza o pewnych rzeczach nie raz sie przekonalam my myslimy ze powinni wszystko wiedziec a to nie prawda czasami wiecej kobiety z forum Ci pomoga niz lekarze.... Bardzo wierze w leczenie naturalnymi sposobami zdrowa zywmosc ziololecznictwo i te te plastry borowinowe nie eiem czemu ale czuje ze te problemy ktore teraz mamy sa zwiazane wlasnie z tym zatruwaniem wszystkiego:/ ekonomia rzadzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania, że przez to co się dzieje że środowiskiem, jedzenie chemia ludzie płacą zdrowiem. Ale sami jesteśmy temu winni. Niestety.

Muszę o tym cynku poczytać.

Co do lekarzy - moje zaufanie jest minimalne​. Muszę zacząć więcej czytać.

Zaczęłam dietę, mam do zrzucenia 9kg:-\ wstyd!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziu odzywiaj sie zdrowo ale nie odchudzaj sie ja 10 kg przytylam z 57 waze 67 w sumie to nie panikuje na spokojnie wszystko biore.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    czarnaiwi opisz o tych lastrach kiedy zaczelas stosowac jestes po laparoskopii jak tak to ile ja tez cxuje ze mam zrosty. gdzie je kupilas? Pytalam sie to koszt ok 10 zl sa w zielarskim tylko nie wiem kiedy zaczac jestem 2 miesiac po laparoskopii
    ja kupiłam w aptece internetowej, za 10 plastrów (opakowanie ma ich 5) zapłaciłam coś kolo 23 zł.

powinno się stosować w pierwszej fazie cyklu (najlepiej zaraz po skonczonej @, przez ok 10 dni i przed spaniem).

dodatkowo piję mieszankę nr 1 Ojca Klimuszki i powiem, że często czuję jajnik z tej "pozamacicznej" stony (przed plastrami i ziołami nie czułam tak mocno i często).wierzę, że to coś pomoże..

moja ciąża pozamaciczna była leczone metrotreksatem-plastry zaczęłam stosować po pierwszej prawdziwej @

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę już 71kg (mam 170cm). Najlepiej się czuję z wagą 62. Chodzę do dietetyka u którego się już odchudzałam. U mnie problemem jest to, że uwielbiam słodycze i jem nieregularnie.

A tę mieszankę ojca klimuszki to można kupić gotową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije O. Sroki ale potem wlasnie zamierzam pic O.Klimuszki ja swoje sama mieszalam. Mam pytanie o te plastry jak dlugo je trzymasz rozumiem ze przyklejasz je w okolicach jajowodu nie widzialam ich jeszcze dlatego pytam.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszankę można kupić gotową, ale taniej wychodzi kupić osobno i wymieszać :)

plastry najpierw trzeba wrzucić do gorącej wody na ok 15 minut , odwija się z folii potem ciepłe kładę na całe podbrzusze (te plastry są dość spore wymiary 19x30 cm).

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta z dziś 3911, progesteron 42,22

Paulina_2603, ja1986, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka super!!! Ale urosła beta! :) Kiedy idziesz na USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 16:36

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka po prostu super!! Cieszę się bardzo :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Netka super!!! Ale urosła beta! :) Kiedy idziesz na USG?

W czwartek mam wizytę :)
    Nie umiem się jeszcze chyba cieszyć tak do końca. Dopóki nie zobaczę maluszka na USG i lekarz mi nie powie że wszystko ok to będę miała w sobie obawę. W sumie chyba do końca ciąży się ma obawę ;p
    Ale trochę się uspokoiłam. Mam wrażenie że to do mnie nadal nie dociera :) Pomijając jakieś drobne ciągnięcia w podbrzuszu i lekko wrażliwe piersi, czuję się tak dobrze, że chwilami zapominam o tym, że jestem w ciąży :) I oby mnie ominęły te wszystkie nieprzyjemne dolegliwości.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka super w czwartek czekamy na info;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście trzymamy Netko kciuki!!! :)
    Nie napiszę, żebyś się nie martwiła, bo ciężko jest tego nie robić. Ale pamiętaj, że stres to też nie jest przyjaciel. Daj znać, jak będziesz po wizycie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KO1 Ty też masz we czwartek wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła. 28 kwietnia powinnam mieć wyniki histopatologiczne i co? Nie ma do tej pory. Mam wrażenie, że ich nie dostanę. Świetnie!:-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wolno spada :( Myślałam, że już będzie zero, a przez tydzień spadła minimalnie. Umówiłam się na sobotę do gina na USG.
    Dziewczyny, myślicie, że jak teraz dostanę miesiączkę to beta zacznie szybciej spadać?

• K01 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Dziewczyny, beta z dziś 3911, progesteron 42,22

super :)

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K01 powtarzalas dziś betę?

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaro powinna, bo organizm się będzie oczyszczał. Ale po USG będzie jasne wszystko.
    Też mam wizytę w sobotę. Bo muszę USG zrobić (a jestem też i po miesiączce). Chyba już coś powie na temat starań.

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ