Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nie robiłam. Kontrole standardowe tylko spadku bety. Żadnych innych badan zaden z lekarzy mi nie proponowal (bylam u dwoch ginow plus dwoch roznych w szpitalu)
Pytalam czy cos robic, kazda osoba mowila ze nie ma takiej potrzeby. to wysokie TSH wyszlo przy zwyklych corocznych badaniach kontrolnych -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale ja rowniez 2 przypadek nie poronilam a mialam badania.
Nie mam pewnosci czy 1 tez nie byla cp ale lekarz mi zakazal sie starac do 3 miesiecy o dziecko i jeszcze przepisal mi tabletki. Rozmawialam tez z moja dobra lekarka to zaleca sie odpoczynek pol roku mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku i bedziesz pracowac do 9 moesiaca:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:49
-
K01 wrote:Dziewczyny nie mam czasu nadrobic wszystkiego bo sie do lekarza szykuje ale przybywam z informacja i wynikami:
beta (14 dpo) 573,6 (poprzednio 20spo byla 680 wiec ja jestem coraz lepszej mysli )
progesteron 21,84
TSh 2,855 (we wtorek mialam 3,2 ale w innym labie)
No super, progesteron też ładny. Będzie dobrze
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualnyNo właśnie mnie się wydaje, że jak przydarzyła się co raz, i kobietą właściwie zaszła w ciążę od razu, to żaden ciekawy przypadek, żeby badania robić.
Ja bym chciała ten wymaz zrobić, bo teraz mi się przypomniało strasznie mnie swędziało przed ciążą (często miałam uczulenie na różne chemie, ale tutaj długo to trwało). A nie mówiłam gin. Może to jednak moja wina ta cp! :'(:'( -
nick nieaktualnyMagdzia masz dwa wyjscia mozesz to zostawic i probowac dalej az sie uda mozesz wykonac badania musisz sie liczyc z kosztami i podjac leczenie. Ja sie badalam jedyne czego nie robilam to mutacji i zastanawiam sie nad nimi jeszcze. Przynajmniej wiem na czym stoje i co mam robic mam teraz bardzo dobrego lekarza. Wiesz ja rowniez mialam swedzenie w ciazy taki swiad mi sie zaczal jakby uczulenie i czulam jakby moj organizm odrzucal zarodek i tak wlasnie jest mam mocne przeciwciala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 20:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak moje przeciwciala wyrzucaja zarodek sa to problemy autoimmunologiczne duzo kobiet je ma a nawet nie wie o tym ja nie wiem czy uda mi sie donosic ciaze ale wiem ze musze sie przygotowac organizm, nie chce sie z tym spieszyc podobnie jak Ty przezylam to bardzo, lezalam dlugo w szpitalu dlugo w domu do teraz mam dolegliwosci bolowe mysle ze to moga byc zrosty . Ja do wizyty sie zawsze przygotowuje zadaje duzo pytan ktore sobie wczesniej przygotowuje na kartce dzieki temu uniknelam nieszczescia dziewczyny miejcie oczy szeroko otwarte ja trafilam na lekarza konowala przeczucie mialam i tego samego dnia poszlam do innego nast dnia bylam pod dobra opieka lekarzy kiedy dostalam krwotoku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 22:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZosiak ja też chodzę prywatnie. Póki co stać mnie i nie mam ochoty czekać po kilka miesięcy do specjalisty.
A drogie są takie badania?
Mnie dziś coś ciągnie tam gdzie był jajowód. Nie wiem czemu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:18
-
nick nieaktualnyja placilam 300 zl albo 400 ? ale wiem ze kolezanki robily tez mutacje to koszt 400 zl chyba w katowicach mozna zamowic nawet do domu to nie chodzi o to czy mnie stac ja nie mam tyle kasy na te badania ale zalezy mi na dziecku zdrowym. Mnie wczoraj kulo w pracy w prawym jajowodzie jestem tydz przed okresem i musialam tabletki wziasc najbardziej wlasnie kluje jak siedze:/
Jesli chodxi o badania moje to robilam ich sporo oprocz immunofenotypu robilam tsh ft3 ft4 anty tg anty tpo wit D progesteron prolaktyna chlamydia toksoplazmoza cytomegalia ana 1 ana 2 ana 3 koagulacja . musialabym zajrzec bo nie pamietam wszystkich a na nfz przeswietlilam sobie tarczyce watrobe sledzione wszystko w sumie i teraz ide do naczyniowca nfz termin na wrzesien 2018 to stwierdzilam ze prywatnie pojde wyszla mi poszerzona zyla szyjna zobaczymy co mi powie.
Mojego meza zbadalam pod katem zawartosci cynku chcialam tez zbadac mu wit e ale u mnie w labo nie maja cynk wyszedl w normie ale niski cxyli jyz swieci sie lampka zeby suplementy wdrozyc wazny tez selen jest.
Ciagnie Cie bo sa albo zrosty albo owulacja. planuje isc w czerwcu zobaczyc z ktorego jajowodu bedzie owulacja wiec to nie jest tak ze biernie bede czekac musze obserwowac swoj organizm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:44
-
nick nieaktualny