Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja lubię takie dobre wieści Agula gratulacje!! Nasz wątek się rozwija w dobrym tego słowa znaczeniu
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzara ja zaraz po wyjsciu ze szpitala mialam zlecone badania zeby zovaczyc jak zachowuja sie moje przeciwciala to sa badania ana 1 ama 2 ana3 plus immunofenotyp w centrum diagnostycznym ale teraz jakbym badala to by nie mialo sensu bo nie wyszloby czemu poronilam a potem mialam cp organizm wraca do normy po jakims czasie. dzis jestem ciut madrzejsza niz pare miesiecy przed duzo czytam analizuje. zalozylam sobie kalendarz co mam do zrobienia
napewno warto brac acard kupi sie go bez recepty witaminki plus kwas foliowy dziewczyny niektore biora prenatal uno sa to metylowe formy witamin dlaczego biora bo co 4 kobieta ma rozne mutacje ktore mozna sprawdzic na testdna katowice wtedy nalezy zastosowac inne leczenie natoniast ja tego nie bede robic bo skoro co 4 to ma to po co. wiem natomiast ze przy takich provlemach nalezy brac acard a czasami clexene i one ulatwiaja zagniezdzenie sie zarodka do tego dupek jesli jest za malo progesteronu on w sumoe zwalcza te nasze przeciwciala ktore walcza z zarodkiem dlatego niektore maja malo a niektore doustnie domoesniowo a nawet dopochwowo. Jesli chodzi o moja autoszczepionke to ma to samo spowodowac co pisalam powyzej nie dopuscic do odrzucenia przez organizm zarodka i prawidlowefo zagniezdzenia. Widze ze Ty masz mutacje sorobuj brac ten acard i prenatal uno przy mutacjach zwykly kwas foliowy zle sie przyswaja. Wczoraj natomiast dowiedzialam sie od profesora ze rowniez niedobkr wit d ma wplyw na cala immunologie ja sobie badalam wit d mialam niedobor moj wynik 12 norma 30-100
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 19:46
-
nick nieaktualnyMetyle i witaminę d łykam. Zamiast acardu łykam witaminę e, bo tez rozrzedza krew a jednak zdrowsza jest. W piątek dowiedziałam się ze mam przeciwciała ana2. Na wtorek zapisałam się do hematologa, który mi zlecił te badania i zobaczymy co dalej. Wiem, ze będę musiała w ciąży brać heparynę, ale przy ana przyjmuje się tez jakiś steryd. Zastanawiam się jednak nad szczepionka, czy jest zamiast sterydu?
Możesz zbadać poziom homocysteiny - wysoka może świadczyć o mutacji mthfr i nieprawidłowej metylacji. -
nick nieaktualnyjaki koszt jest homocysteiny? Ja mam od lekarza ginekologa zalecenie brac acard sterydy i progesteron doustnie domiesniowo i dopochwowo albo ta szczepionka limfocytami meza u mnie wyszedl za duzy wynik przeciwcial w tym immunofentypie koszt ok 6 tys. Najpierw robilam ana 1 ana 2 ana 3 p/ anty tpo p / anty lipinowe ( nke jestem pewna nazwy) i pizniej zrobilam ten immunofenotyp zaplacilam 400 zl za niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 20:54
-
nick nieaktualny
-
Agula gratulacje
a ja niby ok, w sumie czasami brzuch zaboli czy coś tam zaciągnie (ale to norma bo pewnie jeszcze po usunieciu jajowodu mam zrosty czy cos (nawet bez ciazy gin mowila ze to bedzie norma)
dziś na 19.00 mam wizytę (chyba) serduszkową u gin i dobrze, bo wczoraj już zdazyłam pozegnać się z ta ciąza... w sumie nastawienie do dzisiejszej wizyty mam dziwne - nastawiam się na złe wiadomosci...
wczoraj zobaczyłam na wkładce żywą,jasnoczerwoną krew - wyglądało jak początek okresu - byliśmy w drodze (godzine wczesniej wkladka czysta) wiec ja w samochodzie juz zdazylam sobie "poradzic ze strata" - w domu na nowej wkladce (wymienilam na postoju) tylko lekka plameczka brunatnej krwi, a po nocy na podpasce ani sladu niczego niepokojacego.
Zobaczymy co dzisiaj bedzie u pani doktor. byle do 19.00 i oby wizyta się tym razem nie opoznila (nigdy sie nie opoznialy a jak na zlosc ostatnia moja wizyta - pierwsza w ciazy) opozniona o 20 min...) -
nick nieaktualny
-
Dziękuje kochane :*
Dziś 4tyd i 2dzień betaHCG 85,87 (4tyd 9,50-750) wiec chyba okej (choć nie wiem czy nie za niska) w cp robiłam w 4tyd i 4dniu i była tylko 44.
Progesteron 25,34.
Mam nadzieje że będzie okej wizytę umówię na przyszły tydzień zwariuje do tej pory z nerwów.
KO1 3mam kciuki - to początek wiec wszystko tam się musi rozciągnąć może stąd ta krew. Daj znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 16:16
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu -
nick nieaktualnyProgesteron nie jest niski. Ja miałam 6!
Zosiak - czytałam o tych szczepionkach z limfocytów partnera. Zdania na jej temat są podzielone, na zachodzie są w ogóle zakazane. Kobiety, które ją brały i tak w ciąży przyjmowały steryd, clexane, duphaston więc nawet nie wiadomo jaka jest skuteczność tej szczepionki. A koszt znaczny. Jak pisałaś, to myślałam, że szczepionka jest zamiast tych wszystkich leków... -
Agula najważniejszy jest przyrost bety, także to że pierwszy wynik jest niski to nie jest powód do stresu, ja dzień po @ miałam 137. Powtórz pojutrze
K01 trzymam kciuki! Daj znać po wizycie. Czasem wystepuja krwawienia na początku ciąży a jest wszystko ok. Może progesteron? Mi lekarz dał dupka mimo że miałam progesteron powyżej 40. Jak plamienia ustały to bądźmy dobrej myśli.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualnyCzara wiem ze zdania sa podzielone na ten temat i pisalam tez ze nie jestem pewna co zrobic jak przeczytasz wczesniejsze posty natomiast sa tez takoe osoby ktorym sie udalo po tych szczepieniachwiadomo ze dodatkowo mozesz dostawac leki ale w moim przypadku wczesnie poronilam 6 tydz a pozniej cp czasami yez mysle ze moze to dzialac jak placebo i sama nie wiem co zrobic bo wiesz jacy lekarze potrafia zrobic z igly i przekonac Cie do wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 17:55
-
nick nieaktualnyKO1 trzymam kciuki!!! Fasolka może za bardzo się rozpycha trzeba być dobrej myśli! My jesteśmy!!!!
Agula powtórz jeszcze betę, będziesz spokojniejsza. Choć czy po tym co każdej z Nas się przytrafiło można być spokojną?
Trzymam kciuki za Ciebie też! No i Netkę również
A mnie dziś złapała chandra i złość! Jestem tak wkurzona, wściekła...przez wszystko co mnie otacza, że mam ochotę ryczeć i się drzeć!!! Nie wiem co się dzieje...
Do tego rano weszłam na wątek Listopadówek tylko na innym forum, co należałam i widziałam zdjęcia brzuszków dziewczyn... Też bym taki teraz miała. Przepraszam za takie teksty, ale...ech :'( -
nick nieaktualny
-
Dziękuje za słowa wsparcia trochę się uspokoiłam w środę powtórzę betę.
Niestety ślad w głowie pozostaje wiec stąd ten strach w nowej ciąży u każdej z nas.
Magdzia głowa do góry. Zaczniesz starania to troszkę minie przynajmniej ja tak miałam człowiek skupia się na czymś innym i z dnia na dzień coraz lepiej.
Myśl pozytywnie - polecam książki uczące pozytywnego myślenia Pozdrawiam Cię cieplutko.
9.02.2018 - synek
Aniołek 02.2017 - 03.2017 cp - usunięcie jajowodu