X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara ja dopiero zaczelam przygode z hybrydami narazie mam 3 kolorki ale mi wystarcza moze cos na jesien sobie kupie lato tez nie trwa dlugo a ja tylko sobie robie ewentualnie siostrze cos pozycze albo ona mi. Wczesniej siostra mi robila ale stwierdzilam ze jej glowy nie bede zawracac i sama sprobuje i to nic skomplikowanego a naprawde cieszy wiec polecam dziewczynki.;)
    Dobry pomysl z notatnikiem moze tez byc zwykly kalendarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję lakiery na alliexpress ;) Malutkie buteleczki, tanie. Grzech nie kupować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka trwalosc tych lekierow? ja kupilam semilac trzymaja sie 3 tyg.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara jakiej firmy lakiery polecasz z Ali?? Ja używam Neo Nail.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, tak właśnie musimy podchodzić. Robić inne rzeczy i czerpać z nich radość, a nie myśleć tylko o posIadaniu dzieci i zajściu w ciążę. Ja też chcę się wziąć za siebie i bardziej zadbać. Mam dobry start, bo po szpotalu mam 3 kg na minusie.

Mam pytanie do dziewczyn po laparo, czy kilka dni po zabiegu miałyście plamienie lub krwawienie? U mnie 2 dni bylo czysto, ale dziś zaczęłam plamić i nie wiem czy to normalne.
    Wreszcie mnie do domu wypisali :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laporoskopii nastepnego dnia mialam miec lyzeczkowanie czysczenie endometrium
    ale beata spadala szybko i zaczelam krwawic jak przy okresie z tym ze pamietam cuchnacy zapach:/ pytalam lekarze mi mowili wowczas ze to dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lakiery są tak samo trwałe jak neo nail, semilac czy indigo - ale ja zawsze wszystkie kładę na primer bezkwasowy Semilac. Trzymają się jak przyspawane, super odchodzą w acetonie. Bez primera nawet semilac odłaził mi po kilku dniach. Kryją różnie. Jedne po dwóch warstwach, inne po trzech - zależy od koloru. Teraz kupiłam sobie fantastyczną lampe, która utwardza w 10 sekund więc maluję co tydzień.

Mam dużo, różnych firm, ale najbardziej lubię Rosalind, Gelfavor i Focallure. Można je kupić za 1 dolara. Napisane jest, że mają po 6 ml, ale to kłamstwo ;) Mają co najwyżej połowę. Ale dzięki temu że są malutkie i tanie, można więcej kupić i częściej wymieniać.

Teraz, póki jest lato, musimy podładować akumulatory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 17:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara muszę podziękować za wskazówkę dot.paznokci. Robię sobie od dwóch lat, ostatnio stopy, bo czułam się kiepsko i nawet ochoty nie było na malowanie.
    Moja kolekcja to 20 lakierów. Lubię ciemne, ale kiepsko się je robi. Różowe :-P żółty taki banan i miętowy:-)

Lampa w 10 sekund utwardza??? O ludu - marzenie. Ja robię te 2,5min i zasypiam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lampe z semilac mala rozowa bardzo jestem z niej zadowolona utwardzanie 45 lub 60 sek ale jest mala przenosne naprawde ekstra:) Do moich potrzeb wystarczajaca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 19:44

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta lampa to było moje marzenie ;) teraz zrobienie paznokci zajmuje mi 30 min a nie dwie godz. Lampa tez z Ali, Sun5. Bardzo lekka, nieduża i mieści się cała dłoń.
    Uwielbiam kolory nude, ale i tak ciagle kupuje jakieś zielenie, róże, fiolety i brokaty :) wczoraj żeby zaczarować pogodę, pomalowałam na fuksje i żółć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara teraz mam kolor rozowy ja lubie proste paznokcie bez zdobien jedynie podoba mi sie efekt syrenki. Teraz mam rozowe ale bardzo lubie tez czerwien teraz takie sobie zrobie z drobinkami. Ja dzisiaj po biegu 5,5 km mam taka prace ze ciagle obracam sie w sporcie i zdrowiu wrecz ja uwielbiam;) talze dziewczyny walcze z depresja a co u Was?

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbadałam dziś sobie poziom kwasu foliowego- 12,5 tygodnia po podaniu metotreksatu wynik 17,80 ng/ml (norma 3,10- 20,50 ng/ml).
    i witaminy B12 wynik 312 pg/ml (norma 189-883 pg/ml).

czekam jeszcze na wynik homocysteiny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 12:17

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi to dobrze, że wyniki są w normie Łatwiej wrócić do gry.

Ja ostatnio sprawdzałam również kwas foliowy, bo na 1,5 miecha odstawiłam. I mam 15 norma do 17. B12 nie sprawdzałam.
    Progesteron w 21dc 16,6.

Czaro aż poszukam tej lampy. Bardzo droga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    117 zł :) myśle, ze warto. Teraz może jeszcze taniej znajdziesz.
    Ja odstawiłam na razie b12 i b6 - boje się, ze homocysteine mam już za niska. Przydałoby się zbadać, ale czekają mnie kosztowne badania... Kwas foliowy i b12 bliżej górnej granicy normy.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    117 zł :) myśle, ze warto. Teraz może jeszcze taniej znajdziesz.
    Ja odstawiłam na razie b12 i b6 - boje się, ze homocysteine mam już za niska. Przydałoby się zbadać, ale czekają mnie kosztowne badania... Kwas foliowy i b12 bliżej górnej granicy normy.
    u mnie homocysteina 7,50

też się zastanawiam czy nie odstawić B9 (brałam 2 miesiące+ ok 1,5 miesiąca folian 400)i b12(której jeszcze nie zaczęłam brac w sumie. teraz kupiłam folian 800, boje się, że przez to poziom kwasu foliowego pójdzie ponad normę. myślisz, że to możliwe?

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metyle bierz

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, co tam u Was?

Mi dziś ściągnęli szwy.. kolejny krok ku normalności. W piątek idę na betę, ale wynik odbiorę dopiero w poniedziałek, bo nie chcę się martwić przez weekend jeśli coś wyjdzie nie tak.
    Mam pytanie do dziewczyn, które po laparoskopii mają zachowany jajowód. Jaki macie plan, starać się bez względu na to, z którego jajnika będzie owulacja czy raczej cykle monitorowane i starania tylko przy owulacji po stronie nienaruszonego jajowodu?

Powrót od razu do pracy był w moim przypadku dobrym pomysłem, nie analizuje tego co się stało aż tak często, a smutki łapią mnie tylko wieczorem, gdy mam chwilę wolnego czasu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer planuje zaczac od nast roku cykle monitorowane aczkolwiek jeszcze chce zrobic sobie te oklady z plastrow borowiny a teraz zaczelam dbac o siebie to bie znaczy ze wczesniej tego nie robilam ale znowu biegam dzisiaj maska na twarz byla a teraz rozrzedzam krew w ogole to mojej kolezance lekarze kiedys powiedzieli ze nie moze miec dzieci zaczela palic i bawic sie i co zaszla w ciaze ona w szoku i lekarze tez czyli wszystko w glowie siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:37

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zosiak, też w szpitalu myślałam o tych plastrach i zapomniałam :) Zamówię i po kolejnej @ spróbuję. Fajnie, że robisz wiecej dla siebie, trzymam kciuki i mocno kibicuję!
    Ja nie mogę się doczekać powrotu do aktywności fizycznej, może w weekend pójdę chwilkę pobiegać. To będzie 1,5 tyg. po laparo.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odczekaj troche niech wszystko sie unormuje. Ja po laparoskopii odczuwam dalej dolegliwosci mam okropne wzdecia ludzie pytaja mi sie czy nie jestem w ciazy:/ i problemy z wyproznieniem i to wlasnie jest nie dobre:/ ale dalam sobie czas i tego sie trzymam na dojscie do siebie.

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ