Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzara ja dopiero zaczelam przygode z hybrydami narazie mam 3 kolorki ale mi wystarcza moze cos na jesien sobie kupie lato tez nie trwa dlugo a ja tylko sobie robie ewentualnie siostrze cos pozycze albo ona mi. Wczesniej siostra mi robila ale stwierdzilam ze jej glowy nie bede zawracac i sama sprobuje i to nic skomplikowanego a naprawde cieszy wiec polecam dziewczynki.
Dobry pomysl z notatnikiem moze tez byc zwykly kalendarzWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 14:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Laski, tak właśnie musimy podchodzić. Robić inne rzeczy i czerpać z nich radość, a nie myśleć tylko o posIadaniu dzieci i zajściu w ciążę. Ja też chcę się wziąć za siebie i bardziej zadbać. Mam dobry start, bo po szpotalu mam 3 kg na minusie.
Mam pytanie do dziewczyn po laparo, czy kilka dni po zabiegu miałyście plamienie lub krwawienie? U mnie 2 dni bylo czysto, ale dziś zaczęłam plamić i nie wiem czy to normalne.
Wreszcie mnie do domu wypisali -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLakiery są tak samo trwałe jak neo nail, semilac czy indigo - ale ja zawsze wszystkie kładę na primer bezkwasowy Semilac. Trzymają się jak przyspawane, super odchodzą w acetonie. Bez primera nawet semilac odłaził mi po kilku dniach. Kryją różnie. Jedne po dwóch warstwach, inne po trzech - zależy od koloru. Teraz kupiłam sobie fantastyczną lampe, która utwardza w 10 sekund więc maluję co tydzień.
Mam dużo, różnych firm, ale najbardziej lubię Rosalind, Gelfavor i Focallure. Można je kupić za 1 dolara. Napisane jest, że mają po 6 ml, ale to kłamstwo Mają co najwyżej połowę. Ale dzięki temu że są malutkie i tanie, można więcej kupić i częściej wymieniać.
Teraz, póki jest lato, musimy podładować akumulatoryWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 17:55
-
nick nieaktualnyCzara muszę podziękować za wskazówkę dot.paznokci. Robię sobie od dwóch lat, ostatnio stopy, bo czułam się kiepsko i nawet ochoty nie było na malowanie.
Moja kolekcja to 20 lakierów. Lubię ciemne, ale kiepsko się je robi. Różowe żółty taki banan i miętowy:-)
Lampa w 10 sekund utwardza??? O ludu - marzenie. Ja robię te 2,5min i zasypiam! -
nick nieaktualnyJa mam lampe z semilac mala rozowa bardzo jestem z niej zadowolona utwardzanie 45 lub 60 sek ale jest mala przenosne naprawde ekstra:) Do moich potrzeb wystarczajaca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 19:44
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTa lampa to było moje marzenie teraz zrobienie paznokci zajmuje mi 30 min a nie dwie godz. Lampa tez z Ali, Sun5. Bardzo lekka, nieduża i mieści się cała dłoń.
Uwielbiam kolory nude, ale i tak ciagle kupuje jakieś zielenie, róże, fiolety i brokaty wczoraj żeby zaczarować pogodę, pomalowałam na fuksje i żółćMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzara teraz mam kolor rozowy ja lubie proste paznokcie bez zdobien jedynie podoba mi sie efekt syrenki. Teraz mam rozowe ale bardzo lubie tez czerwien teraz takie sobie zrobie z drobinkami. Ja dzisiaj po biegu 5,5 km mam taka prace ze ciagle obracam sie w sporcie i zdrowiu wrecz ja uwielbiam;) talze dziewczyny walcze z depresja a co u Was?
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
zbadałam dziś sobie poziom kwasu foliowego- 12,5 tygodnia po podaniu metotreksatu wynik 17,80 ng/ml (norma 3,10- 20,50 ng/ml).
i witaminy B12 wynik 312 pg/ml (norma 189-883 pg/ml).
czekam jeszcze na wynik homocysteiny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 12:17
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualnyczarnaiwi to dobrze, że wyniki są w normie Łatwiej wrócić do gry.
Ja ostatnio sprawdzałam również kwas foliowy, bo na 1,5 miecha odstawiłam. I mam 15 norma do 17. B12 nie sprawdzałam.
Progesteron w 21dc 16,6.
Czaro aż poszukam tej lampy. Bardzo droga? -
nick nieaktualny
-
Czara wrote:117 zł myśle, ze warto. Teraz może jeszcze taniej znajdziesz.
Ja odstawiłam na razie b12 i b6 - boje się, ze homocysteine mam już za niska. Przydałoby się zbadać, ale czekają mnie kosztowne badania... Kwas foliowy i b12 bliżej górnej granicy normy.
też się zastanawiam czy nie odstawić B9 (brałam 2 miesiące+ ok 1,5 miesiąca folian 400)i b12(której jeszcze nie zaczęłam brac w sumie. teraz kupiłam folian 800, boje się, że przez to poziom kwasu foliowego pójdzie ponad normę. myślisz, że to możliwe?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, co tam u Was?
Mi dziś ściągnęli szwy.. kolejny krok ku normalności. W piątek idę na betę, ale wynik odbiorę dopiero w poniedziałek, bo nie chcę się martwić przez weekend jeśli coś wyjdzie nie tak.
Mam pytanie do dziewczyn, które po laparoskopii mają zachowany jajowód. Jaki macie plan, starać się bez względu na to, z którego jajnika będzie owulacja czy raczej cykle monitorowane i starania tylko przy owulacji po stronie nienaruszonego jajowodu?
Powrót od razu do pracy był w moim przypadku dobrym pomysłem, nie analizuje tego co się stało aż tak często, a smutki łapią mnie tylko wieczorem, gdy mam chwilę wolnego czasu. -
nick nieaktualnysummer planuje zaczac od nast roku cykle monitorowane aczkolwiek jeszcze chce zrobic sobie te oklady z plastrow borowiny a teraz zaczelam dbac o siebie to bie znaczy ze wczesniej tego nie robilam ale znowu biegam dzisiaj maska na twarz byla a teraz rozrzedzam krew w ogole to mojej kolezance lekarze kiedys powiedzieli ze nie moze miec dzieci zaczela palic i bawic sie i co zaszla w ciaze ona w szoku i lekarze tez czyli wszystko w glowie siedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:37
summer86 lubi tę wiadomość
-
O zosiak, też w szpitalu myślałam o tych plastrach i zapomniałam Zamówię i po kolejnej @ spróbuję. Fajnie, że robisz wiecej dla siebie, trzymam kciuki i mocno kibicuję!
Ja nie mogę się doczekać powrotu do aktywności fizycznej, może w weekend pójdę chwilkę pobiegać. To będzie 1,5 tyg. po laparo. -
nick nieaktualnyodczekaj troche niech wszystko sie unormuje. Ja po laparoskopii odczuwam dalej dolegliwosci mam okropne wzdecia ludzie pytaja mi sie czy nie jestem w ciazy:/ i problemy z wyproznieniem i to wlasnie jest nie dobre:/ ale dalam sobie czas i tego sie trzymam na dojscie do siebie.