X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak długo trwa poronienie
Odpowiedz

Jak długo trwa poronienie

Oceń ten wątek:
  • kasiulka169 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Kasiulka ja też w dniu spodziewanej miesiączki miałam lekkie plamienie i test wyszedł pozytywny. Widziałam mocną krechę. Potem badałam przyrost bety co dwa dni w sumie trzy razy i był prawidłowy. W 6 tygodniu ciąży już usłyszałam serduszko. Także w Twoim przypadku też tak może być. Na tak wczesnym etapie nie widać jeszcze pęcherzyka. Teraz sprawdź przyrost bety i na wizytę umów się około 6 tygodnia wtedy już powinno być serduszko :)
    jestem umówiona na przyszly poniedzialek i mam zrobić bete dziś i w czwartek zobaczymy ale jestem zalamana...

• amir Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a robiłaś bete we krwi? u mnie sytuacja podobna 1 kwietnia w dniu spodziewanej miesiaczki plamienia, za kilka dni obfite krwawienie przez 3 dni, 9go pozytywny test hcg niestety tylko 170, na usg nic nie bylo widac lekarz stwierdził poronienie kazał kontrolować bete w czwartek było 130, wczoraj niestety znowu 174.. dodam że krwawienia na przemian z plamieniem trwają ciągle od 1go :( mam jakieś źle przeczucia że to ciąża pozamaciczna albo coś w tym stylu ale lakarz kazał czekać kolejna beta w poniedzialek

• kasiulka169 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dziś to 614,1 w czwartek idę na kolejną

• Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka169 wrote:
    Moja beta z dziś to 614,1 w czwartek idę na kolejną
    Jednorazowy wynik nic nie mówi. Najważniejszy jest przyrost co 48h. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • kasiulka169 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem przerażona, lekarz w poniedziałek nic nie widział więc chyba nie mam nadziei...

• amir Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta dość wysoka więc może jest nadzieja :) ja dziś byłam u innej lekarki i powiedziała że moje dolegliwości trwają stanowczo za długo i jeśli się to nie wyciszy do poniedziałku to muszę się polozyc do szpitala.. strasznie trudno znaleźć sensownego lekarza w takiej sytuacji

• kasiulka169 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś zrobiłam drugą betę, czeka mnie najdłuższe 6 godzin w moim życiu... wczoraj płakaliśmy razem z mężem... przytulał się do brzucha i prosił żeby dzidzia nas nie stresowała i udowodniła, że jest cała i zdrowa... tak strasznie się boje...

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ