Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnoolka no właśnie kasa to jest problem
A do reumatologa zapisałaś sie już bo wiem,ze do nich to wogóle wielkie kolejki.
Grudzień już za tydzień to mam nadzieje,ze szybko Cie przyjmie a własnie jak lekarz ciagle czasu nie ma to jest problem bo my też czasu nie mamy bo czas nam kobietom leci.
Mam wielką nadzieję,że lekarze Wam pomogą BuziaczkiAnoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo reumatologa zapiszę się jak już będę miała wyniki ana2 w ręku.
Mam nadzieję że prywatnie dostanę się dość szybko, bo moja endo mówiła że na nfz nie ma sensu iść a po za tym bym bardzo długo czekała
Kurcze Inessko mam nadzieję że od grudnia pójdę do pracy bo nie wyrobię finansowo
A do gienka pewnie trafię w połowie przyszłego cyklu czyli jakoś tak 18 grudnia.
Widzę że Ty też masz dziś 3dpo, oby nam się coś wykluło z tego cykluinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesz ja już w tym roku nie licze na prace a finansowo żeby isc tydzień temu do lekarza pożyczyłam część kasy od koleżanki ale ile tak można.
A u mnie tak ale wiesz na wiele już w moich cyklach nie licze tym bardziej,ze to praktycznie w tym roku ostatni cykl nowy zakończy sie już w nowym roku wiesz,ze zawsze liczy sie na cud ale pozostaje ale.....
Ja jutro mam pisać do lekarza i on ma być jutro w szpitalu i umówić mnie na histeroskopie diagnostyczną zobaczymy czy w grudniu sie uda.
A u Ciebie mam nadzieje,ze jednak jajeczko pekłoAnoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na razie jeszcze nie muszę pożyczać ale od stycznia będzie masakra bo mężuś w okresie zimowym mało zarabia
Histeroskopia dobra rzecz, tylko że mój doktorek nic o niej nie wspominał niestety.
A jajeczko może i pękło tylko że słyszałam że takie duże jest gorszej jakości Kurcze że ja nie trafiłam na męża ginekologainessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Witaj Inessko dobrze że już jesteś bo pustką tu wiało bez Ciebie:)
A lekarka powiedziała że mam iść do reumatologa
Tak naprawdę mnie najbardziej obchodzi co ginekolog powie ale wizyta teraz dopiero w grudniu, ten jakoś czasu nigdy nie ma...zaczyna mnie to denerwować, mam wrażenie że stoję w miejscu ale teraz mnie nie stać żeby iść do innego lekarza
tylko ze ten reumatolog może Ci nic nie powiedzieć bo taki wynik mogą mieć zdrowi ludzie u których po prostu są przeciwciała w takim mianie lub moze to sugerować jakieś zapalenie (nawet głupie zapalenie dziasła)...inessa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:tylko ze ten reumatolog może Ci nic nie powiedzieć bo taki wynik mogą mieć zdrowi ludzie u których po prostu są przeciwciała w takim mianie lub moze to sugerować jakieś zapalenie (nawet głupie zapalenie dziasła)...
Fedra wiem, dlatego robię ana2. Z drugiej strony endo powiedziała że nawet przy takim niskim wyniku przeciwciała mogą traktować zarodek jako ciało obce...Za dwa tygodnie odbiorę wynik to będzie coś wiadomo.inessa lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Fedra wiem, dlatego robię ana2. Z drugiej strony endo powiedziała że nawet przy takim niskim wyniku przeciwciała mogą traktować zarodek jako ciało obce...Za dwa tygodnie odbiorę wynik to będzie coś wiadomo.
hmmm widzisz a mnie reumatoloszka powiedziała coś innego ale masz rację zrób ANA2 i najważniejsze zebyś miała taki wpis:
"metodą immunodyfuzji nie wykryto przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA"...
reumatolorzka powiedziałą ze jeśli ANA2 wyjdzie dodatnie czy granicznie ważne jest zeby właśnie był ten wpis wtedy jest informacja ze przeciwciała są ale nie maja nic wspólnego z zarodkiem i ewentualną możliwością poronienia...
trzymam kciuki za dobre wieściinessa lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyOj dziewczyny trudne to wszystko do pojecia tyle badań i nic nadal nie wiadomo
Mi lekarz powiedział,że dziedzina immunologii jeżeli chodzi i poczecia, poronienia dopiero jest w początkowym etapie rozwoju. Można sie badać,leczyć ale wszystko jest bardzo drogie a efekt jak na razie to poniżej 1 % że uda sie zajść i utrzymać ciaze ale też moze coś wykazać a wcale to nie jest problem w poronieniach. Nasze organizmy sa bardzo skomplikowane i nie zawsze dojdzie sie do przyczyny zwłaszcza we wczesnym poronieniu. Za to powiedziała,ze starać sie zawsze można bo przecież nigdy nie wiadomo jak nasz organizm zareaguje na zarodek a moze to bedzie ten szcześliwy cykl.
Życze Wam aby w końcu zaswitała Wam nadzieja i życze w końcu owocnego cyklu
Fedra czekamy na relacje -
oj Inessa uwielbiam Twój spokój i nadzieję która bije z Twoich postów
mi jeszcze lekarka powiedziała ze moze być tak ze plemnik który zapłodnił jajeczko mógł być z wadą i dlatego też dochodzi do poronień a tego juz sie zbadać nie da...
ale tak jak piszesz starać się zawsze mozna bo nóż widelec coś z tego pięknego wyjdzie...
bo jak ktoś to kiedyś powiedział
"ten kto nie próbuje ten nie ma"misiaczk25, inessa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:ja z moimi wynikami idę do lekarza 6 grudnia więc też napisze jaki On dał komentarz do tego bo też jest endokrynologiem
Do lekarza czyli do ginekologa? Już wiele czytałam o Ana i z reguły ginekolodzy przepisują w takim wypadku heparynę "tak na wszelki wypadek". Jestem ciekawa jak to będzie u Ciebie.
A Inesska faktycznie taka nasza Dobra Duszyczka forumFedra, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo kobitki, a ja idę dzisiaj do lekarza i zobaczymy co ciekawego mi powie, mam ostatnio takiego doła, że masakra co rusz jakaś znajoma w ciąży, płakać mi się chce jak to widzę lub słyszę, moje maleństwo miało by już 15 tygodni myślałam że te święta będą takie magiczne
i jeszcze to czekanie mnie dobija ;/
Całuje Was mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 14:14
Anoolka, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Do lekarza czyli do ginekologa? Już wiele czytałam o Ana i z reguły ginekolodzy przepisują w takim wypadku heparynę "tak na wszelki wypadek". Jestem ciekawa jak to będzie u Ciebie.
A Inesska faktycznie taka nasza Dobra Duszyczka forum
a ginekolog to nie lekarz
żarcik tak idę do ginekologa, ale z tego co mi reumatolorzka mówiła to zeby przepisac heparyne i temu podobne to trzeba najpierw zrobbić te badania o kótrych już pisałam czyli antygoagulant tocznia i ta resztę bo wtedy dostanie się odpowiedź czy należy podawać leki chociaż niektórzy lekarze heparynę przepisują zapobiegawczo
sama jestem ciekawa co On mi powie...Anoolka, inessa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Carmen92 wrote:No kobitki, a ja idę dzisiaj do lekarza i zobaczymy co ciekawego mi powie, mam ostatnio takiego doła, że masakra co rusz jakaś znajoma w ciąży, płakać mi się chce jak to widzę lub słyszę, moje maleństwo miało by już 15 tygodni myślałam że te święta będą takie magiczne
i jeszcze to czekanie mnie dobija ;/
Całuje Was mocno
wiem co czujesz ja bym była w 32 tyg ciąży teraz a w święta zaczelibyśmy już wielkie odliczanie...
ale cóż trzeba otrząsnac się i działać dalej...
ściskam mocnoAnoolka, inessa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra ja pójdę do tego reumatologa bo przy dodatnich ana trzeba to po pierwsze a po drugie znowu odzywają mi się stawy. Ale tak naprawdę jeśli powie że to nie wina przeciwciał to ja i tak będę chciała brać leki przeciwzakrzepowe w ciąży. Jak mój gienek mi ich nie przepisze to sobie znajde takiego który mi je przepisze, bo ja po prostu chcę w końcu urodzić dziecko, a słyszałam że tak jak mówisz tym dziewczynom po kilku poronieniach które miały wszystkie dobre wyniki a miały przepisaną heparynę w końcu się udawało.
A faktycznie co to za lekarz przed którym trzeba rozkładać nogiFedra, inessa lubią tę wiadomość
-
moje Kochane mam pytanie i potrzebuję Waszej opinii, w czwartek idę do endokrynologa i się zastanawiam czy może zrobić jeszcze jutro rano prolaktynę, bo we wrześniu miałam ponad normę i chciałam mu o tym powiedzieć tak przy okazji skoro idę z powodu poronienia i mojego TSH
-
nick nieaktualny