Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dżona wrote:Mam wynik dzisiejszych badań - 25 dzień po poronieniu, 7dpo stwierdzonej przez ovu -
TSH - 2,64 ulU norma 0,27-4,2 - mogłoby być mniej moim zdaniem
prolaktyna 14,18 ng/ml norma 4,79-23,3
progesteron 0,95 ng/ml norma f.lutealna 1,7-27
toxoplazmoza 0,52 S/CO
Wszystko niby ok ale co z tym progesteronem? strasznie niski, a wydawałoby się że owulacja była i test i śluz i temp na to wskazywały a wynik jest prawie zerowy. Zastanawiam się czy powtórzyć czy odpuścić i zrobić ze 2 razy w kolejnym cyklu? Pomóżcie.
Progesteron dużo za niski, sytuacja jak u mnie. Dostałam duphaston i jestem właśnie w trakcie brania. Mam się pojawić u gina na kontroli w połowie następnego cyklu.
TSH moim zdaniem za wysokie, ale tu zdania są podzielone. Mówię co słyszałam od kilku lekarzy.dżona lubi tę wiadomość
-
No i sprawa z progesteronem się wyjaśniła w małym stopniu/ tak mi się wydaje - przyszła @ w 26 dniu , badrdzo szybko i niespodziewanie Z drugiej strony to swietnie zaczynamy nowy cykl pełen nadziei100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
odebrałam dziś wyniki,mój streptococcus się trzyma pomimo antybiotyków, myślę, że jest jak karaluchy, przetrwa nawet wybuch wojny atomowej, poza tym wszystko w normie: mniej niż ostatnio testosteron 32,13, androstendion 3,7, więcej niż ostatnio dheas 323,5 i shbg 46,1, na szczęście wszystkie mieszczą się w normie, choć androstendion i dheas blisko górnej granicy
-
nick nieaktualny
-
Drogie Mamy Aniołkowe,
Niespełna 3 tygodnie temu dowiedziałam się, iż moja ciąża (10 tc) obumarła
Diagnoza: puste jajo (pęcherzyk bez zarodka)
Zabieg łyżeczkowania odbył się 1.02. Powoli dochodzę do siebie...
Przeleciałam cały wątek. Dzięki Wam, wiem znacznie więcej
W związku z tym, iż jestem z Olsztyna i dotychczas nie miałam szczęścia do ginekologów, moje pytanie kieruje do Anoolki:
1. Jak nazywa się lekarz, który Cię prowadzi? (sądząc po Twoich postach, jesteś zadowolona ),
2. Do którego laboratorium w O-e najlepiej się udać? (ceny)
3. W 6 tc lekarz zlecił mi TSH, które wynosiło 3,17 (niestety lekarz prowadzący nie zdążył zinterpretować wyniku, ponieważ kolejną wizytę miałam zaplanowaną dopiero po 5.tygodniach. Glukoza: 97 - przepraszam za brak jednostek. Przejrzałam forum i widzę, że wynik TSH jest wysoki). Czy Twoim zdaniem warto zrobić szczegółowe badania tarczycy? Ewentualnie jakiego endokrynologa w O-e polecasz?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Cieszę się, że trafiłam na to forum i na Ciebie chyba lepszego forumowego specjalisty olsztyńskiego nie znajdę
I oczywiście serdeczne gratulacje Życzę Tobie i Dzidziusiowi spokoju i co najważniejsze - zdrowia!
Pozdrawiam
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Oczywiście w kwestii lekarzy, będę wdzięczna za info. Gdybyś nie miała ochoty (nie mogła) dzielić się taką wiedzą na oficjalnym forum, zrozumiem
(w razie czego mój e-mail: [email protected])
Dziękuję!
-
nick nieaktualnyLiliana dziękuję
1. Chodzę do dr Kawki. Jestem zadowolona bo to jest najlepszy lekarz na nfz jakiego znam aczkolwiek specjalistą od poronień nie jest. Dlatego pomocny był dr google
2.Jeśli chodzi o laboratorium to chodzę do szpitala miejskiego i wojewódzkiego, są względnie tanie i całodobowe.
3.Tsh zdecydowanie za wysokie. A do endo chodzę prywatnie bo nie chce mi się czekać pół roku na wizytę
Chodzę do dr Anny Wańczyk, a na pierwszą wizytę poszłam od razu z wszystkimi wynikami czyli tsh, ft3, ft4, anty Tpo i anty Tg. Koszt za wizytę 100 zł z usg na każdej wizycie a koszt badań około 120 zł.
A teraz niestety muszę uciekać do pracy a bardzo mi się nie chceliliana lubi tę wiadomość
-
Witajcie to znowu ja ...wreszcie cos pozytywnego w tym moim szukaniu przyczyny niepowodzeń...byłam dzisiaj w poradni leczenia niepłodności i poronień...trafiłam na fajnego endo-ginekologa który porozmawiał ze mną i z m,pooglądał wyniki,zlecił badania na wszystkie możliwe hormony,tarczyce i inne...wykonano je w przyszpitalnym laboratorium od ręki i nic nie musiałam płacić,oprócz tego doatałam skierowanie na oddział na marzec gdzie wykonają mi histerotomie i cały komplet badań ...będe musiała pobyć parę dni na oddziale alekompleksowo mnie zbadają...wszystko na nfz...a na koniec powiedział że zrobi wszystko żebym urodziła zdrowego dzidziusia..
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane
benitka super,ze w końcu tak trafiłaś oby teraz było już tylko coraz lepiej
pamietam o każdej z Was dziekuje za pamieć i nadal sie polecam bo mam coraz wieksze nerwy przed piątkową wizytą. Objawy ciażowe cały czas są ale strach jest i tak szczerze jestem zła na lekarza,ze mi powiedział o tym wszystkim mogł poczekac do piątku a nie dodatkowe nerwy,które wcale nie sprzyjają ani dziecku ani mi.
Dobra nie marudze wiecej. Buziaki dla każdej -
inessa wrote:Hej kochane
benitka super,ze w końcu tak trafiłaś oby teraz było już tylko coraz lepiej
pamietam o każdej z Was dziekuje za pamieć i nadal sie polecam bo mam coraz wieksze nerwy przed piątkową wizytą. Objawy ciażowe cały czas są ale strach jest i tak szczerze jestem zła na lekarza,ze mi powiedział o tym wszystkim mogł poczekac do piątku a nie dodatkowe nerwy,które wcale nie sprzyjają ani dziecku ani mi.
Dobra nie marudze wiecej. Buziaki dla każdej -
Inessko jesteśmy z Wami cały czas
Benitka super że znalazłaś właściwego ginka i że przebadają Cię kompleksowo
Szpilka cieszę się że wróciliście do staranek. Mam nadzieję że ten paciorkowiec w końcu odpuści.
Uprasza się Nasze mamy - szczególnie Anoolkę i Alexe o pojawienie się od czasu do czasu z informacjami na temat dzieciaczków i może o jakieś zdjątka maleństw ?
Buziaki :*szpilka lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)