Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • inessa Autorytet
    Postów: 6580 18652

    Wysłany: 24 lutego 2014, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam o Was kochane <3 <3 <3
    polecam Wam ksiażke:

    "Przerwane oczekiwanie"
    Autor: Cozza Giorgi

    szpilka, Pismak lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 24 lutego 2014, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Pamietam o Was kochane <3 <3 <3
    polecam Wam ksiażke:

    "Przerwane oczekiwanie"
    Autor: Cozza Giorgi
    Myślę o Tobie i wspieram

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2420 7067

    Wysłany: 25 lutego 2014, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Pamietam o Was kochane <3 <3 <3
    polecam Wam ksiażke:

    "Przerwane oczekiwanie"
    Autor: Cozza Giorgi

    Cały czas sercem z Wami <3

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • biala Koleżanka
    Postów: 40 75

    Wysłany: 25 lutego 2014, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was ja tylko na chwile

    benitka lubi tę wiadomość

  • biala Koleżanka
    Postów: 40 75

    Wysłany: 25 lutego 2014, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie ile trwa poronienie samoistne

  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 26 lutego 2014, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja pamietam ze 10 grudnia zaczełam plamic i tak do 16 grudnia potem 2 tyg i @ poroniłam w 5 tyg pusty pęcherzyk.Tydzien temu robiłam badania na toxoplazmoze,chlamydie,Wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku Mycoplasma hominis i Ureaplasma spp,Wymaz z kanału szyjki macicy (bad. bakter.),glukoze,antykolaguant i to jakies 3 badnaia z krwi z krw jeszcze nie mam wynikow a i jeszcze tsh, mocz,czekam na 4 wyniki badan jeszcze bo z chlamydii nie mam i z krwi tych 3. A jak wyjda dobrze to najgorsze kariotypy...tylko ze kariotypy chyba juz na NFZ bo te badania co Ci napisąłam byłam prywatnie i dałam z 500zł w Tychach.

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • benitka Autorytet
    Postów: 274 241

    Wysłany: 26 lutego 2014, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ...ja po kolejnych badaniach i znowu wszystkie wyszły w normie...a więc przeciwciała kardiolipidowe igg i igm w normie,toxo,cytom.ok,ana ujemne,morfologia ok,tarczyca tsh i przeciwciała tarczycowe w normie,hormony płóciowe w normie(progesteron,prolaktyna,estradiol i reszta ok),glukoza ok ,morfologia ok,...jedynie aptt troche przedłużone,ale mój nowy ginek z kliniki twierdzi,że po poronieniu tak mogło wyjść...w marcu posiew z szyjki i kilka dni na oddziale -zabieg histeroskopii,m ma zrobić badanie nasienia...a jak będzie ok to od kwietnia staranka...

    Carmen92 lubi tę wiadomość

    bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • benitka Autorytet
    Postów: 274 241

    Wysłany: 26 lutego 2014, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jedno pytanko o ten zabieg histeroskopii...miał ktoś...czy on może coś wykazać?

    bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 26 lutego 2014, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zabiegu histeroskopii...i nie wiem na czym on w ogóle polega;/a kiedy sie zaczniemy starać to nie wiemy...choć ja już bym chciała ale wiem ze lepiej nie aby sie 3 raz mi nie przytrafiło:(.Powiem Ci ze czasami nei mam co ze sobą zrobic w pracy jak widze kobiety wciążyto mam od razu swieczki w oczach i powiem Ci ze masakra;(.Ostanio mnie naszło aby mieć psa oczywiscie cięzko męza namówic było ale mu pow ze potrzebuje sie zajać praca mi nie wystarcza musze mieć coś poza nią, i wyobraź sobie że sie zgodził na pieska poszukal mi hodowli i bede mieć maltańczyka urodził sie w walentynki;)Na pewno mi bedzie z nim weselej:) od dziecka zawsze w domu miałam psa a teraz mi pomoze nie myslec o tym że będe sie starac...Benitka jak masz jakies pytanie to napisz do mnie na priv całuje Cię i pozdrawiam:) 3maj sie kochana;*

    moremi lubi tę wiadomość

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 26 lutego 2014, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Pamietam o Was kochane <3 <3 <3
    polecam Wam ksiażke:

    "Przerwane oczekiwanie"
    Autor: Cozza Giorgi


    Hej a powiedz ona mnie bardziej dobije ta ksiażka czy pomoże? bo własnie nie wiem czy ja kupic waham sie nacisnieciem kup teraz... z góry dzieki za odp;*

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • inessa Autorytet
    Postów: 6580 18652

    Wysłany: 27 lutego 2014, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka jest naprawde warta polecenia wiele spraw wyjaśnia nawet od strony medyczenj. Napisana jest przez włoszke ale odnosniki są również do polskich realiów. Warto aby przeczytał też ją Wasz partner bo są ciekawego rozdziały dla niego.
    Polecam.
    Pamietam o kazdej z Was <3

    Nataszka2200 lubi tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2014, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kochane, co tam u Was słychać ?
    Inessko pamiętam o Tobie <3

    inessa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2014, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odebrałam wynik badań
    TSH 4,25 norma 0,27-4,20
    FT3 3,24 norma 2,0-4,4
    FT4 1,24 eutyreoza 0,93-1,7
    hipotyreoza <0,93
    hipertyreoza >1,7
    anty TPO robiłam miesiąc temu wyszło <600 norma 0-34
    USG tarczycy budowa niejednorodna, zapalenie tarczycy.

  • inessa Autorytet
    Postów: 6580 18652

    Wysłany: 4 marca 2014, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pamietam o Was z całego serca <3
    Nie mam jeszcze wynikow histo dopiero po nich jedziemy do kliniki ale tylko na konsultacje. Z mezem postanowiliśmy,ze mamy dosć takiego traktowania nas przez lekarzy i poprostu nie bedziemy jakos specjalnie starać sie o dziecko widocznie nie mamy go mieć a jak sie uda to i tak to bedzie wielki cud. Jesteśmy bardzo zmeczeni i psychicznie,duchowo ale i ja bardzo fizycznie.
    Bede tu z Wami raz na jakis czas mam też abonament do października wiec troche to jest.
    Carmen no włąsnie chciałam powiedzieć,ze ewidentnie po wynikach widać,ze to jest chora tarczyca i mam andzieje,ze lekarz ustawi CI leki i szybko uda sie Wam wielki czas radosci oczekiwania już z brzuszkiem na MAleństwo :)
    Buziaki dla kazdej z Was <3

    szpilka, Nataszka2200, Anoolka, OctAngel lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 4 marca 2014, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    Kochane odebrałam wynik badań
    TSH 4,25 norma 0,27-4,20
    FT3 3,24 norma 2,0-4,4
    FT4 1,24 eutyreoza 0,93-1,7
    hipotyreoza <0,93
    hipertyreoza >1,7
    anty TPO robiłam miesiąc temu wyszło <600 norma 0-34
    USG tarczycy budowa niejednorodna, zapalenie tarczycy.
    Hej powiem Ci ze TSH masz duze;/ Ja przed poronieniem miałam 2,220 miesiac moze wiecej po pornieniu miałam juz 2.980 tak wiec juz dostałam eutyrox25 a anty TPO mam 15. Mi wyniki wyszły wszystko ok cos czuje ze przez tarczyce nie donosiłam;/.Musze zmienir endokrynologa bo jak jej pow ze jestem w ciazy to zamiast dac mi od razu skierwanie na krew na tsh to czekała;/ i niestety;/ Ja miałam pusty pecherzyk wiec nie wiem czy tarczyca miała cos do tego ale 1 ciaze poroniłam z 7 lat temu w 9 tyg.Jak naraźie sie z mezem nie staramy...gin zaleciła jeszcze kariotypy;/ ale sa tak drgie 800zł za nas dwóch;/ a na NFZ sie czeka narazie czekam ide w poniedziałek do lekarki aby mi dała skierowanie do lekarza co daj skierownaie na karioypy zapomniałam jak sie nazywa taki lekaz:D starac sie bedziemy dopiero jak bedziemymiec kariotypy nie chce przez to przechodzic 3 raz;(

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2014, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Hej powiem Ci ze TSH masz duze;/ Ja przed poronieniem miałam 2,220 miesiac moze wiecej po pornieniu miałam juz 2.980 tak wiec juz dostałam eutyrox25 a anty TPO mam 15. Mi wyniki wyszły wszystko ok cos czuje ze przez tarczyce nie donosiłam;/.Musze zmienir endokrynologa bo jak jej pow ze jestem w ciazy to zamiast dac mi od razu skierwanie na krew na tsh to czekała;/ i niestety;/ Ja miałam pusty pecherzyk wiec nie wiem czy tarczyca miała cos do tego ale 1 ciaze poroniłam z 7 lat temu w 9 tyg.Jak naraźie sie z mezem nie staramy...gin zaleciła jeszcze kariotypy;/ ale sa tak drgie 800zł za nas dwóch;/ a na NFZ sie czeka narazie czekam ide w poniedziałek do lekarki aby mi dała skierowanie do lekarza co daj skierownaie na karioypy zapomniałam jak sie nazywa taki lekaz:D starac sie bedziemy dopiero jak bedziemymiec kariotypy nie chce przez to przechodzic 3 raz;(

    Kochana ja nigdy nie miałam tak wysokiego tsh jak teraz przed ciążą miałam 2,3 a tydzień po poronieniu bodajże 2,7. Podejrzewam że u mnie to kwestia utajonej choroby hashimoto, dzisiaj pisałam do endokrynologa i zobaczymy co mi odpisze(skorzystałam z poradni internetowej). Ja poroniłam pierwszą ciąże w 4-5 tygodniu-ciąża biochemiczna, druga ciąża prawidłowo się rozwijała, jednak zrobił mi się krwiak zakosmówkowy i niestety pękł. Od 5 miesięcy robię badania i dzisiaj zrobiłam pierwszy krok w celu rozpoczęcia leczenia. Rozumiem przez co przechodzisz, ja też postanowiłam że dopóki nie podejmę leczenia i nie zdiagnozuje się do końca, odpuszczam starania nie będę przechodziła ponownie tego piekła. Buziaki <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2014, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane pamietam o Was z całego serca <3
    Nie mam jeszcze wynikow histo dopiero po nich jedziemy do kliniki ale tylko na konsultacje. Z mezem postanowiliśmy,ze mamy dosć takiego traktowania nas przez lekarzy i poprostu nie bedziemy jakos specjalnie starać sie o dziecko widocznie nie mamy go mieć a jak sie uda to i tak to bedzie wielki cud. Jesteśmy bardzo zmeczeni i psychicznie,duchowo ale i ja bardzo fizycznie.
    Bede tu z Wami raz na jakis czas mam też abonament do października wiec troche to jest.
    Carmen no włąsnie chciałam powiedzieć,ze ewidentnie po wynikach widać,ze to jest chora tarczyca i mam andzieje,ze lekarz ustawi CI leki i szybko uda sie Wam wielki czas radosci oczekiwania już z brzuszkiem na MAleństwo :)
    Buziaki dla kazdej z Was <3

    Inessko bardzo Nam Ciebie brakuje, mogę się tylko domyślać jakie katorgi przeżywacie teraz z mężem. Cały czas o Tobie pamiętam i dziękuje za wsparcie <3 mocno cię przytulam <3

  • inessa Autorytet
    Postów: 6580 18652

    Wysłany: 4 marca 2014, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie <3
    a chce Wam zacytować ciekawostke dotyczacą badań po poronieniu ( do 6 tyg po najlepiej ale to mozna później)

    Badanie nasienia, również może okazać się przydatne. Nie tylko podczas diagnozowania niepłodności, ale również podczas utraty ciąży. Ma to szczególne znaczenie, jeżeli przyczyną poronienia było tzw. puste jajo płodowe. Może to wynikać z obecności bakterii w nasieniu partnera.

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2420 7067

    Wysłany: 5 marca 2014, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen kurcze to tsh faktycznie trochę duże :/ ja mam 2,54 ale endo powiedziała że ok bo inne wyniki ok. Swoją drogą moja znajoma zaszła i utrzymała ciąże przy tsh 27 O.o Cieszę się że postawiłaś kolejny krok na drodze do szczęścia teraz unormujesz ładnie wszystko lekami a potem to już ostatnia prosta &&&&

    Inessko jesteśmy tutaj dla Ciebie zawsze :* Pamiętamy i wspieramy <3 Trzymam kciuki żeby dali Wam to skierowanie na genetykę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 09:32

    inessa lubi tę wiadomość

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 marca 2014, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Carmen kurcze to tsh faktycznie trochę duże :/ ja mam 2,54 ale endo powiedziała że ok bo inne wyniki ok. Swoją drogą moja znajoma zaszła i utrzymała ciąże przy tsh 27 O.o Cieszę się że postawiłaś kolejny krok na drodze do szczęścia teraz unormujesz ładnie wszystko lekami a potem to już ostatnia prosta &&&&

    Inessko jesteśmy tutaj dla Ciebie zawsze :* Pamiętamy i wspieramy <3 Trzymam kciuki żeby dali Wam to skierowanie na genetykę :)

    Kochana dostałam wiadomość od lekarza endokrynologa że mam przyjmować na początek euthyrox dawka 25, powiedział że muszę zbić tarczycę do 1, więc nie wiem czy te twoje tsh też nie powinno być jakoś zbite np za pomocą jodu, czytałam również na internecie że jeżeli tarczyca nie jest leczona i zajdzie się w ciąże to może spowodować wady rozwojowe płodu. Więc powiem Ci szczerze że cieszę się z jednej strony że poroniłam we wczesnym stadium, widocznie tak miało być i tam na górze ktoś dał mi znać że muszę o siebie zadbać ;) Teraz czekam tylko na receptę i zaczynam leczenie, mam nadzieję że niedługo będę mogła zacząć starania <3

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego