X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax ja to nawet przed poronieniem (kiedy były nadzieje, że obejdzie się bez zabiegu) dostałam w klinice receptę na zastrzyk z immunoglobuliną anty D (jestem rh ujemna) i miałam iść ja zrealizować i wrócić, zeby mi zrobili ten zastrzyk to w aptece dostałam zastrzyk i rachunek, ze zastrzyk kosztował niespełna 100e a ja miałam do zapłaty 0e bo musiałam wziąć ten zastrzyk bo to poronienie...
    Kuzynka po poronieniach nawet Lutinusa i Utrogest dostawała w aptece za darmo, bo wszystko fundusz pokrywał z racji tego, że juz poroniła i te leki są jej niezbędne...

Justine M lubi tę wiadomość

• Justine M Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam hiacynta i odrobinachęci - czekamy na info

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam też zastrzyk zero - jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:00

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewuchy jutro pojutrze testuja ;) a wiaterek to na wakacjie pojechal nie? Bo ja to jestem zakrecona strasznie i czasem sie gubie,ale cos jej tu brakuje?

Justine M lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki, widzę, ze wywiązała się dyskusja na temat zagranicznych wojaży...
    My już też 2,5 roku żyjemy na odległość. A wyjechał do Fr na "chwilę", żeby spłacić długi powstałe po swojej firmie, gdy działał w Pl i teraz twierdzi, ze nie ma po co wracać. Od roku już mnie namawia, żeby do niego przyjechać. Ale Fr z językiem podobnym do chińskiego ;) mnie przeraża. Poza tym Mały idzie do 1kl, a tam nawet nie mógłby zacząć szkoły... Odwlekam tę decyzje z miesiąca na miesiąc. Ja w Pl mam stalą prace, jestem nauczycielką i jakby nie było moja pensja będzie zawsze. A A tam ma swoją działalność i wiadomo - raz jest więcej, a czasem cieńko bardzo. Na długi wystarcza i trochę nam dorzuca, ale gdybym miała się przenieść, to min rok ja nie będę pracowała wcale, bo muszę język opanować. I tak źle i tak nie dobrze. Plan był inny - dziecko, ja mam 2 lata zabezpieczone finansowo i mieliśmy spróbować. Najwyżej Młody straciłby rok. A tak plany się posypały... Na razie zachodzę i zajść ponownie nie mogę :/

Sysia, trzymaj się. Jak potrzebujesz się wypłakać, to pisz :)

Ilonia, wariatko, nie stresuj się, będzie dobrze. Mój gin mówi, ze kolejna ciąża sie pojawi, jak organizm będzie gotowy. Twój, jak widać już jest, więc teraz tylko czekać szczęśliwego finału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:21

Justine M, Renia7910 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafie jest coraz gorzej...chyba zaraz w siadam w ato i jade na jakis obiad jakiegos loda i bede oczekiwac.na 16,zajme sie czyms bo w domu nudy i czlowiek mysli za duzo ;) Dam znac co i jak jak tylko bede cos wiedziec i nie zapomnijcie trzymac kciukow o 16 buziol :*

Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Nie potrafie jest coraz gorzej...chyba zaraz w siadam w ato i jade na jakis obiad jakiegos loda i bede oczekiwac.na 16,zajme sie czyms bo w domu nudy i czlowiek mysli za duzo ;) Dam znac co i jak jak tylko bede cos wiedziec i nie zapomnijcie trzymac kciukow o 16 buziol :*
    będę trzymać. czuję sie prawie, jakby to o moje dziecko chodziło :) Będzie dobrze :)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och niezapominajka nie zazdroszczę, ciężka sytuacja i wybór ciężki, sama nie wiem co bym zrobiła
    kurcze jednak Fr to nie Anglia, język nie taki oczywisty i lekki do załapania
    Kraj za to piękny, marzy mi się wycieczka do Francji.

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    będę trzymać. czuję sie prawie, jakby to o moje dziecko chodziło :) Będzie dobrze :)
    Wiem że ty mnie rozumiesz tyle że ja już bym pojechała

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Wiem że ty mnie rozumiesz tyle że ja już bym pojechała
    Przytulam :)

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    och niezapominajka nie zazdroszczę, ciężka sytuacja i wybór ciężki, sama nie wiem co bym zrobiła
    kurcze jednak Fr to nie Anglia, język nie taki oczywisty i lekki do załapania
    Kraj za to piękny, marzy mi się wycieczka do Francji.
    Rzeczywiście fantastycznie tutaj, bo samo serce Lazurowego, ale 7 tyg w wakacje i z 2 tyg w reszcie roku mi wystarcza na razie ;)
    W dodatku co do języka, Fr słabo mówią po ang. Ja zresztą też ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, kciuki zaciśnięte za wizytę, dawaj od razu znać :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia pamiętam jak ja się Martwilam przed wizytą czy zobaczę serduszko. Ale po pierwszym trymestrze zlecialo i musze się pochwalić ze od tygodnia czuje ruchy a wczoraj nawet Mój dwa razy poczuł ;) ja pierwszy trymestr w strachu żyłam a teraz trochę spokojniejsza jestem i juz tak nie odliczam dni. Po poronieniu chyba te pierwsze tygodnie dla nas kluczowe są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:03

s1985, s1985, ilonia1984, Renia7910, pucek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Zastanawiam się ciągle czy iść jutro na tę betę.. Jakby coś wyszło to byłby cud bo jutro mija dokładnie dwa miesiące odkąd poroniłam...
    Ja to testy robiłam jakieś 7dpo. Taka niecierpliwa byłam. Oczywiście nie wyszły, ale miałam jakieś przeczucie i kolejne zrobiłam dwa dni przed miesiączką ;) Także jak nie wyjdzie to sie nie martw na zapas :) a kiedy masz mieć @ bo nie doczytałam ;/

ilonia1984, Renia7910, pucek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Ja byłam za granicą prawie 6 lat, wróciłam gdy trzeba było podjąć ostateczną decyzję co do miejsca zamieszkania, i powiem szczerze że jest różnie. Do tego stopnia że gdyby nie J i nasz dzidziuś to bym wróciła. Pracowałam w zawodzie, spełniałam się, wszystko było super tylko byłam strasznie samotna, mimo że w związku...
    Tez się waśnie boję, że mimo bycia w związku byłabym samotna. Ja mam duza rodzinę i jestem bardzo do niej przywiązana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Tez się waśnie boję, że mimo bycia w związku byłabym samotna. Ja mam duza rodzinę i jestem bardzo do niej przywiązana.
    Mam to samo, nie wyobrażam sobie zycia gdzies z dala od wszystkich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka i to mnie właśnie ogranicza. trochę jestem zła na siebie za to, że nie jestem odważniejsza i nie potrafie sama odważnie kierować swoim życiem, żeby było lepsze i ciekawsze. Mieszkam w małej mieścinie i uwielbiam ją , ale perspektywy tu są tak marne, że koniec świata. Po filologii ang nie mogę znaleźć pracy w zawodzie. Eh... Teraz na szczęście myślę o maleństwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Widzisz u mnie ta samotność zwiastowała koniec związku, to był raczej wyjątek niż reguła. Podjęłam decyzję o odejściu i od razu wróciłam do kraju, czasami żałuję. Z drugiej strony moja przyjaciółka jest tam z całą rodziną i też skarży się na samotność, reguły nie ma.
    Rozważam branie Cyclodynonu, na uregulowanie cyklu. Poprzednio po 3 miesiącach brania zaszłam, ale niekoniecznie to on mi pomògł.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wof pierwsza sesja skończona , następna 2 września, wieczorkiem wam pokaże bo teraz mam pozaklejane wszystko

Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za patałachy ale mi połączyli wykresy miało być inaczej ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ