Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a gdzie i kiedy mierzycie temp. bo ja w sumie nie wiem niegdy tego nie robiłam??

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaaa wrote:
    dziewczyny a gdzie i kiedy mierzycie temp. bo ja w sumie nie wiem niegdy tego nie robiłam??
    Ja pod językiem ;)

hiacynta99, Renia7910, Justine M, coffee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    ja mam tak normalnie 37,2 potrafie nawet miec popołudniami i wieczorami a juz po ovu to standatd poniżej 37 nie schodze - pod pacha od rana do nocy
    Justyś przerzuc mnie tam na 17 lipca ;)
    Pomyliłam się z terminem miesiączki ;)

• Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to może być taki cyfrowy??

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ;) ale ja polecałabym Ci najzwyklejszy termometr pod język na 8 minut ;)
    Można tez dopochwowo albo doodbytniczo na 5 minut ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:
    Majówka, ja miałam lekką temperaturę na początku ciąży, już po terminie miesiączki. Takie 37-37,2C. Moja gin powiedziała wtedy że to normalne we wczesnej ciąży.

...Ale równie dobrze to nie musi mieć nic wspólnego z ciążą, bo wszystko może być objawem i jednocześnie nie być objawem ;)

Dajesz nadzieję! ;)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaaa wrote:
    W buzi pod językiem rano jak wstanę

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys faktycznie dziwny masz ten wykres...ale wydaje mi sie,ze ovu byla w niedziele albo jakos tak...chyba ze,organizm sie przygotowywal a ovu nie bylo jeszcze,ale nie sadze...no zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo z ta Twoja temperature,moze ten spadek dzisiejszy jest chwilowy a jutro pojdzie do gory hm...a przewaznie kiedy masz ovulke?i ile trwal twoj cykl przed poronieniem ?

Justine M lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie a moja temp wcale nie jest rewelacyjna nie mam rano nigdy 37 i nigdy nie miałam owszem w ciągu dnia mam ale rano nie

wogóle nie czuje się ciążowo :/ tylko mam aptety i mnie jajniki kują co dzien i martwie się że moje starania, monitoring, zastrzyk, że poszedł na marne tyle kasy tyle czasu i poświecenia

A jak mierzycie temp termometrem owulacyjnym czy np elektronicznym to jak zapipcze tam po 5 sek wyciągacie? czy mierzycie dotąd az temp przestanie rosnąc!!?? ??

bo ja zauważyłam ze jak zapipczy i nie wyciagne odrazu termometra to po kilku sekundach idzie dalej do góry to jaki wynik bierzecie pod uwage ??? ...
    pozdro

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Witajcie a moja temp wcale nie jest rewelacyjna nie mam rano nigdy 37 i nigdy nie miałam owszem w ciągu dnia mam ale rano nie

wogóle nie czuje się ciążowo :/ tylko mam aptety i mnie jajniki kują co dzien i martwie się że moje starania, monitoring, zastrzyk, że poszedł na marne tyle kasy tyle czasu i poświecenia

A jak mierzycie temp termometrem owulacyjnym czy np elektronicznym to jak zapipcze tam po 5 sek wyciągacie? czy mierzycie dotąd az temp przestanie rosnąc!!?? ??

bo ja zauważyłam ze jak zapipczy i nie wyciagne odrazu termometra to po kilku sekundach idzie dalej do góry to jaki wynik bierzecie pod uwage ??? ...
    pozdro
    Ja mierzę zawsze 8 minut ;) mój termometr nie pipczy mam taki zwykły ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jest jest............... w końcu przywitałam dzisiaj @ :)
    Wracam do gry dziewczynki :)

Renia7910, Kikaaa, Justine M, ilonia1984, Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Justys faktycznie dziwny masz ten wykres...ale wydaje mi sie,ze ovu byla w niedziele albo jakos tak...chyba ze,organizm sie przygotowywal a ovu nie bylo jeszcze,ale nie sadze...no zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo z ta Twoja temperature,moze ten spadek dzisiejszy jest chwilowy a jutro pojdzie do gory hm...a przewaznie kiedy masz ovulke?i ile trwal twoj cykl przed poronieniem ?

no właśnie statystycznie od wielu miesięcy 16dnia cyklu ,raz 17
    czyli statystycznie wczoraj lub dziś

ale pamiętasz juz pisałam wcześniej czy którejś pp się zmieniło, bo wg obserwacji własnych głównie 'chcica' i 'śluz' już była

od 2 dni sucho, nie umiem określić, dziś nie wiem czy już kremowy czy to po wczorajszych <3
    a no i z reszta cykl w ktorym zaszlam ostatnio mialam 3 dni posuchy w owulacje teoretycznie....
    więc to też nie jest pewniak
    maskara, widzę ovu też nie wyrywa sie z wyznaczaniem
    byłam pewna że tempka dziś poszybuje a tu niet

przejrzalam poprzednie cykle kiedy trądzik i zawsze po, raz w dzień ovu
    a ja od wczoraj mam kroste na poliku ropną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 17:02

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justine skopie ci tyłek o tych krostach - aż dziw że mnie jeszcze nie wysypało. zawsze zaliczam jakąś hormonówkę na twarzy paskudną . Nawet na ślubie miałam babola na brodzie :( I pindzia wtedy w poniedziałek na noc poślubną przyszła :P

Renia7910 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    no właśnie statystycznie od wielu miesięcy 16dnia cyklu ,raz 17
    czyli statystycznie wczoraj lub dziś

ale pamiętasz juz pisałam wcześniej czy którejś pp się zmieniło, bo wg obserwacji własnych głównie 'chcica' i 'śluz' już była

od 2 dni sucho, nie umiem określić, dziś nie wiem czy już kremowy czy to po wczorajszych <3
    a no i z reszta cykl w ktorym zaszlam ostatnio mialam 3 dni posuchy w owulacje teoretycznie....
    więc to też nie jest pewniak
    maskara, widzę ovu też nie wyrywa sie z wyznaczaniem
    byłam pewna że tempka dziś poszybuje a tu niet

przejrzalam poprzednie cykle kiedy trądzik i zawsze po, raz w dzień ovu
    a ja od wczoraj mam kroste na poliku ropną
    Wiesz co moze ta teperatura dzis oszalala z innej przyczyny,a jutro poszybuje....a moze sie szykowalo wczesniej...,a dzis dopiero peklo jajeczko,jutro zobaczymy spokojnie:) bedzie gitarka :*

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Jest jest jest............... w końcu przywitałam dzisiaj @ :)
    Wracam do gry dziewczynki :)
    No Wkoncu :) to zaczynamy kochana :)

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, lecę na cyce, a tu mi bratowa cała wystrojona, wypachniona swoje córki przywiozła i siedzę z 6 kuźwa MAĆ!!!! Gdybym ja jej chciała swoje na godzinkę podrzucić to nie ma opcji! Dobrze, że tu nie mieszkam, bo ciągle by mi podrzucała! Ona z tych co wszystko jak z katalogu, ja pierdziele. Na kolację zaserwowałam im właśnie hot-dogi, bo nie mam siły robić kanapeczki każdemu inną. No wyżaliłam się :P
    Ilonia fruwasz bo córcia wróciła, co? ;)

ilonia1984, Renia7910, s1985, Wiaterek lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo fajnie tak chwile odpoczac,ale nudzilo mi sie juz strasznie bez niej, za czysto,za cicho...dzieci to najwiekszy skarb na swiecie,niktogo nie mozna mocniej kochac,niz swojego dziecka:) nie ma szans,a Ciebie to podziwiam,ja taka dobra nie jestem,jak juz naprawde trzeba to sie zajme,ale to jak juz noz na gardle i to siostrze...z szwagierka za soba nie przepadamy wiec i tak by nie przyprowadzila damessa :)bedziesz miala dosc dzieci...cudzych...na dlugo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:10

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Nooo fajnie tak chwile odpoczac,ale nudzilo mi sie juz strasznie bez nie za czysto,za cicho...dzieci to najwiekszy skarb na swiecie,niktogo nie mozna mocniej kochac,niz swojego dziecka:) nie ma szans,a Ciebie to podziwiam,ja taka dobra nie jestem,jak juz naprawde trzeba to sie zajme,ale to jak juz noz na gardle i to siostrze...z szwagierka za soba nie przepadamy wiec i tak by nie przyprowadzila damessa :)bedziesz miala dosc dzieci...cudzych...na dlugo ;)
    Już poniedziałku nie mogę się doczekać :)
    Tak myślę, że w sumie to bardzo dobrze, że teraz nie zaciążyłam, taka chora jestem masakra. Jeszcze ten wirus u dzieci, podleczę się i do dzieła, a może też właśnie nie zaciążyłam przez to że chora jestem...Bratowa w tym tygodniu to przegina bo już drugi raz! Ja rozumiem, że czasem może coś wypaść, ale bez przesady. Moje w tej bandzie też strasznie się rozbrykały, wrócimy do domu, to wszystko wróci na swoje miejsce :) Głos już prawie straciłam, może kupię sobie klakson i zamiast do nich gadać to będę trąbiła, co myślicie? :P

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam dodać, że ta @ jakaś normalniejsza :)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie Aga z taką ilością dzieci wytrzymać dłużej niż 5 minut! Szacun :)

Agnieszka0812, s1985, ilonia1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ