Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę o radę bo jestem zielona w tym temacie
Wyszła mi mutacja MTHFR 677T oraz 1298C homozygota od hematologa mam zlecony clexane 0,4.
Jakie preparaty przyjmować na te moje mutacje? -
emka29 wrote:Dziewczyny proszę o radę bo jestem zielona w tym temacie
Wyszła mi mutacja MTHFR 677T oraz 1298C homozygota od hematologa mam zlecony clexane 0,4.
Jakie preparaty przyjmować na te moje mutacje?
Ja też mam MTHFR 677C-T heterozygote i zastanawiam się czy oprócz metylowanego kwasu foliowego i b12 powinnam coś brać na rozrzedzenie krwii05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Karolcia89 wrote:Z powodu mutacji masz zalenoną heparne?
Ja też mam MTHFR 677C-T heterozygote i zastanawiam się czy oprócz metylowanego kwasu foliowego i b12 powinnam coś brać na rozrzedzenie krwiiKarolcia89 lubi tę wiadomość
-
Karolcia89 wrote:Dokładnie. Ja kompletnie tego nie rozumiem i szczerze mówiąc nie bardzo wiem co robić. W Niemczech z krwi, a w Polsce z policzka
zrobiłabym jeszcze w Polsce z krwi... ale to aż niemożliwe żeby były różne wyniki - podejrzewam błąd któregoś laboratorium
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:zrobiłabym jeszcze w Polsce z krwi... ale to aż niemożliwe żeby były różne wyniki - podejrzewam błąd któregoś laboratorium05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Hej, jestem tu nowa. Za mną 2 poronienia, mnóstwo badań, wyniki poprawne. Jednak ciągle brak spokoju. Ostatnio robiłam badania genów i niestety czynnik V Leiden układ heterozygotyczny nieprawidłowy oraz MTHFR 677C-T układ heterozygotyczny nieprawidłowy. Powiedzcie co to oznacza? Wizyta u genetyka dopiero za miesiąc...miki90
-
Cześć dziewczyny! Jestem w trakcie oczekiwania na wyniki badań cytogenetycznych po martwym porodzie. Powoli przygotowuję się do zajścia w drugą ciąże, biorę Prenatal Uno i tu nasuwa się moje pytanie. Czy mogę brać kwas zmetylowany Swansona jeśli by się okazało, że nie mam mutacji MTHFR?? Co możecie mi poradzić??Gabriel 35 tc [*], listopad 2017
-
nick nieaktualnyJula123 wrote:Cześć dziewczyny! Jestem w trakcie oczekiwania na wyniki badań cytogenetycznych po martwym porodzie. Powoli przygotowuję się do zajścia w drugą ciąże, biorę Prenatal Uno i tu nasuwa się moje pytanie. Czy mogę brać kwas zmetylowany Swansona jeśli by się okazało, że nie mam mutacji MTHFR?? Co możecie mi poradzić??
-
Jula123 wrote:Cześć dziewczyny! Jestem w trakcie oczekiwania na wyniki badań cytogenetycznych po martwym porodzie. Powoli przygotowuję się do zajścia w drugą ciąże, biorę Prenatal Uno i tu nasuwa się moje pytanie. Czy mogę brać kwas zmetylowany Swansona jeśli by się okazało, że nie mam mutacji MTHFR?? Co możecie mi poradzić??
Jula123 lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Witajcie! Odebrałam dzisiaj wyniki i wyszła mi tylko mutacja MTHFR A1289C .Przede mną jeszcze badania na zespół antyfosfolipidowy. Czy możecie mi coś więcej powiedzieć o tej mutacji? Do lekarza mogę zadzwonić dopiero po świętach
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
nick nieaktualnyCześć. Badałam mutację PAI-1 i mam heterozygotę. Zbadałam, bo mam ciągłe bóle nóg, APTT na poziomie 25sek. i leciutko podwyższone D-dimery. Czy to są stricte objawy tej mutacji? Czy mam badać jeszcze zespół antyfosfolipidowy? Bo z tego co się orientuję, to leczenie w obu przypadkach (przy mutacji i zespole) jest podobne.
-
może ktoś ma wiedze na ten temat.... mam za sobą trzy poronienia. druga ciąża to były wady cewy nerwowej, kolejna przebadana genetycznie po poronieniu i powodem była triploidia. trzecia ciaża prowadzona na gluchophagu, clexane,kw.fol15 i witaminy. po trzeciej starcie zrobilismy kolejne badania: nasze kariotypy (czekamy na wynik) i mąż pakiet na trombofilie bo ja robiłam po drugiej stracie. i teraz pytanie ja mam mutacje mthfr a1298a-c homozygoytyczna i Pai-1 heterozygotyczną, natomiast mąż mthfr c677t heterozygota i Pai-1 heterozygota, czy to komplikuje sytacje? czy powinien zażywać jakies suplementy? czy jest zwiazek z poronieniami?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 16:37
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnyTak czytam i czytam, postanowiłam ożywić ten wątek na nowo. Też mam mutację MTHFR C677T oraz PAI-1. Poroniona moja pierwsza ciąża. Na razie czekam na 1 okres po poronieniu,to już 38 dzień cyklu.
Czy udało się którejś z was donosić ciążę z tymi mutacjami ? jakie leki miałyście przepisane ? -
BadGirl wrote:Tak czytam i czytam, postanowiłam ożywić ten wątek na nowo. Też mam mutację MTHFR C677T oraz PAI-1. Poroniona moja pierwsza ciąża. Na razie czekam na 1 okres po poronieniu,to już 38 dzień cyklu.
Czy udało się którejś z was donosić ciążę z tymi mutacjami ? jakie leki miałyście przepisane ? -
Cześć dziewczyny, wczoraj odebrałam badania MTHFR, wyszła homozygota 677-T, PAI i V-Leiden z TestDNA.pl - wyszły prawidłowe. Inne wyniki - homocysteina 10,9, kwas foliowy >20, witamina B12 362, witamina D3 45. Do tej pory brałam Femibion, witaminę D3, zwykły B complex, koenzym Q10. Niepłodność idiopatyczna (chociaż może teraz okaże się, że nie...), jedna stracona ciąża przez wady rozwojowe w zeszłym roku. Zamówiłam już zmetylowany kwas foliowy i wit B, u lekarza będę 20 czerwca, czy coś jeszcze mogę zrobić w miedzyczasie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:17