Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Nieprawidłwy kariotyp
Odpowiedz

Nieprawidłwy kariotyp

Oceń ten wątek:
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam tez od pani Dr takie czopki vomex A na wymioty, ale troche boje sie uzyc. Nie chce zaszkodzic dziecku. Moze ktoras z was miala silne wymioty w ciazy i cos takiego brala ?

• mila82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Stanka , przykro mi , może jeszcze jest nadzieja.Tule mocno

Ania super wieści, niech maluch rośnie zdrowo.Mam do Ciebie pytanie, jak wybieraliście dawcę to proponowali Wam jednego czy kilku? Pamiętasz jakie dane były ujawnione podczas wyboru?Czy grupa krwi męża była dopasowana?

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Cześć dziewczyny

Stanka , przykro mi , może jeszcze jest nadzieja.Tule mocno

Ania super wieści, niech maluch rośnie zdrowo.Mam do Ciebie pytanie, jak wybieraliście dawcę to proponowali Wam jednego czy kilku? Pamiętasz jakie dane były ujawnione podczas wyboru?Czy grupa krwi męża była dopasowana?

Czesc Mila, mielismy jednego dawce zaproponowanego. Podana byla gr krwi dopasowana do meza, wiek, kolor wlosow , kolor oczu, wzrost. Zawsze mozna nie zaakceptowac. My zdecydowalismy sie od razu.
    Przy dawczyni np wlosy i wyglad ( oczy) byl inny niz moj . I mimo to sie zdecydowalismy poniewaz moja dawczyni ma wlasne zdrowe dzieci i byla juz 2x dawczynia w invicta i za kazdym razem biorczynie urodzily zdrowe dzieci ♡ Wiec my dostalismy sporo informacji :)

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno wyksztalcanie dawcy maja minimum srednie. Przechodza testy psychologiczne i zdrowotne typu kariotyp, na wirusy itp.

• Nadzieja1314 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka nie znam się, przepraszam ale czy mozna czyms wspomoc wzrastanie samego pecherzyka? Serce bije więc jest sukces i wierzę że dalej bedzie juz z górki.

Wysłany: 2 października 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka cieszę się razem z Tobą, czopkow nie miałam. Skoro pani dr zapisala a wie ze jestes w ciazy to chyba dobrze dobrala lek. Dzialanie pewnie bedzie skuteczniejsze niz cos innego przez przewod pokarmowy i tu myślę ze bardziej mozna zaszkodzic i dluzsza droga do pokonania aby lek zadziałał.

Anka 32 lubi tę wiadomość

• mila82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję bardzo 😘

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co u was słychać?

Jestem po wizycie.znaleźli nam 2 zarodki 4bb.Więc szału nie ma.na wizycie lekarz dobrał nam dawców podobnych do M. Jest 2 pasujących.to Duńczycy.mysimy się zdecydować.problem jest taki że moje Endo wystrzeliło w górę w 16dc ma 16.7.Dostałam tabletki antykoncepcyjne.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Kochane co u was słychać?

Jestem po wizycie.znaleźli nam 2 zarodki 4bb.Więc szału nie ma.na wizycie lekarz dobrał nam dawców podobnych do M. Jest 2 pasujących.to Duńczycy.mysimy się zdecydować.problem jest taki że moje Endo wystrzeliło w górę w 16dc ma 16.7.Dostałam tabletki antykoncepcyjne.

Czesc Mila,
    A chcecie zaplodnic twoje kom. Czy adoptowac zarodki ?
    Jezeli zdecydujecie sie na dawce to pewnie nasienie jest juz zamrozone i ty mozesz spokojnie sie przygotowac do stymulacji. :)

• mila82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 32 wrote:
    Czesc Mila,
    A chcecie zaplodnic twoje kom. Czy adoptowac zarodki ?
    Jezeli zdecydujecie sie na dawce to pewnie nasienie jest juz zamrozone i ty mozesz spokojnie sie przygotowac do stymulacji. :)
    Cześć Aniu

Mamy te 2 zarodki z adopcji Ale to takie nasze zabezpieczenie jakby ivf z dawca I mężem nie wyszło. W pierwszej kolejności ivf .nasienie jest w klinice więc nie muszę czekać. W następnym cyklu muszę brać antykoncelcyjne i lekarz zobaczy moje Endo.

A co u Ciebie kiedy kolejne usg?i jak się czujesz ?

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Cześć Aniu

Mamy te 2 zarodki z adopcji Ale to takie nasze zabezpieczenie jakby ivf z dawca I mężem nie wyszło. W pierwszej kolejności ivf .nasienie jest w klinice więc nie muszę czekać. W następnym cyklu muszę brać antykoncelcyjne i lekarz zobaczy moje Endo.

A co u Ciebie kiedy kolejne usg?i jak się czujesz ?

To super Mila, teraz musi sie udac ♡
    USG genetyczne razem z pobraniem krwi mam w czwartek. Nie czuje sie dobrze. Ciagle jest mi mdlo. Jak leze to jest troszke lepiej. Dosyc czesto wymiotuje ... od wczoraj mam takie ciagniecie w pachwinie co tez mnie troche martwi. Kiedy jade do lekarza lub na kroplowke to czesto musze na ulicy wymiotowac :( Zawsze jade z woreczkami... czekam az bedzie lepiej mam nadzieje, ze te mdlosci szybko sie skoncza. Od kilku tygodni gotuje, sprzata i robi zakupy tylko maz. Nie moge wejsc do kuchni ... wszystkie zapachy mi przeszkadzaja. Nawet kosmetyki i plyn do mycia naczyn, ktory czuje nawet w sypialni...
    Jutro zaczynam 13 tydzien. Slyszalam, ze po 4 miesiacu mdlosci powinny zniknac.

Wysłany: 12 października 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila masz moje wsparcie duchowe.
    Anka no z reguły tak jest ze po 12tc mdlosci i wymioty mijają, ale są odstepstwa od tej reguły. W tej ciąży jestem takim odstępstwem i niestety lekarz mi delikatnie wybił z glowy ;) myśl że takie samopoczucie minie. Mam się nie nastawiać. Tobie jednak życzę ulgi od żołądka :)

Anka 32, mila82 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 października 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe gdzie się Stanka podziała, cisza z jej strony ....

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dzisiaj mialam rozmowe z panem Dr. H... z invicta. Stopniowo schodze z hormonow -lekow potransferowych poniewaz lozysko produkuje juz somo progesteron i estradiol . Doktor twierdzi , ze mdlosci moge miec od tak wielkiej ilosci hormonow, ktore przyjmuje i po odstawieniu lekow powinno byc lepiej :) Jest nadzieja na lepsze samopoczucie :)
    Uspokoil mnie takze, ze ciagniecia w pachwinie lub nawet w podbrzuszu sa normalne :)

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jak radzisz sobie z mdlosciami? Masz jakis zloty srodek? Jakies rady ... Ktory tydzien u ciebie?

Wysłany: 12 października 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 no to będzie z gorki bez hormonow. Na dolegliwości gleboko oddycham, uciekam od tego co wywoluje mdlosci, plus miska i spięte włosy. Często pluje i jak już minie atak bez wymiotow to myję zęby, z wymiotami oczywiście też. Piję dużo wody, zawsze mam pod ręką butelkę 1.75l. U nas 22-23 tc.

Anka 32 lubi tę wiadomość

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1314 wrote:
    Anka32 no to będzie z gorki bez hormonow. Na dolegliwości gleboko oddycham, uciekam od tego co wywoluje mdlosci, plus miska i spięte włosy. Często pluje i jak już minie atak bez wymiotow to myję zęby, z wymiotami oczywiście też. Piję dużo wody, zawsze mam pod ręką butelkę 1.75l. U nas 22-23 tc.

Super Nadzieja jestes juz w 23 tc. ♡ Zycze ci, aby mdlosci ustaly :) Tez staram sie sporo wody pic. Bardzo dlugo cie te mdlosci trzymaja :(

• mila82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI DZIEWCZYNKI.

Ania na pewno będzie już lepiej jak zejdziesz z tych hormonów, mi bardzo było niedobrze po estrofemie.
    Też myślę o Stance i martwię się o nią.Ania trzymam kciuki za czwartek , daj znać.

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    DZIĘKI DZIEWCZYNKI.

Ania na pewno będzie już lepiej jak zejdziesz z tych hormonów, mi bardzo było niedobrze po estrofemie.
    Też myślę o Stance i martwię się o nią.Ania trzymam kciuki za czwartek , daj znać.

Dziekuje dam znac w czwartek. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
    Takze mysle o Stance.

• Stanka36 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny😊
    Ja czekam na kolejne usg wiec poki co nic nie pisze bo nic nie wiem🙁 a przez ten czas wyciszam emocje, przygotowuje sie psychicznie na rozne scenariusze... Dam wam znać w przyszłym tygodniu- robimy usg + test nifty. Trzymajcie kciuki!

P.s. nie mam objawow o ktorych piszecie😪a to juz 10 tc...

Hashimoto, Pai-1 4G homo, nk 17 %, th1 wysokie, amh 3,76
    01.2020 - sis,2x histero, usuniecie przegrody
    Zmiana Vitrolive Szczecin----> Invicta Gdańsk
    On- slabe nasienie, translokacja rob. 45 xy ( 13,14)
    01.06.2020 14 kumulusow-13 MII- IMSI - 8 ❄
    20.06.2020 10 kumulusow - 6 MII - IMSI - 2 ❄
    8 badanych PGS - 5 zdrowych ❄

26.08. - transfer 6.1.1.
    6dpt - bhcg 9, 8 dpt - bhcg 32, 9 dpt - bhcg 56, 12 dpt - bhcg 220, 14dpt - bhcg 600, 17 dpt - bhcg 1867

3.05.2021 ❤ "Dokądkolwiek pójdę poniosę za sobą twój pierwszy krzyk..."
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ