okres po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia86, mam do Ciebie pytanko: nie wiem czy dobrze kojarze, ale to chyba Ty pisałaś o plamieniach ok 20 dni po zabiegu?? ja mam teraz 6 dzien plamien, w sumie jestem w 30 dniu po zabiegu teraz i czuje sie totalnie te jak na @ zwlaszcza bóle brzucha..jak to sie u Ciebie rozwinelo, ile trwało, bo teraz już widze normalnie masz upragniana @ wiec jest radość )
jesli Cie z kimś pomyliłam to przepraszam... pozdrawaiamAniołek [*] 27.V.2014 6tc.
-
Dzięki Magic za wsparcie. Mój ginekolog twierdzi, że wcześniejsze zajście w ciąże grozi kolejnym poronieniem - a tego bym już nie przeżyła. Ponoć macica musi się zregenerować. Jakoś damy radę Minął miesiąc, jeszcze dwa i do dzieła[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka tak mi przykro, ale co do czekania to wszystko zależy... mi lekarz od razu kazał brać się do dzieła, na nic nie czekać... ale to zależy bardziej od nas samych no chyba, że musisz jakieś badania zrobić - przytulam Cię mocno, czas szybko leci
-
Dzięki Lemurek. Badania musiałam zrobić, ale to tylko dlatego, że mam grupe krwi Rh-. POza tym pani doktor stwierdziła, że wszystko ok. Przyczyną był najprawdopodobniej błąd podziału ;( Boję się starać wcześniej - jakoś wytrzymamy A jak u Ciebie starania?
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
ulka84 wspolczuje. ja tez mialam czekac 3 miesiace ale zaczelismy sie starac po pierwszej @. jakie badania kazali ci zrobic? ja tez mam grupe RH- (moj maz tez) kazali mi zrobic tylko chlamydie, cytomegalie i toksoplazmoze. w tym cyklu zrobie sobie jeszcze progesteron i tsh i jak sie nie uda zajsc to po @ ide do mojego gin ze nie mogeeeee zajsc hehe.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Badania miałam na przeciwciała: Antykoagulant toczniowy, anty Po i anty TG. To pierwsze badnie wyszło OK, na koleje dwa czekam na wyniki. Jeśli twój mąż ma również grupe kwri RH- to konflikt serologiczny nie powstanie. Mój mąż ma grupe krwi RH+ (po zabiegu łyżeczkowania miałam podaną immunoglobulinę anty-D). Właśnie jestem po 1 @ i już czekam na kolejną
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny. Ja poroniłam pierwszą ciążę trochę ponad 5 tygodni temu (23.10). Wczoraj dostałam pierwszy okres - po 37 dniach.
Jest raczej skąpy (nawet aplikacja tampona sprawia kłopoty) i bardzo mało bolesny w porównaniu do miesiączek z przed ciąży czy samego poronienia które dla mnie było fizycznie niezwykle bolesnym przeżyciem. Poroniłam samoistnie (całą noc zwiałam się z bólu) ale i tak doktorzy zalecili zabieg łyżeczkowania. -
nick nieaktualnyGosia - pierwszy okres po poronieniu może być bardziej skąpy niż zazwyczaj. Nie ma na to reguły, tak samo jak nie ma reguły na długość cyklu po poronieniu. U mnie się wszystko np wydłużyło do 40 dni i okazało się że wyhodowałam olbrzymią torbiel. Przykro mi, że dołączyłaś do Aniołkowych Mam
A poronienie chyba zawsze jest fizycznie i psychicznie bardzo bolesne
Pozdrawiam ciepło