X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwsza owulacja po poronieniu- kiedy?
Odpowiedz

Pierwsza owulacja po poronieniu- kiedy?

Oceń ten wątek:
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja po kolejnym poronieniu na owu czekam jak na szpilkach, mam nadzieję że będzie niebawem.
    Beta z piątku 137, jutro jadę powtórzyć czy spadła do 0. Bo już zaczęliśmy starania.

Też mnie ciekawi, czy owu wystąpi dopiero jak beta spadnie do 0?

Collect ja bym zrobiła teombofilie i zespl antyfosfolipidowy na poczatek

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

age.png
  • collet Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Hej,
    Ja po kolejnym poronieniu na owu czekam jak na szpilkach, mam nadzieję że będzie niebawem.
    Beta z piątku 137, jutro jadę powtórzyć czy spadła do 0. Bo już zaczęliśmy starania.

Też mnie ciekawi, czy owu wystąpi dopiero jak beta spadnie do 0?

Collect ja bym zrobiła teombofilie i zespl antyfosfolipidowy na poczatek
    Dziękuję za radę. Czy trzeba odczekać odpowiednio długo od poronienia czy można umawiać się na badanie od razu?

Starania od 06.2023
    10.2024 monitoring USG + badania hormonów
    3 dc:
    Kwas foliowy 10.3 ng/ml
    FSH 5.42 mIY/ml
    LH 3.95 mIU/ml
    Estradiol 30.5 pg/ml
    witamina D3 31.5 ng/ml
    21 dc:
    TSH 1.019, FT3 2.52, FT4 0.92, progesteron 14.8, AMG 16.72 pmol/l
    27 dc: glukoza na czczo: 97, glukoza po OGGT 95, kortyzol 20,6, insulina na czczo: 7,9
    05.12.2024 sonoHSG jajowody drożne
    24.12.2024 r. II kreski <3
    15.01.2025 r. 6t6d. ciąża pojedyncza, CRL 9,9 mm, FHR 151/min
    15.02.2025 Poronienie chybione w 7tc. Brak czynności serca😭
  • Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trombofilie można odrazu bo to badanie genetyczne (wymaz z policzka) a co do zespołu antyfosfolipidowego to zdania są podzielone. Teoretycznie do 6 tygodni po poronieniu wynik może być zaburzony przez ciążę. Ja osobiście planuję zrobić dopiero po tych 6 tygodniach.

A co do bety i owu, to z tego co ja czytałam dodatnia beta hamuje dojrzewanie jajeczka więc raczej są małe szanse na owulację. Niektóre dziewczyny mają jeszcze słabo dodatnia betę jak już pierwszy okres po poronieniu się zaczyna. Ja bym się wstrzymała ze staraniami w tym cyklu. Czas czasem ale organizm musi dojść do siebie fizycznie - ustabilizować poziomy poszczególnych hormonów.

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
  • Daisy1 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja też czekam na upragnioną owulację🙈 Pierwszy cykl po poronieniu może być nieregulany, głównie z powodu hormonów, poziomu bety i tempa jej spadku. Z tego co czytam, @ czesto pojawia sie po 4-6 tygodniach, wtedy jeżeli wszystko wrocilo do normy, owulacja wypadalaby ok 2 tyg wczesniej.
    Mi w piątek beta wyszla na poziome 11.7, a na usg było widać małe pęcherzyki, więc zamierzam powtórzyc badanie w ten piatek i wróce do obserwacji temperatury i testów.
    Trzymam kciuki za nas 🤞🤞

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
  • Magnes Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w piątek minie 4 tygodnie od wyjścia ze szpitala po poronieniu farmakologicznym. Niestety owulacji wgl nie widać, brak objawów i testy też za bardzo nie pokazują. Więc niestety szykuje się na cykl bezowulacyjny. Liczę że @ przyjdzie szybko 🙈

• eRKow. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    Hej, u mnie w piątek minie 4 tygodnie od wyjścia ze szpitala po poronieniu farmakologicznym. Niestety owulacji wgl nie widać, brak objawów i testy też za bardzo nie pokazują. Więc niestety szykuje się na cykl bezowulacyjny. Liczę że @ przyjdzie szybko 🙈
    U mnie też testy negatywne cały czas. Choć dwa dni czułam jakieś delikatne kłucie jajników, a śluzem pięknym mnie zalewa 😅 ale testy ciągle z jasną kreską, albo w ogóle bez testowej 🤣
    Betę sprawdzałam testem ostatnio super czułym, wyszła idealna biel więc chyba już spadła albo jest bardzo niska.
    Ciekawa jestem co to za cykl, temperatura sobie też skacze jak chce 😅

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

age.png
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ