Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
voda wrote:Mrlencia ja dostałam antybiotyk, ale podejrzewam, że to dlatego, że moja fasoleczka obumarła dwa tyg przed zabiegiem, w histopsto mam stany gnilne, więc ryzyko zakarzenia było spore. Byś może w przypadkach kiedy nie ma zagrożenia, nie wypisuje sie antybiotyku, który jednak jest niekorzystny dla organizmu. Tak to sobie wytłumaczyłam.
Przestańcie mi tak słodzić, bo aż mi dziwnie ;P ale dobrze, żw was tu mam, w piątek wizyta u lekarza, a mi się palce trzęsą, chłop mnie opierdziela, że na pewno wszystko dobrze, a dla mnie tym "magicznym" punktem będzie przebrnąć przez 12 tc, czyli moment w którym poprzednia ciąża się skończyła.voda lubi tę wiadomość
-
voda wrote:Mrlencia ja dostałam antybiotyk, ale podejrzewam, że to dlatego, że moja fasoleczka obumarła dwa tyg przed zabiegiem, w histopsto mam stany gnilne, więc ryzyko zakarzenia było spore. Byś może w przypadkach kiedy nie ma zagrożenia, nie wypisuje sie antybiotyku, który jednak jest niekorzystny dla organizmu. Tak to sobie wytłumaczyłam.
Przestańcie mi tak słodzić, bo aż mi dziwnie ;P ale dobrze, żw was tu mam, w piątek wizyta u lekarza, a mi się palce trzęsą, chłop mnie opierdziela, że na pewno wszystko dobrze, a dla mnie tym "magicznym" punktem będzie przebrnąć przez 12 tc, czyli moment w którym poprzednia ciąża się skończyła.
na pewno wszystko bedzie dobrze, musisz myslec pozytywnie i sie nie denerwowac! Pamietaj, ze nosisz Fasoleczke pod serduchem i dla Niej musisz byc silna
voda, kanapa lubią tę wiadomość
-
OctAngel wrote:Tygryska, clexane i acard to "żelazny zestaw" przy chorobach immunologicznych, niektóre z nich ujawniają się tylko w ciąży.
Ja też będę miała zastrzyki i mimo strachu (boję się wszystkich igieł), wiem, że mi pomogą, bo będzie lepsze ukrwienie i cyrkulacja między mną i dzidziusiem.
Mój nowy gin stwierdził, że strata po wykryciu bicia serca nigdy nie jest przypadkowa.
Dziękuję za wsparcie. Ja igieł się nie boję bo aż wstyd się przyznać jestem pielęgniarką... Ale mam tyle obaw co do tego leczenia że poprostu chciałam aby ktoś mi doradził. Boję się kolejnego rozczarowania ale chęć posiadania brzuszka jest silniejsza. -
Tygryska wrote:Dziękuję za wsparcie. Ja igieł się nie boję bo aż wstyd się przyznać jestem pielęgniarką... Ale mam tyle obaw co do tego leczenia że poprostu chciałam aby ktoś mi doradził. Boję się kolejnego rozczarowania ale chęć posiadania brzuszka jest silniejsza.
Glowa do gory wszystko bedzie dobrze Chyba wszystkie mamy obawy ale musimy wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze
voda, Tygryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam Was kochane...
jestem 6 tydzien po poronieniu... (pusty pecherzyk, 6/7 tydz.)
i dzisiaj test ciazowy pokazal 2 krechy...
cieszyc sie czy panikowac;/
nie staralismy sie, co mialo byc to bylo... lekarz dal pozwolenie...
eh
ale co teraz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 08:26
voda, Tygryska, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPismak już nie muszę pisać na co ten antybiotyk Ja już po wizycie, od jutra do pracy oczywiście wynik histo wiadomo jaki resztki po poronieniu. I teraz takie malutkie pytanko. Moje endometrium ma 5mm, tak mi powiedziała gin. Czy to ok? Bo gdzieś mi się obiło o oczy, że powinno być większe.
-
KOLCZU20 wrote:witam Was kochane...
jestem 6 tydzien po poronieniu... (pusty pecherzyk, 6/7 tydz.)
i dzisiaj test ciazowy pokazal 2 krechy...
cieszyc sie czy panikowac;/
nie staralismy sie, co mialo byc to bylo... lekarz dal pozwolenie...
eh
ale co teraz?
Kolczu ciesz się bo to najfantastyczniejsza wiadomość dla kobiety!!! Nie bój się i nie stresuj... Jestem z Tobą i z Twoją Fasolką całym sercem
-
Kolczu suuuper:) wypoczywaj.. i oczywiscie no stres bedzie dobrze trzeba w to mocno wierzyc wkońcu dla kadej z nas kiedyś wyjdzie słońce
ach chciałabym do ciebie za tydzień dołączyćEwelcia lubi tę wiadomość
-
malufka wrote:Pismak już nie muszę pisać na co ten antybiotyk Ja już po wizycie, od jutra do pracy oczywiście wynik histo wiadomo jaki resztki po poronieniu. I teraz takie malutkie pytanko. Moje endometrium ma 5mm, tak mi powiedziała gin. Czy to ok? Bo gdzieś mi się obiło o oczy, że powinno być większe.
Po pierwszej @ od zabiegu poszłam do gina i moje edno miało 8mm i powiedzial mi ze to ładnie ale bedzię ono jeszcze rosło przed badaniem lekarz mowil o czekaniu 3 cykli a przy badaniu ze mamy juz zielone swiatelko Więc się nie martw twoje endo urośnie kwestia regeneracji organizmu