Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
voda wrote:Właściwie to datę poronienia można traktować jako pierwszy dzień cyklu, ale to nie znaczy, że w pierwszym cyklu nastąpi owulacja,to zalezy od organizmu. Trzeba obserwować
Pierwszy dzień pierwszej miesiączki po poronieniu, to będzie pierwszy dzień
nowego cyklu.
przynajmniej tak mi to wytłumaczono u lekarza.
Voda a jak Twoje samopoczucie?
-
Moremi w twoim wieku tzn???? Ja za pierwszym razem tez miałam pusty pęcherzyk, mialam wtedy 27 lat, teraz mam 32 i lek tez kazał czekać 3 msce, zupełnie bez sensu bo najmlodsza juz nie jestem i czas ucieka
destiny3007 wrote:siemka dziewczyny mam takie pytanko, może głupie no ale nie wiem nic na ten temat więc wolę zapytać ?
Pierwszy cykl po poronieniu zaczyna się w dniu poronienia czy pierwszej miesiączki ? bardzo proszę o odpowiedź.moremi lubi tę wiadomość
-
Welonisia wrote:Moremi w twoim wieku tzn???? Ja za pierwszym razem tez miałam pusty pęcherzyk, mialam wtedy 27 lat, teraz mam 32 i lek tez kazał czekać 3 msce, zupełnie bez sensu bo najmlodsza juz nie jestem i czas ucieka
Dokładnie, Moremi o jakim wieku mówimy? Ja mam 31 lat i też karzą mi czekać 3 miesiące!!!! -
Wczoraj odebrałam wyniki histo z których nic nie wynika trochę przestraszylam bo odbieram wynik a lekarka do mnie pani pójdzie do gabinetu zaraz przyjdzie doktor na badanie? Badania wykryły jakieś strzępy Stella coś tam co by świadczyło o poza macicznej a to nie możliwe było bo usg pokazało że umiejscowienie w jamie macicy lekarz chciał się upewnić wszystko wraca do normy stwierdził że w ciągu 2 tygodni dostanę okres pytałam o sex zalecił wstrzymać się do pierwszej normalnej miesiączki to tak w skrócie
-
Czuje sie dobrze, zadnych dolegliwosci. Dzis bylam u lekarza. Zalozyli mi karte ciazy, usg za dwa tyg. Pani dr. pomacala i powiedziala, ze ciaza sie rozwija. Mam brudnawe uplawy, wiec dostalam znowu leteine i nakaz odpoczywania w domu. Zakaz przytulanek i wysilku, co najwyzej krotkie spacerki. Wyglada na to, ze wszystko jest ok
Welonisia, bella82, moremi, szpilka, Tygryska lubią tę wiadomość
-
voda wrote:Czuje sie dobrze, zadnych dolegliwosci. Dzis bylam u lekarza. Zalozyli mi karte ciazy, usg za dwa tyg. Pani dr. pomacala i powiedziala, ze ciaza sie rozwija. Mam brudnawe uplawy, wiec dostalam znowu leteine i nakaz odpoczywania w domu. Zakaz przytulanek i wysilku, co najwyzej krotkie spacerki. Wyglada na to, ze wszystko jest ok
Super bardzo sie ciesze:-) a powiedz mialas USG robione? bo piszesz, ze dr Cie pomacala:-)voda lubi tę wiadomość
-
voda wrote:Czuje sie dobrze, zadnych dolegliwosci. Dzis bylam u lekarza. Zalozyli mi karte ciazy, usg za dwa tyg. Pani dr. pomacala i powiedziala, ze ciaza sie rozwija. Mam brudnawe uplawy, wiec dostalam znowu leteine i nakaz odpoczywania w domu. Zakaz przytulanek i wysilku, co najwyzej krotkie spacerki. Wyglada na to, ze wszystko jest ok
-
bella82 wrote:Super bardzo sie ciesze:-) a powiedz mialas USG robione? bo piszesz, ze dr Cie pomacala:-)
Dziś miałam tylko badanie ginekologiczne, usg za dwa tyg czekam na nie już od 31 stycznia, wtedy dostałam skierowanie na za 6 tyg od pierwzej wizyty, ale byłam na poczatku ciąży prywatnie na usg, musialam na własne oczy zobaczyć bijące serduszko tym razembella82 lubi tę wiadomość
-
Boże Voda... jak ja Ci zazdroszczę i trzymam kciuki
Do mnie niestety przyjechała ciocia w 33dc i po 8 dniach od odstawienia dupka- rzecz przedziwna, zawsze po max 2 dniach miałam okres.
ech... życie... -
nick nieaktualnyJa właśnie chyba zmierzam ku końcowi cyklu po poronieniu... Temperatura leci na łeb na szyję więc odstawiam duphaston i czekam na @... Może w kolejnym cyklu się mi poszczęści zobaczymy Kompletnie nie wiem jaka będzie ta @ czego się spodziewać. Ale nowy cykl to nowe szanse więc mam nadzieję, że jak najszybciej się zacznie. W tym cyklu jak widać na wykresie owulacja prawdopodobnie była i to mnie cieszy, że płodność powraca, natomiast ze współżyciem było kiepsko miałam w pewnym sensie blokadę psychiczną obawiałam się infekcji po poronieniu i zabiegu, ale kolejny cykl będzie nasz
moremi lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny jestem załamana dziś odebrałam wynik histo... zaśniad groniasty. Wynik wydano dopiero po konsultacji z lekarzem. Już myślałam, że się uspokoje, a tu kolejny problem. Od razu wysłano mnie na beta HCG wynik 115. Czy wiecie może jak to się leczy?
-
Hej dziewczyny 18.02. poroniłam i czekam na pierwszą @.
Przeczytałam wszystkie strony i tak fajnie się wspieracie, że samopoczucie moje poprawiło się.
Bardzo gratuluję dziewczynom które są w ciąży.
Dzisiaj zrobiłam badania na które dostałam skierowanie na 1 wizycie, bo pomyślałam że skoro mam okazję przebadać się to czemu nie skorzystać.
Wizytę kontrolną mam 17.03 i jak czytam Was to będę pytać lekarza kiedy możemy zacząć staraniamoremi lubi tę wiadomość
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017