Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlencia, wynik bety nie jest u Ciebie wysoki, więc powinno szybko spaść do zera. Musisz dokładnie wypytać lekarza, bo jest kilka rodzajów zaśniadu. Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko doszło do normy i żebyś mogła zacząć kolejne starania pewnie niedługo
Kasiaiic, witamy w grupie jest trochę raźniej-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Hej ja dzisiaj dostałam okres pierwszy po ppronieniu licząc od poronienia to po 31 dniach więc prawie tyle ile były moje cykle średnio 29 dniowe czułam że go dostanę tak jak zawsze przed miesiączka ból wzdecie z innych objawów ból w dole pleców myślałam ze to nerki lekarz mówił że może być bardziej bolesny i obfity zobaczymy
-
nick nieaktualnyJa jeszcze czekam na 1 @ po poronieniu. Jeśli licząc od dnia poronienia to wg moich poprzednich cykli 28-mio dniowych powinnam dzisiaj dostać, ale się na to nie zanosi. Ovu mi wyznaczyło dopiero na poniedziałek. No ale jestem chora więc może tak być, że dopiero w poniedziałek dostane. Miałam nadzieję, że na następne zwolnienie pójdę dopiero jak mi się uda teraz z Fasolką ale niestety po powrocie do pracy w zeszłym tygodniu jak wróciłam, koleżanka z pracy mnie zaraziła. Ona cała zakatarzona itp. Mnie się zaczęło od kaszlu a skończyło na zapaleniu oskrzeli. Więc tak od wczoraj znowu jestem na zwolnieniu. Moja kierowniczka jest na pewno "wniebowzięta" ale co mi tam.
-
Mnie szlag trafia czekając na tą pierwszą @, w życiu bym nie pomyślała, że z taką tęsknotą będę na nią czekać. Nie znoszę takiej bezczynności, chciałabym już zacząć działać a znając moje szczęście to ominę wszystkie statystyki i 2 miesiące będę czekać
zuZic lubi tę wiadomość
-
a ja dziś weszłam w 12 tc, czyli bąbel ma 9 tygodni, dokładnie w 9 tygodniu rozwój się zatrzymał w poprzedniej ciąży wieć za przeproszeniem robie w gacie na leżąca ;/ usg mam za tydzień w pt, ale nejchetniej biegałabym na usg co dwa dni, żeby sprawdzać czy wszystko ok,trzymajcie kciuki, żebym nie oszalała do następnego piątku.
-
nick nieaktualny
-
moremi dzięki za słowa wsparcia. No w dniu zabiego beta u mnie wynosiła 7800, a po 2 tyg.115 także mam nadzieje że bedzie spadać cały czas. W wyniku histo miałam wpisane zaśniad groniasty łagodny więc chociaż tym trzeba cię pocieszać, że nie całkowity.
anulka20 może trzeba pomyśleć o a jakiś wspomagaczach na początek jakieś ziołowe herbatki...mi się udało dopiero dzięki clostilbegyt, ale niestety zaatakował mnie zaśniadmoremi lubi tę wiadomość
-
voda wrote:a ja dziś weszłam w 12 tc, czyli bąbel ma 9 tygodni, dokładnie w 9 tygodniu rozwój się zatrzymał w poprzedniej ciąży wieć za przeproszeniem robie w gacie na leżąca ;/ usg mam za tydzień w pt, ale nejchetniej biegałabym na usg co dwa dni, żeby sprawdzać czy wszystko ok,trzymajcie kciuki, żebym nie oszalała do następnego piątku.
Voda trzymam kciuki za Ciebie!!! Dacie radę kochani -
U mnie "zielony" cykl był z pomocą żelu Conceive plus - można kupić poprzez ich stronę internetową. Dodatkowo przyjmowałam wtedy witaminy dla starających się, a mąż cynk i selen. Teraz ja zaczynam Inofolic, a mąż Fertilman i oboje magnez z B6, witaminę C1000 (tabletki musujące). Chcemy się przygotować jak najlepiej na ten nadchodzący cykl. Mam też zapas Duphastonu na drugą część cyklu. Testy owulacyjne też czekają i właśnie testuję nowy termometr
Anulka nie ma czym się martwić już niedługo zobaczysz
Marlencia, jak łagodny, to nie powinno być problemów Moja koleżanka również przez to przeszła, ale dodatkowo była historia ze stresem w pracy. Po zmianie miejsca zamieszkania i pracy szybko zaszła w ciążę i urodziła zdrowego synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 21:15
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
anulka20 wrote:Za tydzień idę do ginekologa myślisz że jak mu powiem to coś wypisze czy można kupić bez recepty jakieś wspomagacze , jeżeli tak to jakie wam pomogły?4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
voda wrote:a ja dziś weszłam w 12 tc, czyli bąbel ma 9 tygodni, dokładnie w 9 tygodniu rozwój się zatrzymał w poprzedniej ciąży wieć za przeproszeniem robie w gacie na leżąca ;/ usg mam za tydzień w pt, ale nejchetniej biegałabym na usg co dwa dni, żeby sprawdzać czy wszystko ok,trzymajcie kciuki, żebym nie oszalała do następnego piątku.
super, gratuluje! Voda wiem, ze latwo sie mowi ale musisz byc spokojna!staraj sie zrelaksowac, myslec pozytywnie i dbac o Fasolinke
-
Tak Was teraz czytam i sie zastanawiam bo ja bety od zabiegu nie robilam Wam lekarze kazali? moj nic nie mowil:-/ ja dzis mam 51 dc wiec juz mnie nosi, lekarz powiedzial, ze max 8tyg po zabiegu powinnam dostac @ a u mnie nic:-/ ale z drugiej strony troche z mezem "zaszalelismy" wiec moze @ nie ma bo Ktos sobie robi domek na nastepne 9 miesiecy? sama juz nie wiem:-/ zerknelybyscie na moj wykres i cos doradzily?
milego piatku